Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Οι 17 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν τη μονιμοποίηση των έκτακτων-ωρομίσθιων καθηγητών ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων ωρομίσθιων καθηγητών των ΤΕΙ, ωστόσο περιμένει τις προτάσεις των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων που θα συνεργαστούν με τα ΤΕΙ για το έκτακτο προσωπικό τους.
Δημοσίευση: 06/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι 17 Βουλευτές που ζητούν , με ερώτηση στη Βουλή, από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου νομοθετική παρέμβαση   για τη μονιμοποίηση των έκτακτων -ωρομίσθιων καθηγητών ΤΕΙ, που έχουν εργαστεί επί σειρά ετών στα Ιδρύματα, είναι οι εξής:

Βαγιωνάκη Νικολάου Ευαγγελία (Βάλια)
Βάκη Γεωργίου Φωτεινή
Βαρδάκης Δημητρίου Σωκράτης
Θεοφύλακτος Γαβριήλ Ιωάννης
Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν
Καφαντάρη Φωτίου Χαρούλα (Χαρά)
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Λιβανίου Ευαγγέλου Ζωή
Μηταφίδης Ανδρέα Τριαντάφυλλος
Μορφίδης Ανέστη Κωνσταντίνος
Μπαλαούρας Δημητρίου Γεράσιμος
Μπαλωμενάκης Δημητρίου Αντώνης
Ντζιμάνης Δημητρίου Γεώργιος
Παυλίδης Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Ριζούλης Κωνσταντίνου Ανδρέας
Σκούφα Δημητρίου Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σπαρτινός Νικολάου Κωνσταντίνος

«Με τον ανασχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, εκφράζονται προβληματισμοί για το πώς θα διαμορφωθεί η ‘επόμενη μέρα’ για τους έκτακτους – ωρομίσθιους καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι όμως είχαν επί σειρά ετών τακτική σχέση εργασίας με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα», αναφέρουν  στην  Ερώτησή τους προς το υπουργείο Παιδείας, οι  βουλευτές   του ΣΥΡΙΖΑ , και υπογραμμίζουν:  

  • Οι έκτακτοι καθηγητές των ΤΕΙ που εργάζονταν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσλαμβάνονταν μετά από κρίση από τους αντίστοιχους μόνιμους καθηγητές που υπηρετούσαν στα ίδια Ιδρύματα, με επιλογή που γινόταν κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού και με ακαδημαϊκά κριτήρια.
  • Οι διδάσκοντες αυτοί δίδασκαν εξειδικευμένα μαθήματα ή κάλυπταν κενά και είχαν μια συνεχή και στενή σύνδεση με το Τμήμα, αφού τα καθήκοντά τους δεν περιορίζονταν στην διδασκαλία, αλλά εκτείνονταν σε γενικότερα εκπαιδευτικά καθήκοντα (επίβλεψη πτυχιακών εργασιών, εξετάσεις, οργάνωση συνεδρίων κλπ). Κατά συνέπεια, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις έκτακτων καθηγητών που υπηρέτησαν και υπηρετούν με αυτές τις εργασιακές σχέσεις ακόμα και για δέκα (10) συνεχόμενα χρόνια ή και παραπάνω.
  • Όμως, το συγκεκριμένο υβριδικό εργασιακό καθεστώς των έκτακτων εκπαιδευτικών ΤΕΙ (που εμφανίζονταν είτε ως Εργαστηριακοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες, είτε ως   Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων, είτε ως Ακαδημαϊκοί Υπότροφοι) τους έχει αποστερήσει, από θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.
  • Οι περισσότεροι έκτακτοι καθηγητές ΤΕΙ, μολονότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις για κάθε εξάμηνο χωριστά και με συνεχείς διακοπές, με αποτέλεσμα να μην έχουν προϋπηρεσία για ολόκληρο το έτος, να μένουν απλήρωτοι και ασφαλιστικά ακάλυπτοι κάθε καλοκαίρι ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ζουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς διαρκούς ομηρείας αναφορικά με την ανανέωση ή μη των συμβάσεών τους, η οποία επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια της κάθε διοίκησης.
  • Ακόμη χειρότερα, παρά το πλήθος των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους για τη μονιμοποίησή τους, η ‘υβριδική’ μορφή της εργασιακής τους σύμβασης έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα νομικά ερωτήματα και έχει οδηγήσει σε αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις δικαστηρίων. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και με δικαστικούς αγώνες, η μονιμοποίηση των έκτακτων καθηγητών ΤΕΙ είναι σχεδόν αδύνατη.   
  • Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου   έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων ωρομίσθιων καθηγητών των ΤΕΙ, ωστόσο περιμένει τις προτάσεις των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων που θα συνεργαστούν με τα ΤΕΙ για το έκτακτο προσωπικό τους.
  • Κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, αν δεν δίνεται λύση από τις προτάσεις των Συγκλήτων, είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με άλλες κατηγορίες εργαζομένων λ.χ. τους καθηγητές ειδικής αγωγής ώστε να δοθεί μια δίκαιη και ενιαία λύση και να παύσει η ομηρεία για όλους εκείνους τους εκτάκτους καθηγητές των ΤΕΙ που έχουν θεμελιώσει εύλογο χρόνο, με συνεχείς προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεών τους.

Σχόλια (31)

 
Ένας πτυχιούχος ΤΕΙ
13 Ιουν 2019 20:08

Σε αρκετά Τμήματα ΤΕΙ υπάρχουν αρκετοί μη μόνιμοι που για αρκετά χρόνια με τις δικές τους πλάτες λειτούργησαν τα Τμήματα. Ρωτάς στον δρόμο τον φοιτητή ποιον είχες καθηγητή και σου απαντά τον κ. Τάδε επιστημονικό ή εργαστηριακό συνεργάτη ή ακαδημαϊκό υπότροφο. Αυτόν που έβλεπε νυχθημερόν στο Τμήμα του, αυτόν που του έκανε τα περισσότερα μαθήματα ή εργαστήρια, αυτόν που του επέβλεψε την πρακτική του άσκηση ή την πτυχιακή του εργασία...
Είναι δεν είναι χίλιοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αξίζουν κάτι παραπάνω από να τους πετάξουν εν μια νυχτί σαν την τρίχα από το ζυμάρι...
Δεν λέω για όλους ...
Μαζί με τα ΤΕΙ σβήνει και η ψυχή τους, αυτή που τα κράτησε τόσα χρόνια...

 
xatzisp
12 Ιουν 2019 14:31

Ακόμη μία εκδούλευση, μαζευτείτε να γίνουμε πολλοί μήπως και πετύχουμε τίποτε! 10 χρόνια φάγαμε την κρίση και τώρα τέλος! Οι ακαδημαϊκοί υπότροφοι σήκωσαν το βάρος ως παιδιά ενός άλλου θεού, θα απαντήσουμε όμως όπως πρέπει ...

 
Μεταπτυχιακός Φοιτητής Χημικού-Απόφοιτος Επιστήμης Τροφίμων
10 Ιουν 2019 20:24

Κύριε Υπουργέ,
Αναμένουμε την πρόταση σας για τους απόφοιτους των ΤΕΙ.

 
ΠΑΔΑ
10 Ιουν 2019 17:12

Ο Υπουργός μπορεί να εκδόσει Υπουργικές αποφάσεις μέχρι και τις 7 Ιουλίου.
Αυτό αφορά και τους εδιπ αλλά και τους αποφοίτους των ΤΕΙ.
Το θέμα είναι αν θα το κάνει ...

 
Συμβασιούχοι ΑΕΙ
10 Ιουν 2019 00:12

Οι συμβασιούχοι των ΑΕΙ είναι μάλλον παιδιά ενός κατώτερου Θεού και μικρότερου εκλογικού ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους βουλευτές

 
nikos
09 Ιουν 2019 11:03

Αμεσα πρσληψεις σε θεσεις αναλογως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ προσοντων αυτων που εργαζονται επι σειρα ετων στα ΤΕΙ Ολα τα αλλα ειναι υπεκφυγεςΤελος στην κοροιδια και την ομηρια....

 
Asxetos?
08 Ιουν 2019 12:48

Σοβαρα ζητηματα για να τα βαζουμε στο ιδιο τσουκαλι!

 
Ισοτίμηση
08 Ιουν 2019 08:30

Να ισοτιμησθεί άμεσσα ο κλάδος ΤΕ με τον κλάδο ΠΕ για το δημόσιο. Δεν είναι δυνατών να υπάρχει διαχωρισμός υπαλλήλων με ισάξια προσόντα. Πρέπει να το υπουργείο να νομοθετίσει και το αίτημα να δικαιοθεί.

 
Ακαδημαϊκός υπότροφος
07 Ιουν 2019 17:29

Μετά από 10 χρόνια προϋπηρεσίας σε ΑΕΙ με προσφορά σε όλα τα επίπεδα (διδασκαλία, έρευνα, δημοσιεύσεις κλπ) δεν έχουμε δικαίωμα να εργαστούμε ως συμβασιούχοι ακαδημαϊκοί υπότροφοι.
Προφανώς όμως για λόγους συμφέροντος δεν παρουσιάζουμε ενδιαφέρον για τους συγκεκριμένους βουλευτές. Αυτές οι μικροπολιτικές και μικρονοϊκές -με 2 μέτρα και 2 σταθμά- απόψεις μας προκαλούν πάρα πολύ και θα απαντήσουμε δυναμικά.

 
Συμβασιούχοι ΑΕΙ
07 Ιουν 2019 15:45

Οι συμβασιούχοι και οι ακαδημαϊκοί υπότροφοι των ΑΕΙ οι οποίοι έχουν πολύ περισσότερα -κατά κανόνα- προσόντα από τους συμβασιούχους και τους ακαδημαϊκούς υποτρόφους των ΤΕΙ εξαιρούνται. Αλλά είπαμε ο εχθρός είναι η Αριστεία και βασικό μας μέλημα να προωθήσουμε ό,τι μας συμφέρει! Ντροπή!

 
Απόφοιτος μετά το 2001..συνεχίζεται το νταβατζιλίκη του ΤΕΕ
07 Ιουν 2019 15:30

Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αποτελούν μια πολυπληθή κοινωνική ομάδα (οι πολλοί που λέει και η κυβέρνηση) αποφοίτων Ανώτατων σχολών που έχει υποστεί τα πάνδεινα για 35 χρόνια: διαχωρισμούς μισθολογικού ς και εξέλιξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περιορισμούς στην άσκηση ελευθερου επαγγέλματος λόγω ανυπαρξίας επ. δικαιωμάτων, κοινωνικό και επαγγελματικό ρατσισμό και χρήση ως φτηνό επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό. Η τελευταία ελπίδα για αποκατάσταση των αδικιών από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως διαθέτει αριστερό πρόσημο φαίνεται πως δεν ήρθε. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ,νομικοί και πολιτικοί και θα κερδηθούν .Ωστόσο στην εχόμενη εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, και συμμετοχή στην ήττα θα έχουν και οι αρνητικές ψήφοι των αποφοίτων. Χωρίς πάθος, χωρις φόβο αντέχουμε και συνεχίζουμε .

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
07 Ιουν 2019 12:40

Και οι νομοι;;;
εκλογές μελών ΔΕΠ κανονικές για όλους!!
Γιατί το υπουργείο που κόπτεται ξαφνικά δεν έδινε θέσεις αντίστοιχες προς τους συμβασιούχους κ να γίνονταν οι διαδικασιες;;;
σε 4.5 χρόνια που κυβέρνησαν το πρόβλημα θα είχε λυθεί. τώρα ξαφνικά τόση πονοψυχιά;

 
Για περάστε...
07 Ιουν 2019 10:29

Καλά είναι δυνατόν κάποιος που υπογράφει εν' γνώσει του σύμβαση εργασίας ως ωρομίσθιος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ζητά εκ' των υστέρων να μονιμοποιηθεί; Τα έχετε ισοπεδώσει όλα, με ποιά λογική; Εχω και εγώ προΰπηρεσία δύο συνεχόμενα έτη το 1994-96 μήπως διορίζομαι; Μήπως πρέπει να έχω μέσα στην τελευταία εικοσαετία; δεκαετία; πενταετία; Μα γιατί είναι άδικο ... και εγω κάλυπτα διαρκής και μόνιμες εκπαιδευτικές ανάγκες. Απαιτώ "το δίκαιο να γίνει πράξη"...

 
Δρ. ΕΔΙΠ
07 Ιουν 2019 10:04

Εξ΄όσων αντιλαμβάνομαι, οι ωρομίσθιοι πώς θα μπορούσαν να γίνουν μέλη ΔΕΠ σε Πανεπιστήμιο; Γιατί αυτό ουσιαστικά ζητάνε, σωστά; Υπάρχουν συγκεκριμένες, καθορισμένες εκ του Νόμου διαδικασίες για να ΕΚΛΕΓΕΙ κάποιος μέλος ΔΕΠ σε ΑΕΙ! Άλλο πράγμα η κρίση από μια τριμελή επιτροπή για να προσληφθεί κάποιος ως ωρομίσθιος σε ΤΕΙ (και άλλα τα επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται), και τελείως διαφορετικό πράγμα η Κρίση για εκλογή μέλους ΔΕΠ σε Πανεπιστήμιο! Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα!!! Αν τα ΤΕΙ δεν είχαν επαρκή αριθμό μελών ΔΕΠ για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων τους, και στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε ωρομίσθιους, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που θεωρώ πως έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψην, πριν το επιτακτικό αίτημα της Πανεπιστημιοποίησης τους...
Αλήθεια με το θέμα των ΕΔΙΠ, τί γίνεται; Οι υποσχέσεις θα μείνουν υποσχέσεις;

 
Ανώνυμος
07 Ιουν 2019 09:20

Το θέμα, δυστυχώς, είναι ότι μετά την κατάργηση των ΤΕΙ, οι περισσότεροι από τους ωρομίσθιους δεν είναι πλέον απαραίτητοι.

 
Πέτρος
07 Ιουν 2019 07:32

Άσχετοι με τις διαδικασίες
Το αστείο και τραγικό: ΔΕΠ με τροπολογία

 
Άμεσες λύσσεις
07 Ιουν 2019 05:00

Υπάρχουν σχεδόν 2 εκατομύρια απόφοιτοι ΤΕΙ. Κάθε κυβέρνιση πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την αποκατάσταση τον αδικιών τόσων επιστημόνων στη χώρα μας. Να ρυθμιστεί με νόμο η εξίσοση ΠΕ και ΤΕ για το δημοσιο άμεσα και να δωθούν δικαιώματα στους πολιτικούς μηχανικούς.

 
Kapageridou Stavroula
07 Ιουν 2019 02:15

Λιγο αργα το θυμηθηκανε. Εμεις Θεσσαλονικη εχουμε πρωτοδικη αποφαση κερδισαμε ασφαλιστικα ,δε μας πηραν ενω η αποφαση ηταν αμεσα εκτελεστεα με ρητρα και τωρα περιμενουμε την αποφαση εφετείου. Αντιθετα Αθηνα το τει δε πηγε σε εφεση και οι συν. απο τον Οκτωβριο ειναι εφαρμογων με δυνατοτητα εξελιξης. Ο κ Γαβρογλου και ο κ Κουρακης σφυριζαν αδιαφορα. Τωρα μας συγκίνησαν. Ντροπη. Προσπαθησαμε να ερθουμε σε επαφη με το υπουργειο για άνιση συμπεριφορα πολιτων και ουτε τη πορτα του υπουργειου δε περασαμε

 
@Νουφράκη Αθανασία
07 Ιουν 2019 00:53

"γιατί είναι κρίμα να χάσουμε την εξεταστική περίοδο λόγω καταλήψεων!!!"
Αυτό είναι απειλή;; Οπως λες 25 έτη κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτούς, τώρα θα θυμηθούν οι φοιτητές να κάνουν καταλήψεις; Εδώ δεν έκαναν φέτος στην αρχή της χρονιάς που στο ΠΑΔΑ δεν υπήρχαν ωρομίσθιοι για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, τώρα που ομαλοποιήθηκε η κατάσταση θα κάνουν; Δυστυχώς πλέον οι φοιτητές ούτε για τα δικά τους θέματα δεν ασχολούνται, πόσο μάλλον για τα θέματα άλλων.

 
Πανεπιστημιακος υποτροφος
07 Ιουν 2019 00:30

Υπαρχει περιπτωση αυριο να ψηφιστει τετοια ρυθμιση;; Γνωριζει κανεις;; Ή εκαναν την επερωτηση για τα ματια του κοσμου;;!!

 
ΕΕΠ
07 Ιουν 2019 00:24

Με τους ΕΕΠ που έχουμε αξιολογηθεί ήδη από το με ανοιχτές διαδικασίες για να καταλάβουμε τη θέση μας, όπως ακριβώς τα μέλη ΔΕΠ, και κριθεί 4 φορές μέχρι σήμερα ποια μέριμνα υπάρχει; Και μάλιστα την ώρα που οι συνάδελφοί μας με τα ίδια γνωστικά αντικείμενα με εμάς (Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής, κλπ .) είναι ήδη λέκτορες στα Πανεπιστήμια που προέκυψαν από τις συνενώσεις;

 
Παναγιώτης
07 Ιουν 2019 00:08

Επιτέλους να δει κάποιος αυτή την ομάδα ανθρώπων που στηρίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για δεκαετίες και δεν τους έχει δωθεί και χαριστεί ποτέ τίποτα,
Υπουργέ και αξιότιμοι κύριοι βουλευτές κάντε το για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν περάσει τόσα σχεδόν δεκαετίες.

Και τα ιδρύματα θα αποκτήσουν προσωπικό και κάτι που είναι ηθικό θα πραγματοποιηθεί.
Μην περιμένετε να σας πουν οι σύγκλητος.
Δεν θα βγάλετε άκρη.

Ευχαριστώ

Και σας παρακαλώ να συμμετέχουν μόνο όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα και όχι οι ΕΔΙΠ που θέλουν να γίνουν ΔΕΠ. Εμείς σε 3 εβδομάδες θα είμαστε άνεργοι με τα νέα προγράμματα απόκτησης διδακτικής εμπειρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς και τις οικογένειές μας.

 
Παυλόπουλος
06 Ιουν 2019 23:54

Αν και έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν το 2019 η Μονιμοποίηση και Καθηγητών αποτελεί ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

 
Νομίζουν ότι είμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ
06 Ιουν 2019 23:44

Μαυρίστε τους. 2 ΜΕΡΕΣ πριν κλείσει η Βουλή τάζουν στους ιθαγενείς για να πάρουν την ψήφο. Το αληθινό τους πρόσωπο το είδαμε όταν κυβερνούσαν. Τώρα θυμήθηκαν οι «αριστεροί» τα εργασιακά δικαιώματα. Όταν μιλάτε κύριοι για «ομηρία» των εργαζομένων, ποιος ήταν αυτός που τους εκμεταλλεύονταν;

 
ΝΟΥΦΡΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΔΑ
06 Ιουν 2019 23:20

Πολύ δίκαιο!!! Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχουμε έκτακτους καθηγήτες με προϋπηρεσία που φτάνει τα 25 έτη!!! Απαραίτητοι για την λειτουργία του Πανεπιστημίου. Είχαν φοιτητές τους γονείς και τώρα τα παιδιά τους!
Συγχαρητήρια στους βουλετές που τους σκέφτηκαν. Αξίζουν να επανεκλεγούν!! Ελπίζω οι σύγκλητοι των Πανεπιστημίων να συμφωνήσουν, γιατί είναι κρίμα να χάσουμε την εξεταστική περίοδο λόγω καταλήψεων!!!

 
Eδιπ με διδακτορικό
06 Ιουν 2019 23:13

Γιατί για τους Εδιπ με διδακτορικό που ακούγαμε από μέρα σε μέρα για ρύθμιση του θέματος μας και καθηκοντολόγιο και νομοθετική παρέμβαση στις αρχές του καλοκαιριού έγινε τίποτε? Αν υπήρχε πραγματική βούληση να γίνει κάτι, θα είχε γίνει ως τώρα. Κρίμα, μας ξεγελάσανε ακόμα μια φορά!

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
06 Ιουν 2019 21:38

Ευχαρίστως αλλά σε τι θέση ???
ΕΔΙΠ ? Λέκτορα ? Επίκουρου ?
Ποιούς με ποίο κανόνα ?
Άλλη μια εκδούλευση ΦΥΓΕΤΕ !!!!

 
Η αξιοπρέπεια των πολλών
06 Ιουν 2019 21:19

Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αποτελούν μια πολυπληθή κοινωνική ομάδα (οι πολλοί που λέει και η κυβέρνηση) αποφοίτων Ανώτατων σχολών που έχει υποστεί τα πάνδεινα για 35 χρόνια: διαχωρισμούς μισθολογικού ς και εξέλιξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, περιορισμούς στην άσκηση ελευθερου επαγγέλματος λόγω ανυπαρξίας επ. δικαιωμάτων, κοινωνικό και επαγγελματικό ρατσισμό και χρήση ως φτηνό επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό. Η τελευταία ελπίδα για αποκατάσταση των αδικιών από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως διαθέτει αριστερό πρόσημο φαίνεται πως δεν ήρθε. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ,νομικοί και πολιτικοί και θα κερδηθούν .Ωστόσο στην εχόμενη εκλογή ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, και συμμετοχή στην ήττα θα έχουν και οι αρνητικές ψήφοι των αποφοίτων. Χωρίς πάθος, χωρις φόβο αντέχουμε και συνεχίζουμε .

 
ΕΔΙΠ
06 Ιουν 2019 21:04

Με τους ΕΔΙΠ, κανένα νέο; Είχατε υποσχεθεί για αρχές καλοκαιριού κ. Υπουργέ, τί θα γίνει με αυτό το θέμα; Τουλάχιστον εξηγήστε μας, με ποιο τρόπο θα "βελτιώνατε την καθημερινότητα μας" όπως λέγατε...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.