Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Live : Ντιμπέιτ" υποψηφίων Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων του ΑΠΘ

Δημοσίευση: 06/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο "ντιμπέιτ"  (μετά τη χθεσινή  αναβολή) μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρυτάνεων   και των 11 Αντιπρυτανεων, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΑΠΘ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δύο οι υποψήφιοι Πρυτάνεις

Τη θέση του Πρύτανη τη διεκδικούν δύο  καθηγητές . Πρόκειται  για τον  Θόδωρο Λαόπουλο , νυν αντιπρύτανη  και τον  πρόεδρο του τμήματος Κτηνιατρικής Νίκο Παπαϊωάννου.

Ο νυν Πρύτανης

Ο νυν Πρύτανης  Π. Μήτκας δεν έθεσε υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι πρόσφατη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας  δίνει αυτή τη δυνατότητα και στους νυν Πρυτάνεις.

Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις

Έντεκα  καθηγητές  έθεσαν υποψηφιότητα  για τις   τέσσερις θέσεις Αντιπρυτάνεων .

Πρόκειται για τους καθηγητές:

1. Ανδρέας Γιαννακουδάκης,  καθηγητής στο τμήμα Χημείας.

2. Χαράλαμπος Φείδας, πρώην πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ.

3. Κώστας Χρυσάφης, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής.

4. Δημήτρης Κωβαίος, κοσμήτορας του τμήματος Γεωπονικής.

5. Αγγελική Κοιλιάρη, πρόεδρος του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας.

6. Αιμίλιος Μαυρουδής, πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας.

7. Νίκος Μαγγιώρος, καθηγητής του τμήματος Θεολογίας.

8. Μαρία Αλμπάνη, καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής.

9. Παναγιώτης Πρίνος, πρόεδρος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

10. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

11. Στράτος Στυλιανίδης, αν. καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, με βάση τον προβλεπόμενο στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 τρόπο υπολογισμού. Αν κατά την πρώτη ψηφοφορία κανένας από τους υποψήφιους Πρυτάνεις δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους, μεταξύ των υποψηφίων που κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση ή μεταξύ των ισοψηφούντων στην πρώτη θέση. Αν κατά τη δεύτερη εκλογική διαδικασία με κάλπη ισοψηφήσουν δύο υποψήφιοι, επαναλαμβάνεται η εκλογική διαδικασία με κάλπη.

Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τέσσερις (4) υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων, με βάση τον προβλεπόμενο στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 τρόπο υπολογισμού. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους μεταξύ των ισοψηφούντων.

 

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (4)

 
ΕΕΠ & ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2019 16:35

Ποια η γνώμη τους για την δυνατότητα εξέλιξης στα μέλη ΕΕΠ & ΕΔΙΠ; Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πως βλέπουν μια τέτοια προοπτική και τι σκοπεύουν να κάνουν σε αυτό το θέμα. Γιατί αύριο θα είναι Πρυτανικές αρχές και έχει σημασία η άποψή τους.

 
Πολίτης
06 Ιουν 2019 23:36

@ΕΕΠ & ΕΔΙΠ
Ναι εξέλιξη με ανοικτές διαδικασίες.
Αν θέλει ο ΕΔΙΠ να εξελιχθεί να
Ζητήσει την επαναπροκήρυξη της θέσης στο γνωστικό του αντικείμενο στην βαθμίδα του Επίκουρου. Η προκήρυξη να είναι ανοικτή.
Αν ο ΕΔΙΠ εκλεγεί να αλλάζει βαθμίδα χωρίς να αναπληρώνεται η θέση του στην βαθμίδα ΕΔΙΠ.
Αν δεν εκλεγεί να χάνει τη θέση του.
ΕΕΠ δεν υπάρχει λόγος για να εξελιχθούν για τον εξής απλό λόγο
Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό λέγεται Ειδικό και αμείβεται παραπάνω από τους ΕΔΙΠ γιατί αφορά γνωστικά αντικείμενα που ΔΕΝ θεραπεύει το τμήμα που ανήκει. Πχ Αγγλικών ή Φυσικής Αγωγής σε Πολυτεχνικά Τμήματα.

Αυτά …

 
ΕΕΠ-Γνωσττικά αντικείμενα
07 Ιουν 2019 00:39

Αγαπητέ, ή πολίτη,
υπάρχουν ΕΕΠ σε διάφορες μονάδες των ΑΕΙ. Το Παράδειγμά σας είναι μεμονωμένο και αφορά ελάχιστους συναδέλφους ΕΕΠ. Προφανώς μιλάτε για τα ΕΕΠ σε Κέντρα Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών. Ακόμη όμως και αυτά καλύπτουν τα Γνωστικά Αντικείμενα των Τμημάτων, όταν αφορούν ειδικούς σκοπούς και όχι γενική χρήση της ξένης γλώσσας. Ακόμη και στα Πολυτεχνικά Τμήματα που έχετε ως παράδειγμα, εάν ενα μέλος ΕΕΠ διδάσκει ορολογία Μηχανικής στα Αγγλικά, θεραπεύει το Γνωστικό Αντικείμενο του Τμήματος.

Επιπλέον υπάρχουν μέλη ΕΕΠ με γνωστικό αντικείμενο στο ΦΕΚ τους σε τμήματα που θεραπεύει το τμήμα στο οποίο ανήκουν π.χ. Παιδαγωγική, Αντικείμενα της Μουσικής, Διδακτική Γλωσσών, Μετάφραση, Αντικείμενα των Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Φυσικής Αγωγής κλπ.
Τέλος τα πρώην ΕΕΠ των πρώην ΤΕΙ είναι με τα σημερινά νομοθετήματα Λέκτορες Εφαρμογών. Επομένως υπάρχει νομικό έρεισμα να ακολουθηθεί και για τα ΕΕΠ των ΑΕΙ αντίστοιχος δρόμος...

 
ΕΕΠ
07 Ιουν 2019 08:42

Αγαπητέ Πολίτη.
Υπάρχουν και ΕΕΠ στα ΤΕΦΑΑ που θεραπεύουν ακριβώς γνωστικά αντικείμενα... Ημιμαθεια χειρότερη της αμάθειας....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean