Οδηγίες για την προετοιμασία υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2019-2020 για τους απόφοιτους Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου»

05/06/2019

Άκουσε το άρθρο

Στο πλαίσιο της έναρξης της Δ ́ Φάσης του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας περιόδου 2019-2020, στο οποίο έχουν δικαίωμα εγγραφής και οι κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ), οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ), το υπουργείο Παιδείας , με εγκύκλιο που εξέδωσε, δίνει τις ακολουθες οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια- Λύκεια:

Α. Οι σύλλογοι διδασκόντων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) καλούνται να συνεδριάσουν μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους με σκοπό να εισηγηθούν αιτιολογημένα και να συντάξουν σχετικό πρακτικό, το οποίο θα αποστείλουν υπηρεσιακά στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ., για τους κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου που κρίνουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας περιόδου 2019-2020, λαμβάνοντας υπόψη τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών Μαθητείας που καταρτίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και την υπ’ αριθμ. Φ7/79564/Δ4/20-05-2019 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1936/τ.Β ́/29-05-2019) με θέμα: «Οργάνωση τμημάτων μαθητείας σε ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων». Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση των γονέων ή κηδεμόνων των μαθητών για το πρόγραμμα της μαθητείας.

 

Β. Τα Κ.Ε.Σ.Υ. διενεργούν αμέσως μετά και κατά προτεραιότητα αξιολογήσεις των κατόχων απολυτηρίου και πτυχίου λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου, μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων, με σκοπό να πιστοποιήσουν τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας και εκδίδουν σχετικές εκθέσεις-γνωματεύσεις.

Γ. Ο διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ ενημερώνει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τον αριθμό των μαθητών που μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και για ποιες ειδικότητες.

Δ. Ο διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ έρχεται σε επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο της υποστήριξης του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, για τη δέσμευση θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα, τους οποίους παροτρύνει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δηλώσουν τις προσφερόμενες θέσεις μαθητείας στο portal του ΟΑΕΔ. Επισημαίνουμε ότι στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ, στους οδηγούς μαθητείας, υπάρχει ενημερωτικό σημείωμα για ιδιώτες, το οποίο μπορεί να προωθείται στους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Το ενημερωτικό σημείωμα μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/odigos-efarmogis.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ