Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Δημοσίευση: 07/06/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του εξωτερικού για δύο (2) σχολικά έτη (2019-2020 και 2020-2021, και 2020 και 2021 Νοτίου Ημισφαιρίου) το πρώτο με επιμίσθιο και το δεύτερο χωρίς επιμίσθιο, για συμπλήρωση πενταετίας, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (22)

 
gogo
08 Ιουν 2019 11:02

θα είχε ενδιαφέρον να δούμε του χρόνου του καλοκαίρι, πόσες διακοπές αποσπάσεων θα υπάρξουν στο τέλος του 4ου έτους και πόσοι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν και στο πέμπτο έτος, μετά την ευφάνταστο σύλληψη του Υπουργείου για παράταση ένα συν ένα!

 
Adico
08 Ιουν 2019 11:13

Αισθάνομαι και πολύ κορόιδο!!
Εκπαιδευτικός στο 4ο έτος απόσπασης.

 
Κρητικός
11 Ιουν 2019 12:43

@ gogo 08 Ιουν 2019 11:02
Έχεις δίκιο συνάδελφε: με τη λήξη του 1ου έτους της παράτασης και του επιμισθίου που το συνοδεύει, οι αποχωρήσεις (με την επίκληση οιουδήποτε λόγου) θα πέφτουν βροχή.
Βεβαίως, αν το υπουργείο είχε αγαθές προθέσεις, θα μπορούσε να το ρυθμίσει διαφορετικά, π.χ. να πει ότι κατά τη διετή παράταση θα παίρνουμε το 1/2 του επιμισθίου. Δεν το έκανε όμως, γιατί ο σκοπός ήταν μια ακόμη προεκλογική υπόσχεση-δόλωμα ΤΩΡΑ και όχι το τι θα γίνει στα σχολεία της ομογένειας μετά από 12 μήνες...

 
anna
11 Ιουν 2019 18:45

Μην αγχώνεστε για την ομογένεια.Ουδείς αναντικατάστατος!!!

 
Πρωην αποσπασμενος
11 Ιουν 2019 22:37

Ο νόμος καταργείται την άλλη μέρα των εκλογών και ο νέος έχει ως εξής:πρώτα οι άνευ επιμίσθιο και ότι απομείνει με Άντε Γεια

 
Αλ6ς
12 Ιουν 2019 09:53

Πρώτη προτεραιότητα μας, αμέσως μετά τις εκλογές, είναι τα σχολεία της ομογένειας και οι εκπαιδευτικοί με γάμο του εξωτερικού.
Μόλις λύσουμε τα προβλήματά τους, θα ασχοληθούμε και με όλα τα υπόλοιπα εντός γεωγραφικού χώρου Ελλάδος.
Κάθε μνημονικακό εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια θα καταργείται με ένα νόμο, σε ένα άρθρο (ή με ένα άρθρο σε έναν νόμο ...; θα το ρυθμίσουμε τέλος πάντων).
7 Ιουλίου ψηφίζουμε ορθά!

 
Νεφέλη
12 Ιουν 2019 11:39

Πολλοί εκπαιδευτικοί νιώθουν και κορόιδα και αηδία.
Από το 2011 και μετά που έκλεισαν πολλά σχολεία στη Γερμανία , εκπαιδευτικοί χωρίς επιμίσθιο κράτησαν αυτά τα ελάχιστα σχολεία. Η Ελληνική πολιτεία χρηματοδοτούσε τις σχολικές επιτροπές έτσι ὠστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Από το 2015 και μετά οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι υπό διωγμό. Το επιχείρημα, να έρθουν φρέσκοι και νέοι για να αναβαθμίσουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Οι νέοι και φρέσκοι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα της χώρας υποδοχής πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μπορούν να βρουν σπίτια που να μπορούν να τα πληρώσουν . Συνέπεια πολλές ανακλήσεις τα κενά δεν καλύπτονται, οι σχολικές επιτροπές έχουν στεγνώσει , σχολεία βρίσκονται υπό καθεστώς έξωσης. Και τώρα δίνει τέταρτο έτος επιμίσθιο όχι σε όλους όσοι το δικαιούνται αλλά επιλεκτικά.

 
Πρωην αποσπασμενος
12 Ιουν 2019 16:45

Αρκετά επιμίσθια πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος Φτάνει πια Έλεος.. πρωτα οι μονομισθοι παντρεμενοιστα σχολεία της Γερμανιας

 
Κρητικός@
13 Ιουν 2019 10:42

@Πρωην αποσπασμενος 12 Ιουν 2019 16:45
Αυτονόητο για κάθε λογικό άνθρωπο...

ΥΓ. Εννοείται όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου.

 
Αλ6ς
13 Ιουν 2019 12:32

@Πρωην αποσπασμενος 12 Ιουν 2019 16:45
Πράγματι συγκινητικό το ενδιαφέρον για τον Έλληνα φορολογούμενο.
Μην το περιορίζουμε όμως μόνο στους "παντρεμένους"!
Ας μην ξεχνάμε ότι οι ελεύθεροι κι ωραίοι ζουν σε κάποιες φυλακές, μες τα τείχη που ‘χει χτίσει ο καθένας για να ζήσει, τις μεγάλες του στιγμές.
7 Ιουλίου ψηφίζουμε ελεύθερα!

 
Κρητικός
14 Ιουν 2019 12:53

@Αλ6ς13 Ιουν 2019 12:32
Ωραίος ο λυρισμός, αλλά επί της ουσίας δεν βλέπω τίποτε...

 
Πρωην αποσπασμενος
14 Ιουν 2019 21:43

Θα δεις μετά τις εκλογές...να'ναι καλά ο φίλος μου και συμμαθητής κ.Κελλας

 
Νεφέλη
15 Ιουν 2019 19:55

Συνάδελφε »πρώην αποσπασμένος» είναι άδικο να αναφέρεις το όνομα του κυρίου Κέλλα. Οι εκλογές δεν έγιναν ακόμα ,αλλά ακόμα και αν το κόμμα που εκπροσωπεί ο κος Κέλλας αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι βέβαιο ότι ο εν λόγω θα αναλάβει κάποιο πόστο σχετικό με το Παιδείας. Πράγματι ο συγκεκριμένος βουλευτής πολλές φορές τοποθετήθηκε θετικά στη Βουλή υπέρ των εκπαιδευτικών που επιθυμούν απόσπαση στο εξωτερικό χωρίς επιμίσθιο. Και πράγματι όσες φορές τον προσεγγίσαμε ως ΕΛΜΕ ο άνθρωπος ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά. Καλό είναι λοιπόν να μην εκθέτουμε πρόσωπα, ούτε όμως να δημιουργούμε ελπίδες σε τόσο κόσμο που έχουν πληγεί από τις πρακτικές των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας την τελευταία τριετία. Σου υπενθυμίζω ότι και ο κος Ζουράρις είχε εκφράσει την αντίθεσή του όταν καταργήθηκε το άρθρο 18 του 4027 που αφορούσε τους γάμους με μόνιμο κάτοικο. Ψήφισε όμως τον 4415 και όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αν και υπήρχε από την πλευρά του διάθεση να διορθωθούν κάποια πράγματα όπως ξέρεις άλλοι κινούν τα νήματα στο Υπουργείο. Δεν είναι ούτε φίλος μου ο άνθρωπος ούτε τον γνωρίζω. Και κατάγομαι από τον Έβρο.

 
Κρητικός
16 Ιουν 2019 12:08

@Πρωην αποσπασμενος 14 Ιουν 2019 21:43
Φαντάζομα συνάδελφε ότι συμφωνείς πως για τον κ. Κέλλα, όπως και για οιονδήποτε πολιτικό, ισχύει το "αρχή άνδρα (και γυναίκα) δείκνυσι"...
Όλοι θα κριθούν κατά τα έργα τους.
Οι νυν κρατούντες κρίθηκαν...

 
Αποσπασμένος με γάμο
17 Ιουν 2019 10:06

Πρέπει να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου μπορούσαμε να είμαστε χωρίς ελληνικό επιμίσθιο, αλλά παίρναμε επιπλέον, κανονικά, τη γερμανική επιχορήγηση ως συμπλήρωμα στον μισθό μας (δε ζεις εδώ με ένα χιλιάρικο, κακά τα ψέματα).
Μην ξεχνάμε ότι στη Βαυαρία, η γερμανική επιχορήγηση που παίρναμε ήταν πολύ μεγαλύτερη από το ίδιο το επιμίσθιο, οπότε όλοι ήμασταν ευχαριστημένοι τότε και όλα τα σχολεία λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα.
Μόνο έτσι θα σωθεί η ελληνική εκπαίδευση της γερμανίας από το ναυάγιο.

 
Νεφέλη
17 Ιουν 2019 11:14

Έλεος με τη Βαυαρία !!! Ζητάς να μη λαμβάνεις επιμίσθιο αλλά θες την επιχορήγηση . Ελληνόγλωσση δεν υπάρχει μόνο στη Βαυαρία . Διαλύθηκαν οικογένειες , στοχοποιήθηκαν εκπαιδευτικοί για τη Βαυαρία. Συνάδελφε χωρίς επιμίσθιο είναι χωρίς επιμίσθιο όπως γινόταν παντού εκτός Βαυαρίας.

 
Αποσπασμένος με γάμο
17 Ιουν 2019 13:15

@ Νεφέλη
Και τι θα γίνει δηλαδή με τη Βαυαρία όπου μόνο με τη γερμανική επιχορήγηση μπορείς να εργαστείς στα δίγλωσσα σχολεία (αυτά λειτουργούν εδώ κυρίως).
Θα μας στέλνουν πάλι να ανοίγουμε σχολεία στην υπόλοιπη Γερμανία;
Δε γίνονται αυτά...
Έχουμε κι εμείς οικογένειες.

 
Νεφέλη
17 Ιουν 2019 14:29

Ποια σχολεία ανοίξατε συνάδελφε;
Πονάει κεφάλι -κόβει κεφάλι δεν είναι λύση. Όποιος αναλάβει το χαρτοφυλάκιο πρέπει να δώσει λύση. Τουλάχιστον να επιτρέπεται σε όλους πέρα της πενταετίας αν το επιθυμούν να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για απόσπαση στο εξωτερικό. Με βάση το μόριά τους να αποσπώνται . Έτσι θε λυθεί και το πρόβλημα που προέκυψε με τους συντονιστές.

 
maria
17 Ιουν 2019 22:21

Στα δίγλωσσα σχολεία μπορούν να ανταποκριθούν μόνο οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν γλωσσομάθεια και αυτοί δυστυχώς είναι ελάχιστοι.

 
Δημητρης
19 Ιουν 2019 08:43

Ιπρος Νεφελη Συμφωνω οτι πρεπει να επιτρεπεται σε ολους περαν της πενταετιας να αποσπωνται με βαση τα μορια .Ειναι αδικο ομως να χανεται η οργανικη.

 
Δάσκαλος
26 Ιουν 2019 12:29

Περιορισμένος χρόνος (5 έτη προβλέπονται σήμερα) απόσπασης με επιμίσθιο για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να ζει και να εργάζεται με αξιοπρέπεια στη χώρα απόσπασης και στη συνέχεια επιστροφή στην οργανική του θέση στην Ελλάδα.
Απόσπαση επ' αόριστον δε νοείται ούτε και προβλέπεται.
Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες εκπαιδευτικοί που κατά τα φαινόμενα δεν επιθυμούν (για δικούς τους λόγους) να επιστρέψουν Ελλάδα και να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί.
Αυτό είναι ένα θεμιτό δικαίωμά τους.
Ας ψάξουν λοιπόν για αμειβόμενη εργασία στη χώρα επιθυμίας τους.

 
Πρωην αποσπασμενος
04 Ιουλ 2019 21:07

Δάσκαλε από Δευτέρα αυτά που υποστηρίζεις θα είναι ένα ανέκδοτο...πρώτα οι άνευ επιμίσθιο και ας μεινουν όσο θέλουν..άντε γεια μαζί με το Συριζα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ