Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στο Βόλο ο υπουργός Παιδείας- Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι υπάλληλοι του Παν. Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποδοχή με διαμαρτυρίες θα κάνουν αύριο στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στο Ίδρυμα τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  , με απόφαση του Συλλόγου τους.

Μάλιστα ο Σύλλογος  για την διευκόλυνση συμμετοχής των υπαλλήλων κήρυξε δίωρη στάση εργασίας , από τις 9:30πμ έως τις 11:30.

Ο υπουργός Παιδείας μαζί με τον Αναπληρωτή τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Χρ. Κέλλα θα είναι ομιλητές    στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,   με  θέμα  «Το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρό Παρόν – Δυναμικό Μέλλον» στο κεντρικό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής, στο Φυτόκο, στον Βόλο.

 H εκδήλωση διοργανώνεται απ΄ τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Θα ακολουθήσει, «Στρογγυλό τραπέζι 1: Παρουσίαση του Νέου ΠΘ, Πρυτανικές Αρχές, Πρόεδροι Γενικών Τμημάτων Λάρισας και Λαμίας, Συμβούλιο Ένταξης Στρογγυλό τραπέζι 2: Απόψεις Συλλόγων ΠΘ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ, Σύλλογος Διοικητικού, Σύλλογος Συμβασιούχων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Παλεύουμε για την ανατροπή της!

Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 11 Ιούνη στις 10πμ με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας στη σχολή Γεωπονίας

Την Τρίτη 11 Ιούνη ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος της ΝΔ για την παιδεία είναι κεντρικοί ομιλητές σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη σχολή Γεωπονίας για «το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου».

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τους υποδεχόμαστε με μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζουν και συνθλίβει τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε απαντήσεις και λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πανεπιστημίου που θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παίρνει «άριστα 10» στην εμπορευματοποίηση των σπουδών, την απαξίωση των πτυχίων και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων:

- Με το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις διευρύνεται η κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, τμήματα των ΤΕΙ οδηγούνται στο κλείσιμο ή αλλάζουν επιστημονικό αντικείμενο με τους σπουδαστές να είναι «στον αέρα». Υποτάσσεται ακόμα περισσότερο η έρευνα στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

- Με τη διατήρηση της υποχρηματοδότησης, τις μηδαμινές προσλήψεις εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, την τραγική κατάσταση στη φοιτητική μέριμνα και τις ελλείψεις σε υποδομές είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η εύρυθμη λειτουργία παλιών και νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο Βόλο των 10.000 φοιτητών υπάρχουν μόλις 40 κλίνες σε εστία (!) και οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ!

- Με την πλήρη αποσύνδεση πτυχίων – επαγγέλματος και την εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια οδηγούν χιλιάδες αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνήγι πανάκριβων πιστοποιήσεων. Ταυτόχρονα γενικεύουν τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά του ιδρύματος.

- Με το προσοντολόγιο στους εκπαιδευτικούς απαξιώνουν εκ νέου τα πτυχία των παιδαγωγικών, καθηγητικών σχολών και διαιωνίζουν την ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών στην εκπαίδευση.

- Με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους να αποτελούν καθεστώς. Με δεκάδες διδάκτορες-ερευνητές και έκτακτους καθηγητές να είναι απλήρωτοι επί μήνες! Μόνο κάτω από την αγωνιστική κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων μπλοκαρίστηκαν οι απολύσεις 30 καθαριστριών του πανεπιστημίου.

- Με τους μαθητές να γίνονται πειραματόζωα στο νέο εξεταστικό σύστημα με αύξηση της ύλης, του άγχους και των εξόδων, με λιγότερη μόρφωση που σταματά ουσιαστικά στη Β’ Λυκείου.

Αυτή την πολιτική έρχεται να υπερασπιστεί ο υπουργός Παιδείας και να διαγκωνιστεί με το βουλευτή της ΝΔ για το ποιος είναι «ο πιο καλός ο μαθητής» στις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Σε αυτή την ημερίδα-προεκλογική εκδήλωση των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απουσιάζουν οι ανάγκες και τα προβλήματα των φοιτητών και εργαζομένων του ιδρύματος!

Με την κινητοποίηση και την μαζική μας παρουσία δηλώνουμε ότι το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το χτίζουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι καθηγητές και οι φοιτητές του. Δεν δεχόμαστε να το γκρεμίζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιούνη από τις 9:30πμ έως τις 11:30 πμ προκειμένου να συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι στην κινητοποίηση.

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βόλος ...10/06/2019....
Ο πρόεδρος      Η γραμματέας
Μαριετάκης Δημήτρης     Κόντου Σωτηρία
 

Σχόλια (4)

 
Ερώτηση
10 Ιουν 2019 21:34

Τι ακριβώς πάει να κάνει στο Βόλο ο Υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας;

 
@Ερώτηση
10 Ιουν 2019 23:44

Εύλογο. Πού αλλού να πάει? Στη Λάρισα ή στην Καρδίτσα που δεν άφησε τίποτα όρθιο? Ο Σύριζα θα πατώσει στην υπόλοιπη Θεσσαλία εξαιτίας του υπουργείου Παιδείας, τα λάθη πληρώνονται και ευτυχώς!

 
@@Ερώτηση
11 Ιουν 2019 07:36

σε ποιο πεδίο έχει αφήσει κάτι όρθιο ; μόνο στη θεσσαλία; ας αφήσει τις βόλτες και ας βγάλει μια ντόμπρα ανακοίνωση τι θα γίνει με τις εκκρεμότητες σε προεκλογική περίοδο, να ξέρει ο κόσμος, ας καλέσει τους υπευθύνους/τομεάρχες παιδείας της ΝΔ να συνεννοηθούν δημόσια (αν και καταλαβαίνουμε ότι μας έκαψε και θα αφήσει να καούμε και από τους επόμενους).

 
Θύμιος
11 Ιουν 2019 09:12

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν προκηρυχθούν εκλογές.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ