Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σχολικό Συμβούλιο ανά εβδομάδα σε περίπτωση μαθητικών καταλήψεων

Δημοσίευση: 24/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε περίπτωση απώλειας  (σ.σ.εξαιτίας καταλήψεων ή άλλων λόγων) διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,

β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών.

Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να εξομαλυνθεί η λειτουργία του, ο/η Διευθυντής/ντρια συγκαλεί ανά εβδομάδα, τουλάχιστον, το Σχολικό Συμβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μόλις εξομαλυνθεί η λειτουργία του σχολείου, ο/η Διευθυντής/ ντρια συγκαλεί αμέσως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών και ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης και ο Σύλλογος αποφασίζει σχετικά. Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμι- ας Εκπαίδευσης για ενημέρωση.

Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά από εισήγηση του/της Περιφερειακού/ής Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ετικέτες: 
Καταλήψεις

Σχόλια (2)

 
αναπλήρωση
24 Ιουν 2019 10:10

το πώς θα αναπληρωθούν οι ώρες είναι άλλο θέμα. η κατάληψη είναι απαράδεκτη ενέργεια και πρέπει να πατάσσεται αμείλικτα για μαθητές , γονείς-κηδεμόνες, εξωσχολικούς. να καταλάβουν οι μαθητές ότι ο αγώνας πρέπει να έχει κόστος. έξω από το σχολείο όλοι - αποχή ναι, με αιτήματα, αυτοοργάνωση κλπ ! και ας μείνουν όλοι ! έτσι να το καταλάβουν και να αποκτήσουν και αγωνιστική κουλτούρα, όχι σε βάρος δημόσιας περιουσίας για επαναστατική γυμναστικούλα. οι καθηγητές στη θέση τους και όποιος θέλει υποστηρίζει έξω (μετά τη δουλειά του). απλά πράγματα δημοκρατικού ήθους.

 
ΠΕ86
24 Ιουν 2019 13:23

@αναπλήρωση

Γενικά συμφωνώ με όσα λες αλλά δες και το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε...

Αρκετά συχνά, ενήλικες, κάνουν κατάληψη δημοσίων υποδομών άσχετων με τη δική τους επαγγελματική φραστηριότητα, πολλές φορές για μέρες ή εβδομάδες, προκαλώντας οικονομικές απώλειες σε ιδιώτες και κατ' επέκταση στο δημόσιο, καταπατώντας δικαιώματα των υπολοίπων κτλ. Αυτοί χάνουν ελάχιστα καθώς το χειμώνα (οπότε και κάνουν κατάληψη) οι δραστηριότητές τους είναι πολύ λιγότερες.

Αυτοί, αν και ενήλικες δεν έχουν λογοδοτήσει για την παρανομία τους. Στην ελληνική πραγματικότητα όπου καλώς ή κακώς η κοινωνία είναι υπερπροστατευτική απέναντι στους εφήβους και δεν τιμωρεί ενήλικες για τα ίδια ή χειρότερα παραπτώματα... ποιος θα είναι αμείλικτος;;;
Πολύ σπάνια επεμβαίνει η αστυνομία ή ο εισαγγελέας και ακόμα σπανιότερα χωρίς καταγγελία... Δε θα σου πω τι συμβαίνει με τη στοχοποίηση του καταγγέλοντα όταν η ταυτότητά του γίνει γνωστή.

Οπότε ναι, καλά τα λες ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ (εσύ και όχι κάποιος άλλος)!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean