Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Να τελειώσει η “ομηρία” των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

“Δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος”
Δημοσίευση: 20/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πρέπει να τελειώσει αυτή η ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα σχεδιάσουμε -σε συνέχεια και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση- προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην Παιδεία με προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές”.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο star, και σημείωσε:

  • Υπάρχουν προγράμματα όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι” που δουλεύουν άνθρωποι 10, 15 χρόνια.
  • Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις όπου το Δημόσιο προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό εκεί που δεν πρέπει να προσλαμβάνει.
  • Εκεί μπορεί να συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα.
  • Δεν μπορεί να κάνουμε και τα δύο. Ή θα προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό εκεί που έχουμε ουσιαστική ανάγκη ή θα προσλαμβάνουμε τακτικό προσωπικό για να εξυπηρετούμε κομματικά κριτήρια.
  • Όποιος προσελήφθη, προσελήφθη. Αυτό δεν αλλάζει.
  • Αλλά κοιτάζοντας μπροστά ας αλλάξουμε λίγο τις προτεραιότητές μας.
  • Υπάρχει κάποια εξήγηση γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ μόλις το 10% των προσλήψεων που έγιναν το 2017 και το 2018 αφορούν πτυχιούχους Πανεπιστημίου;
  • Τι προσλαμβάνουμε τελικά; Θέλουμε ή δεν θέλουμε εξειδικευμένο προσωπικό στο Δημόσιο;  

Δεν θα γίνουν απολύσεις

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι “δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος” και πρόσθεσε:”Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσλαμβάνουμε περισσότερους από όσους χρειαζόμαστε. Ούτε να προσλαμβάνουμε μετακλητούς σωρηδόν σε ένα κρεσέντο ρουσφετιών όπως αυτό το οποίο είδαμε μέχρι και την τελευταία εβδομάδα από την κυβέρνηση”.

 

Σχόλια (12)

 
Το άλλο με τον Τοτό...
22 Ιουν 2019 11:43

"Προσλήψεις τακτικού προσωπικού με έμφαση στους αναπληρωτές". Καλά διαβάζουμε??? Σαν να λέμε αγορά καινούργιων αυτοκινήτων με έμφαση στα μεταχειρισμένα??? Ποιός του τα γράφει αυτά και τα λέει ρε παιδιά?
Κάτι άλλο επίσης : "Το δημόσιο προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό εκεί που δεν πρέπει να προσλαμβάνει"! Το είπε με παράδειγμα την Υγεία. Και έφερε και συγκεκριμένα παραδείγματα : τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, φύλακες. Δηλαδή μόνο γιατροί και νοσοκόμοι είναι αυτοί που χρειάζονται ως τακτικοί, για να λειτουργεί ένα νοσοκομείο? Δηλαδή η σίτηση, η καθαριώτητα, η φύλαξη δεν είναι τακτικές ανάγκες? Είναι έξτρα πολυτέλεια? Και άρα μπορούν να καλυφθούν από τις ιδιωτικές Κινέζικες εταιρίες κύριε αυριανέ... ίσως πρωθυπουργέ? Ξεχάσατε επίσης τους οδηγούς αθενοφόρων! Μήπως να οδηγούν το πρωί αποριμματοφόρα και το απόγευμα ασθενείς?
Αααα κάντε μας επιτέλους και μια λίστα, με όλα τα επαγγέλματα που δεν θεωρήτε τακτικές ανάγκες ανά κλάδο! Έτσι προς ενημέρωσή μας! Ε ρε γλέντια που θα γίνουν!!!

 
@Χημικός Μηχανικός
20 Ιουν 2019 23:26

Μόνο που οι διαθεσιμότητες έγιναν και μάλιστα ΧΩΡΙΣ αξιολόγηση. Ίσως το πιο αισχρό να ήταν αυτό ακριβώς... Δεν ήταν οι απολύσεις αλλά το ότι ο υπέρμαχος της αξιολόγησης ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ κανένα και έδιωξε, όχι στην τύχη, αλλά συγκεκριμένες ειδικότητες που ήξερε πως δεν θα προκαλέσουν σοβαρούς τριγμούς! Και οι απολύσεις θα έπαιρναν και αυτές την υπογραφή αν δεν τους είχε πάρει η δημοσκοπική κάτω-βόλτα το 2014. Να σου θυμίσω πως από τους "διαθέσιμους" δε μετέταξε κανένα και ας είχαν δεύτερα πτυχία κτλ. Τους κρατούσε σε ομηρία για πάνω από ένα χρόνο δίνοντας παρατάσεις.

Ναι, τώρα μπορεί να μη χρειάζεται να κάνει καμία απόλυση αλλά δε λέει τίποτα για όλα τα υπόλοιπα μέσω των οποίων θα πετύχει την "εξοικονόμηση" που διατυμπανίζει... Θυμίζω κατάταξη σε χαμηλότερα Μ.Κ και ταυτόχρονα πάγωμα μισθών,, υποχρεωτικές μετατάξεις από συνεργάτες υπουργών, αποσπάσεις ανά την επικράτεια.

Αυτά δεν είναι φαντασίες του Αλέξη αλλά τα έργα του Κυριακού!

 
Χημικός Μηχανικός
20 Ιουν 2019 22:35

Το λεει γιατί οι συριζαίοι συνεχίζουν να μοιράζουν σανό περί ΔΗΘΕΝ απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ Α.
20 Ιουν 2019 21:59

Ούτε οι νεοδημοκράτες τον πιστεύουν πλέον ότι δε θα απολύσει...

Ποιος ξέχασε πόσο σπουδαίος έβγαινε στο γυαλί το 2014 όταν απέλυσε 2.500 καθηγητές των ΕΠΑΛ και συνολικά 15.000 δημοσίους υπαλλήλους...

Αλλά για να απολύσει πρέπει πρώτα να γίνει πρωθυπουργός...που δε θα γίνει...

 
A.M.
20 Ιουν 2019 19:17

Καθημερινά ακούμε ότι δε θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λες και μας κάνει χάρη. Κανείς βέβαια δε ρωτά τι θα γίνει με τους μισθούς, με το πάγωμα του μισθολογίου, με το αν θα επιστρέψει το απερίγραπτο βαθμολόγιο, με τις αυξήσεις του 16 στους νέους που είχε τσακίσει το παλιό μισθολόγιο τις οποίες το πρόγραμμα της νδ (150 εκ.) τις παίρνει πίσω. Γιατί άραγε....;

 
σανό
20 Ιουν 2019 18:13

νέας εσοδείας... περάστε, κόσμε

 
Για τους έκτακτους εκπαιδευτικούς
20 Ιουν 2019 15:51

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα προσλάβει 1500 ΔΥ το χρόνο και για φέτος όλοι αστυνομικοί. Άρα πως θα λυθεί το πρόβλημα της ομηρίας των έκτακτων καθηγητών;

 
καθηγητης
20 Ιουν 2019 15:04

Εγώ απλώς θέλω να προσθέσω ότι στο ποδόσφαιρο όταν ο πρόεδρος μιας ομάδας σκοπεύει να απολύσει τον προπονητή, τις αμέσως προηγούμενες ημέρες βγαίνει στα κανάλια και δηλώνει ότι τον στηρίζει και πως δεν πρόκειται να τον απολύσει.

 
Εξέλιξη 5-ετών
20 Ιουν 2019 12:42

Αύριο γίνεται ενημέρωση των φοιτητών της σχολής Μηχανικών για την ένταξή τους στις πενταετείς σπουδές. Το πρόγραμμα σπουδών είναι έτοιμο, οι αντιστοιχίσεις ολοκληρώνονται. Πλέον το τετραετές πρόγραμμα σπουδών, με το οποίο ξεκίνησαν τα τμήματα της Σχολής Μηχανικών τον Σεπτέμβριο του 2018 μεταπίπτει στο πενταετές.
Φυσική συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι η πλήρης αποκοπή από το παρελθόν. Δεν υπάρχει πλέον σύνδεση με τα πρώην ΤΕΙ ούτε αναφορικά με εξάμηνα σπουδών, ούτε με διδακτικές μονάδες, ούτε με παρόμοια μαθήματα, Σημειώνεται ότι η διπλωματική εργασία καθορίζεται πλέον επιπέδου μεταπτυχιακής διατριβής και λαμβάνει 30 μονάδες.

Αναφορικά με τα δικαιώματα, αναμένεται η συνδρομή των συναρμόδιων υπουργείων για τη συγκρότηση της επιτροπής. Λόγω εκλογών προφανώς αναβάλλεται η συγκρότηση. Σε κάθε περίπτωση, τα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές και οι υποδομές των τμημάτων μηχανικών του ΠΑΔΑ είναι πολύ δυνατά, οπότε είναι θέμα χρόνου η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των βημάτων για τη μετάπτωση σε πολυτεχνική σχολή.

 
Apostolos
20 Ιουν 2019 09:08

@ Για το ΠαΔΑ

Τι θέλεις να γίνει? Τι περιμένεις να γίνει? Δεν θα γίνει τίποτα. Το ΠαΔΑ θα συνεχίσει να υπάρχει και θα έχει πλέον την πορεία ενός Πανεπιστημίου του λεκανοπεδίου (αύξηση βάσεων) και τα προγράμματα μηχανικών θα είναι πλέον 5ετη χωρίς να έχουν, ακόμα, τα δικαιώματα των Διπλωματούχων (θα δίνουν πτυχία ΠΕ). Κάποια στιγμή θα αξιολογηθούν και ίσως γίνουν Πολυτεχνειακά αυτά τα τμήματα. Όσον αφορά τους ήδη απόφοιτους ΤΕΙ, αυτοί είναι απόφοιτοι ΤΕΙ, τέλος.

 
teacher
20 Ιουν 2019 08:09

..κατά το "λεφτά υπάρχουν"

 
Για το ΠαΔΑ;
20 Ιουν 2019 07:58

Δεν αναφέρει τίποτα για το ΠαΔΑ... μα γιατί αραγε; Παρακαλώ οι σχολιαστές «εκ των έσω» που με τόση σιγουριά μας έχουν κατακλύσει με το τι θα γίνει στις 8 Ιουλίου να πάρουν θέση..
Από ένα φοιτητή ΠαΔΑ της Σχολης Μηχανικών

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ