Δεν θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί Επόπτες ΚΠπ που είναι και υπεύθυνοι στην Ενισχυτική Διδασκαλία

Λόγω του ότι πρόκειται για παροχή έργου που πραγματοποιήθηκε, οι αποδοχές των Εποπτών θεωρούνται δεδουλευμένα ποσά και υφίσταται ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικών εμπλοκών

17/06/2019

Ενημερώθηκε: 17/06/2019, 16:21

Άκουσε το άρθρο

Δεν θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί επόπτες του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής που ταυτόχρονα ήταν και υπεύθυνοι ΣΚΑΕ(Ενισχυτικής Διδασκαλίας).

Την προφορική αυτή απάντηση δίνει το υπουργείο Παιδείας, σε σχετικά ερωτήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις αμοιβές  των Διευθυντών Σχολείων, οι οποίοι από την έναρξη του προγράμματος (Ιανουάριος 2019) και μέχρι σήμερα παρείχαν έργο Επόπτη του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Η πλατφόρμα bglossa δεν επιτρέπει την καταχώρηση Διευθυντή σχολείου, ο οποίος είναι Υπεύθυνος ΣΚΑΕ και είναι παράλληλα και Επόπτης ΚΠπ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η οικονομική αποζημίωσή του.

Το θέμα τέθηκε προφορικά υπόψη της Υπευθύνου του έργου στο ΥΠΕΠΘ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επίσημη γραπτή απάντηση.

Προφορικά προβάλλεται το  επιχείρημα ότι υπάρχει ασυμβίβαστο ρόλων Υπευθύνων ΣΚΑΕ και Επόπτη ΚΠπ , επομένως και παράλληλης αποζημίωσής του.

Ωστόσο η επιχειρηματολογία αυτή  δεν στηρίζεται σε καμία διάταξη ή οδηγία, ούτε αναφέρεται στον Οδηγό υλοποίησης  του έργου.

Η μη αμοιβή των εποπτών του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής θα έχει συνέπειες, όπως:

1)              Λόγω του ότι πρόκειται για παροχή έργου που πραγματοποιήθηκε, οι αποδοχές των Εποπτών θεωρούνται δεδουλευμένα ποσά και υφίσταται ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικών εμπλοκών.

2)              Εάν δεν βρεθεί λύση θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα στην επόμενη φάση υλοποίησης του έργου, αφού η μη αποζημίωση για το έργο, θα είναι αποτρεπτική στην επιθυμία των Διευθυντών να το αναλάβουν ξανά.

3)              Η μη παροχή αποζημίωσης και τα παρεπόμενα της είναι πιθανό να πλήξουν την εγκυρότητα του προγράμματος ΚΠπ και να προκαλέσουν την απαξίωσή του.

Σχόλια (4)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ
|

Δες και Αξιολογητές-Σχεδιαστές Π.Δ.Σ ετών 2008-09 και 2009-10. Τα ίδια και χειρότερα... Ακόμη περιμένουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους ... Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απ'όλους σ'όλο τους το μεγαλείο!!! Τον Μάρτιο του 2019 διαβάσαμε και τούτο: 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν επερώτηση στο Υπουργό για την πορεία της πρωτόγνωρης αυτής υπόθεσης. Μεταξύ αυτών φιγουράριζαν και οι υπογραφές των ΦΙΛΗ και ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ...
Αισθάνθηκα ντροπή και καταλαβαίνει ο καθένας το γιατί...
Αλήθεια, ο υπουργός απάντησε και τι είπε; Γνωρίζει κανείς...;
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...
Είναι τόσο ωραία η Ελλάδα μας ...!!!!!!!!!

Ομπρέλα
|

Εικάζω πως εξίσου πολλοί δεν θέλουν και άλλοι απλά δεν μπορούν!!!

Ξαπλώστρα
|

Γιατί πρέπει να είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα... Υπάρχουν τόσοι εκπαιδευτικοι να αναλάβουν! Έλεος πια!

ANASTASIOS KARAXALIOS
|

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ