Υπουργείο: Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

28/06/2019

Ενημερώθηκε: 28/06/2019, 11:17

Άκουσε το άρθρο

Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις   θα αναρτηθούν σήμερα  Παρασκευή 28-6-2019, μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν  στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι  τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σήμερα επίσης θα ανακοινωθούν τα  στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική.

 Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψηφίους  να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σχόλια (3)

Επαγγελματικά Δικαιώματα
|

1) Διαβάστε τις αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ για κάθε τμήμα. Όσα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα αναφέρουν τα ΦΕΚ

https://www.esos.gr/arthra/59013/kampanaki-apo-tin-adip-gia-ta-ellinika…

2) Τα παραδοσιακά τμήματα είναι γνωστά σε όλους, όπως ενδεικτικά: Βιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ψυχολογίας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιστορίας, Φιλολογίας, Νομικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικών κτλ. Αποτελούν μια καλή βάση για μεταπτυχιακές σπουδές, που πλέον είναι απαραίτητες.

3) Καλά πανεπιστήμια υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως είναι το πανεπιστήμιο Κρήτης,το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το πανεπιστήμιο Πατρών, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το πολυτεχνείο Κρήτης, απλώς χρειάζεται ψάξιμο από τους υποψηφίους για το κάθε τμήμα που τους ενδιαφέρει.

John
|

Συμμετέχω με το 10% φέτος και μετά από λίγο ψάξιμο αυτή χρόνια διαπίστωσα ότι πολλά τμήμα δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα! Υπάρχει κάποια λίστα του υπουργείου, επίσημη, ώστε να αποφύγω αυτά τα τμήματα;

fm
|

Τις αντιστοιχίες των νέων τμημάτων και σχολών πότε θα τις βγάλετε ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ