ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ρυθμίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.)

Δημοσίευση: 10/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Ε.Ε.Π.Π.Σ.), υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

1. Ως αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Π.Σ ορίζεται ένα από τα μέλη της, το οποίο εκλέγεται με πλειοψηφία των παρόντων μελών στην πρώτη συνεδρίαση. Ο/η αντιπρόεδρος συνεργάζεται στενά με τον/την πρόεδρο και τον/την αναπληρώνει πλήρως στα καθήκοντά του, όταν εκείνος/η ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται.

2. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τέσσερα από τα μέλη της. Η απαρτία πρέπει να υπάρχει σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

3. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. συνεδριάζει ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του/της προέδρου, η οποία αποστέλλεται σε όλα τα μέλη τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, εκτός αν αυτή είναι έκτακτη, οπότε η πρόσκληση μπορεί να αποσταλεί και μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση. Στην πρόσκληση ορίζονται η ημέρα και η ώρα της συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. μπορεί να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

4. Οι συνεδριάσεις διενεργούνται τακτικά και εκτάκτως κατά την κρίση του/της προέδρου, όταν προκύψουν θέματα προς συζήτηση. Η σύγκληση έκτακτης συνεδρία- σης είναι υποχρεωτική για τον/την πρόεδρο, εφόσον ζητηθεί από τέσσερα τουλάχιστον μέλη με έγγραφη αίτησή τους, στην οποία προσδιορίζουν τα θέματα για τα οποία ζητείται η σύγκληση.

5. Ο/η πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη των συνεδριάσεων, διευθύνει τις εργασίες, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.Π.Π.Σ. και ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που του/της ανατίθεται με απόφαση Ε.Ε.Π.Π.Σ.

6. Ο/η πρόεδρος μπορεί να αναθέτει σε μέλος της Ε.Ε.Π.Π.Σ., σε μέλη των ΕΠ.Ε.Σ. ή σε εκπαιδευτικούς Πειραματικών ή Προτύπων Σχολείων την ειδικότερη μελέτη και εισήγηση συγκεκριμένου θέματος.

7. Ο/η γραμματέας και ο/η αναπληρωτής του/της ορίζονται με την ίδια απόφαση που ορίζονται τα μέλη της Ε.Ε.Π.Π.Σ., διοικητικοί υπάλληλοι ή δημόσιοι εκπαιδευτικοί, κατηγορίας ΠΕ της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

8. Για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε.Π.Π.Σ. συντάσσονται πρακτικά από τον γραμματέα και επικυρώνονται από την Ε.Ε.Π.Π.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση, με επιμέλεια του/της προέδρου της.

9. Στις συνεδριάσεις της Ε.Ε.Π.Π.Σ. μπορεί να παρίστανται, ύστερα από πρόσκληση του/της προέδρου της, είτε εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των μαθητών ή των συλλόγων αποφοίτων των Πειραματικών ή Πρότυπων Σχολείων, είτε εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων, όταν συζητούνται θέματα που τους αφορούν.

10. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

11. Η Ε.Ε.Π.Π.Σ. συνεδριάζει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται διοικητικά από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.