Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ για τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία

10-20% των μαθημάτων στα σχολεία θα τα επιλέγουν οι εκπαιδευτικοί
Δημοσίευση: 25/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία , προανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στην προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι.

Ειδικότερα για τα σχολεία είπε τα εξής:

Αυτονομία σχολικών μονάδων: Το παιδί στο Καρπενήσι και το παιδί στο Μαρούσι να μην κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα. Αντίθετα   το 10-20% των μαθημάτων θα καθορίζονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς διότι είναι διαφορετικές οι κοινωνίες και διαφορετική η τοπική οικονομία.

Ετσι γίνεται και στο εξωτερικό, στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης

Αξιολόγηση: Εμείς λέμε αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή των γονέων. Θα αξιολογείται το 1ο λύκειο Αμαρουσίου, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, απρόσωπα, και θα υπάρχει μια κατάταξη σε Portal του υπουργείου Παιδείας όπως γίνεται και στη Φιλανδία, για παράδειγμα

Πρότυπα Σχολεία: Μιλάμε για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη διοικητική ενότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα πρότυπα είναι σχολεία ευκαιριών για τα ταλαντούχα παιδιά των μεσαίων και των φτωχών οικογενειών. Είναι   πραγματική κοινωνική πολιτική .

Για τα Πανεπιστήμια ο Κ. Χατζηδάκης , είπε τα εξής:

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κι επειδή δεν τα καταφέραμε γιατί χρειάζονταν η συναίνεση του  κ. Τσίπρα, να φέρουμε και στην Ελλάδα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια καθώς είμαστε η μόνη χώρα   στον πλανήτη που δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ήταν άλλες τρεις μέχρι το 2016: Η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Μπουτάν,ένα Κράτος στα Ιμαλάια  οι οποίες κατάργησαν και αυτές οι χώρες  τους περιορισμούς, θα προσπαθήσουμε στο πλαίσιο του παρόντος   Συντάγματος να κάνουμε τα εξής τέσσερα  πράγματα για τα Πανεπιστήμια:

Α Θα καθιερώσουμε ξενόγλωσσα τμήματα, Μεταπτυχιακά αλλά και προπτυχιακά και να έρχονται στα δημόσια Πανεπιστήμια φοιτητές από τις γειτονικές χώρες να σπουδάζουν, όπως γίνεται στην Κύπρο.

Β. Θα καθιερώσουμε τα λεγόμενα  summer universities, καλοκαιρινά πανεπιστήμια. «Να ανοίξουν οι πόρτες του   Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων , του Πανεπιστημίου της Κρήτης, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, για να συνδυάσουν νέα παιδιά από όλο τον κόσμο μαθήματα με διακοπές στην Ελλάδα.

Γ. Θα  ενθαρρύνουμε τα δημόσια πανεπιστήμια να προχωρήσουν σε κάτι που  ξεκίνησε ήδη από το Πολυτεχνείο που συνεργάζεται με φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, να κάνουν κοινά διπλώματα με γνωστά αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι σπουδές στην Ελλάδα .

Είναι δεσμεύσεις του προγράμματός μας. Είναι δεσμεύσεις της ΝΔ.

Δ. Τελειώνουμε αμέσως με το ακαδημαϊκό άσυλο της ανομίας, με το άσυλο του εμπορίου των ναρκωτικών .  Διότι εδώ δεν έχει να κάνει  κανείς με ιδεολογίες, αλλά εδώ έχει να κάνει με τον παραλογισμό.

Σχόλια (57)

 
Στράτος
25 Ιουν 2019 19:14

Αρκεί! Ήδη διαφαίνεται ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε φασαρίες...

Γιατί κάποιοι (κάνουν πως) δεν καταλαβαίνουν. Το 10-20% των μαθημάτων ποιοι εκπαιδευτικοί θα το καθορίζουν; Αυτοί που έχουν απομείνει με οργανικές στο σχολείο; Αυτοί που έρχονται ως αναπληρωτές τον Οκτώβριο; Αυτοί που δεν έρχονται ποτέ γιατί οι ειδικότητές τους δεν θεωρούνται και σημαντικές (Καλλιτεχνικά σε πόσα Γυμνάσια διδάσκονται;). Προφανώς οι λίγοι οργανικά ανήκοντες θα αποφασίζουν το 10-20% ώστε να διασφαλίσουν το ωράριό τους και να μην χρειαστεί μετακίνηση σε άλλο σχολείο. Καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια.

Αξιολόγηση όπως στη Φιλανδία! Μόνο που στη Φιλανδία πριν φτάσουν στην αξιολόγηση κάνουν και κάτι άλλα... Και επιπλέον, στο βάθος τι; Ποιος ο στόχος;

Όσο για τα πανεπιστήμια, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα θα κάνουμε μια έμμεση ιδιωτικοποίηση. Αστεία πράγματα...

Δυστυχώς, κατώτεροι των περιστάσεων οι ερχόμενοι. Σαν να μην έχουν επαφή με την καθημερινότητα των σχολείων και των Σχολών. Δυστυχώς...

 
Αναμένουμε σχόλια περί μετατροπής του ΠαΔΑ
25 Ιουν 2019 19:15

Το ΠαΔΑ; Τίποτα για την μετατροπή του;;
Μα είναι σίγουροι κάποιοι αγαπητοί σχολιαστες του esos, το ξέρουν «εκ των έσω» μάλιστα!

 
Σανοφάγος
25 Ιουν 2019 19:21

"Το παιδί στο Καρπενήσι και το παιδί στο Μαρούσι να μην κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα."
ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ. ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ;;; ΗΜΑΡΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΙ

 
Εδώ είμαστε και εμείς
25 Ιουν 2019 19:53

Και με την αδικία του τωρινού υπουργου που άφησε απέξω την Ασπαιτε τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία παρακαλώ????Που είναι η αρμόδιοι ??τι ούτε πάλι θα μιλήσουν? ????κύριοι του esos ερωτημα?

 
Δημητρης
25 Ιουν 2019 19:57

@Στρατος
Ετοιμάζεστε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις; Επι τέσσερα χρόνια που ήσασταν;
Δεν θέλω να σας ανησυχήσω αλλα τα σχολεία υπάρχουν πρωτίστως για τους μαθητές, όχι για το πως θα συμπληρώνετε εσείς ωράριο.

@Σανοφαγος
Ανησυχείτε γιατί μέχρι τώρα γινόταν μάθημα; ειδικά στα λύκεια;

 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΝΟ
25 Ιουν 2019 19:58

Ο Κυριάκος το είπε. Από το Περιστέρι θα βγαίνουν αλλεργικοί. Ο Κωστής (sic) το συνεχίζει. Στο Καρπενήσι θα κάνουν άλλα μαθήματα. Ψηφίστε τους για να διαλυθεί ό,τι έχει μείνει όρθιο.

 
Χατζηδάκης:Ο νέος Υπουργός Παιδείας;
25 Ιουν 2019 19:58

Ο άνθρωπος που σαν ευρωβουλευτής ξενιτεύτηκε 14 στις Βρυξέλες ,όπως γράφει στο εσος,με τον πενιχρό μισθό των 22.000 € το μήνα συν άλλα τόσα και βάλε μηνιαίως σε επιδόματα.Ξενιτεμένος λοιπόν και επαναπατρισμένος.
Σαν ευρωβουλευτής γίνονταν με λίστα συνεχώς για 14 χρόνια, μετά την λήξη της θητείας του σαν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και δεν άσκησε κανένα επάγγελμα και φυσικά δεν αξιολογήθηκε ποτέ από κανέναν.
Θα αξιολογηθεί όμως από εμάς σε ειδική ιστοσελίδα αξιολόγησης που θα κοινοποιείται στου Μαξίμου.
Ας ελπίζουμε ότι και αυτός μαζί με την ΝΔ θα φύγουν σύντομα.Πάντως σε λίγους μήνες προβλέπεται αναταραχή που δεν θα την αντέξουν.

 
Δημήτρης
25 Ιουν 2019 20:00

@Εδω είμαστε κι εμείς
Μεγάλη αδικία! Ακόμη μεγαλύτερη αδικία που δεν έγιναν τα ΙΕΚ Πανεπιστήμια. Να τα λέμε κ αυτά...

 
Σανοφάγος
25 Ιουν 2019 20:04

@Δημητρης
Τον Κωστή (sic) και τα μάτια σου. Πρώτη μέριμνα τα κολλέγια και τα ιδιωτικά σχολεία. Σιγά μην ασχοληθείτε με τα σχολεία στη δ΄Δωδεκανήσου, την Ευρυτανία κλπ. Ας πάνε στα ιδιωτικά που θα φτιάξετε. Αυτό δε θέλετε;

 
Εκπαιδευτικός
25 Ιουν 2019 20:08

Ξεχνάτε την Διαμοντοπούλου που ίσως αυτή να αναμιχθεί στο Υπουργείο Παιδείας.Θα μου πείτε τί αυτή, τί Χατζηδάκης. Πάντως η Κεραμέως δεν εμφανίζεται άλλο.Θα έχουμε φασαρίες γρήγορα γιατί αυτοί δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα λάθη τους και επιμένουν.

 
Ηλίας
25 Ιουν 2019 20:11

Φυσικά! Τι να κάνει την Ιστορία και τη Μουσική ή τις πέντε ώρες Μαθηματικά... αφού για αγρότη τον θέλουμε! Ωραία λογική...

Το παιδί στο Καρπενήσι για πολλούς λόγους δε θα κάνει τα ίδια μαθήματα με το παιδί στο Μαρούσι. Όχι τόσο γιατί οι ανάγκες και οι κοινωνίες είναι διαφορετικές αλλά γιατί στο Καρπενήσι θα λείπουν καθηγητές και δε θα είναι η προτεραιότητα ίδια στην κάλυψη κενών σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Ήδη ισχύει άτυπα ως ένα βαθμό σε απομακρυσμένα σχολεία με συγκεκριμένες ειδικότητες.

Έτσι και οικονομία θα κάνουν και θα δημιουργήσουν, σε βάθος χρόνου, ανθρώπους που δε θα μπορούν να κινούνται ισάξια σε όλα τα περιβάλλοντα, με ελλιπή μόρφωση... Μπράβο, έτσι τα παιδιά της επαρχίας που θέλουν να μορφωθούν θα πρέπει να μετοικίσουν στις πόλεις!!! Έτσι έκανε και ο παππούς μου έναν αιώνα πρίν!!!

 
Δημητριάδης Νικολαος
25 Ιουν 2019 20:38

Mε αυτά που δηλώνετε σας περιμενουν πολλα πολλα προβληματα ,θα γινουν τα πλακακια σαίτες στο Σύνταγμα..............

Αφου αποφασισαστε να μιλησετε να πειτε το προγραμμα αναλυτικα , για τα κολλεγια βρηκατε να μιλησετε ...φαινεται οτι αυτος ειναι ο καυμός σας !!!!
Συγχωνευσεις πανεπιστημιων -- Τεχνολογικων ιδρυμάτων
ΠΑΔΑ Συγχωνευση 2 τεχνολογικων ιδρυματων της Αττικής ,ζητημα αποφοιτων των εν λόγω σχολών ,αλλαγη προσανατολισμου του νεου Πανεπιστημιου ..... σεβαστείτε τουλαχιστον της ανησυχίες των γονέων.
Για την β'αθμια δεν εχετε να πειτε τίποτα

Σας συνιστώ ως Ελλην φορολογουμενος πολιτης να σταματείστε αυτα που ξέρετε γιατι η 7η Ιουλίου θα σας δωσει την κυβερνηση αλλα την μακροημέρευση της δεν την βλέπω με αυτά τα τρελα που λέτε ....

καλο βραδυ

 
Στην Φιλανδία κ.Χατζηδάκη ΔΕΝ έχει εφημερίες.
25 Ιουν 2019 21:19

Ούτε και φασαρίες στις τάξεις.Το μάθημα γίνεται με Η/Υ,τα σχολεία έχουν γυμναστήριο,πισίνα,αίθουσα χαλάρωσης,κυλικείο με τραπέζια κλπ.Επίσης υπάρχουν κοιν.λειτουργοί,ψυχολόγοι και η αναλογία διδασκόντων με μαθητές είναι πολύ μικρή. Οι δε γονείς έχουν άλλη κουλτούρα από εμάς και τα σχολεία ανήκουν στους Δήμους.Γιατί φέρνοντας σαν παράδειγμα την Φιλανδία δεν ξεκινάτε από αυτά και ξεκινάτε από την αξιολόγηση; Ξεκινήστε από το ελαφρύτερο.Καταργήστε την εφημερία και την σύμφωνη γνώμη των γονέων για την φοίτηση των παιδιών σε ειδικά σχολεία.Σας ψηφίζω σαν ΝΔ από το 1985.Μετά τα λεγόμενα σας τελείωσα μαζί σας.Ούτε δύο χρόνια δεν θα αντέξετε.Και έρχεται απλή αναλογική.

 
george
25 Ιουν 2019 21:39

Επιτέλους κάτι πρέπε να γίνει.
Το δημόσιο σχολείο είναι σε νιρβάνα και η λειτουργία του στηρίζεται ΜΟΝΟ στο φιλότιμο κάποιων εκπ/κών. Οι ίδιοι που λένε ότι στηρίζουν το δημόσιο σχολείο το πριονίζουν,,,
Αρκεί οι κινήσεις που θα γίνουν να μην είναι αψυχολόγητες και να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος.

 
Αρθούρος
25 Ιουν 2019 21:57

Προς Εκπαιδευτικός: Τί απαξιωτικά σχόλια και μάλιστα από εκπαιδευτικό!Μην ξεχνούμε ότι κάτι τέτοια σχόλια την περίοδο 2010-15,οδήγησαν και στο σπάσιμο του κεφαλιού του κου Χατζηδάκη από τραμπούκους της εποχής που δε συνελήφθησαν ποτέ.Δηλαδή αν κάποιος κάνει λάθος σε κάποιο θέμα,πρέπει εμείς κε εκπαιδευτικέ να μανιπουλάρουμε την κοινή γνώμη εναντίον του ώστε τελικά να οπλίζουμε το χέρι του οποιουδήποτε θερμοκέφαλου να κάνει αυτά που έγιναν τότε.Ευτυχώς,αυτή η εποχή τελείωσε και πρέπει κι εσείς να ζητήσετε συγνώμη.Όσο γιά τη Διαμαντοπούλου,η πρότασή της γιά την αγγλική γλώσσα ήταν στο σωστό πλαίσιο και προοπτική,όμως δεν έπρεπε να εκφραστεί μ'αυτό τον τρόπο,όπου όλοι βρήκαμε την ευκαιρία να τη στήσουμε στον τοίχο.Όσο γιά τα λάθη που λέτε,ναι,θα επανέρθει η βάση στις Πανελλήνιες εξετάσεις,έστω στο 9,5.Αυτά μαζί με την κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ,θα φέρουν την πολυπόθητη τομή κι αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα που έχει κουραστεί από τις τόσες παλινωδίες και τις σοφίες σας.

 
Εκπαιδευτικοί ολεεε
25 Ιουν 2019 22:14

Βλέπω όλο σχόλια από εκπαιδευτικούς.....δεν τους αρεσαν αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, δεν τους αρεσαν αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τους αρέσουν αυτά που πιθανόν κάνει η ΝΔ...
Τελικά οι εκπαιδευτικοί έχουν προτάσεις για όλα τα θέματα της παιδείας ή απλά φιλοσοφούν και κρίνουν άνευ ουσίας;;;
Στη κριτική είναι πρωτοι....αλλά από προτασεις ....

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
25 Ιουν 2019 22:18

Άψογος, μπράβο Υπουργέ.Τολμηστε και αφήστε τα σκυλιά να γαβγίζουν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κλπ κλπ.

 
@Αναμένουμε σχόλια περί μετατροπής του ΠαΔΑ25 Ιουν 2019 19:1
25 Ιουν 2019 22:39

Η εμβληματική εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μετατροπής του ΠΑ.Δ.Α. σε Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, θα γίνει πράξη. Γιατί τόση αγωνία και φόβος συνάμα από κάποιους, μην τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο. Υπομονή λοιπόν. Το ΠΑ.Δ.Α. σύντομα θα έχει όνομα αντάξιο και πλήρως αντιπροσωπευτικό των σπουδών που παρέχει.

 
Προς Δημητρη
25 Ιουν 2019 22:46

Κ.Δημήτρη σχετικά με το σχόλιο σας για την ΑΣΠΑΙΤΕ του "εδω ειμαστε και εμεις"και την ειρωνια σας για τα ιεκ.μάθετε ότι η Σχολή έχει 5ΧΡΌΝΙΑ ΣΠΟΥΔΏΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΏΗΝ ΤΕΙ ΉΤΑΝ 4.Μάθετε επίσης ΠΕ.έγιναν ΤΕΙ με μόρια εισαγωγής 3000 ενώ μια τόσο αξιόλογη Σχολή έμεινε απέξω όχι γιατί δεν άξιζε αλλα γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους!!! Η έτρεχαν κάποια άλλα παιχνίδια που μακάρι να βγουν στην φορά!!!βάλτε λοιπον το παιδί σας να δώσει πανελλήνιες γιατί φυσικά ελπίζω να γνωρίζεται πως βρέθηκαν εκεί οι φοιτητές.ζήστε μαζί του τις αγωνίες όλης αυτής της περιπέτειας Δείτε τις διπλανές σχολές να αναβαθμίζονται και η δική του οχι για όλα αυτά που ανάφερα παραπάνω και ελάτε πείτε μετά αν είναι αδικία η όχι !!!!σεβαστείτε λοιπόν όπως πολύ σωστά παραπάνω είπε ένας κύριος τις ανησυχίες φοιτητών και γονέων και Αφήστε τις ειρωνείες!!!!!

 
Άρχισαν τα Όργανα!
25 Ιουν 2019 23:37

Άλλα μαθήματα στο Καρπενήσι και άλλα στο Αμαρούσιον γιατί υπάρχουν άλλες ανάγκες!!!!
Δηλαδή στην Εκάλη ετοιμάζουμε Γιατρούς, στην Αμαλιάδα αγρότες και στο Περιστέρι Ψυκτικούς και Συντηρητές Ασανσέρ!!!!!

 
@Αρθούρος
26 Ιουν 2019 02:04

Αυτοί που χτύπησαν τον Χατζηδάκη και συνελήφθησαν και δικάστηκαν.Το είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του.Κάνετε λοιπόν λάθος.Δεν υπάρχει καμία απαξίωση στο σχόλιο.Όσο για την κα Διαμαντοπούλου θα υπουργοποιηθεί από την ΝΔ,επιβραβεύοντας έτσι το έργο της.Δεν υπάρχει προηγούμενο κράτους στον κόσμο που οι αποδοκιμασθέντες από τους ψηφοφόρους πολιτικοί ,ανασταίνονται όπως ο Λάζαρος,και γίνονται μέσω μετεγγραφών ξανά πολιτικοί.Δέστε πόσοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και πόσοι στην ΝΔ.Ο λαός τους μαυρίζει και επανέρχονται με το έτσι θέλω.Αυτό λέγεται σεβασμός της λαϊκής βούλησης.Οι ίδιοι και οι ίδιοι.Δείξε μου μια χώρα που ο σε λίγες μέρες Πρωθυπουργός ,γιός Πρωθυπουργού,θα έχει Υπουργό την αδελφή του και ο ανηψιός του είναι Δήμαρχος της πρωτεύουσας.Για αυτό διάβασε καλύτερα το σχόλιο.Το πολίτευμα μας είναι κληρονομική φεουδαρχική Δημοκρατία ή δημοκρατική ολιγαρχία των ίδιων και των ίδιων πάππου προς πάππου.Ελπίδα δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει.

 
SL^2
26 Ιουν 2019 03:55

Αυτές είναι υποτίθεται "ωραίες" ιδέες και επιστημονικά τεκμηριωμένες; Και γιατί δε λέτε πως θα υλοποιούνται στην πράξη; Ενδεικτικά: α) αξιολόγηση σχολείων μέσω portal: Πως διασφαλίζεται η εγκυρότητα, η ειλικρίνεια, η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία της άποψης του αξιολογούντος π.χ. γονέα; Ιδίως αν είναι απρόσωπη; β) Λέτε μόνο για αξιολόγηση σχολείων ή και για ατομική αξιολόγηση εκπ/κών; Αν την πιστεύετε, όπως έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί στελέχη της ΝΔ, γιατί την αποκρύπτετε; Μπορεί να υπάρξει ατομική αξιολόγηση εκπ/κών τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας κωδικοποιημένος τρόπος διδασκαλίας που να εφαρμόζεται τυποποιημένα σε κάθε περίπτωση, ώστε να μπορεί να μετρηθεί, όπως ενδεχομένως υπάρχει σε άλλους ΔΥ; Γνωρίζετε ότι ο εκπ/κός μετέρχεται πολλών μεθόδων προκειμένου να είναι αποτελεσματικός στο πολύπλευρο έργο του; Ξέρετε ότι στη Φιλανδία δεν υπάρχει ατομική αξιολόγηση εξαιτίας όσων παραπάνω περιγράφτηκαν; γ) αυτονομία σχολείων: θα υπάρχει μόνο ως προς την επιλογή μαθημάτων ή και ως προς την επιλογή εκπ/κών; Αν ο μη γένοιτο οι δντές επιλέγουν τους καθηγητές ενός σχολείου γιατί με τη σειρά τους και οι εκπ/κοί να επιλέγουν το δντή του σχολείου; Με ποιο τρόπο θα γίνεται η επιλογή μαθημάτων από τους εκπ/κούς;
Νομίζω ότι πρόκειται για επικίνδυνους πειραματισμούς παρά για ιδέες που θα βοηθήσουν το δημόσιο σχολείο, το οποίο έχει ανάγκη από άλλες κινήσεις ουσίας όπως π.χ. ικανό αριθμό διορισμού εκπ/κών, που η αναλογία 1:5 δεν ευνοεί, αξιοπρεπώς αμειβομένων και όχι συνταξιοδοτούμενων στα 67 (να τους θεωρούν τα παιδιά παππούδες και να έχουν 50 χρόνια διαφορά με τους μαθητές τους!) και επαρκώς επιμορφωμένων. Καλά βιβλία και αναμόρφωση των ΠΣ, γραμματειακή υποστήριξη αλλά και προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, αύξηση δαπανών και όχι το σχολείο να ψάχνει να βρίσκει πόρους που οφείλει να καλύπτει η πολιτεία. Προπάντων χρειάζεται στήριξη των εκπ/κών από την πολιτεία! Όχι για όλα φταίνε οι εκπ/κοί, οι τεμπέληδες, οι αδιάφοροι κλπ κλπ όπως συνήθως ακούγεται. Οι εκπ/κοί αποτελούν ένα κλάδο που δίνει ελάχιστες αφορμές σε σχέση με άλλους αλλά επειδή εργάζονται σε έναν ευαίσθητο χώρο το παραμικρό και μεμονωμένο διογκούται.

 
Αρθούρος
26 Ιουν 2019 08:44

Προς εκπαιδευτικός: Ποιός είναι αυτός ο λαός που λέτε,εγώ δε βλέπω τίποτε. Βλέπω μόνο αντιτιθέμενα συμφέροντα,έτοιμα να κατασπαράξουν το ένα το άλλο.Οι πολιτικοί που αναφέρετε,κατάφεραν και οι τρεις με το σπαθί τους να πείσουν τον κόσμο που ήταν βυθισμένος στο μύθο της Αριστεράς εδώ και πενήντα χρόνια και είναι και οι τρεις μορφωμένοι.
Πάλι φέρνετε στο προσκήνιο το θέμα της οικογένειας στο κόμμα.Είμαστε μικρή χώρα κύριε.Το φαινόμενο της ύπαρξης πολλών συγγενικών προσώπων σε ένα κόμμα ή σε περισσότερα είναι συχνό και έχει γίνει αποδεκτό από την κοινωνία,όταν μάλιστα αυτά τα πρόσωπα και έχουν βιογραφικό και έχουν παραγάγει έργο. Αντίθετα,θα έπρεπε αντί να γκρινιάζετε και να ξαναφέρνετε παλιές ιδέες στο προσκήνιο,να μελετήσετε ότι και τα τρία αυτά πρόσωπα δοκιμάστηκαν και στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή όπως όλοι μας και βγήκαν νικητές.
Ποιός αποδοκιμάστηκε και πότε; Γιά τη Διαμαντοπούλου και γιά το Χατζηδάκη εγώ δεν άκουσα τίποτε.Αντίθετα,οι κομήτες που εμφανίστηκαν ως δημαγωγοί μέσα στη δεκάχρονη περιπέτεια και δηλητηρίασαν τον κόσμο,εξαφανίστηκαν όλοι και στις επόμενες εκλογές,να δείτε ότι και οι δύο-τρεις που απέμειναν και που προβάλλονται από τα ΜΜΕ ότι θα κερδίσουν την ψήφο του λαού,δε θα το καταφέρουν.Γιατί όταν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι θα φέρουν το νέο,και φέρνουν πιό παλιά από τα παλιά,αποτυγχάνουν,τότε ο λαός,σκέφτεται λογικά και γυρνά ξανά στους παλιούς.
Όσο γιά το πολίτευμά μας,αντίθετα με την πλάνη τη δική σας,είναι γιά τους έξω προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία,αλλά γιά εμάς που γνωρίζουμε καλύτερα,είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία του όχλου που έχει πετύχει ισότητα στην καθολική εξαίρεση από το νόμο.Ενός όχλου που τα ξέρει όλα και δεν έχει παιδεία φυλακής και τιμωρίας.

 
@ @Αναμένουμε σχόλια περί μετατροπής του ΠαΔΑ
26 Ιουν 2019 09:34

Το σχόλιο αγαπητέ δεν περιείχε καμία αγωνία αλλά ειρωνεία!
Αντί να παραθέσετε κάποιο/α επιχειρήματα που στηρίζουν την αποψή σας απλά αναπαράγετε τα περί "εμβληματικής πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη¨...
Εχουν διατυπωθεί από πολλούς σχολιαστές κάποιοι βασικοί λόγοι που αποκλείουν τη μετατροπή του ΠαΔΑ σε οτιδήποτε άλλο από αυτό που είναι τώρα.
Ο κ. Χατζηδάκης (βλ. επόμενος Υπουργός Παιδείας) δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για το θέμα (καθώς γνωρίζει ότι δεν γίνεται) και εσείς επιμένετε να
στηρίζετε όλη την επιχειρηματολογία/παραπληροφόρηση σας σε ένα πυροτέχνημα!
Αναμένω σχολιασμό (και πάλι, όχι με αγωνία..)

 
Και σήμερα δεν λειτουργεί τίποτα!!!
26 Ιουν 2019 09:46

Δεύτερη μέρα εγγραφών στα Λύκεια και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν λειτουργεί και πάλι απολογούμαστε στους γονείς που πήραν άδεια για δεύτερη μέρα από τις δουλειές τους.
Κάποιοι βολεύονται από τη στασιμότητα των προβλημάτων και δεν θέλουν να γίνει-αλλάξει τίποτα. Η δημόσια εκπαίδευση είναι στα χειρότερα της και πρέπει να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.
Η αξιολόγηση δεν είναι πανάκια αλλά και σημερινή κατάσταση είναι ντροπιαστική. Ας επιλεγούν τα κατάλληλα εργαλεία και οι δείκτες που θα αναγκάσουν την εκάστοτε κυβέρνηση να επενδύσει σοβαρά στο Δημόσιο σχολείο και ας αξιολογηθούν αρχικά οι δομές, τα μέσα, το οργανόγραμμα των σχολείων κ.τ.λ. και στη συνέχεια με τυποποιημένους δείκτες και οι εκπαιδευτικοί. Σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχει κάποιας μορφής αξιολόγηση που λειτουργεί κυρίως ως ανατροφοδότηση στην ενδυνάμωση των σχολικών μονάδων.
Η στείρα άρνηση, χωρίς προτάσεις με αφορισμούς απλά σπρώχνει στο βούρκο μια διαλυμένη δημόσια εκπαίδευση.

 
Doctor Phd Msc Master κουν-φου.....
26 Ιουν 2019 11:02

Τρία άρθρα από Χατζηδάκη για την παιδεία σε 24 ώρες!!!
Κ. Χατζηδάκης: Αξιολόγηση σχολικών μονάδων από γονείς- Θα κατασκευαστεί ειδική ιστοσελίδα.
Κ. Χατζηδάκης: Υπάρχουν Κολλέγια που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά και δεν έχουν ακαδημαϊκή αναγνώριση.
Κ. Χατζηδάκης: Οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ για τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία.
Που είναι η Κεραμέως που ασχολούταν με τα θέματα παιδείας 4 χρόνια? Τζάμπα τόση δουλειά? Την έφαγε η επετηρίδα? Η αξιοκρατία? Η οικογενειοκρατία? Η κομματική τουμπεκι-οκρατία? Όλα τα παραπάνω εις –ία? Ας μας διαφωτίσει κάποιος κι εμάς ρε παιδιά!
Και επίσης, να μας διαφωτίσει κάποιος, για το εκπαιδευτικό-πανεπιστημιακό back-round του κ.Χατζηδάκη. Είναι τόσο ειδικός ε? 150.000 εκπαιδευτικούς έχει η χώρα! Πάρτε έναν με 20+ χρόνια μέσα ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ και βάλτε τον Υπουργό! Τέτοια ανέκδοτα δεν θα λέει!

 
Θέλουμε πίσω το Γαβρόγλου!!!
26 Ιουν 2019 11:46

Τα νέα ανέκδοτα της ημέρας.
«Το παιδί στο Καρπενήσι και το παιδί στο Μαρούσι να μην κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα…. διότι είναι διαφορετικές οι κοινωνίες και διαφορετική η τοπική οικονομία.» Ναι πολύ σωστά! Στην Εκάλη μαθήματα offshore των παραδείσιων νήσων , στο Περιστέρι ψυκτικής (το είπε κι ο Μητσοτάκης) και κομμωτικής και στη Μύκονο…bar-tender και receptionist άντε και υπεύθυνου chaise-long της Ψαρούς…
«Αξιολόγηση όπως γίνεται και στη Φιλανδία.» Βρε από πότε είχα ξανακούσει για Σκανδιναβία? Αααα θυμήθηκα! Από τον Γ. Παπανδρέου που θα έκανε την Ελλάδα… Δανία του νότου…. και 24 ώρες μετά, μπήκαμε στα μνημόνια! Δηλαδή ενώ δεν κατασκευάσαμε ποτέ ούτε κάρο για μουλάρι… να κάνουμε κατευθείαν Rolls-Royce και Ferrari. Αλήθεια δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από Ferrari παιδιά!
«summer universities, καλοκαιρινά πανεπιστήμια. «Να ανοίξουν οι πόρτες του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου της Κρήτης, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, για να συνδυάσουν νέα παιδιά από όλο τον κόσμο μαθήματα με διακοπές στην Ελλάδα.» Σωστά και πάλι! Αν και δεν ήξερα ότι τα Ιωάννινα είναι καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός! Η Άρτα στην απ’ έξω πάλι δηλαδή ε? Έτσι έτσι, να ακούει ο Αμερικάνος Μύκονο και Ψαρού και αυτόματα να κάνει το συνειρμό integrated masters.

 
Επί Υπουργείας Χατζηδάκη επί Σαμαρά
26 Ιουν 2019 12:19

μετέφεραν την φορολογική τους έδρα σε Βρυξέλες,Λουξεμβούργο και Ελβετία οι τελευταίες εναπομείναντες τρεις μεγάλες βιομηχανίες με πρώτη την "Χαλυβδουργική".Επί Υπουργίας δε του ιδίου του κ.Χατζηδάκη μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων μεταφέρθηκε στην Βουλγαρία,Ρουμανία ,Σκόπια κλπ με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανεργία εκεί και να αυξηθεί εδώ και να υπάρξει ανάπτυξη εκεί και φτωχοποίηση εδώ.Οι επενδυτές έφυγαν άρον-άρον από εδώ για αλλού.Τώρα θα φέρουν ...πίσω αυτούς που τους φύγαν τότε.Παρακαλώ μια λογική εξήγηση .Ο Μητσοτάκης προχθές σε συνέντευξή δήλωσε να μην ράψει κανείς υπουργικό κουστούμι και δεν θα δεχτεί τέτοια αλαζονικά φαινόμενα.Ο Χατζηδάκης εμφανέστατα το έραψε αγνοώντας τον Μητσοτάκη.Τελικά ποιός δουλεύει ποιόν;Ποιός λέει αλήθεια και ποιός όχι;

 
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
26 Ιουν 2019 13:26

Κάτι σημαντικό ξεχάσετε κύριε Χατζηδάκη...
Με τους απόφοιτους των ΑΤΕΙ τι απόφαση θα πάρετε? Είμαστε 400.000. Θα πρέπει πριν τις εκλογές να κάνετε γνωστό το σχέδιο σας για την αντιστοίχηση και την ισοτίμηση
των πτυχίων μας και από ΤΕ να γίνουν και δικά μας ΠΕ και να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα.

 
Μαρία Αντουαννέτα?
26 Ιουν 2019 13:39

Κ. Χατζηδάκης: «Θα καθιερώσουμε ξενόγλωσσα τμήματα…. όπως γίνεται στην Κύπρο.»
Οι γειτονικές χώρες που γεμίζουν και «τρέφουν» τα πανεπιστήμια της Κύπρου, είναι κατά 90% ….η Ελλάς. Με τους γιατρούς και δικηγόρους γονείς, που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους με τα λεφτά τους! Το ξέρουν και οι πέτρες αυτό κύριε Χατζηδάκη. Και τα τούβλα. Και μπράβο στους Κύπριους, που μυρίστηκαν πόσο «ψωμί» έχουμε, και το έκαναν! Εμείς μάλλον σε καμιά Βουλγαρία και Σκόπια προσβλέπουμε ή και στο εσωτερικό «ψωμί-μπαντεσπάν» ?

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean