ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ: Πενταετή οκτώ τμήματα του Παν. Δυτικής Αττικής

Η απόφαση στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση
Δημοσίευση: 12/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε πενταετή (δέκα   ακαδημαϊκά εξάμηνα), μετατρέπονται τα οκτώ τμήματα  της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , με απόφαση που  υπέγραψε  χθες ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Η απόφαση στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και η δημοσίευσή της αναμένεται μέχρι την Παρασκευή.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής τμήματα:

  1.     Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
  2.     Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής
  3.     Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
  4.     Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
  5.     Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
  6.     Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
  7.     Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών
  8.     Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Δήλωση του Κ. Μουτζούρη

Σχετικά με αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κ. Μουτζούρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με μεγάλη χαρά ανακοινώνει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ότι υπεγράφησαν στις 11.6.2019 από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δύο αποφάσεις για τον ορισμό της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών των 8 Τμημάτων Μηχανικών του ΠΑ.Δ.Α. σε δέκα (10) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οι αποφάσεις έχουν σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Εκφράζονται ευχαριστίες προς το Υπουργείο και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχή αυτή κατάληξη.

Σχόλια (64)

 
γιωργος
22 Ιουν 2019 00:21

-Ούτε η Γερμανία δεν θα έχει τόσους διπλ. μηχανικούς!
-Εκει το κλεδι φίλε, τους φτιαχνει η Ελλάδα για την Γερμάνια

 
Ιάκωβος
15 Ιουν 2019 13:59

Ρε παιδιά εννοείται ότι το παδα θα μείνει ως έχει το έχει πει εξάλλου και η ίδια η κυρία κεραμεως η τομεραρχης παιδείας της νέα δημοκρατίας ότι όπου έχει προηγηθεί αξιολόγηση και γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ είναι σύμφωνοι και το πρώην τει Αθήνας και Πειραιά έιχαν αξιολόγηση "worth of merit" Δηλαδή άξιο μνείας και είναι η πιο υψηλή αξιολόγηση ακόμη και από παραδοσιακά πανεπιστήμια για αυτο και ιδρύματα. Επιπλέον είναι και νομικά αδύνατη οποιαδήποτε μετατροπή του καθώς λειτουργούν πάνω από ένα χρόνο μεταπτυχιακά διδακτορικά προπτυχιακά, συν την ένταξη της εθνικής σχολής δημόσιας υγείας συν τα πενταετή των μηχανικών συν τις εδώ και πάνω από χρόνο υπογεγραμμένες αντίστοιχιες τμημάτων με άλλα πανεπιστημιακα. Και τέλος υπάρχει και το ζήτημα των αντιδράσεων καθώς φοιτητές καθηγητές κσι κάτοικοι της δυτικής Αττικής είναι αντίθετοι σε οποιασδήποτε υποβάθμιση του με οποιοδήποτε τρόπο. Επομένως τα νομικά ηθικά και πολιτικά ζητήματα καθιστούν αδύνατη οποιασδήποτε σκέψη για μετατροπή του ΠΑ.Δ.Α σε πανεπιστήμιο εφαρμοσμενων Επιστημών ή ότιδηποτε άλλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα τει που έγιναν πανεπιστήμια και ακόμη δεν έχουν αρχίσει την λειτουργία τους μπορούν να μετατραπούν σε πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και κάτι τέτοιο επιβάλλεται για το καλό της τεχνολογικής εκπαίδευσης

 
@@Προς "Πολυτεχνίτες"
14 Ιουν 2019 16:44

Πως σου φαίνεται οτι έμαθα την τρίτη 11/06/2019 απο οικογενιακό προσώπο το οποίο είναι στέλεχος στον τομέα παιδίας οτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το ΠΑΔΑ θα μείνει ως έχει; Σε προβλήματίζει;

 
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟ ΜΟΝΟ
14 Ιουν 2019 13:40

Τα επαγγελματικα σας δικαιώματα τα ξέρετε??

 
@@Προς "Πολυτεχνίτες"
14 Ιουν 2019 07:41

Καλη τυχη με το εμβληματικο πτυχιο τει που εχεις...

 
@Προς "Πολυτεχνίτες"
14 Ιουν 2019 00:27

Η εμβληματική είναι αλήθεια εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Περιστέρι, για τη μετονομασία του παδ.α.σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, θα λύσει το πρόβλημα της ισοτίμησης-αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά !!!

 
Φοιτητής ΛΟΧΡΙ ΠΑΔΑ
13 Ιουν 2019 20:12

Παιδιά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για το παδα δείτε και τις δηλώσεις τις τομεαρχου παιδείας της νέας δημοκρατίας και αυριανής υπουργού παιδείας κ κεραμεως για το ότι είναι ΣΎΜΦΩΝΗ για τις μέχρι τώρα συνέργειες άρα για το παδα και στην ουσία διαφωνεί για τα υπόλοιπα τει που έγιναν πανεπιστήμια. Αλλά ακόμα και αν αποφασίσει η νέα δημοκρατία να το κάνει πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών από την στιγμή που θα έχει απέναντι της φοιτητές, καθηγητές και κατοίκους της δυτικής Αττικής είναι αδύνατον να προχωρήσει. Επιπλέον δεδομένου ότι εδώ και ένα χρόνο λειτουργούν νέα μεταπτυχιακά έχουν μπει για πρώτη φορά νέοι φοιτητές οι όποιοι στο μηχανιγραφικο το επέλεξαν ως ΑΕΙ και λειτουργούν τα πρώτα διδακτορικά του ιδρύματος σε συνδυασμό με την ένταξη της εθνικής σχολής δημόσιας υγείας, την υπογραφή εδώ και ένα χρόνο των αντίστοιχιων πολλών τμημάτων με άλλα πανεπιστημιαξα(εκπα, παπει, όπα κ. α) , την ίδρυση ερευνητικού κέντρου και εσχάτως την πολυτεχνποιηση της σχολής μηχανικών είναι αδύνατον να γυρίσουν όλα αυτά πίσω. Σε άλλα ιδρύματα τα οποία μόλις ιδρύθηκαν ή συγχωνευτηκαν και ακομη δεν έχουν δεχθεί καν προπτυχιακους φοιτητές είναι πιο εύκολο στο ΠΑΔΑ όμως που αποτελεί και το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας όχι. Μακάρι η νέα κυβέρνηση να ενισχύσει το παδα όπως και έχει υποσχεθεί

 
Προς "Πολυτεχνίτες"
13 Ιουν 2019 19:12

Ειμαί χαρούμενος να βλπέπω την αγωνία σας... ως φοιτητής μηχανικός ΠΑΔΑ.

Και οι πέτρες ξέρουν οτι η δυναμική του συγκεκριμένου πανεπιστημίου
ΠΛΕΟΝ δεν αποτρέπεται απο κανέναν "μπλέ πρίγκηπα". Στάξτε.

 
Apostolos
13 Ιουν 2019 18:55

Πάντως οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θέλουν όπως λένε το ΠΑΔΑ να ξαναγίνει ΤΕΙ (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών) ώστε να έχουν ελπίδες να ισοτιμηθούν τα παλαιά πτυχία τους (80s και 90s) με τα νέα "Πανεπιστημιακά".
Καθώς και ορισμένοι που τα τμήματά τους δεν έγιναν 5ετη.
Έχει πολύ γέλιο η κατάσταση.
Ευτυχώς τίποτα τέτοιο δεν θα γίνει και η πιθανότητα τα 5ετη να γίνουν Πολυτεχνειακά θα εξεταστεί μετά από 6~7 χρόνια όπου θα βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι 5ετων. Υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί να έχουν ένα απλό ΠΕ και να περιμένουν 40 χρόνια για να γίνουν Πολυτεχνεία. Θα πρέπει να συμφωνήσει το ΤΕΕ και το ΕΜΠ βεβαίως βεβαίως.
Καληνύχτα σας.

 
@πτυχιουχος μηχανικος
13 Ιουν 2019 18:34

Τα δικαιωματα θα ειναι ιδια με ων ΤΕΙ. Προεκλογικα κολπα μηπως πιστεψει κανεις οτι θα παρει δικαιωματα. 1 χρονος επιπλεον σπουδες στο κεφαλι για να σου λενε περιμενε κοροιδο στην επομενη 40ετια θα γινει πολυτεχνικη...

 
Ενημερωθείτε
13 Ιουν 2019 16:25

5ετη έγιναν όχι Πολυτεχνική Σχολή. Χωρίς Πολυτεχνική Σχολή δεν υπάρχουν δικαιώματα απλώς ένας χρόνος παραπάνω για να πληρώνουν οι γονείς τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Λογικά δε θα προχωρήσει σε κάτι παραπάνω με την επόμενη κυβέρνηση.

 
Προς φοιτητή ΑΣΠΑΙΤΕ
13 Ιουν 2019 16:09

Εκεί μέσα δεν υπάρχει σύλλογος φοιτητών καθηγητών? Πρόεδρος,Διοικητικό προσωπικό? Αυτοί δεν βλέπουν ?Δεν ακούν??Ο Πρόεδρος από που εκλέγεται τι έχει να πει???τι απόφαση έχουν πάρει???το παιδαγωγικό που έκανε τη ζημιά Που είναι???Όλοι βλέπουν ότι έχει πέσει μεγάλη κοροϊδία. ...Ο λόγος που δεν αντιδρούν???Και εσείς γιατί δεν πιέζεται ?η ένταξη στο ΠΑΔΑ είναι η καλύτερη λύση.τα μόρια με τα οποία μπήκατε στη Σχολή αρκούσαν και με το παραπάνω να μπείτε στα πρώην ΤΕΙ Πειραιά.Εκεί πήγατε γιατί γράφουν στην σελίδα της ότι παίρνεις πτυχίο με δύο επιλογές και καθηγητής και μηχανικός με ΤΑ ίδια επαγγελματικά δικαιώματα αυτών των τοτε ΤΕΙ. Τώρα τι έχουν να πουν???ξέρω ότι κάθε διοίκηση φροντίζει παλεύει για το καλύτερο για τους φοιτητές για τους γονείς που εμπιστεύτηκαν και τους πίστεψαν .ποιος εκλεγει την διοικητικη επιτροπη??Και τι έκανε αυτη?Και επειδή εμείς σε όλα αυτά είμαστε εξω από το χορο. .Και μιλάμε χωρίς να ξέρουμε, θα πει κάποιος και κυρίως από κει μέσα ,...ωραία ας βγει λοιπόν κάποιος υπεύθυνος να απαντήσει δημόσια να κλείσει τα στόματα!!!Ας βγει ο κ.υπουργός και να εξηγήσει το γιατί????Και εσείς στο esos είναι τόσο πια δύσκολο να πάει κάποιος δημοσιογράφος στη Σχολή ?για μια ενημέρωση στο Υπουργείο???Αφού λοιπόν προλάβανε και κάνανε 5χρόνια σχολές του παδα.Και ενώ είχαν αναγγείλει εκλογές αφού πέρασαν με νομοσχέδιο και άλλα θέματα πριν την διάλυση της Βουλής. Άρα μια χαρά Π ρολαβαινανε και την ένταξη της σχολής .αγαπητέ φοιτητή σε νιώθω σε καταλαβαίνω. . .Αρα η αδιαφορία υπάρχει στους επικεφαλής και ασυνενοησια να μη πω ασυνειδησία η....Κάτι άλλο που κρύβεται. ...τι όμως???μη το αφήσετε παλεψτε απαιτηστε! !!!Φυσικά και στις κάλπες θα εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας αλλά σκοπός είναι να υπάρχει ήδη πίεση και στην επόμενη κυβέρνηση οποία και αν είναι αυτή για προτεραιότητα στη αποκατάσταση της αδικίας!!!Και αν δεν ειναι δικά τους παιδιά είναι δικά μας και πάλεψαν να μπουν εκεί μέσα τους αξίζει το δίκαιο!!!!! 5 Χρόνια σπουδών έχει και η ΑΣΠΑΙΤΕ! !!!!!!!

 
Πτυχιούχος μηχανικος
13 Ιουν 2019 16:05

Που είναι τα Επαγγελματικά δικαιώματα των 5ετων τμημάτων ;

 
Οριστικό (εκ νέου)
13 Ιουν 2019 16:04

Στην τελευταία μου τοποθέτηση (@@Οριστικό) μίλησα για το ΕΛΜΕΠΑ και μετά από λίγο το esos το ανακοίνωσε. Επομένως ορισμένοι καλοθελητές ας κάνουν υπομονή. Κάποιοι γνωρίζουμε λίγο παραπάνω τον σχεδιασμό των δύο μεγάλων κομμάτων.
Η νύχτα μπορεί να είναι θερινή αλλά η πραγμάτωση των ονείρων δεν αποκλείεται.

Αναφορικά με τους απίστους: ανατρέξτε στα πρακτικά της βουλής για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΕΛΠΜΕΠΑ και στη συνέντευξη της κας Κεραμέως στον κ. Χατζηνικολάου αμέσως μετά το πυροτέχνημα του κ. Μητσοτάκη για "πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών".

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί από στο export summit στη Θεσσαλονίκη στην ενίσχυση της εκπαίδευσης στη Μακεδονία. Προσέξτε τη συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του και ότι δε θα εμπλέξει το ΠΑΔΑ και το ΕΛΜΕΠΑ.

Αυτά προς ώρας.

 
Απόφοιτος μηχανικός ΤΕΙ Αθήνας.
13 Ιουν 2019 14:09

Θερμά συγχαρητήρια στο ΠΑΔΑ αλλά και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό τον άθλο. Η μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων στηρίζει θερμά το νέο ίδρυμα και εύχεται να το δει στην κορφή της Ελληνικής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ανεξάρτητα από τη λανθασμένη εντύπωση που έχει δοθεί από ευτυχώς πολύ λίγους trol-αποφοίτους).

 
@@@Οριστικό
13 Ιουν 2019 14:01

Όνειρα θερινής νυκτός ... 5ετή τέλος ... Λίγη υπομονή ... Προσεχώς το ΠΑ.Δ.Α. ---> ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ... Θα πεισθούν και οι άπιστοι !!!

 
@@@Οριστικό
13 Ιουν 2019 13:41

Είσαι Γάτα το έπιασες, άστους να λένε.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
13 Ιουν 2019 13:32

@Νικόλας
το τρέξανε έτσι ώστε κανένας να μην αποφοιτήσει με τετραετές.

 
Παδα
13 Ιουν 2019 13:17

Αυτό που θα γίνει και θυμηθείτε το είναι να πάρουμε άλλο ένα χρόνο σπουδών χωρίς να ούτε το όνομά ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα του Πολυτεχνείου.
Αν διαβάσετε τα άλλα έξι βήματα που χρειάζονται στο άρθρο του essos θα καταλάβετε τι εννοώ.
Είναι κρίμα προεκλογικά να παίζουν με την νοημοσύνη μας και πιο κρίμα να ορισμένοι τσιμπάνε και να πανηγυρίζουν .

 
Κάτω τα Χέρια από το ΠΑΔΑ
13 Ιουν 2019 12:53

Εμβληματική ήταν η ίδρυση του ΠΑΔΑ από την Κυβέρνηση
και η μετεξέλιξη των Τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του σε 5ετούς φοιτήσεως και όχι
η υπόσχεση Μητσοτάκη για μετατροπή του σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης με ειδικότητες συντηρητή ασανσέρ και ψυκτικού!!!!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
13 Ιουν 2019 12:44

Έχω αποφοιτήσει από το 1997,
σήμερα αισθάνομαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για το ΙΔΡΥΜΑ από το οποίο αποφοίτησα.
Και είμαι υπερήφανος γιατί το ίδρυμα αυτό κατάφερε με όλες τις αντιξοότητες που υπήρχαν να ανέβει πολλά μα πάρα πολλά σκαλιά.
Δεν έχει σημασία τι θέλουν οι απόφοιτοι, αυτό που πρέπει να καταλάβουν ότι οι σχολές δεν ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ άλλος οργανισμός ορίζει τα επίπεδα ευθύνης και για αυτό καλά θα κάνουν οι παλαιοί απόφοιτοι να απευθυνθούν αλλού (βλέπε κυβερνήσεις από το 1983 έως το 2015 - μετρήστε τα χρόνια), το παρόν καθεστώς βολεύει και κάποιους συνδικαλιστές για να πουλάνε προστασία οπότε και το πολεμάνε με νύχια και με δόντια.
Το ΠαΔΑ είναι ορόσημο και έτσι θα συνεχίσει ένα μεγάλο μπράβο και καλό κουράγιο σε όλους.
Όσο για τα επαγγελματικά δικαιώματα θα έρθουν και αυτά ας μην ανησυχούν οι φοιτητές γιατί έχουν ανέβει σε καλό άλογο.
Όλες οι σχολές θα αναβαθμιστούν διότι χρόνο με το χρόνο περισσότερα παιδιά θα θέλουν να σπουδάσουν στο ΠαΔΑ.

 
@@Οριστικό
13 Ιουν 2019 12:20

Δεν προχώρησε τυχαία το ΠΑΔΑ (υπό Διοίκηση Μουτζούρη, του νέου περιφερειάρχη που η ΝΔ δεν το ενέταξε στους μη δικούς της, όπως τον Αρναουτάκη στην Κρήτη) σε αυτό το βήμα.

Στο νέο τοπίο της τριτοβάθμιας μόνο το ΠΑΔΑ και το ΕΛΜΕΠΑ στην Κρήτη θα αποκτήσουν πολυτεχνικές σχολές. Από αυτά το 2, μόνο το ΠΑΔΑ θα παραμείνει, καθώς στην Κρήτη προχωρά πλέον η ομοσπονδιοποίηση με τις ευλογίες της ΝΔ. Η εξέλιξη αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με διάφορα σχέδια ιδιωτικών δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τους ακόλουθους λόγους:
(α) Το λεκανοπέδιο μπορεί να "αντέξει" δύο πολυτεχνεία, καθόσον σε αυτό κατοικούν οι μισοί Έλληνες.
(β) Η Σχολή Μηχανικών του ΠΑΔΑ είναι η μόνη πλήρης και αντίστοιχη με το ΕΜΠ, καθώς διαθέτει και ναυπηγούς. Βέβαια δε διαθέτει μεταλλειολόγους/ορυκτών πόρων, αλλά δε χρειάζεται κιόλας. Διαθέτει όμως τμήμα μηχανικών βιοϊατρικής, καθώς και σχεδίασης και παραγωγής.
(γ) Οι ιδιωτικές δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δύσκολα θα περιλάμβαναν τμήματα μηχανολόγων μηχανικών, ναυπηγών, ακόμη και πολιτικών μηχανικών, ένεκα των μεγάλων επενδύσεων που απαιτούνται. Μία ιατρική σχολή είναι πιο εύκολο να στηθεί με τη συνεργασία μεγάλων κλινικών του ιδιωτικού τομέα. Μία πολυτεχνική σχολή δε στήνεται τόσο εύκολα. Επομένως ο ιδιωτικός τομέας δε "χάνει" με τέτοιου είδους δημόσιες σχολές, καθώς άλλα είναι τα αντικείμενα που ενδιαφέρουν.

 
@ Έλσα (που απάντησε με αυτόν τον τίτλο)
13 Ιουν 2019 12:17

"... θα έχω δίπλωμα Μηχανικού 5ετούς φοίτησης.
Έλσα..."
Όνειρα θερινής νυκτός ... 5ετή τέλος ... Ρώτα και ενημερώσου καλύτερα ... Μια δοκιμή (ενημέρωσης) θα σε πείσει ...
Υ.Γ. Χαιρετίσματα και καλή νύχτα στον κ. υπουργό ...

 
ΑΕΙ ΤΤ
13 Ιουν 2019 12:17

Κοιτάξτε λίγο τα νούμερα και δείτε πόσοι είναι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ!!! Φτάνουν πάνω από 400.000!!! Μαντέψτε τι θα κάνουν στην κάλπη κ. Υπουργέ!!!!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά
13 Ιουν 2019 12:14

Για τους αποφοίτους τίποτα κύριε Γαβρόγλου και κύριε Τσίπρα! Και μιλάω για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ!!!!!!!!!!!

 
Ιωάννης
13 Ιουν 2019 12:03

Άλλο ένα βήμα αναβάθμισης του πανεπιστημίου μας πραγματοποιείται. Μετά την ίδρυση του ως ΑΕΙ την αντιστοιχία αρκετών σχολών με άλλες προϋπάρχουσες πανεπιστημιακες( νοσηλευτική εκπα χρηματοοικονομικα παππει και ΟΠΑ καθώς και άλλες σχολές με πανεπιστήμια της επαρχίας), την ίδρυση προτύπου ερευνητικού κέντρου κάτι που μόνο μεγάλα πανεπιστημια διαθέτουν, την ένταξη της εθνικής σχολής δημόσιας υγείας και τώρα την την λειτουργία από το νέο έτος πενταετούς σχολής μηχανικών το πανεπιστημιο ενισχύεται σημαντικά και ουσιαστικά ακυρώνεται οποιαδήποτε σκέψη για μετατροπή του σε πανεπιστήμιο εφαρμοσνενων Επιστημών

 
@ Έλσα (που απάντησε με αυτόν τον τίτλο)
13 Ιουν 2019 11:58

Έστω και μόνο τη δική μου ψήφο να βρούνε, εγώ θα τους ψηφίσω γιατί πήρα πολύ μεγάλη χαρά που το τμήμα μου θα είναι 5ετές.
Με την έλευση της ΝΔ στην κυβέρνηση και τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, τουλάχιστον θα έχω δίπλωμα Μηχανικού 5ετούς φοίτησης.
Έλσα...

 
Γιαβρόγλου δώστα όλα!
13 Ιουν 2019 11:56

Πόσους μηχανικούς έχει ανάγκη αυτή η δύσμοιρη η χώρα; Τι επακολουθεί; Άλλα 20 τμήματα ιατρικής, φαρμακευτικής, νομικής για να καμαρώνει η κάθε μαμά;

 
Βαρδαξής-Κουτρουμπέσης
13 Ιουν 2019 11:55

Το μόνο βέβαιο είναι ότι χάνετε τις ψήφους των αποφοιτών Πολυτεχνικής!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.