Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρόταση Κ. Γαβρόγλου για ισοτιμία πτυχίων ΤΕΙ με των Πανεπιστημίων

Ανακοινώθηκε σήμερα, δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές
Δημοσίευση: 21/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιστοίχιση και ισοτίμηση των πτυχίων  των ήδη αποφοίτων των ΤΕΙ  με αυτά που παρέχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα ανακοίνωσε σήμερα , δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα η πρόταση έχει ως εξής:

Α. Το ΥΠΠΕΘ θα ορίσει επιτροπές εμπειρογνωμόνων, ήτοι επιτροπές καθηγητών ΑΕΙ της ημεδαπής, οι οποίες θα μελετήσουν τα προγράμματα σπουδών Τμημάτων ΤΕΙ ανά γνωστική περιοχή και θα τα συγκρίνουν με αντίστοιχα προγράμματα πανεπιστημιακών Τμημάτων. Η σύγκριση θα καταλήξει σε επιπλέον μαθήματα στα οποία θα πρέπει να εξεταστεί ένας απόφοιτος ΤΕ, ώστε να αντιστοιχίσει και να ισοτιμήσει το πτυχίο του με αυτό που παρέχεται από το πανεπιστημιακό αντίστοιχο Τμήμα. Θα υπάρξουν ενδεχομένως διαφοροποιήσεις ως προς το πλήθος των μαθημάτων για τους αποφοίτους προγραμμάτων σπουδών παλαιότερων ετών, σε συνάρτηση με τις διαχρονικές αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων των ΤΕΙ.

Β. Μετά την ανακοίνωση των επιπλέον μαθημάτων που απαιτούνται για κάθε πρόγραμμα σπουδών ΤΕ ώστε να αντιστοιχιστεί με παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών ΠΕ, το ΥΠΠΕΘ θα ορίσει τρία ή και παραπάνω εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενούνται από δομές υπαρχόντων Πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτεται γεωγραφικά με ικανοποιητικό τρόπο η επικράτεια.

Γ. Οι απόφοιτοι ΤΕ, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία της αντιστοίχισης, θα μπορούν άμεσα, χωρίς διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων, να δηλώνουν δύο φορές τον χρόνο την επιθυμία τους να συμμετέχουν στις εξετάσεις των επιπλέον μαθημάτων σε ένα από τα ανακοινωθέντα εξεταστικά κέντρα και θα τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώνουν την αντιστοίχιση σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Δ. Τα θέματα στις εξετάσεις θα μπαίνουν από κεντρική επιτροπή εξετάσεων ανά πρόγραμμα σπουδών ή γνωστική περιοχή, η οποία θα απαρτίζεται από καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ.

Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση

Η υλοποίηση της παραπάνω πρότασης απαιτεί ψήφιση σχετικού  νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.Ωστόσο επειδή η Βουλή είναι κλειστή λόγω των εθνικών εκλογών το ζήτημα παραπέμπεται στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.

Υπουργός: Γιατί ανακοινώθηκε τώρα η πρόταση

Ο υπουργός Παιδείας στο ερώτημα γιατί η σχετική ρύθμιση δεν κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή το προηγούμενο χρονικό διάστημα απαντά με την ανακοίνωση του:

“Πλέον η μόνη εκκρεμότητα της Πολιτείας είναι αυτή απέναντι στους αποφοίτους ΤΕ. Αν και το αίτημά τους για αντιστοίχιση και ισοτίμηση των πτυχίων τους με αυτά που παρέχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα έχει κατατεθεί από την ημέρα ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω των συλλόγων αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η Πολιτεία δεν μπορούσε να προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια όσο ακόμα υπήρχαν ιδρύματα ΤΕΙ που παρείχαν αντίστοιχα προγράμματα σπουδών σε ενεργά Τμήματα. Μετά τον ν. 4610/2019 ο δρόμος για την ουσιαστική ρύθμιση είναι ανοιχτός”.

Αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία

Ο Κ. Γαβρόγλου χαρακτηρίζει “ολοκληρωμένη” την  πρόταση για την επίλυση , όπως τονίζει, αυτού του προβλήματος και είναι μία πρόταση που επιτρέπει την αντιστοίχιση και ισοτίμηση .

Η πρόταση , σημειώνει ο υπουργός Παιδείας, αποτελεί μία αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία που διασφαλίζει τους αποφοίτους ΤΕ και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ΠΕ χωρίς να εμπλακούν στις χρονοβόρες και αποκλειστικές διαδικασίες των κατατακτηρίων.

Ολα τα πτυχία  ΠΕ- Μοναδική εξαίρεση της ΑΣΠΑΙΤΕ

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει ότι “μετά από την ψήφιση του νόμου 4610/2019 , όλα τα πτυχία που θα παρέχουν τα ΑΕΙ της χώρας (με μοναδική εξαίρεση την ΑΣΠΑΙΤΕ) θα έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΕ, αφού όλα τα ΑΕΙ θα είναι Πανεπιστήμια. Στον ίδιο νόμο τέθηκαν οι στέρεες βάσεις και για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους μηχανικούς ΤΕ ακολουθώντας πανομοιότυπη διαδικασία με αυτή του ν. 4439/2016 που κατέληξε με επιτυχία στο ΠΔ 99/2018 για τους διπλωματούχους μηχανικούς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγκρότησης των αντίστοιχων επιτροπών”.

 

Σχόλια (112)

 
Conor Davis
21 Ιουν 2019 10:11

Είναι γελοίο να ζητούμε ιδίως από πτυχιούχους ΤΕΙ με Πανεπιστημιακά Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά να δώσουν εξετάσεις ισοτιμίας.

 
Πρώην πια αριστερός
21 Ιουν 2019 10:12

κ. Γαβρογλου έχετε καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός σας είπε να πάτε σπίτι σας και να μείνετε εκεί; Το έχετε ή χρειάζεται κάποιος να σας το θυμίσει ;

 
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
21 Ιουν 2019 10:14

Τα ΚΑΤΕΕ πώς ισοτιμήθηκαν;
Γιατί τόση μανία με τις εξετάσεις; Ποιους πανεπιστήμονες συμβούλους έχει ο κ. Γαβρόγλου; τι κρίμα που δε θα συνεχίσουν το έργο τους στο ΥΠΠΕΘ...Γιατί όχι ισοτίμηση αυτόματη, άμεση κτλ όπως αβασάνιστα πέτυχαν οι της οικιακής οικονομίας του χαροκόπειου, των ΤΕΦΑΑ, των παιδαγωγικών κτλ
Γιατί όχι εναλλακτικές διαδρομές ισοτίμησης, π.χ. με επαγγελματικη πορεία, μεταπτυχιακά, κτλ;

 
Ισοτίμηση
21 Ιουν 2019 10:18

Δεν είχε προκαλέσει τη ΝΔ να παρουσιάσει πρόταση και ότι ο Υπουργός θα την ψηφίσει τη Μ. Τρίτη; Παρακαλώ λίγο σανό μου δίνετε;

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
21 Ιουν 2019 10:24

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, θα ορίσουμε μια επιτροπή όπου αυτή θα ορίσει μια άλλη και στη συνέχεια όλοι μαζί θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα μέλη της νέας επιτροπής η οποία θα προκύψει από την επιτροπή που θα έχει αποφασιστεί από την απόφαση που θα πάρει η νέα επιτροπή. Και έτσι θα λύσουμε όλα τα προβλήματα των επιτροπών, ε δεν νομίζω να θέλετε και επαγγελματικά δικαιώματα;

 
Γιατί δεν το σκέφτηκες Γαβρόγλου 4,5 χρόνια;
21 Ιουν 2019 10:27

Γιατί το σκέφτηκες 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές;Πιστεύεις ότι οι σανοφάγοι είναι ατελείωτοι;Ποιές επιτροπές θα δημιουργήσεις απερχόμενε αφού 8 Ιουλίου παραδίνεις;Φεύγεις .Εμπεδωσε το επιτέλους.

 
Γιατί δεν το σκέφτηκες Γαβρόγλου 4,5 χρόνια;
21 Ιουν 2019 10:27

Γιατί το σκέφτηκες 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές;Πιστεύεις ότι οι σανοφάγοι είναι ατελείωτοι;Ποιές επιτροπές θα δημιουργήσεις απερχόμενε αφού 8 Ιουλίου παραδίνεις;Φεύγεις .Εμπεδωσε το επιτέλους.

 
Θανασης
21 Ιουν 2019 10:28

Απαράδεκτος και ολίγιστος

 
Mike
21 Ιουν 2019 10:32

1) Και στις σχολές που έκλεισαν (π.χ. πτυχιούχων πολιτικών μηχανικών) με ποια νεα σχολή θα γίνει η σύγκριση των μαθημάτων;

2) Οι έχοντες μεταπτυχιακές σπουδές (ας μην τις έκαναν);

3) Οι απόφοιτοι πτυχιούχοι του εξωτερικού θα περνάμε από όμοια αντιστοίχηση και θα δίνουν επιπλέον μαθήματα ή θα συνεχιστεί αυτό που γίνεται τώρα; (έχω λεφτά να σπουδάσω έξω = ίδια δικαιώματα ακόμα και αν το πρόγραμμα σπουδών δεν έχει καμιά σχέση)

4) Αυτοί που ζουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας και έχουν οικογένειες και ανάγκες, θα παρατήσουν τα σπίτια τους (και θα καταστραφούν) για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (γιατί χωρίς παρακολούθηση μετά από τόσα χρόνια σπουδών,δεν παίζει);

 
πραγματικότητα
21 Ιουν 2019 10:42

Με αυτό τον τρόπο δεν βγάζεις επιστήμονες απλώς πουλάς μπακαλόχαρτα και περιμένεις ψήφο.

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 10:46

Με μοναδικη εξαιρεση την ΑΣΠΑΙΤΕ ............σαν δεν ντρεπεστε ολοι εσεις που εργαστηκατε για την υποβαθμιση της σχολης.ΠΕ τα ΤΕΙ των 3000 μοριων και η ΑΣΠΑΙΤΕ στην απεξω με βασεις στα τμηματα της κοντα στα 10,000 μορια.Με ποια λογικη? Ποια αιτιολογια? Γιατι δεν βαλατε τα επιπλεον μαθηματα στην σχολη μας απο τωρα/ Γιατι δεν ενταχθηκαμε στο ΠΑΔΑ? Ειχατε υπουργε ολο το χρονικο περιθωριο για να ενταχθει η σχολη με νομοσχεδιο-τροπολογια στο ΠΑΔΑ αφου ηταν ολα συμφωνημενα και απο τις δυο πλευρες.Αφησατε εκτος τους τεχνολογους εκπαιδευτικους - καθηγητες στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση και βεβαια την ιστορια της σχολης.Δεν χωνευονται ολα αυτα μονο αγανακτηση απο μερους μας .........Μας κοψατε τα φτερα και ορεξη να συνεχισουμε τις σπουδες μας.

 
Γονεας φοιτητη ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 10:50

Μοναδικη ελπιδα για την δικαιωση της σχολης η νεα κυβερνηση .Εκτος πολυνομοσχεδιου μονο η ΑΣΠΑΙΤΕ? Εκτος πτυχιων ΠΕ μονο η ΑΣΠΑΙΤΕ? Πολλα συγχαρητηρια υπουργε φανηκατε ακριβοδικαιος απεναντι σε καθηγητες φοιτητες γονεις και αποφοιτους της σχολης της οικογενειας ΑΣΠΑΙΤΕ.....

 
Βεργής Πέτρος
21 Ιουν 2019 11:01

Αιντε κανε μας την χάρη καημένε που σε επιασε το ενδιαφέρον να ''λύσεις'' το πρόβλημα που εσυ δημιουργησες ..... 10 ημέρες προ των εκλογων

Αφου δεν θα προχωρησει τίποτα από οτι νομοθετησεις για τις συγχωνεύσεις... τι πουλάς τωρα ... αέρα κοπανιστο

 
Απορίες
21 Ιουν 2019 11:05

Παράγραφος Α): Οι επιτροπές θα λάβουν υπόψη τους το κριτήριο της "ποιοτικής διαφοράς" μεταξύ Πανεπιστημίων & ΤΕΙ (ιδίως ως προς τα θεωρητικά μαθήματα και εμβάθυνσή τους σε επίπεδο εκπαιδευτικής διαδικασίας και εξετάσεων, διαφορά δηλαδή που ήταν και ο λόγος ίδρυσης και ύπαρξης των ΤΕΙ), όπως γινόταν κατά το παρελθόν για τους πτυχιούχους ΤΕΙ, μέσω των κατατακτηρίων, για πτυχίο Πανεπιστημίου (δηλαδή δεν αναγνωρίζονταν "κοινά ως προς τον τίτλο" μαθήματα από τα πανεπιστημιακά μέλη ΔΕΠ). Επίσης, η αναφορά "διαφοροποιήσεις προγραμμάτων σπουδών παλαιότερων ετών" αφορά πτυχία προ και μετά 2001 ως προς την "ποιοτική διαφορά" μαθήματος "εντός των ΤΕΙ" ή ήταν "όλα ίδια"; Επίσης, στα ΤΕΙ ανέκαθεν δίδασκαν Καθηγητές μόνιμοι (αριθμητικώς οι λίγοι/ελάχιστοι) με διδακτορικά (και χωρίς διδακτορικά, οι Εφαρμογών), ωστόσο οι αριθμητικώς περισσότεροι ήταν (και είναι) οι Έκτακτοι Καθηγητές από τους οποίους η πλειοψηφία δεν είχε διδακτορικά (και αρκετοί ούτε μάστερ και αρκετοί σκέτο πτυχιούχοι ΤΕΙ). Αυτό το θέμα "ποιοτικής διαφοράς", πώς θα ληφθεί υπόψη από τις Επιτροπές? (εκτός αν θεωρηθεί η "εύκολη λύση", το "μάθημα διδάκτορα" είναι το ίδιο με το "μάθημα πτυχιούχου").

Παράγραφος Β): Δηλαδή οι "εξετάσεις" στα "επιπλέον μαθήματα" ενός ΑΕΙ θα γίνονται και σε άλλα ΑΕΙ, για τους (μελλοντικούς) φοιτητές του "ενός ΑΕΙ". Η "λύση" για την παρακολούθηση αυτών των επιπλέον μαθημάτων, πού θα γίνεται (στα "άλλα ΑΕΙ" ή στο "ένα ΑΕΙ"); Εκτός και αν δεν υπολογίζεται η παρακολούθησή τους... Αν αντιλήφθηκα ορθώς, με κάθε αίτηση ενδιαφερομένου θα συμμετέχει στις εξετάσεις (αριθμήτικά όρια δεν θα υφίστανται, όπως π.χ. 12% επί των εισακτέων από τις πανελλήνιες στις κατατακτήριες εξετάσεις).

Παράγραφος Γ): Θα υπάρχει, παράλληλα, και η διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων; (άρα, 3 φορές το χρόνο το όλον;)

Παράγραφος Δ): Οι εξετάσεις των "επιπλέον μαθημάτων" θα είναι δηλαδή σε πανελλαδικό επίπεδο τύποις "πανελλήνιες εξετάσεις"; Και οι Καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ θα είναι του "ενός ΑΕΙ" ή των "άλλων ΑΕΙ" ή μείξη τους? Γιατί ως γνωστόν σε κάθε ΑΕΙ σε δεδομένο μάθημα δεν διδάσκεται ακριβώς η ίδια ύλη (δες κατατακτήριες εξετάσεις και αναγνωρίσεις μαθημάτων μεταξύ τμημάτων ΤΕΙ-ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο... συνήθως δεν αναγνωρίζονταν).

Παράγραφος "γιατί ανακοινώθηκε τώρα η πρόταση"): Αντιλαμβάνομαι ότι τελικά ευθύνονται τα ίδια τα ΤΕΙ, που κωλυσιέργησαν και δεν έστειλαν στο Υπουργείο τα σχέδια-προτάσεις καταργήσεων/απορροφήσεων/συγχωνεύσεών τους νωρίτερα, όπως το ΠαΔΑ;

Παράγραφος "αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία"): Για τα τεθέντα θέματα στην Παράγραφο Α πώς αυτό εξασφαλίζεται; ή η αναφορά εδώ είναι για τις "εξετάσεις των επιπλέον μαθημάτων" τύποις "πανελλαδικές εξετάσεις";

Επιπλέον απορία: Ο επιτυχών στην αυτή διαδικασία με τα "επιπλέον μαθήματα" θα έχει πτυχίο ΤΕΙ και πτυχίο Πανεπιστημίου (δηλαδή 2 πτυχία ΑΕΙ) ή θα έχει μόνο το δεύτερο (πτυχίο ΠΕ και αυτόματη κατάργηση του ληφθέντος πτυχίου ΤΕ); Αν όχι, δεν θα πρέπει να προβλεφθεί η αυτή διαδικασία και για όλους τους πτυχιούχους Πανεπιστημίου να λάβουν, όσοι το επιθυμούν φυσικά, και πτυχίο ΤΕΙ στο πλαίσιο "ίσες ευκαιρίες" στον εργασιακό στίβο (π.χ. θέσεις ΤΕ στο Δημόσιο) και "αρχή της ισότητας" με την αυτή διαδικασία των "επιπλέον μαθημάτων σε 3 ή περισσότερα εξεταστικά κέντρα πανελλαδικώς";

Άρα δεν θα έχουμε πια "κατατακτήριες εξετάσεις" (ή θα έχουμε παράλληλα) και θα έχουμε "πανελλήνιες εξετάσεις σε επιπλέον μαθήματα"... ε;

 
Άκης
21 Ιουν 2019 11:07

@ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
Και οι σχολες Εργοδηγων αναγνωριστικάν ως ΤΕ από ΔΕ στο δημόσιο με ένα μόνο νόμο.
Άμεσα με ένα νόμο όλοι οι ΤΕ να γίνουν ΠΕ!!

 
στιγμές και διάρκειες
21 Ιουν 2019 11:11

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
Κύριε Γαβρόγλου επιλέξατε σε τι δεν θα προκάμετε.
Ειρήσθω εν παρόδω. Ο νόμος πλαίσιο του 1982 προέβλεπε διαδικασίες εξομοίωσης για τις παιδαγωγικές ακαδημίες με τα πανεπιστημιακά τμήματα που δεν είχαν ακόμα ιδρυθεί και θα τα αντικαθιστούσαν. Το «η Πολιτεία δεν μπορούσε να προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια όσο ακόμα υπήρχαν ιδρύματα ΤΕΙ που παρείχαν αντίστοιχα προγράμματα σπουδών σε ενεργά Τμήματα. » είναι λοιπόν ανακριβές.

 
Μηχανικός ΤΕ
21 Ιουν 2019 11:12

Φέρτε τις εξετάσεις να δώσουμε να τελειώνει αυτό το παραμύθι

 
Γονέας φοιτητή ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 11:12

Είναι πραγματικά αποαδευτη ο απόλυτη σιωπή της ίδιας της ΑΣΠΑΙΤΕ, της ΔΕ των φοιτητών με αυτό
Που γίνεται. Την περίοδο του νομοσχεδίου κινητοποιήθηκαν φώναξαν και έγινε μια συμφωνία με
ΠΑΔΑ Από κει και μετά σιγή ιχθύος. Εκτός του να φωνάζουμε στο υπουργείο υπάρχει κάποιος να γνωρίζει γιατί δε μιλά
Κανένας από κει; Ξέρουν κάτι και δεν το λένε;

 
Νίκος
21 Ιουν 2019 11:15

Τα τμήματα κοινωνικής εργασίας λειτουργούσαν μόνο σε ΤΕΙ και οι απόφοιτοι ήταν οι μοναδικοί κοινωνικοί λειτουργοί στην Ελλάδα. Μετά την λειτουργία αντίστοιχου τμήματος και σε πανεπιστήμιο πλέων υπάρχουν δύο κατηγορίες (πε και τε) αλλά τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ίδια. Τι σκοπό έχει λοιπόν αυτή η διαφοροποίηση και τι σκοπό έχουν τα παραπάνω μαθήματα;

 
Apostolos
21 Ιουν 2019 11:22

Είναι για γέλια το όλο θέμα. Ο υπουργός προτείνει κάτι που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ποτέ αφού το κόμμα του δεν πρόκειται να είναι κυβέρνηση και τελικά οι απόφοιτοι ΤΕΙ δεν θα έχουν ούτε καν προνομιακές κατατακτήριες.
Τελικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι το πιο σημαντικό γεγονός στην ακαδημαϊκή μας πορεία και μετράει περισσότερο και από μεταπτυχιακά και διδακτορικά ακόμα. Αυτά βέβαια συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.

 
John
21 Ιουν 2019 11:31

Είναι απόφοιτος ΤΕΙ με διδακτορικό και εργάζομαι ως Ε.ΔΙ.Π . Χρειάζομαι επιπλέον μαθήματα;

 
Απογοητευμένος Μηχανικός ΤΕ
21 Ιουν 2019 11:37

Ας το αποδεχτούμε, ένα δεν υπήρχαν τμήματα μηχανικών ΤΕΙ και θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν θα υπήρχε κανένα θέμα άμεσης ισοτίμησης πτυχίων με τα νέα ιδρύματα.
Το ΤΕΕ είναι συγκροτημένο, αδιάσπαστο , έχει πολλά μέλη και επιβάλει τα συμφέροντά του.
Αντιθέτως, εμείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ, ακόμα και σήμερα που θιγόμαστε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, είμαστε πολυδιασπασμένοι, βάζουμε μόνοι μας διαχωρισμούς σε αποφοίτους προ και μετά του 2001 και πιστωτικές μονάδες, κοιτά ο κάθε ένας ξεχωριστά να «βολευτεί» με κάποια ρύθμιση και απλά περιμένουμε από την όποια κυβέρνηση να μας «λυπηθεί».
Ούτε λόγος για το ενδεχόμενο ύπαρξης-δημιουργίας ενός κοινού συλλόγου που θα εκπροσωπεί όλους τους αποφοίτους ΤΕΙ, ανεξάρτητα με το αντικείμενο σπουδών τους. Ούτε λόγος για κοινές κοινητοποιήσεις από όλους μας (κάποιος άλλος οφείλει να τρέξει για εμάς για να «βολευτούμε» κι εμείς). Ίσως και να είμαστε άξιοι της «μοίρας» μας, αφού εμείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα και περιμένουμε μόνο σχολιάζοντας ειδήσεις να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ μας.

 
Γονέας
21 Ιουν 2019 11:38

Μήπως ξεχάσατε κύριε υπουργέ και τη ΣΤΕΦ Κοζάνης έλα προλαβαίνετε μέχρι τις εκλογές

 
UKNOWN
21 Ιουν 2019 11:55

@ΦΟΙΤΗΤΉΣ ΑΣΠΑΙΤΕ

Oυ Μητσουτάκς θα τα αλλάξ ούλα μη στιναχουρήσει.

 
H κοροϊδία συνεχίζεται
21 Ιουν 2019 12:00

Ακόμη και λίγο πριν την αποχώρηση συνεχίζεται να μας εμπαίζετε, προκειμένου να υφαρπάξετε την ψήφο του λαού, μήπως και γίνει κανένα θαύμα και κρατήσετε την εξουσία

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 12:08

Έτσι απλά???Το γιατί ποτέ ΘΑ μας το πει?????Γιατί κύριε υπουργέ ???Γιατί τάχα δεν προλαβαινατε???Όλα τα τακτοποιησατε αυτο γιατι??? Εξηγηση????και εκει μεσα στη σχολη μπράβο υπομονή!!!!!Έτσι απλά το δεχτήκατε? ??τι τρέχει εκεί μέσα? ?? .ποιος απο σας πηρε στο λαιμο του τα παιδια μας???Για κοιτάξτε στα ματια τους φοιτητές σας μπορείτε???? Ελπίζω να νιώσετε μέσα σας την πίκρα που μας δώσατε! !!!!Μοναδική ελπίδα η Νέα κυβέρνηση???ελπίζω μέχρι τότε τα παθήματα να σας γίνουν μαθήματα. Γιατί όλοι εσείς εκεί και το υπουργειο είστε υπεύθυνοι για αυτό το αδικο!!!

 
Αποφοιτος Α.Ε.Ι.
21 Ιουν 2019 12:29

Συνάδελφοι χωρίς να είμαι ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουμε αυτή την πρόταση από την νυν κυβέρνηση χωρίς να μπω στην διαδικασία αξιολόγησής της .
Άραγε η Ν.Δ. εχει πρόταση και αν ναι ποια είναι.
Τόσο καιρό έδειξε πλήρη απαξίωση για τους αποφοίτους όπως και ο υπουργός βέβαια .
Θέλω να πω ότι μην πετροβολείτε μόνο το υπουργείο για την πρόταση αλλά και την (απαράδεκτη) στιγμή που την έφερε στην επιφάνεια.
Ενδιαφέρον έχει και η Ν.Δ. ως νέα κυβέρνηση τι έχει να προτείνει και αν έχει να προτείνει.
Διότι εάν και προεκλογικά μας αγνοήσει και πάλι μετά το σημερινό τότε την βάζω και αυτή στην ίδια και χειρότερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ πρέπει να πιέσει την Ν.Δ ο σύλλογος αποφοίτων ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά ώστε να δεσμευθούν και αυτοί με αντίστοιχη πρόταση .

 
Κωνσταντίνος
21 Ιουν 2019 12:36

Και μετά θα έρθει η επόμενη κυβέρνηση που θα συστήσει νέα επιτροπή (ή ακόμη χειρότερα θα καταργήσει τελείως τη διαδικασία χωρίς πρόβλεψη για νέα) και πάει λέγοντας...όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει!

 
ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 12:46

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ. ΕΛΕΟΣ...ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΕ ΤΙ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ? ΚΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ...

 
Συνεργάτης ΑΣΠΑΙΤΕ
21 Ιουν 2019 12:59

Αγαπητέ φοιτητή και γονέα ΑΣΠΑΙΤΕ δυστυχώς από όσα γράφτηκαν και ανακοινώθηκαν στον τύπο και εδώ,η μόνη πρόταση που υπήρχε ήταν η απλή ενσωμάτωση των φοιτητών της σχολής στο ΠΑΔΑ χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην διατήρηση της σχολής και την αναβάθμιση της σε πανεπιστήμιο και στην διατήρηση της παιδαγωγικής κατάρτησης.Μιας σχολής που παρέχει από την ίδρυση της το 1959 μέχρι σήμερα παιδαγωγική κατάρτηση σε πτυχιούχους σχολών που δεν είχαν παιδαγωγική επάρκεια,καθώς και την μοναδική σχολή που εκπαίδευε καθηγητές ΕΠΑΛ και Τεχνικών Λυκείων.
Η σχολή αυτή αποτέλεσε για σειρά ετών την κορυφή των τεχνολογικών ιδρυμάτων μια και παρείχε ταυτόχρονα άρτια τεχνική και παιδαγωγική κατάρτηση των αποφοίτων της οι οποίοι στην συνέχεια έγιναν οι μελλοντικοί καθηγητές τεχνικών Λυκείων και ΕΠΑΛ στις αντίστοιχες ειδικότητες ενώ παράλληλα εργάστηκαν και εργάζονται ως Τεχνολόγοι Μηχανικοί στον ιδιωτικό τομέα με πολύ επιτυχημένη πορεία.Όταν όλες οι υπόλοιπες σχολές των ΤΕΙ ήταν 3 έτη και με ένα εξάμηνο πρακτική η ΣΕΛΕΤΕ ήταν 4 χρόνια με πλήρη μαθήματα με την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική κατάρτηση μέσω εργαστηρίακών μαθημάτων με ενσωματωμένα τα παιδαγωγικά μαθήματα.Το ίδιο ακολούθησε και στην συνέχεια με την ΑΣΠΑΙΤΕ που μετά την Ανωτατοποίηση τα ΤΕΙ είχαν προγράμματα σπουδών διάρκειας 4 ετών ενώ η ΑΣΠΑΙΤΕ είχε 5.

Η παιδαγωγική κατάρτηση στα ΕΠΕΚ της ΣΕΛΕΤΕ αρχικά και στην ΑΣΠΑΙΤΕ στην συνέχεια ήταν μονόδρομος για όσους ήθελαν να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια από σχολές που δεν είχαν ενσωματωμένη την παιδαγωγική επάρκεια στο πρόγραμμα σπουδών τους και αναφέρεται απ όλους ως συμμαντικού επιπλέον προσόντος η αποφοίτηση από τα προγράμματα παιδαγωγικής επιμόρφώσης της ΑΣΠΑΙΤΕ.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νέος Πρύτανης του ΠΑΔΑ Παναγιώτης Καλδής που αναφέρει στο Βιογραφικό του σημείωμα μετά τις προπτυχικές σπουδές του οτι
“.. Διαθέτει πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης”

Από ολα τα παραπάνω είναι φανερό πως είναι πραγματικά άδικο να μην διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακή μια τέτοια σχολή και να παρουσιάζεται ως μόνη δυνατότητα για την πανεπιστημιοποίησή της η απορόφισή της από το ΠΑΔΑ και η εξαφάνιση της!Πρέπει όλοι οσοι είμαστε στην κοινότητα της ΑΣΠΙΤΕ να βοηθίσουμε στην εξέλιξη της σχολής και να γνωστοποιήσουμε σε όλους την αξία και τον ρόλο της που καθιστά απαραίτητη την διατήρηση και αναβάθμιση της!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean