ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Οι 70 μετατάξεις που υπέγραψε ο Κ. Γαβρόγλου είχαν “δρομολογηθεί” από το 2013

ΠΟΣΥΠ:Οι μετατάξεις αυτές δεν αποτελούν προεκλογικό ρουσφέτι αλλά αναγκαιότητα για τη στελέχωση των υπηρεσιών μας
Δημοσίευση: 11/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 7 Ιουνίου.

Την απάντηση αυτή έδωσε, με  ανακοινωθέν, το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «προεκλογικά ρουσφέτια».

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει  ότι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) υποστηρίζει, με ανακοινωθέν που εξλέδωσε, ότι:

  • Οι μετατάξεις αυτές δεν αποτελούν προεκλογικό ρουσφέτι αλλά αναγκαιότητα για τη στελέχωση των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, ώστε να σταματήσει το διαχρονικό ρουσφέτι των χιλιάδων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο κριτήριο την υπογραφή του εκάστοτε Υπουργού.
  • Οι 70 αυτές μετατάξεις αποτελούν τις τελευταίες από μία σειρά 200 περίπου μετατάξεων οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται τον τελευταίο χρόνο και εκκρεμούν ακόμη 250 περίπου, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με 70 μετατάξεις στο Υπουργείο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απαντά:

Το γαρ πολύ της αντιπολίτευσης γεννά fake news. Σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα protothema.gr που αναπαράγεται και σε άλλες ιστοσελίδες ανακαλύπτει «προεκλογικά ρουσφέτια Γαβρόγλου με 70 μετατάξεις».

Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι μετατάξεις αυτές αφορούν 500 και πλέον αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξή τους στον διοικητικό κλάδο που υποβλήθηκαν το 2013.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι οι αιτήσεις αυτές υποβλήθηκαν μετά από το δίκαιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων των υπαλλήλων του Υπουργείου, εξαιτίας των μαζικών συνταξιοδοτήσεων και της «μνημονιακής αδιοριστίας» που επέβαλε η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Αγνοούν ή κρύβουν ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν υλοποιήσει 300 από τις 500 μετατάξεις οι οποίες έγιναν σταδιακά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Τα δήθεν «προεκλογικά ρουσφέτια», δηλαδή οι 70 πρόσφατες μετατάξεις, είχαν δρομολογηθεί από το 2013, οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν από την υπηρεσία στις 31 Μαΐου και στάλθηκαν για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο είχε υποβάλει αγωγές εναντίον του Υπουργείου ζητώντας επίσπευση των μετατάξεων.

Όλα αυτά οι συντάκτες των δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν εάν, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ζητούσαν τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφόρηση για το θέμα.

Είναι απογοητευτικό στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών - κομματικών σκοπιμοτήτων να χάνεται κάθε αίσθηση μέτρου, λογικής και -βεβαίως- αντικειμενικής ενημέρωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ

Με έκπληξη διαβάσαμε πλήθος δημοσιευμάτων για ρουσφετολογικές μετατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ 1018 τ. Γ΄/07-06-2019, που αφορά στη μετάταξη 70 εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1824/1988.

Επειδή οι μέρες προσφέρονται για παραπληροφόρηση, πολιτικούς εντυπωσιασμούς και πολιτικές διενέξεις θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να προστατέψουμε τους συναδέλφους μας από κάθε κακόβουλο δημοσίευμα, έτσι:

-    Οι μετατάξεις αυτές δεν αποτελούν προεκλογικό ρουσφέτι αλλά αναγκαιότητα για τη στελέχωση των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, ώστε να σταματήσει το διαχρονικό ρουσφέτι των χιλιάδων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, χωρίς κανένα κριτήριο, με μόνο κριτήριο την υπογραφή του εκάστοτε Υπουργού.

-    Οι 70 αυτές μετατάξεις αποτελούν τις τελευταίες από μία σειρά 200 περίπου μετατάξεων οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται τον τελευταίο χρόνο και εκκρεμούν ακόμη 250 περίπου, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Συνεπώς δεν αποτελούν ένα προεκλογικό ρουσφέτι αλλά μία διοικητική διαδικασία της οποίας ένα στάδιο συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο, η οποία και προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

-    Οι παραπάνω μετατάξεις εκκρεμούν από τα έτη 2013, 2014  και μετά και  υλοποιούνται τώρα,  όχι διότι θέλησε ο Υπουργός να υλοποιήσει ένα ρουσφέτι, αλλά διότι η ΠΟΣΥΠ και οι Σύλλογοι μας έχουν πιέσει διαχρονικά με κάθε τρόπο. Υπενθυμίζουμε την 24ωρη απεργία μας τον Σεπτέμβριο του 2018 με κύριο αίτημα την στελέχωση των υπηρεσιών μας και την υλοποίηση των ανωτέρω μετατάξεων, τις αγωγές των Σωματείων μας και των ενδιαφερόμενων κατά του Υπουργείου για την υλοποίηση τους, τις 2 μηνυτήριες  αναφορές του Συλλόγου των Αθηνών στον εισαγγελέα, κατά παντός υπευθύνου, για την μη υλοποίηση τους, τις δεκάδες καταγγελίες μας για το ζήτημα, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Γραφείο του Υπουργού, κ.ά.

-    Το χρονικό σημείο υλοποίησης των ανωτέρω μετατάξεων αποτελεί το πλέον ενδεδειγμένο διότι αφενός δεν επηρεάζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων και αφετέρου με τις μετατάξεις αυτές θα έχουμε  μεγάλη μείωση ή και μηδενισμό του αριθμού των αποσπασμένων  εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες που έγιναν οι μετατάξεις, με συνέπεια την επιστροφή τους στη τάξη.

Η ΠΟΣΥΠ πιστή στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της λογοδοσίας όχι μόνον δεν θα κάλυπτε ένα προεκλογικό ρουσφέτι, αλλά θα ήταν και η πρώτη που θα το κατήγγειλε.

 

Σχόλια (5)

 
Μαρία
13 Ιουν 2019 12:15

κε Υπουργέ κ η δική μας εκκρεμεί από το 2011, από το 2014, από....., κ η απάντηση των υπαλλήλων του υπουργείου είναι: <ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ> (προς συζήτηση).

 
Σταύρος
12 Ιουν 2019 14:59

Καλά που είναι οι εκλογές κ γίνεται ο,τι δεν γινόταν επί 8 χρόνια...100% ΣΥΡΙΖΑ στο κρατικό μονοπωλιακό Πανεπιστήμιο...

 
Γιάννης
12 Ιουν 2019 13:12

Και γιατί δεν πραγματοποίησαν και τις υπόλοιπες;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Ιουν 2019 09:03

ο χρόνος που πραγματοποιήθηκαν τις καθιστά ύποπτες!

 
κανείς δεν είναι ριγμένος
11 Ιουν 2019 16:01

αν γινονται οι μεταταξεις 6 χρονια μετα αλλα λιγο πριν τις εκλογες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ