ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευκρινίσεις για τον καθορισμό του αριθμού των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων

Δημοσίευση: 07/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για τον καθορισμό των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων θα ληφθούν υπόψη και οι όμιλοι που λειτούργησαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 με τους κλάδους εκπαιδευτικών που είχαν αναλάβει του ομίλους αυτούς.

Τη διευκρίνιση αυτή κάνει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με σχετικό έγγραφο που υπέγραψε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (6)

 
@Πειραματικό
10 Ιουν 2019 07:36

"οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στους ομίλους εντός του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας τους" δεν σημαίνει ότι δικαιούνται οργανική θέση με αυτές τις ώρες. Όπως π.χ. οι μαθηματικοί μπορούν να συμπληρώνουν ωράριο με Γεωγραφία και Φυσική αλλά δεν δικαιούνται οργανική μ΄ αυτές τις ώρες. Τον δικαιολογημένο θυμό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών σ΄αυτή την ελιτίστικη αντιμετώπιση δεν τον σκέφτηκε κανείς.

 
Πειραματικό
08 Ιουν 2019 02:58

"Διευκρίνιση" χρειάζεται όταν κάτι είναι ασαφές. Η σχετική εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο, ήταν σαφέστατη "Για την κάθε σχολική μονάδα θα ληφθούν υπόψη τα τμήματα που λειτουργούν, ο αριθμός των μαθητών κατά τάξη, τμήμα, κατεύθυνση ή άλλη ενότητα, το ωρολόγιο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2019-2020 και οι πρώτες αναθέσεις μαθημάτων". Άρα πρόκειται για παράληψη (στην καλύτερη περίπτωση), η οποία οδήγησε τα ΠΥΣΔΕ σε λανθασμένο καθορισμό οργανικών και έφερε στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς αναστάτωση και δικαιολογημένο θυμό. Τα μέλη βέβαια των ΠΥΣΔΕ, όφειλαν να είχαν διαβάσει τον Νόμο και το άρθρο 83 στο οποίο σαφώς αναφέρεται "οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στους ομίλους εντός του εβδομαδιαίου υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας τους".

 
Αποσπάσεις στα ΑΕΙ
08 Ιουν 2019 01:49

Βγάλτε την εγκύκλιο για αποσπάσεις στα ΑΕΙ για να συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά και ας τις κάνει η επόμενη κυβέρνηση .Γιατί μέχρι να εγκατασταθεί ο διάδοχος σας και κάποια στγμή να βγάλει εγκύκλιο για να ξεκινήσει η διαδικασία και μέχρι να ολοκληρωθεί θα μας πιάσει ο Οκτώβριος και βάλε.Επιτέλους φεύγοντας κάντε και κάτι ουσιαστικό για αυτό.

 
Οργανικές σε Πειραματικά
08 Ιουν 2019 00:02

Ντροπή τους. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δύο σχολεία την ίδια μέρα για δύο ή τρεις ώρες συμπλήρωση ωραρίου. Σε πόσες διδακτικές ώρες αντιστοιχούν οι όμιλοι; Τα διάφορα προγράμματα, όπως περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας, αφαιρέθηκαν από το ωράριο των "μη πειραματικών εκπαιδευτικών". Η κυβέρνηση των πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών ;;;;;;

 
Στράτος
07 Ιουν 2019 22:11

Από αυτό το σημερινό (7/6/2019) έγγραφο που δημοσιεύει το esos συνάγεται ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία καθορισμού του αριθμού των οργανικών θέσεων του διδακτικού προσωπικού των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων. Προφανώς θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα οργανικά κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΥΠΠΕΘ, αιτήσεις ενδιαφερομένων με φακέλους προσόντων, εξέταση των φακέλων και μοριοδότηση προσόντων, (συνέντευξη; - ίσως δεν υπάρχει πλέον στη διαδικασία), έκδοση προσωρινών πινάκων, ενστάσεις, οριστικοί πίνακες, τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις. Είναι φανερό ότι όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο.

Επιπλέον, λόγω προεκλογικής περιόδου που επίσημα ξεκινά την επόμενη εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προφανώς θα απαιτηθεί αίτημα του ΥΠΠΕΘ προς το ΣτΕ για τη συνέχιση, εφόσον εγκριθεί το αίτημα, της διαδικασίας.

Αυτό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά είναι εάν το ΥΠΠΕΘ θα συνεχίσει να "φρενάρει" τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ στις αποφάσεις τους για οργανικές τοποθετήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας οργανικών τοποθετήσεων στα Πειραματικά/Πρότυπα. Εάν αυτό γίνει υπάρχει αλυσίδα καθυστερήσεων: Αργοπορούν οι οργανικές τοποθετήσεις, ακολούθως ο υπολογισμός λειτουργικών κενών, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, οι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και τελικά η πρόσληψη αναπληρωτών.

Η λύση είναι να προχωρήσουν οι οργανικές τοποθετήσεις και οι υπόλοιπες διαδικασίες ανεξάρτητα από τη διαδικασία πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων Πειραματικών/Προτύπων. Τυχόν οργανικά κενά που θα προκύψουν λόγω τοποθέτησης κάποιων σε νέα οργανική Πειραματικού/Πρότυπου σχολείου, μπορούν να πληρωθούν την επόμενη σχολική χρονιά όπως συμβαίνει και με τα οργανικά κενά που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών.

 
PE19
07 Ιουν 2019 21:10

Κοροϊδία
Τι θα πει Όμιλος και έργο αυξημένης ευθύνης ??? διδασκαλία είναι βαθμολογία (έτσι ορίζεται τουλάχιστον στα ΑΕΙ το αυτοδύναμο έργο) οι Σαχλαμάρες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημείο τώρα που Φεύγει (και να μην ξαναγυρίσει) ΤΩΡΑ πρότυπα σχολεία, Διδακτικό προσωπικό μετά από κρίση. Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ