Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το ΦΕΚ για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 18/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση με την οποία μετατρέπεται  σε πενταετή (δέκα   ακαδημαϊκά εξάμηνα) η διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής   .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Σχόλια (30)

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
18 Ιουν 2019 22:45

Και έτσι μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην ισοτίμηση των πτυχίων μας, καθώς χάσαμε και το τελευταίο επιχείρημα μας.Μόνο σε κατατακήριες με αυξημένο ποσοστό μπορούμε να προσδωκούμε και αν.

 
ΑΠ
18 Ιουν 2019 23:35

Ο υπουργός είπε όχι κατατακτηριες. ζητάμε ισοτιμηση η εισαγωγή σε πολυτεχνική σχολή και όχι κατατακτηριες

 
Αποφοιτος ΤΕ
18 Ιουν 2019 23:51

Α καλά , εδώ άλλες χώρες πάνε μπροστά , δημιουργούν εταιρίες και πάνε στο διάστημα και εμείς παλεύουμε για τα επαγγελματικά δικαιώματα με βασιλικά διατάγματα του 1930.

 
@ ΑΠ
19 Ιουν 2019 01:47

Όποιος θέλει εισαγωγή στο πολυτεχνείο και επαγγελματικά δικαιώματα διπλωματούχου διαβάζει, δίνει πανελλαδικές και παίρνει δίπλωμα απ' τη σχολή του. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή και μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

 
Πτυχιούχος
19 Ιουν 2019 10:23

@ Απόφοιτος ΤΕΙ
Οι πενταετείς σπουδές δεν σημαίνουν ούτε πολυτεχνική σχολή ούτε πολυτεχνικά επαγγελματικά δικαιώματα δυστηχώς.
Και αυτό διότι εμπλέκονται το ΤΕΕ και το Πολυτεχνείο. Οπότε θα υπάρχει φόρτος από επιπλέον εξάμηνα και μαθήματα με αβέβαιες προοπτικές των πτυχιούχων.
Ταφόπλακα στην ισοτίμηση δεν μπαίνει διότι το επιχείρημα μας προέβλεπε εξαρχής την πενταετία ( αν τελικά ισχύσει με την νέα κυβέρνηση ).
Γενικά πιστεύω ότι το θέμα των πτυχίων μας θα έχει καλή και γρήγορη λύση όμως τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΑΔΑ και κατ'επέκταση τα δικά μας θα είναι κατώτερα των πενταετών πολυτεχνείων.
Εδώ θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας στο μέλλον που είναι δύσκολος και πιστεύω άνισος.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
19 Ιουν 2019 11:43

Η νέα κυβέρνηση ακόμη και με αυτοδυναμία δεν θα μπορεί να πάρει πίσω τον νόμο, γιατί στην ουσία δεν είναι απόφαση υπουργού, αλλά τα πενταετή πρόγραμματα τα έφτιαξε το πανεπιστήμιο και αυτός απλά τα ενέκρινε. Επίσης από ότι ξέρω υπάρχουν πολλά νομικά θέματα και δεν μπορεί να τα πάρει πίσω ούτε να το κάνει πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών η νέα κυβέρνηση (ήδη αναδιπλώνονται στις δηλώσεις τους οι της ΝΔ) λόγω πρωτοετών, διδακτόρων και τέτοια. Το μόνο θετικό είναι το άλλο άκρο, δηλαδή να γίνει πολυτεχνειο και εμείς με κάποια λίγα μαθήματα να κάνουμε ισοτιμηση πτυχίου και να έχουμε πολύτεχνικό. Αυτό είναι ακόμη πιο θετικό γιατί με το να γίνουν τα πενταετή πάλι τετραετή ή το παδα να γίνει πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών δεν κερδίζουμε κάτι, ενώ με αυτό τον τρόπο βγαίνουμε κερδισμένοι, τουλάχιστον όσοι είμαστε κάτω από 30-35 και μπορούμε να μπούμε στην διαδικασία να παρακολουθήσουμε λίγα μαθήματα.

 
Apostolos
19 Ιουν 2019 11:55

Οι απόφοιτοι ΤΕΙ να το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν δικαιούντε και δεν πρόκειται να πάρουν καμία ισοτίμηση όσο υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι ΤΕ και υπάρχει δημοσιονομικό κόστος.
Μόνο κατατακτήριες και ξανά σπουδές, σοβαρές σπουδές αυτήν την φορά.

 
Άκης
19 Ιουν 2019 12:57

Το θέμα είναι να γίνουν οι ΤΕ δημόσιοι υπάλληλοι ΠΕ και αυτό διότι τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ. Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι άλλη ιστορία πονεμένη.

 
Αποφοιτος
19 Ιουν 2019 14:22

@@ΑΠ
Α ναι , το ίδιο λέτε και σε αυτούς τους μηχανικούς που τελειώσανε 4ετες στα πανεπιστήμια εξωτερικού ; Δεν δώσανε καν πανελλήνιες , τελειώσανε 4ετες ! Όχι 5ετες ! Και αν δεν είναι 5ετες ενιαίο ή 4 ετες ενιαίο. Το ΤΕΕ αναγνωρίζει τα διπλώματα τους και τους δίνει επαγγελματικά δικαιώματα ακόμα και αν είναι 4+1 ή 3+1. Αυτά περι πανελληνίων δε στέκουν σαν επιχείρημα. Αρκετά!

 
Γιώργος
19 Ιουν 2019 15:29

Οι απόφοιτου 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών τμημάτων μηχανικών πανεπιστημίων, που έχουν προκύψει από την κατάργηση/συγχώνευση/απορρόφηση των ΤΕΙ και που δεν θεωρούνται επαγγελματικά ισοδύναμοι με τους διπλωματούχους μηχανικούς, μπορούν να λέγονται "Πτυχιούχοι Μηχανικοί". Τον τίτλο "Πτυχιούχοι Μηχανικοί ΤΕ" φέρουν οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ των τέως ΤΕΙ και των τμημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ, που είναι κάτοχοι διπλού πτυχίου.

Η νέα κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει την ρύθμιση αυτή για 2 λόγους:
1) Η έγκριση του ορισμού της διάρκειας 1ου κύκλου σπουδών έγινε με κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών. Η ΚΥΑ είναι πράξη της κυβέρνησης και όχι της διοίκησης του ΑΕΙ.
2) Από την επέκταση της διάρκειας σπουδών από 8 σε 10 εξάμηνα προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ για την επέκταση της διάρκειας σπουδών σε 10 εξάμηνα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , ο τακτικός προϋπολογισμός του ΥΠ.Π.Ε.Θ. επιβαρύνεται με 142.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Το γεγονός ότι η κατάργηση αυτής της ρύθμισης είναι σύννομη και συνταγματική, δεν σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα την υλοποιήσει. Υπάρχει και ο παράγων πολιτικό κόστος.

 
Ανέκδοτο
19 Ιουν 2019 17:40

Βρείτε μου μία χώρα στον κόσμο όπου ο απόφοιτος λυκείου με βαθμολογίες στο bottom 20% απαιτεί να έχει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα engineer και να εξισωθεί με μαθητές του top 14-4% που έβγαλαν τα μάτια τους στο διάβασμα και ως μαθητές και ως φοιτητές, γιατί βεβαίως η διαφορά ΤΕΙ-ΕΜΠ δεν είναι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική.

 
Apostolos
19 Ιουν 2019 18:03

Οι απόφοιτοι εξωτερικού προκειμένου να αναγνωριστούν ως Διπλωματούχοι Μηχανικοί (Πολυτεχνεία) πρέπει να έχουν BEng+Meng σύνολο ετών σπουδών 5. Αν έχουν BSc + MSc αναγνωρίζονται ως απόφοιτοι μηχανικών ΤΕΙ. Στην Αγγλία που γνωρίζω προσωπικά το πτυχίο ΤΕΙ ισοδυναμεί με HND (Higher National Diploma) (2 έτη σπουδών) και όχι ως Bachelor. Ρωτήστε το Αγγλικό NARIC (ΔΟΑΤΑΠ).

 
Επίκουρος καθηγητής σχολής μηχανικών παδα
19 Ιουν 2019 18:04

@Γιώργος
Αγαπητέ Γιώργο η απόφαση δεν ήταν μια απλή υπουργική απόφαση αλλά μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία που μας πήρε μήνες να ολοκληρώσουμε. Αρχικά, Οι συνελεύσεις των επιμέρους τμημάτων της σχολής μηχανικών συνεδριασαν και κατηρτησαν τα νέα πενταετή πρόγραμματα σπουδών( η κάθε σχολή το δικό της) τα οποία είναι αντίστοιχα άλλων πολυτεχνειων (ΕΜΠ, πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ κλπ), καθώς και κορυφαίων πανεπιστήμιων και πολυτεχνειων του εξωτερικού. Ακολουθως υπέβαλαν τα προγράμματα προς έγκριση στην Σύγκλητο του πανεπιστημίου η οποία αφού έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις τα ενέκρινε και τα προωθήσε στον υπουργό παιδείας, ο οποίος μετά από σύμφωνη γνώμη της ΑΔΙΠ τα υπέγραψε και τα έστειλε για δημοσίευση στο ΦΕΚ και με βάση αυτο τα παιδιά που έδωσαν φέτος πανελλήνιες θα εισαχθούν σε πενταετή πανεπιστημιακα τμήματα,ενω οι φοιτητές που είναι στο τέταρτο έτος από τον Οκτώβριο θα μπουν για πρώτη φορά στο 5ο έτος κανονικά. Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε βάση νόμων το κάθε πανεπιστήμιο καταρτίζει το δικό του πρόγραμμα σπουδών για τα τμήματα του, το οποίο αφού εγκριθεί από την ΑΔΙΠ και το υπουργείο γίνεται πράξη. Άρα για να ξαναγίνει τετραετές το πρόγραμμα πρέπει να ξαναγίνει όλη η διαδικασία από την αρχή κάτι που όπως καταλαβαίνετε το πανεπιστήμιο δεν θα το δεχτεί γιατί θα αντιδράσουμε και εμείς οι καθηγητές (μπορείτε να διαβάσετε τις ανακοινώσεις μας) και φυσικά οι φοιτητές με τις οικογένειες τους,ενω και νομικά οποιαδήποτε πράξη υποβάθμισης είναι νομικά επισφαλής.

 
@Ανέκδοτο
19 Ιουν 2019 20:57

Ανέκδοτε βλέπε βάση εισαγωγής των Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και των Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης, μη γράφετε ότι θέλετε και ότι συμφέρει προσεγγίστε την κατάσταση σφαιρικά, τα παιδιά που πέτυχαν να εισαχθούν στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΠαΔΑ (πρώτος 16535 τελευταίος 10688) άραγε δεν θα μπορούσανε να πετύχουν στους Πολιτικούς Μηχανικούς του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη (πρώτος 15367 τελευταίος 12913); Από το παράδειγμα φαίνεται ότι προφανώς ναι αλλά γιατί επιλέξανε την Αθήνα; Μάλλον η οικονομική κατάσταση της οικογένειας και όχι οι δυνατότητες των παιδιών.
Οπότε μάλλον ΑΝΕΚΔΟΤΟΑΝΕΚΔΟΤΕ γράφεις ΑΝΕΚΔΟΤΑ.

 
@Ανέκδοτο Συνέχεια
19 Ιουν 2019 21:02

Γιατί μόνο αυτό <<η διαφορά ΤΕΙ-ΕΜΠ>> και όχι και αυτά
Δημοκρίτειο - ΕΜΠ
Δυτικής Μακεδονίας - ΕΜΠ
Θεσσαλίας - ΕΜΠ
περιμένω απάντηση.

 
θαμώνας
19 Ιουν 2019 21:03

@apostolos
εσείς κύριε έχετε βαλθεί να μας τρελάνεται...αυτά που γράφετε ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.
Ουτε Αγγλία ούτε πουθενά αλλού στην Ε.Ε.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
19 Ιουν 2019 21:21

Με τα επαγγελματικά δικαιώματα τι θα κάνεις τώρα Κύριε Υπουργέ; Πολλά υποσχέθηκες, τίποτα δεν έκανες, αντιθέτως μας απομόνωσες εντελώς, με αυτό το περιβόητο προεδρικό διάταγμα τι γίνεται; Λίγες μείνανε........

 
Πολιτικος μηχανικος ΤΕ
19 Ιουν 2019 21:24

@Apostolos
Δεν αντεξα να μη σχολιασω σε αυτη τη παραπληροφορηση που σκοπιμα ενισχυετε προς της Ελληνικη Κοινοτητα. Για πληροφορηση σας αλλα και προς ολους τους αναγνωστες: 3τες πτυχιο απο Πανεπιστημιο Αγγλιας μαζι με μεταπτυχιακο ΣΥΝΑΦΟΥΣ αντικειμενου αναγνωριζονται απο το ΤΕΕ κανονικοτατα και εγραφονται σαν διπλωματουχοι μηχανικοι. Δεν ειναι υποχρωτικο να εχεις 4ετες πτυχιο ενιαιο και αδιασπαστο Meng απο Αγγλια για να αναγνωριστεις απο το ΤΕΕ.Επισης, πτυχιο ΤΕΙ στην Αγγλια αναγνωριζεται ως bachelor με 240ects.

 
Ribopaido
19 Ιουν 2019 22:19

To πτυχιο τει σε ολο το Ηνωμενο βασιλειο καθως και σε ολες τις σχολες της ευρώπης θεωρείται Beng..
O απόστολος παρακαλείται να ενημερωθεί πρώτα πρίν λέει ανακρίβειες ή να πάτησει και λίγο στην αγγλία.

 
Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων επιστημών
19 Ιουν 2019 22:56

Απ΄όσο γνωρίζω τα 5ετη τμήματα και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων επιστημών δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Δηλαδή θα μπορεί ένα Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων επιστημών να διαθέτει πενταετή προγράμματα. Νομικά δε βλέπω που υπάρχει πρόβλημα αφού τα παιδιά φέτος και πέρυσι δε μπήκαν σε πολυτεχνεία με πλήρη αντιστοίχηση με τα άλλα εγχώρια, αλλά σε σχολές μηχανικών. Άρα νομικά δε βλέπω γιατί δε μπορεί να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων επιστημών.

 
Διαφορες
20 Ιουν 2019 00:59

Όσοι μπήκαν στο παδα έχουν αναβαθμισμένο πρόγραμα σπουδών και 8 εξάμηνα σπουδών, όχι 7. Πως είναι δυνατών να πάρουν οι απόφοιτοι ίδια πτυχία? Οι σπουδές είναι πανεπιστημιακές και δεν έχουμαι πρακτική εξάσκιση αντί για μαθήματα.

 
Γιώργος
20 Ιουν 2019 08:41

@Επίκουρος καθηγητής σχολής μηχανικών ΠΑ.Δ.Α.

Κύριε καθηγητά, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Βεβαίως τα ΑΕΙ είναι αυτοδιοίκητα ιδρύματα και αποφασίζουν αυτόνομα για τα προγράμματα σπουδών τους. Το κράτος όμως (όπως εκφράζεται από τους 3 πολιτειακούς πυλώνες: κυβέρνηση, κοινοβούλιο και προεδρία της δημοκρατίας) αποφασίζει για την χρηματοδότηση των ΑΕΙ. Συνεπώς μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να καταργήσει μονομερώς τα κονδύλια για την επέκταση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων μηχανικών των πανεπιστημίων από 8 σε 10 εξάμηνα, επικαλούμενη οικονομική στενότητα. Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα πετάξει το μπαλάκι στα πανεπιστήμια και θα τους ζητήσει να συντηρήσουν τα επιπλέον 2 εξάμηνα του προγράμματος σπουδών των τμημάτων μηχανικών με ιδίους πόρους. Όποια πανεπιστήμια δε μπορούν να χρηματοδοτήσουν αυτό το επιπλέον έτος σπουδών θα επαναφέρουν το 4ετές πρόγραμμα σπουδών. Επισημαίνω ότι αυτό είναι ένα σενάριο. Δεν σημαίνει ότι θα γίνει.

 
Αρθούρος
20 Ιουν 2019 09:05

Μη θεωρείτε αφελείς τους υποψήφιους που συμπληρώνουν Μηχανογραφικά εδώ και πολλά χρόνια.Όταν έρχεται αυτή η ώρα κάθε χρόνο,τα φροντιστήρια, αλλά και εταιρείες συμβούλων έχοντας οι ίδιοι εμπειρία,αλλά και ψάχνοντας στις σχετικές ιστοσελίδες,παρέχουν ενημέρωση σ'αυτούς,τόσο λεπτομερή που δε φαντάζεστε.Σήμερα,η επιλογή σχολής δε στηρίζεται στις φήμες όπως πριν από 30-40 χρόνια.Επίσης,οι ίδιες οι ιστοσελίδες,συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους γιά σχολές οι οποίες συνδυάζουν ευκολία μαθημάτων πεδίου στις εξετάσεις,επαγγελματικά δικαιώματα,εγγύτητα στον τόπο κατοικίας τους ή έστω στα κεντρικά πανεπιστήμια,πληθώρα καθηγητών και πιθανές διεξόδους στην επαγγελματική αποκατάσταση,δυνατότητα επιλογής μεταπτυχιακών και ποιών.Έτσι,ο κάθε νέος φοιτητής,γνωρίζει τα πλεονεκτήματα όπως και τα μειονεκτήματα της σχολής του,όπως επίσης και πολλοί μπαίνουν σε ένα τμήμα γιά κάποιο μεταπτυχιακό της.Τόσο κατασταλαγμένοι είναι κι όχι αθώα παιδιά που τα ξεγέλασαν οι εξετάσεις και το σύστημα ή τα χαντάκωσαν τα μαθήματα που έδωσαν.Εξάλλου φέτος,είναι τόσο πολλά τα τμήματα και οι δυνατότητες επιλογής,που και η αποτυχία στα μαθήματα ακόμα,θα κάνει πολλούς φοιτητές να πέσουν στα μαλακά,κι αν είναι προσεκτικοί να μεταβάλουν την ήττα τους στις εξετάσεις σε προσωπική νίκη.
Έτσι,δε σου χαρίζουν πάντα την επιτυχία οι πενταετείς σπουδές όπου κι όπου, αλλά η προσεκτική δήλωσή τους,τη στιγμή μάλιστα που δεν καταλήγουν πάντα σε integrated master.
Εξάλλου,από 30 χρόνια και πλέον,υπάρχει η τάση σε υπομονετικούς φοιτητές, να μην τελειώνουν το φοιτητικό τους ορίζοντα σε μία σχολή τετραετή ή πενταετή και μέσα από το θεσμό των κατατακτήριων,συνεχίζουν και σε άλλη σχολή. Πολλοί,καταφέρνουν έτσι,να εξελιχθούν ακόμα και στις πιό ψηλές βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Αυτή είναι και μία διέξοδος γιά τους παλιούς απόφοιτους των ΤΕΙ,που μπορούν να την αξιοποιήσουν και να μην καθυστερούν,ψάχνοντας γιά ισοτίμηση των πτυχίων τους και διεκδικώντας πράγματα που σήμερα,λόγω πτώχευσης και καταστροφής της χώρας μας,δε θα τ'αποχτήσουν ποτέ.Δε ζούμε στην εποχή του ΠΑΣΟΚ που τρώγαμε από τα έτοιμα.
Όσο γιά τη δουλική μίμηση των αγγλικών συστημάτων και σπουδών,από ντόπιους ιθαγενείς,να θυμίσω ότι από το Νοέμβρη η Μεγάλη!Βρετανία δε θα ανήκει στην Ε.Ε.,περιφρονώντας όλους εμάς τους πτωχούς γιά τους οποίους δε θέλει να δώσει ούτε ένα ευρώ.Επιτέλους πιά με τους πρώην αποικιοκράτες!.

 
@Διαφορες
20 Ιουν 2019 11:07

Τα ΤΕΙ διαρκούσαν ΟΚΤΩ εξάμηνα και ΌΧΙ ΕΠΤΑ!!! Στα πρώτα επτά εξάμηνα γινόταν η διδασκαλία των μαθημάτων, ενώ στο όγδοο εξάμηνο γινόταν η πτυχιακή εργασία και η πρακτική άσκηση. Επίσης, τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια ανώτατη εκπαίδευση, όπως ακριβώς και τα Πανεπιστήμια.

Το πτυχίο ΤΕΙ ισούται με Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης(B.Sc.) διακοσίων σαράντα διδακτικών μονάδων(240 ECTS). Τα τετραετή πτυχία του ΠΔΑ είναι ισότιμα με το παραπάνω. Το έχει πει και ο υπουργός παιδείας.

Από το ΤΕΙ στο ΠΔΑ, ζήτημα είναι να άλλαξε το 5% του προγράμματος σπουδών που ούτως ή άλλως πρέπει να αλλάζει κάθε λίγα χρόνια. Αν εσείς πιστεύετε πως παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών κατά 95% ίδιο με τους ίδιους καθηγητές και τα ίδια βιβλία στις ίδιες αίθουσες, θα έχετε διαφορετική αντιμετώπιση από τους αποφοίτους των ΤΕΙ, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

Όσο για τα νέα πενταετή τμήματα, αναμενόμενο ήταν πως αργά ή γρήγορα, θα έρχονταν στην επιφάνεια. Επίσης, είναι αναμενόμενη, για τους γνωστούς λόγους, η κατάληξη του θέματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

 
@@Διαφορες
20 Ιουν 2019 17:27

Εκφέρετε άποψη χωρίς να γνωρίζετε το αντικείμενο. Στο τμήμα μου η διαφορά ΤΕΙ - ΠαΔΑ ήταν 15 μαθήματα και οχι 2-3 (5%) οπως μας λέτε.. Από τα 15 τα 12-13 εντελώς νέα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.. Για το 5ετες πρόστιθενται αλλά 8-10! Μην λέτε ότι νομίζετε /θεωρείτε ότι ισχύει γιατί απλά παραπληροφορείτε. Δεν θα έρθει κάποιος έτσι απλά να διαγράψει τον κόπο μας για να σας δώσει μια ισοτιμία (βλ. Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών) που δεν έχει κανένα νόημα.
Στο τέλος εις βάρος σας θα αποδειχθεί όλη αυτή η παραπληροφόρηση..
Φοιτητης ΠαΔΑ Ναυπηγός Μηχανικός

 
@@@Διαφορες
21 Ιουν 2019 02:58

Πολύ σωστός φίλε μου, για την ακρίβεια τα μαθήματα αναμένεται ότι από
44 + πρακτική (ή χωρίς 46) του προγράμματος ΠαΔΑ θα ξεπεράσουν τα 54 με το 5ετες, και αν μιλήσουμε για συνολική αύξηση από το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, το ποσοστό θα είναι 50% κατά μέσο όρο και όχι 5%!!(εξαρτάται από την σχολή, σε άλλες θα είναι 40% σε άλλες μπορεί και 55%).

Εννοείται μιλάμε μόνο για τα καινούρια μαθήματα και όχι για τα είδη υπάρχοντα, που έχουμε κουραστεί να ακούμε από καθηγητές πως "θα δυσκολέψουν πολύ από αυτή την εξεταστική και έπειτα" και "ξεχάστε αυτά που ξέρατε".

Υ.Γ. Ακόμα και τα παιδιά, που μπράβο τους που ήταν σωστά και τελείωσαν στα 4 χρονιά έως και πέρυσι, δεν γίνετε να ισοτιμηθεί τόσο άπλα το πτυχίο τους, γιατί δεν έχουν περάσει τα 12-15 παραπάνω μαθήματα του 4ετους ΠαΔΑ. Και αφού σας αρέσουν τα ποσοστά, η διάφορα είναι 20 με 25%.

Φοιτητής ΠαΔΑ

 
@Απόφοιτος ΤΕΙ 11:43
22 Ιουν 2019 00:24

Κάνε λιγάκι υπομονή που λέει και το τραγούδι. Τα 5ετή είναι παράνομα, άκυρα και αντισυνταγματικά και δεν πρόκειται να προχωρήσουν και το πα.δ.α. θα ονομασθεί με απόλυτη βεβαιότητα Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

 
@@ Αποφοίτος ΤΕΙ
22 Ιουν 2019 12:03

Ακριβώς το αντίθετο είναι καθόλα νόμιμα και συνταγματικά. Παρανομη και αντισυνταγματικη είναι η υποβάθμιση σε πανεπιστημιο εφαρμοσμενων Επιστημών ή η αυτόματη αντιστοιχία πτυχίων τει με πανεπιστήμιου όπως εντελώς παράνομα ζητά η ένωση αποφοίτων τει Αθήνας και Πειραιά. Δυστυχώς για εσάς το παδα θα παραμείνει πανεπιστημιο και τα τμήματα μηχανικών θα γίνουν σύντομα πολύτεχνικά.

 
Φοιτητής σχολής μηχανικών παδα
22 Ιουν 2019 17:46

Προς @ Αποφοίτος ΤΕΙ
Τα λεγόμενα σας τα βασίζεται κάπου με επιχειρήματα;; Μήπως μπορείτε να μας πειτε πως θα αναιρεθουν αποφάσεις της Συγκλήτου και των Τμημάτων οι οποίοι κατηρτησαν τα προγράμματα τα οποια έχουν ήδη δημοσιευθεί και στους επίσημους ιστοτοπους των τμημάτων και έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ. Οι τι θα γίνει με τους χιλιάδες εισακτεους του 2018 και τους άλλους τόσους του 2019 οι οποίο ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες τα μηχανογραφικα τους με τις σχολές μηχανικών να φαίνονται επίσημα ως πενταετής και τα υπόλοιπα τμήματα ως πανεπιστημιακα; ; Με τις αντιστοιχίες των τμημάτων που εδώ και πάνω από χρόνο είναι αντίστοιχα με άλλα πανεπιστημιακα τόσο της Αθήνας όσο και της επαρχίας άρα επιτρέπουν μετεγγραφές, με τους υποψήφιους διδάκτορες;; Οι ακόμη και πως ερμηνεύετε τις δηλώσεις της τομεαρχου παιδείας της νέας δημοκρατίας ότι είναι σύμφωνη με την πανεπιστημιοποιηση του παδα;; Λυπάμαι αλλά οι ευσεβείς σας ποθοι δεν θα πραγματοποιηθούν και αν δεν ξέρετε τι είναι παράνομο καλύτερα να ενημερωθείτε πρώτα γιατί εκτειθεστε.
Υ. Γ τα πενταετή όχι μόνο έχουν προχωρήσει αλλά έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά τα προγράμματα σπουδών στις ιστοσελίδες των τμημάτων του πανεπιστημίου και είναι αντίστοιχα των πολυτεχνειων.

Με εκτίμηση, φοιτητής πολιτικών μηχανικών παδα

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
22 Ιουν 2019 20:54

Παράνομα Αντισυνταγματικά Παράνομα Αντισυνταγματικά Θα Καταργηθούν Θα γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Τεχνών-Τεχνικών
Παράνομα Αντισυνταγματικά Παράνομα Αντισυνταγματικά Θα Καταργηθούν Θα γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Τεχνών-Τεχνικών
Παράνομα Αντισυνταγματικά Παράνομα Αντισυνταγματικά Θα Καταργηθούν Θα γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Τεχνών-Τεχνικών

Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Κατσίκα του Γείτονα
Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Κατσίκα του Γείτονα
Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Κατσίκα του Γείτονα
Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Αγελάδα του Γείτονα
Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Αγελάδα του Γείτονα
Πολύ ωραία, Να Ψοφήσει η Αγελάδα του Γείτονα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.