Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Ενδεικτικές απαντήσεις

07/06/2019

Ενημερώθηκε: 07/06/2019, 19:52

Άκουσε το άρθρο

Με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας), άρχισαν  σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους αποφοίτους των ΓΕΛ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Ενδεικτικές απαντήσεις

Ενδεικτικές  απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, ετοίμασαν  οι  καθηγήτριες φιλόλογους της Πολύτροπης Αρμονίας Αλεξάνδρα Κυριακουλάκη και Ισιδώρα Κόχιλα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το esos θα δημοσιεύει καθημερινά άμεσα τα θέματα, μόλις δημοσιοποιούνται από το υπ. Παιδείας.

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο για μεν τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά  για δε τους υποψηφίους των ΓΕΛ τη Δευτέρα στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σχόλια (14)

Ο.Μ.
|

Ο Νίκος Φίλης ως υπουργός παιδείας πήγε κόντρα και μεταξύ άλλων εκαπιδευτικών τομών του ήταν και η αφαίρεση της Λογοτεχνίας από τις πανελλήνιες. ΕΤΣΙ φτάσαμε φέτος να έχουμε αυτά τα ωραία κατά γενική ομολογία θέματα, με επίκαιρο θέμα σε antisos κείμενο. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια θέματα. Κρίμα είναι ο ένας να χτίζει και ο άλλος να γκρεμίζει. Η αιφνιδιαστική επαναφορά της Λογοτεχνίας έχει προκαλέσει τσουνάμι εντατικοποίησης της φροντιστηριακής δραστηριότητας και ακυρώνει κάθε προηγούμενη προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, θεωρώ. Δεν το περίμενα τέτοιο προεκλογικό δώρο σε φροντιστήρια, ιδιαιτεράκες, έχοντες και κατέχοντες.Και τα καημένα τα παιδιά στην πρίζα. Κρίμα.

Εννοείται...
|

@Φιλόλογος, φυσικά, έχουν πάρει φωτιά τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια των μαθητών ΓΕΛ οπότε και τα θέματα είναι ανάλογα. Ευτυχώς που η τρίτη τάξη είναι συμβολική και έχουν χρόνο να ξεκουραζονται τα πρωινά!

pacifist anarchist
|

@AΓΓΕΛΟΣ ΧΑΛΤΣΙΔΗΣ
Ως γνωστό ο Αλμπέρ Καμύ ήταν ο "θεωρητικός της λογικής του παραλόγου". Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με το "παράλογο της λογικής". Εφόσον αυτό έχει επικρατήσει τις ημέρες μας θεωρώ ότι είναι πολύ επίκαιρο. Διαβάστε το έργο του ο "ο Ξένος" και θα.......

pacifist anarchist
|

@Φιλόλογος
Συναγωνίζονται για τις επιπλέον 5% θέσεις των ΕΠΑΛ. Εξάλλου, είναι παιδιά φτωχών οικονομικά στρωμάτων ή προσφυγόπουλα και να μην θεωρούνται ως "παιδιά ενός κατώτερου θεού". Όσοι εργαζόμαστε σε ΕΠΑΛ μπορούμε να νοιώσουμε τον "πόνο" αυτών των παιδιών. Κάποτε, πρέπει να συναγωνίζονται ισάξια, αν τους παρέχονται δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα από το κρατικό πρυτανείο . Αφήστε και κανένα φτωχό παιδί να σπουδάσει (μακριά από εμένα ο λαϊκισμός). Το ερώτημα είναι αν αυτά τα παιδιά θα κατορθώσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 'Ιδωμεν.

Γκρίνια ειδικότητας
|

Βάζουν Παπανούσο, "Πάλι τα ίδια;"
Βάζουν Norberto Bobbio, "Ξενομανία"
Γκρίνια και πάλι γκρίνια.

@ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
|

Σαφώς και υπάρχουν δύσκολα ή εύκολα θέματα. Το γεγονός ότι είναι κοινά για όλους δεν σημαίνει ότι τα εκάστοτε θέματα δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε εύκολα ή δύσκολα!!
Γι΄αυτό και αυξομειώσεις οι οποίες προκύπτουν από τις βαθμολογίες των μαθητών, οι οποίες βαθμολογίες προκύπτουν από τον βαθμό δυσκολίας ή μη των θεμάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
|

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ! ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
|

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!! ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΟΣΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΓΕΛ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ ''ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΠΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛ. 50 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΗΣ Γ' ΕΠΑΛ !!!!, ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ!!
ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλόλογος
|

Υψηλού επιπέδου κείμενο/θέματα στα ΓΕΛ. Δύσκολα θα συνδυαζόταν με δεύτερο κείμενο ίδιου επιπέδου σε συνεξέταση με Λογοτεχνία.
Τα ΕΠΑΛ κακώς εξετάστηκαν σε ευκολότερα θέματα. Για τις ίδιες θέσεις διαγωνίζονται.

@Έλενα
|

Από τη στιγμή που τα δύο τελευταία χρόνια οι μαθητές του ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και μάλιστα το ποσοστό των εισακτέων τους αυξήθηκε, είναι λογικό να αρχίσουν να αποκτούν έναν βαθμό δυσκολίας τα θέματα των πανελλαδικών των ΕΠΑΛ.
Προσωπικά, θεωρώ ότι πρέπει να δυσκολέψουν για να διακρίνονται οι καλύτεροι ή έστω αυτοί που προσπαθούν περισσότερο.

Ελενα
|

Τα θεματα των ΕΠΑΛ ηταν δυσκολα αν σκεφτουμε το μορφωτικο επιπεδο των παιδιων των ΕΠΑΛ.Ο βαθμος δτσκολιας ηταν εντελως διαφορετικος με τις περσινες εξετασεις. Σρα ΓΕΛ δε; Τους γονατισαν.

Διονύσης
|

με τα Σωστό - Λάθος και τα Σ - Λ τι γίνεται
Ξέρει κανείς ?

AΓΓΕΛΟΣ ΧΑΛΤΣΙΔΗΣ
|

Πάλι "ξένος" διανοητής... Όπως και χτες στα επαλ έτσι και σήμερα...
Θέματα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, η χαρά του μέσου νου, τζάμπα τόση εξάσκηση στη θεωρία από τους μελετηρούς μαθητές...
Ενδιαφέρουσα επιλογή θέματος, επίκαιρη και ουσιαστική στο περιεχόμενό της.
Αν κάποιος γνωρίζει, ας μας πει αν από του χρόνου στη λογοτεχνία θα είναι δυνατό να αντλούνται αποσπάσματα και μη ελλήνων λογοτεχνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη θεωρία αφού στις λυκειακές τάξεις οι υποψήφιοι διδάσκονται όσα αφορούν στην εγχώρια περίπτωση (αν και η χτεσινή επιλογή στα επαλ δίνει καταφατική απάντηση προκαλώντας προβληματισμό...)

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
|

Εύκολα τα θέματα έκθεσης στα ΕΠΑΛ πολύ δύσκολα στην ανάπτυξή τους στα ΓΕΛ !Η ξενομανία ολοφάνερη ,σαν να μην είχαμε Έλληνες να τους τιμήσουμε όπως εκείνοι αγωνίστηκαν να μας μυήσουν στο θεσμό της Δημοκρατίας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ