Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Να μην αναβληθούν λόγω εκλογών οι υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Δημοσίευση: 05/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή

Σε ένα σύγχρονα οργανωμένα κράτος δε θα χρειαζόταν ούτε αιτήματα εξαίρεσης από τις απαγορεύσεις του νόμου λόγω εκλογών, ούτε πιέσεις αντιπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος για να προχωρήσουν διαδικασίες που γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια σαν αυτές των υπηρεσιακών μεταβολών και των διορισμών στην εκπαίδευση.

Δυστυχώς, στη χώρα μας και με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, τα πάντα αμφισβητούνται, καθώς στα πλαίσια της ψηφοθηρίας έχουμε καταιγισμό ανεκπλήρωτων προεκλογικών δεσμεύσεων και τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα.

Πρέπει όμως η κοινωνία να γνωρίζει ότι με πρωτοβουλίες, προτάσεις και κυρίως αγώνες του Κλάδου των εκπαιδευτικών, οι διορισμοί στην εκπαίδευση όπως και οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις κτλ.) γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια!

Εξαίρεση βέβαια, αποτελούν οι αποσπάσεις σε Διευθύνσεις εκπαίδευσης και άλλους φορείς του Δημοσίου που γίνονται χωρίς εισήγηση του ΚΥΣΠΕ αλλά με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού!

Αυτές είναι και το τελευταίο απομεινάρι του πελατειακού κράτους, που θα πρέπει επιτέλους να  καταργηθεί, να πάψουν να γίνονται με αυτόν τον τρόπο, να μεταφερθούν στην αρμοδιότητα του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να γίνονται με ανάλογη μοριοδότηση.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει η ανακοίνωση των Βουλευτικών Εκλογών να φρενάρει τις όποιες διαδικασίες αφορούν το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και οι οποίες είναι ανάγκη να τρέξουν άμεσα!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θεωρώ ότι τόσο η προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τον διορισμό 4,5 χιλιάδων στην Ειδική Αγωγή, όσο και η εξέταση των 3.582 αιτήσεων εκπαιδευτικών για απόσπαση από Νομό σε Νομό πρέπει να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει και δεν μπορεί να βρίσκονται σε ομηρία ούτε η Δημόσια Εκπαίδευση να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Για αυτό και ζητώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από τη δε αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και να δεσμευτεί εδώ και τώρα για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών που δρομολογήθηκαν.

Ζητώ, ως Αιρετός να προγραμματιστούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων, σε όλα τα πραγματικά κενά και όχι τα κουτσουρεμένα των τελευταίων ετών, ώστε τον Σεπτέμβρη όλα τα παιδιά να βρουν την Δασκάλα ή τον Δάσκαλο τους στην τάξη.

Μέλημα όλων μας πρέπει να είναι, πάνω από μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, το Δημόσιο Σχολείο που πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας!!!

Ετικέτες: 
Νίκος Φασφαλής

Σχόλια (9)

 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΝΟ
05 Ιουν 2019 17:56

KANENAΣ διορισμός χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ. Καμία υπηρεσιακή μεταβολή σε προεκλογική περίοδο.

 
Φώτιος
05 Ιουν 2019 19:48

...ίσως θα πρέπει να το κοιτάξεις..., τα σύγχρονα οργανωμένα κράτη έχουν συνέχεια, συμφωνώ απόλυτα με την κατατεθείσα άποψη του Αιρετού κου Φασφαλή.

 
teacher
05 Ιουν 2019 19:53

Καλά τα λέει ο αιρετός αλλά....

 
Παύλος
05 Ιουν 2019 20:31

Σωστότατος ο συνάδελφος

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
05 Ιουν 2019 21:45

Και από πότε η Ελλάδα έγινε σύγχρονο οργανωμένο κράτος;

 
Στράτος
05 Ιουν 2019 21:53

Συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα γράφει ο κ. Φασφαλής.
Γράφει προς το τέλος: "Ζητώ, ως Αιρετός να προγραμματιστούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για την πραγματοποίηση των αποσπάσεων, σε όλα τα πραγματικά κενά...". Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεραστούν τα εξής εμπόδια:
1. Εάν γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πότε θα γίνουν σε φορείς; Μετά; Κι όσοι έχουν λάβει απόσπαση σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και έπειτα λάβουν και σε φορέα; Ανάκληση της πρώτης; Και μετά απόσπαση άλλου εκπαιδευτικού; Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος δύο φάσεων αποσπάσεων μέσα στο καλοκαίρι όπως συνηθίζεται. Τι αλλάζει από τον Ιούνιο (α΄ φάση) έως τον Αύγουστο (β΄ φάση), εκτός κάποιων συζύγων στρατιωτικών κλπ.; Θα πρότεινα μία γενική φάση αποσπάσεων μετά τις εκλογές ως λύση στο όλο πρόβλημα.
2. Για να δοθούν λειτουργικά κενά για τις αποσπάσεις πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία οργανικών τοποθετήσεων που όμως έχουν σταματήσει στα πιο πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ λόγω διαδικασίας πλήρωσης οργανικών θέσεων Πειραματικών/Προτύπων.

3. Η καθυστέρηση του Πρωθυπουργού να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως να κλείσει η Βουλή και επίσημα να προκηρυχθούν εκλογές μεταθέτει χρονικά και την δυνατότητα του Υπουργείου να υποβάλλει στο ΣτΕ αιτήματα εξαίρεσης για υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς ώστε να αποφανθεί το ΣΤ΄ Τμήμα σχετικά. Απλούστερα, πρέπει πρώτα να προκηρυχθούν εκλογές και μετά να γίνουν αιτήματα προς το ΣτΕ, να εγκριθούν (αν εγκριθούν) οι εξαιρέσεις και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Γίνεται;

 
Λάκης Ζυγούρης
06 Ιουν 2019 09:32

Σε ένα σύγχρονα οργανωμένο κράτος κ. Φασφαλή δεν θα γινόταν διορισμοί για προεκλογικούς / συντεχνιακούς λόγους.
Σ' αυτό το κράτος ζούμε αυτούς τους νόμους έχουμε.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
13 Ιουν 2019 14:02

Το μόνο που θα παρακαλούσα, είναι να προσέχουμε λίγο όλοι μας τις όποιες συσχετίσεις ομάδων συναδέλφων: "αποσπασμένους", "διορισμένους" κ.ά. με υπόνοιες (συνολικά) για αδιαφανείς διαδικασίες, διότι έμμεσα κατηγορούνται όλοι, τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στους υπηρεσιακούς φακέλους, ούτε γνώση για το εκπαιδευτικό και επιστημονικό τους έργο, και μπορεί κάποιοι αποσπασμένοι σε φορείς να μάς εκπλήξουν με τον όγκο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
Αν τώρα, νομίζει κάποιος, ότι είναι η στιγμή του να συζητηθεί το θέμα των στελεχώσεων των φορέων της εκπαίδευσης με προσωπικό, ας το κάνουμε, απλά εδώ τιθέμεθα εκτός θέματος. Σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανοίξουν ανάλογα θέματα για διοικητικούς υπαλλήλους, για μετατάξεις κ.λπ.
Ας αφήσουμε, λοιπόν τους μαζικούς αφορισμούς, (τη λεγόμενη φαγωμάρα, που χρόνια τώρα, και με διάφορα πρόσωπα, μαστίζει τον κλάδο μας).
Ευχαριστώ.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
21 Ιουν 2019 09:48

Να επικαιροποιήσω την ανάγκη εξαίρεσης της Εκπαίδευσης από τη διακοπή των υπηρεσιακών μεταβολών, η έγκαιρη πραγματοποίηση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.
Διαφορετικά, θα ταλαιπωρηθούν όχι μόνο οι συνάδελφοι, αλλά και οι μαθητές. Απλή επίκληση (κάνω) στο ανθρωποκεντρικό, μαθητοκεντρικό και κοινωνικό κράτος που, κατά δήλωση, έχουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.