Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύνοδος Πρυτάνεων με “σβησμένη” την “ψυχή” των ΤΕΙ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ, πρώην Πρύτανη Δημ. Αναγνωστόπουλου
Δημοσίευση: 14/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ιστορική” χαρακτηρίζεται η Σύνοδος Πρυτάνεων,οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα Παρασκευή στην Κέρκυρα, καθώς θα είναι η πρώτη συνεδρίαση των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, με όλα τα ΤΕΙ συγχωνευμένα με “όμορα” Πανεπιστήμια, και τρία εξ αυτών μετεξελιγμένα “αυτόνομα” Πανεπιστήμια.

Την προετοιμασία της Συνόδου έκανε ο προεδρεύων Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση του πρώην Πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου καθηγητή  Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου,  ο οποίος με την παρουσία του θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Οι Πρυτάνεις θα επιδιώξουν να ενημερωθούν από τον κ. Αναγνωστόπουλο, ποιες είναι οι προθέσεις της ΝΔ, εφόσον θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, τουλάχιστον , σε ότι αφορά:

Α. Την υλοποίηση των νόμων “Γαβρόγλου” , συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με τα “όμορα” Πανεπιστήμια.

Β. Την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής των Σχολών Μηχανικών των πρώην ΤΕΙ σε Πολυτεχνικές Σχολές.

Στη Σύνοδο θα παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης,  έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, οι Πρόεδροι των Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής και της Κυπριακής Βουλής, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων.  

Στη Σύνοδο:

Πρώτον: Θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια και θα γίνουν εισηγήσεις προς το υπουργείο Παιδείας

Δεύτερον: Θα συζητηθεί η κατανομή των 500 νέων  θέσεων μελών ΔΕΠ.

Τρίτον: Θα εξεταστεί η προετοιμασία για τη λειτουργία των διετών προγραμμάτων που θα ξεκινήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Τέταρτον:  Θα γίνει τοποθέτηση των Πρυτάνεων για την ανομία στα Πανεπιστήμια, μετά και το τελευταία “κρούσματα ” εισβολής κουκουλουφόρων στο γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ και ομάδας φοιτητών στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Πέμπτον: Θα συζητηθούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα των Πανεπιστημίων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Σχόλια (15)

 
ΑΕΙ όχι ΤΕΙ
16 Ιουν 2019 21:26

Tα ΤΕΙ δεν έπρεπε καν να έχουν ιδρυθεί το 1982.

Μεγάλο λάθος η λειτουργία τους και τώρα την πληρώνουμε 40 χρόνια μετά.

 
AV
15 Ιουν 2019 13:56

@Πτυχιουχος ΤΕ
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέτε

 
Πτυχιούχος ΤΕ
15 Ιουν 2019 11:21

Ειλικρινά δεν βαρεθήκατε ορισμένοι να μπαίνετε μέσα εδώ και να μιλάτε εναντίον της ισοτίμησης? Νόμοι, Σύνταγμα, EQF, ΑΔΙΠ κ.α. συνηγορούν στο ότι αυτό έπρεπε χρόνια να έχει γίνει! Και η αριστερή κυβέρνηση δεν το έκανε. Ενημερωθείτε λίγο πρώτα. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα (νομικά και ακαδημαϊκά) και κάνεις από εσάς δεν έχει ένα σοβαρό αντεπιχείρημα. Κανείς δεν μπορεί να αναχαιτίσει αυτά που λένε οι απόφοιτοι. Κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις με σοβαρότητα! Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε λύσει χθες το ζήτημα της ισοτίμησης και αντιστοίχισης των πτυχίων!

 
ΑΠ
15 Ιουν 2019 11:16

@να τη κάνετε τι
Απαιτούμε να έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει άμεση ισοτιμηση γιατί αυτο το δρόμο διάλεξαν. Αντι να αναγνωρίσουν τα πτυχία ΤΕΙ. Ισοτιμηση έγινε με άλλες σχολές σε προηγούμενα χρονια. Και ίσοτιμήθηκαν εν νυκτι. Απαιτούμε ένα πτυχιο που δεν θα μας είναι εμπόδιο στη καριέρα μας στην ίδια μας τη χωρα, αλλά εφόδιο. Ζητάμε το αυτονόητο ,αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρονια

 
Να την κάνετε τι?
15 Ιουν 2019 10:42

Όσοι γράφετε για ισοτίμηση δεν καταλαβαίνετε ότι χάνετε τον χρόνο σας, αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατο για 1002 λόγους, κυρίως νομικά, φτανει αυτό. Αλλά να πάρουμε και την περίπτωση που γινόταν αυτό. Ποια η διαφορά? Αφού ούτε οι..."αναβαθμισμένοι" έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, ίδιο πτυχίο είναι. Εκτος αν θέλετε καλύτερη κορνίζα.

 
ΑΤΕΙτζης
15 Ιουν 2019 10:17

Ρε παιδιά χωνέψτε το. Έχετε τελειώσει ΤΕΙ όχι πανεπιστήμιο. Δεν είναι δυνατόν να ζητάτε πτυχία και μεταπτυχιακά αναδρομικά!
Γιατί δεν δίνετε κατατακτήριες?

 
Αμάσια 1
15 Ιουν 2019 09:23

Βρε ζόρι με την αντιστοίχηση να δω τη θα κάνετε την ισοτιμία όταν την πάρετε....καλά τα επαγγελματικά δικαιώματα για κορνίζα, φαΐ δεν δίνουν. Όταν καταλάβετε ότι και οι δύο,νυν και επόμενοι εκμεταλλεύονται την αγωνία για δουλειά και αξιοπρέπεια του καθενός ίσως υπάρξει ελπίδα.

 
Απόφοιτος
14 Ιουν 2019 16:58

Για τους αποφοίτους των πρώην ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα τι έχετε να πείτε? περιμένουμε.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά
14 Ιουν 2019 08:38

Καταθέστε πρόταση για τους απόφοιτους των ΤΕΙ! Περιμένουμε με αγωνία και είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες!

 
george
14 Ιουν 2019 07:36

Αυτόματη ισοτίμηση των πτυχίων στα τετραετή τμήματα. Επιπλέον μαθήματα για όλους και τους τέως απόφοιτους δίχως προϋπηρεσία 5 ετών στο αντικείμενο δίχως κατατακτήριες.

 
Ισοτίμηση βάσει προσόντων και με εξτρά μαθήματα
14 Ιουν 2019 07:21

''Πρώτον: Θα γίνει καταγραφή των προβλημάτων από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια και θα γίνουν εισηγήσεις προς το υπουργείο Παιδείας''

Το μεγαλύτερο πρόβλημα Κύριοι είναι αυτό της αντιστοίχησης των παλαιών αποφοίτων με τους νέους. Περιμένουμε την επόμενη Κυβέρνηση να μας υποστηρίξει, και με την σειρά μας θα την υποστηρίξουμε και εμείς!

 
Κώστας Μεταπτυχιακός φοιτητής
14 Ιουν 2019 07:20

Ελπίζουμε να ακούσουμε αυτήν την φορά μια πρόταση για όλους τους απόφοιτους των πρώην ΤΕΙ.

 
Απόφοιτος Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσσαλονίκης
14 Ιουν 2019 07:19

Κύριε Αναγνωστόπουλε,
Εκ μέρους όλων των αποφοίτων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την πρόταση του κόμματος σας σχετικά με τις διαδικασίες αντιστοίχησης/ισοτίμησης των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ με τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα.
Ο εμπαιγμός σε βάρος πάρα πολλών χιλιάδων αποφοίτων είναι άδικος και αναχρονιστικός. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είμαστε διατεθειμένοι να καταθέσουμε τα απαραίτητα έγγραφα προϋπηρεσίας,ακαδημαϊκών τίτλων κ.α. ή να δώσουμε και μαθήματα για να ισοτιμήσουμε τα πτυχία μας.
Πράξτε το αυτονόητο και αυτονόητα θα σας υποστηρίζει κόσμος και οικογένειες για πολλά χρόνια!

 
Πρόταση για τους αποφοιτους των ΤΕΙ
14 Ιουν 2019 06:22

Αναμένουμε Κύριε εκπρόσωπε της ΝΔ την πρόταση του κόμματος σας για τους αποφοίτους των ΤΕΙ!

 
Απόφοιτοι και όχι μόνο....
13 Ιουν 2019 23:42

Για τους Αποφοίτους τοποθετηθείτε

Δεν θέλει σοφία...

Θέλει κοινή λογική....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ