Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Κ. Χατζηδάκης: Αξιολόγηση σχολικών μονάδων από γονείς- Θα κατασκευαστεί ειδική ιστοσελίδα

Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας
Δημοσίευση: 24/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων  μέσω ειδικής ιστοσελίδας στο υπουργείο Παιδείας  θα γίνεται από τους γονείς, ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, εφόσον η ΝΔ θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης είπε τα εξής:

Πιστεύουμε στην αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει να έχουμε τον τρόπο να καταλάβουμε τι πάει καλά και τι στραβά και να το διορθώνουμε.

Όχι επειδή πέρασε από το μυαλό του αρμόδιου, αλλά μέσα από μία διαδικασία.

Η αξιολόγηση είναι η επιβράβευση του καλύτερου.

Είναι το κίνητρο για βελτίωση.

Να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου, τα οποία πρέπει να πιάνουν τόπο. Να γίνει αξιολόγηση σχολικών μονάδων κι από εκεί θα ξεκινήσουμε.

Θα υπάρχει ιστοσελίδα στο Υπουργείο που θα είναι οργανωμένη και στην πρώτη φάση η αξιολόγηση θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους γονείς. Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας.

Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνουμε αίσθηση των γονιών για το πως τους φαίνεται το σχολείο των παιδιών τους.

Είναι έντιμο και διαφανές.

Δεν είναι δική μας πατέντα, γίνεται και στο εξωτερικό.

Έχω ζήσει 14 χρόνια στο εξωτερικό. Πάντοτε με πλήγωνε η Ελλάδα.

Με την έννοια ότι είναι πατρίδα μου και πάντοτε συγκινούμαι όταν μιλάω για την πατρίδα μου.

Και επειδή έχουμε μείνει αδιακαιολόγητα πίσω σε πολλά θέματα.

Παρότι είμαστε ταλαντούχος λαός, με μορφωμένους κατοίκους, οι Κύπριοι, οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι μπήκαν στα μνημόνια και βγήκαν.

Δε γίνεται να το πετύχουμε εμείς αυτό πηγαίνοντας ανάποδα στο μονόδρομο.

 

Σχόλια (50)

 
Γιώργος
24 Ιουν 2019 15:20

Τέτοια να λέτε για να δείτε πώς αλλάζει η διαφορά.
Οι γονείς μπορούν να είναι συνεργάτες αλλά όχι πελάτες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Εκεί που έγινε αυτό που λέτε δημιουργήθηκαν περισσότερα προβλήματα από όσα προσπάθησαν να λύσουν. Ρωτάτε και κανένα που γνωρίζει.

 
Γκούφη
24 Ιουν 2019 16:22

Εκεί στη ΝΔ υπάρχει έστω ένας που να είναι σε θέση να προτείνει κάτι φυσιολογικό για την εκπαίδευση. Έστω ένας ρε παιδιά.

 
Με συγκινήσατε κ.Χατζιδάκη
24 Ιουν 2019 16:29

Στο εξωτερικό δεν ζήσατε σαν μετανάστης 14 χρόνια όπως λέτε ,αλλά μετά την θητεία σας σαν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ,σαν ευρωβουλευτής με 22.000€ το μήνα καθαρά και 45.000€ με τις παροχές.Άλλη δουλειά δεν κάνατε ποτέ.Με τόσα λεφτά εγώ θα έμενα χίλια χρόνια.Αφήστε το καλύτερα γιατί σανοφάγοι δεν είμαστε που πιθανόν να νομίζετε.Προαλείφεστε πιθανότατα για Υπουργός Παιδείας.Και αφήστε τα περί αξιολόγησης από τους γονείς γιατί οι επόμενες εκλογές σε δύο το πολύ χρόνια θα είναι με απλή αναλογική.Αυτό μην το ξεχνάτε.

 
Finos
24 Ιουν 2019 16:36

Μπράβο Χατζηδάκη. Επιτέλους!

 
ΠΑΠΑΣ
24 Ιουν 2019 17:15

ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.......!!! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ......!!! ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ......Κ.Λ.Π. ΜΙΑ ΧΑΡΑ .......!!!

 
Σανοφαγος
24 Ιουν 2019 17:22

Δηλαδή ο γονιός θα μαυρίζει όποιον δε βάζει 20 στο καμάρι του ακόμα κι αν αυτό δεν ξέρει να γράψει ούτε το όνομά του. Τελικά υπάρχουν πολύ χειρότεροι από τον Γαβρόγλου!!! Θεέ μου τι μας περιμένει!!!!

 
Χατζηδάκης:Ο νέος Υπουργός Παιδείας;
24 Ιουν 2019 17:49

Επί υπουργίας του επί Καραμανλή οι 3 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Χαλυβδουργική κλπ) μετέφεραν την φορολογική τους έδρα στο εξωτερικό. Και αμέτρητες μικρομεσαίες μεταφέρθηκαν στα Βαλκάνια.Κατά τα άλλα θα φέρει επενδύσεις εννοώντας μάλλον αυτές που του έφυγαν τότε που ήταν ο αρμόδιος Υπουργός.14 χρόνια ευρωβουλευτής με λίστα χωρίς να τον αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι .Επειδή δε δεν δούλεψε πουθενά δεν τον αξιολόγησε κανείς και μιλά για αξιολόγηση γονέων ο πιθανότατα επόμενος Υπουργός Παιδείας.Ετοιμαστείτε για δύσκολες μέρες που έρχονται .Πιστεύω ο Κοτσιφάκης να ξεσκονίζει τον τηλεβόα του.Θα έχει πολύ δουλειά.

 
Φυσικά
24 Ιουν 2019 17:51

πρέπει να υπάρχει παντού για όλες τις δημόσιες δομές αξιολόγηση και έλεγχος!

 
Poyet401
24 Ιουν 2019 17:51

Έτσι, γουστάρω, νδ δεν θέλατε; Λες και δεν τα ξέρατε από την προηγούμενη θητεία τους. Και μην ακούω παράπονα, σκύψιμο της κεφαλής και απολαύστε το! Επίσης θα είναι χαζοί τα προοδευτικά κόμματα αν βγουν στους δρόμους. Και τα καλύτερα έρχονται, με απολύσεις κλπ. Θα τα παρακολουθώ ως συνταξιούχος και θα ηδονίζομαι με τη βλακεία του Έλληνα. Φαντάζομαι θα ξέρετε όλοι ότι έχουμε την παγκόσμια πρωτιά που ξαναφέρνουμε κυβέρνηση αυτούς που μας πήγαν στον γκρεμό. Ψάξτε το, σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έγινε αυτό.

 
πάκης
24 Ιουν 2019 17:54

Αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να μη κερδίσουν, πείτε μας τι άλλα σχεδιάζετε ώστε να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε.

 
Χατζηξυδης
24 Ιουν 2019 18:06

Να κάνουμε και μια σελίδα να αξιολογήσουμε την αξιολόγηση της σελίδας που λέει για την αξιολόγηση των υφισταμένων από τον προϊστάμενο σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του προϊσταμένου από τους υφισταμένους και μετά όλοι μαζί να αξιολογηθείτε από τους ανεξάρτητους αξιολογητές. Είστε για τα πανηγύρια και ακόμα δεν αναλάβατε!!!!

 
NIKOLAOS
24 Ιουν 2019 18:45

Στα Πανεπιστήμια υπάρχει αξιολόγηση των Καθηγητών από τους φοιτητές όπως επίσης και στο ΕΑΠ . Η επιτυχία της εκπαιδευτικής μονάδας είναι βέβαια συλλογικό αποτέλεσμα και στήριξης των εκπαιδευτικών υλικά και ηθικά με επιβράβευση του αγώνα που κάνουν στην τάξη.

 
Δημήτρης
24 Ιουν 2019 18:55

Πολύ επιστημονική μέθοδος αξιολόγησης!!!! Ας μας παραθέσουν τη σχετική βιβλιογραφία.!!!! Σαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όρους δημοφιλίας η αξιολόγηση της ΝΔ. Δεν μπορούν να κρυφτούν οι οδοστρωτήρες της δημόσιας εκπαίδευσης. Έτσι προγραμματίζουν να αναβαθμίσουν τη δημόσια εκπαίδευση, όπως στη ΔΕΗ, πρώτα θα την εξευτελίσουν και μετά θα τη δώσουν στους ιδιώτες, βλέπε αγγλοσαξονικό μοντέλο εκπαίδευσης.
θα πρότεινα να εφαρμόσουν το ίδιο μοντέλο αξιολόγησης για τους δικαστικούς , τους στρατιωτικούς , τους γιατρούς, τους ιερείς, τους πολιτικούς, τους δήμους, τα υπουργεία, τους αστυνομικούς, τους βουλευτές και όσους αμείβονται από το δημόσιο!!!!!

 
DJ
24 Ιουν 2019 19:35

Δε μπορουν να κανουν υπομονη ουτε δυο εβδομαδες?
Χειροτεροι απο το Γαβρογλου αποκλειεται να υπαρξουν , αλλα οι ψηφοι χανονται πολυ ευκολα και οι εκλογες ΔΕΝ κριθηκαν ακομη...

 
Ζήτω η αξιολόγηση!
24 Ιουν 2019 20:27

Όταν η ΔΑΚΕ βγαίνει πρώτη στους εκπαιδευτικούς, σημαίνει πως οι εκπαιδευτικοί συμφωνούν με αυτά που δηλώνει ο Χατζηδάκης. Σωστά;;;; Ας προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε, είναι σοβαρή η κατάσταση. Η παιδεία σίγουρα χρειάζεται εξέλιξη και βελτίωση, αλλά με ποιο τρόπο και προς ποια κατεύθυνση. Δεν νομίζω πως αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Απαράδεκτο! Ντροπή τους και μόνο που αναφέρουν τέτοιου είδους αξιολόγηση!

 
σανό, καλό σανό...
24 Ιουν 2019 20:42

γιατί να αξιολογούνται πρώτα οι καθηγητές , όταν ίσως οι συνθήκες να μην είναι όχι ιδανικές αλλά ούτε καν κανονικές; αν υπήρχαν οι αναγκαίες υποδομές σε ΟΛΑ τα σχολεία (Φιλανδία;;;) , δομές στήριξης, νορμάλ διευθυντής και σύλλογος πώς θα "ανθίσει" /αποδώσει ο εκπαιδευτικός; α, ξεχάσαμε είναι λειτουργός και πρέπει να κάνει το καθήκον του ! ε, όχι ! οι παράμετροι είναι πολλές, το έργο περίπλοκο. να διαλέξουμε κατά τη γνώμη μας περιβάλλον εργασίας (και όχι με τα μοριάκια ό,τι κάτσει) και μετά τα λέμε πώς θα αποδώσει ο καθένας. τα κάναμε χρόνια όλα αυτά και καήκαμε ! (και σχολιάζει άνθρωπος που γονείς και μαθητές στηρίζουν στο μέγιστο, αλλά βλέπει τις στρεβλώσεις παντού ! )

 
@ΟΛΜΕ-ΔΟΕ -Ιστοσελίδα αξιολόγησης
24 Ιουν 2019 22:17

Για τον κ.Χατζηδάκη,πιθανότατα νέο Υπουργό Παιδείας ,κάντε και εσείς μια ιστοσελίδα αξιολόγησης που θα τον αξιολογούν εκπαιδευτικοί και γονείς με αποστολή καθημερινά των αξιολογήσων στον Μητσοτάκη. Ας αξιολογηθεί επιτέλους και αυτός.Έτσι γίνονται οι αγώνες και όχι με ντουντούκες.Αξιολόγηση αυτός:Αξιολόγηση και εμείς .Μέχρι τις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική που θα ψάχνονται.

 
Kostas
24 Ιουν 2019 22:24

Άλλος ένας που θα σώσει την εκπαίδευση.
Ελπίζω η αξιολόγηση να γίνεται επώνυμα ώστε η όποια κρίση να επιδέχεται και τη δικαστική βάσανο. Τί δηλαδή ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του χωρίς κόστος;

 
αμνησία...
24 Ιουν 2019 23:19

Θα πρότεινα επίσης να αξιολογούνται διαδικτυακά σε κάθε βήμα τους και οι βουλευτές και όλοι οι ενεργοί πολιτικοί από τους οποίους κρίνεται η τύχη της χώρας και όχι να καλύπτονται πίσω από δικούς τους νόμους που τους απαλλάσσουν από την ευθύνη τους και έτσι βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο, ενώ ορισμένοι χρηματίζονται και καταστρέφουν τη χώρα. Είναι εξευτελιστικό να κρίνεται διαδικτυακά ένα σχολείο, να στιγματίζεται και να στοχοποιείται και προφανώς να κατηγοριοποιείται με τις όποιες συνέπειες που θα υποστεί, όπως ακριβώς εξαϋλώνεται μια αδύναμη επιχείρηση στην ελεύθερη αγορά. Είναι φιλελευθερισμός του χειρίστου είδους να εφαρμόζεις στην εκπαίδευση τακτικές τηλεοπτικού διαγωνισμού ταλέντων, όπου το κοινό ψηφίζει ποιος πρέπει να κερδίσει. Το σχολείο δεν είναι χρηματιστήριο, δεν είναι επιχείρηση, δεν λειτουργεί με τους "κανόνες" της ελεύθερης αγοράς, δεν είναι δημοπρασία όπου κερδίζει όποιος πλειοδοτεί. Αυτό που μας έχει φάει σε αυτή τη χώρα είναι ότι τρέχουμε πίσω από αυτόν που μας τάζει τα πιο πολλά με βάση τα μικροσυμφέροντά μας, ενώ χάνουμε το υπόλοιπο τοπίο... Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι νομίζετε. Ο εργασιακός μεσαίωνας θα είναι πολύ επιεικής χαρακτηρισμός. Ο πελατειακός χαρακτήρας της πολιτικής στη χώρα που συντηρούμε οι ίδιοι με έναν απίστευτο και εμμονικό ραγιαδισμό, μια αυτοτύφλωση και μια εθελοδουλία να τρέχουμε πίσω από αυτόν που τάζει τα πολλά (ενώ αυτά δεν μπορούν φυσικά να πραγματοποιηθούν) συνοδευμένα με μεγαααααααάλη δόση αμνησίας θα μας οδηγήσουν πίσω... Τόσο πίσω που θα είναι ζήτημα λίγου χρόνου η γενικευμένη δυσαρέσκεια και το να ξεχυθούν όλοι στους δρόμους...

 
Αλλεργικός με το σανό
24 Ιουν 2019 23:34

Αξιολόγηση από τον γονέα με τι κριτήρια; Τους βαθμούς που έβαλε ο καθηγητής στα παιδιά του; Γαβρόγλου θα λέμε και θα κλαίμε!!! κι ακόμα δεν έχουν αναλάβει!!!!

 
john
24 Ιουν 2019 23:35

Μέχρι και τι χρώμα κάλτσες φοράνε οι εκπαιδευτικοί θα σχολιάζονται.

 
ΧΗΜΙΚΟΣ
24 Ιουν 2019 23:49

Κύριε Χατζηδάκη, η πρότασή σας είναι ανεφάρμοστη, γιατί η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκπαιδευτεί, να αξιολογεί παραμερίζοντας, τυχόν συμπλέγματα της προς την εκπαιδευτική κοινότητα,κάθονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι.
Μία μορφή σοβαρής αξιολόγησης είναι η εξής:Ο Δάσκαλος ή ο Καθηγητής να ενημερώνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς, σε ποιό αντικείμενο θα εξεταστούν οι μαθητές τους στο τέλος της σχολικής, χρονιάς, γράφοντας στο γραπτό τους το όνομα του εκπαιδευτικού μόνο και της τάξης τους,τα γραπτά να στέλνονται στο υπουργείο, και να αξιολογούνται, απο μία ορισμένη ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης.
ΥΓ. Επίσης συμφωνώ, με ορισμένα σχόλια που αναφέρονται, να επεκταθεί σε όλους τους τομείς, του Δημοσίου, ο τρόπος αξιολόγησης που προτείνατε,και όχι μόνο στους εκπαυδευτικούς.

 
Δον Κιχώτης
24 Ιουν 2019 23:52

Αυτό είναι το πιο σπουδαίο - το κορυφαίο - μέρος από το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία στην ΠΕ και στην ΔΕ, που κρίθηκε αναγκαίο να προβληθεί άμεσα;... Και γιατί δεν προβάλλετε ένα δείγμα από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας;...
Γιατί μας το κρύβετε;
....
Προσυπογράφω κάθε λέξη από το σχόλιο του συναδέλφου Δημήτρη*.

*( Δημήτρης 24 Ιουν. 2019 18:55 )

 
V. K.
25 Ιουν 2019 00:02

Περιμένετε αύξηση ωραρίου +2 ώρες και μετά διορισμοί το 3000.

 
dir_corfu
25 Ιουν 2019 00:26

Τέλεια. Ας πούμε και κάποιες περιπτωσούλες και μη μας πείτε ότι είναι μεμονωμένες γιατί υπάρχουν δυστυχώς πολλές τέτοιες μεμονωμένες και είναι ενδεικτικές του τι θα γίνει:
Α) Το σχολείο είναι υπο κατάληψη και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων είναι επί μια εβδομάδα καθημερινά στην κατάληψη και συμβουλεύει την ηγεσία για να μάθουν να αγωνίζονται. Συμπτωματικά είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών της πόλης. Οι ζημίες που είναι κάτι χιλιάρικα πρέπει να αποκατασταθούν από το Δήμο και οι γονείς σφυρίζουν κλέφτικα.
Β) Σκοτωμός γονέα με φιλόλογο γιατί έβαλε 19 προφορικά στα Λατινικά το Β΄ τετράμηνο αντί για 20.
Γ) Έξαλλος γονέας ζητά αναβαθμολόγηση. Το γραπτό επιστρέφει με δύο μονάδες χαμηλότερα. Ο γονέας εκ νέου έξαλλος βρίζει και ειρωνεύεται.
Ο καθένας μας έχει να διηγηθεί σίγουρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Όμως όλοι αυτοί θα αξιολογήσουν το σχολείο και φυσικα το προσωπικό και σίγουρα στο ανώνυμο.
Παρεπιπτόντως, πόσοι πρόσεξαν ότι ο εν ισχύι νόμος προβλέπει αξιολόγηση του διευθυντή και του υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας από τους καθηγητές με ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ;

 
petran
25 Ιουν 2019 01:12

άσχετος με την πραγματικότητα της ελληνικης εκπαίδευσης..
Μόνο αν θα δινετε και bonus δεν μας είπατε;;;

 
25 χρόνια...
25 Ιουν 2019 01:49

Αλίμονο αν προορίζουν τον Χατζηδάκη για τη θέση του Γαβρογλου ! Αλί Αλί και τρισαλι...25 χρόνια τώρα ολες οι κυβερνήσεις επιλέγουν για την θέση του υπουργού Παιδείας τον ποιο αιθεροβαμωνα πολιτικό ! Πρέπει να γίνεται σκόπιμα, δεν εξηγείται με την λογική. Όλοι οι υπουργοί Παιδείας θέλουν να αφήσουν το ίχνος τους και παιδεύουν με τις ιδέες τους μαθητές και εκπαιδευτικους, (τι να πρωτοθυμηθουμε Αρσένης, Διαμαντοπουλου, Γιαννάκου...) Στην μέχρι τώρα θητεία μου ως εκπαιδευτικός ένας λογικός υπουργός χαμηλού προφίλ υπήρξε "Στυλιανίδης ". Αρχοντας, όλα είχαν γίνει στην ώρα τους (βιβλία, μεταθέσεις, αποσπάσεις) και ίσως να ήταν και ο μοναδικός υπουργός Παιδείας που ΔΕΝ επεδίωξε μεταρρυθμίσεις !!!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
25 Ιουν 2019 08:47

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

 
Νίκος
25 Ιουν 2019 10:14

Ευτυχώς με ξύπνησε και δεν θα τους ψηφίσω. Καλοί είστε μόνο για τις ευρωεκλογές να σας "ρίχνω".

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.