Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου: Με μανδύα του «αρχάγγελου» προστάτη της δημόσιας εκπαίδευσης ο Κ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 21/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχεδόν δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ενδυθεί τον μανδύα του «αρχάγγελου» προστάτη της δημόσιας εκπαίδευσης, εγκαταλείποντας τη μέχρι τώρα ειλικρινή του στάση παρουσίασης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που βαθμιαία θα μετατρέπει τον δημόσιο χαρακτήρα σε ιδιωτικό.

Αυτό τονίζει σε ανακοινωθέν το γραφείο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, απαντώντας στις σημερινές ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, και υπογραμμίζει τα εξής:

  •  Οι σιωπές και οι αποσιωπήσεις του δημοσιευμένου προγράμματος της ΝΔ για την εκπαίδευση είναι πολύ πιο δηλωτικές από τις γενικόλογες διακηρύξεις του. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να ανακοινώσει μέσω του προγράμματος του όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του;
  • Παρόλα αυτά όμως, οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν στάθηκαν ικανές να κρύψουν από τον ελληνικό λαό τις ήδη γνωστές και απροκάλυπτα διατυπωμένες προθέσεις του για μονοσήμαντη σύνδεση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, υποβαθμίζοντας έτσι τον μορφωτικό ρόλο της εκπαίδευσης.
  • Γιατί δεν λέει τίποτα για τους μόνιμους διορισμούς; Γιατί δεν είπε τίποτα για τον πυρήνα του νεοφιλελεύθερου  διακυβεύματος που είναι τα κουπόνια και η «ελεύθερη επιλογή» σχολείων; Γιατί δεν λέει τίποτα για την αύξηση της χρηματοδότησης; Και γιατί, τέλος πάντων δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί επανειλημμένα;

Σχόλια (13)

 
@ Γαβρόγλου
21 Ιουν 2019 21:41

Διέλυσες την Ελληνική Παιδεία και όλο το σύστημα ...υποβάθμισες τα ελάχιστά πτυχία ΑΕΙ όπως Νομικής, Φιλοσοφικής , Πολυτεχνείου με αυτά των πρώην ΚΑΤΕΕ και νυν ΑΤΕΙ ως ΙΣΟΤΙΜΑ και ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ τους ….Τι να πει κανείς ….ΝΤΡΟΠΗ και μόνο αυτό

 
Γονέας μαθητή που προετοιμάζεται για τη Γ΄Λυκείου
21 Ιουν 2019 23:58

Ας ενημερώσει παρακαλώ κάποιος όσους υπηρετούν στο γραφείο του κ. Υπουργού και συντάσσουν τα ανακοινωθέντα, ότι
α) σιωπές και οι αποσιωπήσεις πολλές υπάρχουν και στο νέο συστημα εισαγωγής που ¨προετοίμασε¨το Υπουργείο. Ήδη τα καλοκαιρινά μαθήματα στα φροντιστήρια για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τη Γ΄Λυκείου είναι αυξημένα κατά δύο τουλάχιστον ώρες ανα εβδομάδα.
β) Στο νέο συστημα εισαγωγής που ¨προετοίμασε¨το Υπουργείο, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, στη Νεοελληνική Λογοτεχνία -επιπλέον ώρες στα φροντιστήρια.
γ) Μόνιμοι διορισμοί απαιτούνται κατ΄αρχάς στη γενική εκπαίδευση, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια σε κεντρικά -όχι απομακρυσμένα- Λύκεια της Θεσσαλονίκης (και προφανώς και άλλων μεγάλων πόλεων) υπήρχαν λειτουργικά κενά φιλολόγων και μαθηματικών που μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία τοποθετήσεων, καλύφθηκαν μετά τα Χριστούγεννα.
δ) Μονοσήμαντη σύνδεση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, υποβαθμίζοντας έτσι τον μορφωτικό ρόλο της εκπαίδευσης, έχει ήδη "επιτευχθεί", καθώς η παραπαιδεία εξακολουθεί να ανθεί ως επακόλουθο των παθογενειών που αναφέρθηκαν παραπάνω.
ε) Καλή η κριτική, αλλά πρέπει να έπεται της αυτοκριτικής.

 
Αρχάγγελος και Γαβρόγλου.
22 Ιουν 2019 09:49

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γαβρόγλου θα κατόρθωναν το ακατόρθωτο. Να κάνουν τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό που ούτε στα όνειρα του θα μπορούσε να το φαντασθεί και μάλιστα με διαφορά πάνω από 10%.Εσείς κ.Γαβρόγλου τον κάνετε Πρωθυπουργό και με αυτοδυναμία.Γιατί τον επικρίνετε;

 
Πλατάρος Γιάννης
22 Ιουν 2019 12:32

Δεν βγάζουμε σε προεκλογική περίοδο ανακοινώσεις κριτικής σε πολιτικά κόμματα.
Το παραπάνω το ξέρουν και οι πέτρες, εκτός από εσάς που θεωρείτε κτήμα σας προσωπικό το Κράτος.
Το Υπουργείο Παιδείας, είναι ένας Διοικητικός Οργανισμός. Δεν βγάζει ανακοινώσεις κομματικές. Ποτέ δεν έχουν εκδώσει απροκάλυπτα κομματικές ανακοινώσεις σε ύφος μάλιστα προφορικού λόγου συνελεύσεων, ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, από το 1967 έως σήμερα και της Χούντας συμπεριλαμβανομένης κι ας μην είχαμε εκλογές.
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ!!!
Πάντα όλοι τηρούσαν ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!
Ακόμα και η τήρηση των προσχημάτων , έχει βαρύνουσα σημειολογία.
Υπάρχουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Υπάρχουν γραφεία τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένας ολόκληρος προπαγανδιστικός οργανισμός, όπως έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΄Ήταν ανάγκη να γεμίζουν οι σελίδες του Υπουργείου με «δελτία τύπου» με αυτό το ύφος, με αυτό το πεζοδρομιακό περιεχόμενο;
Σώνει και καλά να αλλάξουμε όλα όσα ξέραμε τα τελευταία 50 χρόνια;
Δημοσιογραφικά όλα όσα γράφει ένα δελτίο τύπου ενός φορέα εκφράζουν τον προϊστάμενό του. Εδώ τον ίδιο τον Υπουργό. Στην πραγματικότητα, δεν τον εκφράζουν μόνον, αλλά πρέπει να τυγχάνει και συντάκτης τους άρα υπεύθυνος κατά πάντα και δια πάντα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από το Υπουργείο πεζοδρομιακού τύπου ανακοίνωση. Θυμάμαι και θυμάστε όλοι μια αναλόγου ύφους (χειρότερου ) κατά φυσικού προσώπου (ακόμα χειρότερο) που αφορούσε κάποιον Πρύτανη (του Δημοκρίτειου;) Υπήρχαν πρωτοφανείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί.
Να ξέρετε, ότι από κάποιες τέτοιες «λεπτομέρειες» θα ψάχνετε να βρείτε την ψήφο σας στην κάλπη...

 
Έχω καταπιεί μια μπατανόβουρτσα
22 Ιουν 2019 15:51

10% και ανεβαίνει...

 
Άσε τις δηλώσεις και βγάλε την εγκύκλιο για ΑΕΙ
22 Ιουν 2019 17:15

και φορείς. Έπρεπε με την βγάλεις τον Μάιο για να βγουν οι αποσπάσεις έγκαιρα.Δεν εμπίπτει στον εκλογικό περιορισμό αφού είναι υποβολή δικαιολογητικών. Άσε λοιπόν τις δηλώσεις που δεν ενδιαφέρεται κανείς και κάνε την δουλειά που έπρεπε να κάνεις τον Μάιο.Βγάλε την εγκύκλιο.

 
15 και σήμερα και θα είστε παρελθόν
23 Ιουν 2019 11:56

Συνηθίστε το.Χωνέψτε το.Εμπεδώστε το.Είστε μαθηματικά απερχόμενος.Είστε το παρελθόν που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.Όσο κάνετε τέτοιες δηλώσεις αυξάνετε την διαφορά.Είστε ο πάροχος επιπλέον ψήφων στην ΝΔ.Αφού από καιρού δεν σας σταμάτησε ο Τσίπρας, σταματήστε τις βαθύτατα διχαστικές δηλώσεις σας.

 
Εκπαιδευτικός
23 Ιουν 2019 19:58

Από πότε το υπουργείο λειτουργεί ως γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ? Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η σελίδα του υπουργείου για να απαντά ο υπουργός στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης? Έχουν χάσει το μέτρο !

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ
24 Ιουν 2019 07:35

@ Γαβρόγλου
Καλό είναι πριν γράψεις κάτι να έχεις ψάξει πρώτα. Συμφωνώ ότι έχει κάνει αρκετά λάθη στην παιδεία. Όμως αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αρχικά ποιος υποβάθμισε τα διπλώματα της Νομικής, της Φιλοσοφικής και του Πολυτεχνείου; Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ως προς αυτό. Επίσης να σου πω ότι τα ΚΑΤΕΕ δεν υπάρχουν εδώ και χρόνια. Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί τα αναφέρεις. Τα ΑΤΕΙ λοιπόν, για να μιλήσουμε για τη σημερινή εποχή, είναι αντίστοιχα των πανεπιστημίων χρόνια τώρα με νόμο! Ψάξε να τον βρεις! Ο Γαβρόγλου κατήργησε τα ΑΤΕΙ και τα έκανε πανεπιστήμια. Το μόνο λάθος του είναι ότι άφησε όλους τους αποφοίτους ξεκρέμαστους, διότι έχουμε πτυχίο από μια σχολή που δεν υπάρχει πια. Και στο παρελθόν έχει γίνει αυτό με άλλες σχολές, όπως τα παιδαγωγικά, αλλά κανένας δεν είπε τίποτα. Τα μόνα τμήματα που έχουν αλλάξει αρκετά με αυτό που έχει γίνει είναι οι σχολές μηχανικών των ΑΤΕΙ που έγιναν 5 χρόνια και άλλαξε το πρόγραμμα σπουδών τους για να μπορέσουν να εναρμονιστούν με αυτά των Πολυτεχνείων. Αυτό είναι κάτι που χρειαζόταν να γίνει και είναι θετικό. Και το Πολυτεχνείο, όπως και άλλες σχολές, έχουν αναβαθμιστεί μέσα στα χρόνια. Δεν ήταν 5 έτη από την αρχή της ίδρυσης τους. Συμπερασματικά με το να αναβαθμίζεται και να αλλάζει κάτι δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται κάτι άλλο. Απλή λογική!

 
Κρίμα
24 Ιουν 2019 08:18

Κάποιοι εδώ μέσα με τα σχόλια που διατυπώνουν για "πρώην ΚΑΤΕΕ και νυν ΑΤΕΙ" συνεχίζουν το έργο της απαξίωσης για μια μεγάλη μερίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι προκαταλήψεις και οι ιδεοληψίες τους, ο κοινωνικός ρατσισμός τους, είναι ισχυρότερος από την όποια νομοθεσία που καταρίπτει τους ισχυρισμούς τους για τα πρώην πλέον ΤΕΙ και φανερώνει την βαθιά απέχθεια τους και τον σκοταδισμό που τρέφουν για τα παιδιά που φοιτούσαν και φοιτούν σε αυτές τις σχολές. Είναι εντελώς απογοητευτικό να βλέπεις ανθρώπους με παρωπίδες να ρίχνουν συνέχεια λάσπη και να προσπαθούν να απαξιώσουν με ανυπόστατους ισχυρισμούς τα πρώην ΤΕΙ, τα οποία παράγουν ικανότατους επιστήμονες που με τις γνώσεις τους στελεχώνουν τις επιχειρήσεις και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία και όχι μόνο. Κρίμα!

 
μόνο με εσένα
24 Ιουν 2019 08:40

Τα πρώην ΚΑΤΕΕ-ΚΑΤΕ κύριε γάβρογλου μόνο με εσένα θα έβγαζαν γλώσσα να εξισωθούν με πανεπιστήμια

 
@Άσε τις δηλώσεις και βγάλε την εγκύκλιο για ΑΕΙ
24 Ιουν 2019 23:47

Φίλε η εγκύκλιος έχει βγεί, και η περίοδος υποβολής έχει λήξει. Αν εννοείς για τις αποσπάσεις σε ΑΕΙ και φορείς. Εκκρεμεί μόνο η υπογραφή απο τον επόμενο υπουργό, αν δεν τις αναπέμψει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.