Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΦΕΚ για τα πενταετή τμήματα του ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 13/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία μετατρέπονται σε πενταετή (δέκα   ακαδημαϊκά εξάμηνα),  επτά τμήματα  της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σημείωση του esos: Για το όγδοο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών που δεν υπάρχει στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει δεύτερη υπουργική απόφαση.

Με την υπουργική  απόφαση προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η οποία εκτιμάται στο ποσό των 994.000 ευρώ κατ ́ έτος.

Η ανωτέρω δαπάνες δεν έχουν προβλεφθεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το οικονομικό έτος 2019.

Η όποια δαπάνη υπάρχει σε βάρος του Τακτικού Προϋπολογισμού του ΠΑΔΑ θα αντιμετωπιστεί από τον προϋπολογισμό του έτους 2019 χωρίς πρόσθετη επιχορήγηση.

 

Σχόλια (10)

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
13 Ιουν 2019 21:51

Καλή συνέχεια.

 
Παύλος
13 Ιουν 2019 21:54

θετική εξέλιξη! Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει και η εγγραφή στο ΤΕΕ στο επόμενο διάστημα
μάλλον έχει ξεχαστεί να αναφερθεί και το τμήμα πολιτικών μηχανικών

 
ΠΑΠΠΑΣ Θ
13 Ιουν 2019 22:10

Στο ΦΕΚ δεν αναγράφεται το τμήμα πολιτικών μηχανικών του ΠΑΔΑ, είναι τυπογραφικό λάθος;

 
Φοιτητής πανεπιστημιου δυτικης αττικης
13 Ιουν 2019 22:15

Εξαιρετικά νέα. Η αναβάθμιση του πανεπιστημίου μας συνεχίζεται μετά την αντιστοιχίση πολλών σχολών με άλλες προϋπάρχουσες πανεπιστημιακες τόσο σε Αθήνα όσο και σε επαρχία( νοσηλευτική εκπα λοχρη όπα και παππει) ήδη από πέρυσι, την ίδρυση και λειτουργία διδακτορικών σπουδών που μέχρις στιγμής ως τει δεν ήταν εφικτό, την ίδρυση και λειτουργία προτύπου ερευνητικού κέντρου, την ένταξη στο ΠΑΔΑ της εθνικής σχολής δημόσιας υγείας και τώρα με την επικείμενη πολυτεχνοποιηση της σχολής μηχανικών το πανεπιστημιο μας ενισχύεται και θωρακίζεται και μπαίνει πλέον και νομικά οριστική ταφόπλακα στα όνειρα των αποφοίτων τει για αυτόματη ισοτιμηση αλλά και για υποβάθμιση σε πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών.
Υ. Γ Η νέα δημοκρατία έχει δίκιο για τα πανεπιστημια εφαρμοσμενων Επιστημών καθώς δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τεχνολογική εκπαίδευση όμως το παδα το οποίο και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας είναι κάτι διαφορετικό (όπως άλλωστε έχει δηλώσει και η τομεραχης παιδείας κ κεραμεως) άλλωστε είναι το μόνο από τα νέα πανεπιστήμια που έχει δεχθεί ήδη μια
"φουρνιά" προπτυχιακων φοιτητών ενώ οσονούπω θα αποφοίτησουν οι πρώτοι μεταπτυχιακό και διδάκτορες, ενώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουν υπογραφεί αντιστοιχίες τμημάτων και μεταγραφές με άλλα πανεπιστημιακα ίδρυματα άρα πλέον πέρα από ηθικό τίθεται και νομικό ζήτημα αναφορικά με την μετατροπή του πανεπιστημίου μας σε πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών για να μην αναφερθούμε στις σφοδρες αντιδράσεις των φοιτητών, των καθηγητών του πανεπιστημίου και των κατοίκων της δυτικής Αττικής που έχουν αγκαλιάσει το νέο πανεπιστημιο

 
ΠΑΠΠΑΣ Θ
13 Ιουν 2019 22:38

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΔΑ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΕΚ 2323 Τ Β 13/6/2019
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ Η ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΜΕΣΑ

 
Απ
13 Ιουν 2019 23:14

Αυτά θα είναι πολυτεχνικά έτσι ; Γιατί κάποιοι πάθανε μανία με τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών; Και που είναι το τμήμα πολιτικών μηχανικών ;

 
ΠΑΠΠΑΣ Θ
13 Ιουν 2019 23:26

Ξέρει κάποιος γιατί στο ΦΕΚ 2323 δεν αναγράφεται το τμήμα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΠΑΔΑ. Μήπως είναι τυπογραφικό λάθος και πρέπει να διορθωθεί?

 
@Φοιτητής πανεπιστημιου δυτικης αττικης
13 Ιουν 2019 23:48

To παδα σύντομα θα λέγεται Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Μετά την εμβληματική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Περιστέρι, το ΔΙΚΑΙΟ θα γίνει ΠΡΑΞΗ.

 
@ΠΑΠΠΑΣ Θ
14 Ιουν 2019 08:26

Οι πολιτικοί μηχανικοί του ΠΑΔΑ καθυστέρησαν να καταλήξουν στη μορφή του πενταετούς προγράμματος και το κατέθεσαν με μεγάλη καθυστέρηση. Επομένως η Σύγκλητος έστειλε πρώτα τα προγράμματα των άλλων τμημάτων στο υπουργείο.
Η απόφαση για τους πολιτικούς μηχανικούς του ΠΑΔΑ θα βγει σε επόμενο φεκ.

 
Αρθούρος
14 Ιουν 2019 09:24

Προς@Φοιτητής πανεπιστημίου δυτικής αττικής:Φαίνεται από τα λόγια σας ότι είστε πολύ νέος.Σας απάντησα πιό πάνω γιά το εμβληματική.Τώρα επανέρχεστε με άλλη φράση όπως το "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη".Έχετε δίκιο. Κι εμείς στα νιάτα μας το ίδιο φανατιζόμασταν με τέτοια συνθήματα και καταντήσαμε τη χώρα μας σ'αυτά τα χάλια.Δηλαδή σε παρατάξεις που ενώ βλέπουν την αληθινή αντιμετώπιση ενός θέματος,κρύβονται πίσω από τις ιδεοληψίες τους,κι επειδή πιέζονται από εσωτερικές ομάδες πίεσης που αυτές κυβερνούν ουσιαστικά, υποχωρούν από τις αρχικές τους θέσεις και κάνουν τα εύκολα απ'αυτά που τους ζητούν οι ψηφοφόροι τους.Ένα τέτοιο ήταν και η δημιουργία των θεματικών Πανεπιστημίων στην Αττική το 1990 από το ΓΑΠ ως εξέλιξη των παλιών Ανώτατων Σχολών (ΑΣΟΕΕ, Πάντειος, ΑΒΣΠ, ΑΒΣΘ, Χαροκόπειος,Γεωπονική κλπ)
Ποιό είναι το επιτακτικό αίτημα και από τους εταίρους και εσωτερικά στο χώρο της τριτοβάθμιας;Η συγχώνευση των ΤΕΙ σε πρώτο βαθμό και των ΑΕΙ σε δεύτερο.Η συγχώνευση των δύο ΤΕΙ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ήταν ένα γεγονός που δεν έγινε επί Ν.Δ.αν και θα το ήθελε πολύ.Η επέμβασή της το 2013,στο θέμα αυτό ήταν δειλή,γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει τη σημαία της επανάστασης.Άρα,η Ν.Δ. δε θα πειράξει τη συγχώνευση γενικά . Αυτό πράγματι ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Όμως όλοι εσείς που αντιτίθεστε,δεν έχετε καταλάβει ποιά είναι η αληθινή του σημασία,ίσως γιατί είναι ένα θέμα πρόσφατο που μόνο τις πρώτες συνέπειες αντιλαμβανόμαστε.Μία απ'αυτές ήταν η αλυσιδωτή αντίδραση των συγχωνεύσεων στο χώρο των ΤΕΙ πανελλήνια.Μία άλλη ήταν οι αναμονές που καλλιέργησε στους παλιούς απόφοιτους.Κι άλλη ήταν άλλες αναμονές που δημιούργησε στο πάσης φύσεως εκπαιδευτικό προσωπικό στα ιδρύματα,είτε μόνιμο, είτε έκτακτο.
Η μακροπρόθεσμη όμως επίδραση είναι ότι θα δημιουργήσει αντίπαλο δέος στο ΕΜΠ και στο ΟΠΑ και σε όλα τα θεματικά ΑΕΙ της πρωτεύουσας.Γι'αυτό, εκείνα,σίγουρα θα το δούν ως ανταγωνιστικό και πάλι θα λειτουργήσουν ως ομάδες πίεσης στη νέα κυβέρνηση γιά να το εξουδετερώσει.Το θέλετε αυτό κύριε φοιτητή;Θέλετε ένα υποβαθμισμένο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών επειδή το θέλει το ΕΜΠ;
Η εδραίωση του ΠΑΔΑ,θα γίνει σιγά σιγά,μη βιάζεστε.Πρώτο βήμα είναι η προσέλκυση υποψήφιων φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα από το λεκανοπέδιο,οι οποίοι θ'αρχίσουν να το βάζουν στις πρώτες τους προτιμήσεις.Κι έτσι,θα αυξηθούν οι βάσεις του και θα πάνε πολύ ψηλά από φέτος.Τότε σίγουρα κι άλλα ιδρύματα θα διαμαρτυρηθούν,όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι το πλησιέστερο,αν δεν το κάνουν από φέτος κιόλας. Αυτή η εξέλιξη,θα προσελκύσει νέους επιστήμονες,διδάκτορες από το εσωτερικό και το εξωτερικό και θα δημιουργήσει κι άλλο ανταγωνισμό που αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα.Αργότερα ίσως μπορεί να πετύχει η συγχώνευσή του με την ΑΣΠΑΙΤΕ,ίσως και με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τότε θα εξελιχθεί στο πρώτο Πανεπιστήμιο στο λεκανοπέδιο.Δε σας αρέσει αυτό;
Εκείνο όμως που αληθινά φοβούνται τα υπόλοιπα θεματικά ΑΕΙ του λεκανοπεδίου,με πρώτο το Γεωπονικό,είναι ότι με μπροστάρη το επιτυχημένο παράδειγμα του ΠΑΔΑ θα έρθει και το δικό τους τέλος μέσα από τη συγχώνευση.Θα πραγματοποιήσει η Ν.Δ. τη συγχώνευση των μικρών θεματικών ΑΕΙ που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο και την Κρήτη;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ