Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κ.Γαβρόγλου: Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που έβαλε τέλος στις διαφοροποιήσεις αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αυτοί που εμπαίζουν τους απόφοιτους είναι αυτοί που απαιτούν ή και τάζουν απευθείας μετατροπή του πτυχίου τους σε ΠΕ"
Δημοσίευση: 28/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η μόνη κυβέρνηση που κατά γενική ομολογία ασχολήθηκε αποτελεσματικά και σε βάθος με τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που υφίστανται τα ΤΕΙ από το 1983 έως σήμερα είναι η σημερινή, η οποία έβαλε τέλος στις από εδώ και στο εξής διαφοροποιήσεις αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εμπέδωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος επισφραγίστηκε με τον ν. 4610/2019. Η νέα αρχιτεκτονική των Πανεπιστημίων εγγυάται αναβαθμισμένα πτυχία ΠΕ σε όλους όσοι  εισάγονται στα Τμήματα της προτίμησης τους.

Τα παραπάνω τονίζει με σημερινό ανακοινωθέν  το Γραφείο του υπουργού Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου, με  αφορμή τοποθετήσεις και δημοσιεύματα σχετικά με την πρόσφατη πρόταση   για το σχέδιο αντιστοίχισης και ισοτίμησης πτυχίων ΤΕ με πτυχία ΠΕ, ενώ υπογραμμίζει τα εξής:

Διάλογος

Παράλληλα, η κυβέρνηση ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια έναν διάλογο με όλους τους ενδιαφερομένους για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους ΤΕ, που εκκρεμούν εδώ και 35 χρόνια και μετά από εξαντλητικές συζητήσεις νομοθετήθηκε το άρθρο 257 στον ν. 4610/2019, το οποίο εισάγει μία διαφανή και τεχνικά πλήρη διαδικασία, παρόμοια με αυτή που κατέληξε στην έκδοση του ΠΔ 99/2018 για τους διπλωματούχους Μηχανικούς, για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ, μετά από δεκαετίες κωλυσιεργίας και ερασιτεχνισμών προηγούμενων δεκαετιών, που κατέπεσαν στο ΣτΕ.

Επιτροπές-Επαγελματικά δικαιώματα

Οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν, λαμβάνουν υπόψη την εισήγηση της οικείας επιτροπής των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017, πράγμα που σημαίνει ότι τα πορίσματα που έχουν διαμορφωθεί μετά το 2017 για την επίλυση της τριαντακονταετούς εκκρεμότητας θα αξιοποιηθούν από την Επιτροπή του ν. 4610/2019. Μετά από 35 χρόνια αρρύθμιστων δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕ, όσοι κάνουν κριτική θα πρέπει να δηλώσουν με σαφήνεια αν επιθυμούν ή όχι να συνεχιστεί το καθεστώς ασάφειας και ομηρίας ή να αρχίσουν να λύνονται αυτές οι εκκρεμότητες. Αναρωτιόμαστε μήπως κάποιοι βολεύονται από τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης.

Ισοτίμηση και αντιστοίχιση πτυχίων -ΕΕΤΕΜ

Όσον αφορά  στο επίμαχο ζήτημα της πρότασης ισοτίμησης και αντιστοίχισης των πτυχίων ΠΕ και ΤΕ: Κατηγορείται από την Επαγγελματική & Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΕΕΤΕΜ) το Υπουργείο και ο Υπουργός προσωπικά ότι εξαπάτησε τους αποφοίτους ΤΕ, αφού σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι τα πτυχία των ΤΕΙ είναι ισότιμα με αυτά των πανεπιστημίων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν και τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια αποτελούσαν έως τώρα τους δύο πυλώνες της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα πτυχία που απέδιδαν αντιστοιχούν στο επίπεδο 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, για 4ετή προγράμματα σπουδών (όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων υφίσταται η ισοτιμία των πτυχίων), η διάκριση μεταξύ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, από τον ν.2916/2001 και μετά ήταν πάντα σαφής και εδραζόταν στο είδος των σπουδών που τα Ιδρύματα του πανεπιστημιακού και του τεχνολογικού τομέα παρείχαν.  Η αναβάθμιση σε πανεπιστημιακό Τμήμα και ο αντίστοιχος αποδιδόμενος τίτλος δεν είναι μια απλή λογιστική πράξη πιστωτικών μονάδων, αλλά εμπεριέχει την ενίσχυση του προγράμματος σπουδών με νέα μαθήματα και την αλλαγή του χαρακτήρα πολλών μαθημάτων από τη στόχευση της εφαρμογής στην οποία εστιάζουν τα ΤΕΙ στη μεγαλύτερη θεωρητική εμβάθυνση που χαρακτηρίζουν τις πανεπιστημιακές σπουδές. Ανάλογη διαδικασία καλούνται να ακολουθήσουν και οι εν ενεργεία φοιτητές των ΤΕΙ που καταργήθηκαν, οι οποίοι επιφορτίστηκαν με επιπλέον μαθήματα για να λάβουν, εφόσον το επιθυμούν, τίτλο σπουδών ΠΕ. Συνεπώς, το Υπουργείο είναι απολύτως συνεπές, αφού τη διαδικασία που ακολουθείται για τους εν ενεργεία φοιτητές, την προτείνει για τους απόφοιτους χωρίς τη βάσανο των κατατακτηρίων, ενώ αυτοί που εμπαίζουν τους απόφοιτους είναι αυτοί που απαιτούν ή και τάζουν απευθείας μετατροπή του πτυχίου τους σε ΠΕ. Το Υπουργείο έχει την υποχρέωση στις προτάσεις του να κινείται με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, τη διασφάλιση της νομιμότητας, την πραγματική κατοχύρωση των πτυχίων, μακριά από αστήρικτες αιτιάσεις, οι οποίες μπορεί να ακούγονται ευχάριστες, όμως δεν οδηγούν πουθενά και δε θα λύσουν το πρόβλημα των αποφοίτων, αφού η αυτόματη μετατροπή των πτυχίων ΤΕ σε ΠΕ δεν είναι σύννομη και προσκρούει σε πληθώρα αποφάσεων του ΣτΕ που αναφέρονται στον διακριτό ρόλο των δύο πυλώνων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μακράς πνοής

Η υλοποίηση της πραγματικά Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης στην χώρα μας που επισφραγίστηκε με τον ν. 4610/2019, αποτελεί μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μακράς πνοής, μοναδική στα χρονικά του Ελληνικού Κράτους, η οποία άρει τις ανισότητες από εδώ και στο εξής και ανοίγει τον δρόμο για την ορθολογική διευθέτηση σειράς στρεβλώσεων που ταλαιπωρούν τους αποφοίτους των ΤΕΙ τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σχόλια (34)

 
Επαγγελματικά δικαιώματα
28 Ιουν 2019 12:47

Υπάρχουν πολυάριθμα τμήματα ΑΕΙ και πρώην ΤΕΙ για τα οποία οι απόφοιτοί τους ΔΕΝ έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
Μήπως κάνει fake news?

 
Κούκος!
28 Ιουν 2019 13:05

Επιτέλους όλη η πραγματικότητα για την αντιστοίχιση πτυχίων των παλαιών απόφοιτων με τους νεοεισερχόμενους στα νεοϊδρυθέντα Πανεπιστήμια, τεκμηριωμένη και χωρις αποκρύψεις.

 
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ
28 Ιουν 2019 13:20

Αργήσατε πάρα πολύ κύριε υπουργέ...
Έπρεπε να είχατε μεριμνήσει να παρθεί η απόφαση για τους απόφοιτους από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσατε τις διαδικασίες συνένωσης των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ αλλά εσείς κάνατε τη διαβούλευση την οποία δεν υπήρχε τελικά λόγος να την κάνεται γιατί δεν ακούστηκαν τα θέλω μας και τελικά τώρα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές παρουσιάζετε ένα πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει μέλλον για εμάς τους απόφοιτους...
Έπρεπε να είχε γίνει
Ισοτίμηση και αντιστοίχιση των πτυχίων μας, ή έστω να είχατε ανακοινώσει το σχέδιο σας πολύ νωρίτερα μαζί με τις συνενώσεις χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος...Τώρα αυτό θα το πληρώσετε πολύ ακριβά απ' όλους τους απόφοιτους.

 
Δημήτρης
28 Ιουν 2019 13:27

Η πλήρης ισοπέδωση, δικαίων/αδίκων, άξιων και μη, βαφτίζεται "τέλος στις διαφοροποιήσεις". Τι είδους λογική είναι αυτή; Newspeak; Ο Όργουελ θα ήταν περήφανος.

 
Ανδρέας χ
28 Ιουν 2019 13:53

Η ασπαιτε κυριε υπουργε??

 
Απόφοιτος ΑΤΕΙ Πειραιά ΤΤ
28 Ιουν 2019 15:03

"Όσον αφορά στο επίμαχο ζήτημα της πρότασης ισοτίμησης και αντιστοίχισης των πτυχίων ΠΕ και ΤΕ: Κατηγορείται από την Επαγγελματική & Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΕΕΤΕΜ) το Υπουργείο και ο Υπουργός προσωπικά ότι εξαπάτησε τους αποφοίτους ΤΕ, αφού σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι τα πτυχία των ΤΕΙ είναι ισότιμα με αυτά των πανεπιστημίων."
Τώρα λέει άλλα ... ότι ναι μεν είναι ισότιμα, αλλά όχι και τόσο ισότιμα ...
Ευτυχώς ούτε τα 5ετή πρόλαβε να ολοκληρώσει στο ΠΑ.Δ.Α., αφού δεν πρόκειται να ισχύσουν. Για τα integrated master, που είναι ελληνική πατέντα, όπου παίρνεις απευθείας μεταπτυχιακό, χωρίς να έχει αποκτηθεί πρώτα πτυχίο δεν είπε τίποτε. Τι να πει;
Mε λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω ... για τους αποφοίτους ...
Μαύρο στο συριζα μέχρι να δύσει ο ήλιος !!!

 
@Αποφοιτος ΑΕΙ ΤΤ Πειραια
28 Ιουν 2019 17:04

«Ευτυχώς ούτε τα 5ετή πρόλαβε να ολοκληρώσει στο ΠΑ.Δ.Α., αφού δεν πρόκειται να ισχύσουν»
Πως το ισχυρίζεσαι αυτό; Είσαι φοιτητης του ΠαΔΑ; Εγώ που είμαι λοιπόν να σου επιβεβαιώσω ότι από Σεπτέμβριο ξεκινάνε κανονικότατα! Εκτός αν δεν ξέρει η κοσμητεια, η πρυτανεία , οι καθηγητές μας και όλοι οι φοιτητές που θα τα κάνουν!
Έλεος με του καθενός το όνειρο που το κάνει είδηση!

 
Απόφοιτος ΤΕΙ
28 Ιουν 2019 17:12

Αυτές τις δηλώσεις θα τις πληρώσετε πολύ ακριβά στην κάλπη! Σε δύο βδομάδες σας στέλνουμε σπίτι σας! Τέλος το δούλεμα σε βάρος των αποφοίτων των ΤΕΙ!

 
ΤΕΙ Πειραιά
28 Ιουν 2019 17:16

Ελπίζουμε ο Τσίπρας να είναι ενήμερος για το τι λέτε και να μην αναρωτιέται πάλι την άλλη Κυριακή για ποιο λόγο έχασε!

 
NIKOLAOS
28 Ιουν 2019 17:46

Τελικά η ΑΣΠΑΙΤΕ πρώην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ με 5 έτη σπουδών παρότι είναι η μοναδική Σχολή που βγάζει Εκπαιδευτικούς Μηχανικούς δεν έχει μετεξελιχθεί σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με τον ίδιο στόχο για τον οποίο θεμελιώθηκε σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα της μεγάλης Γαλλικής Σχολής ENSET.
Τα πρώην ΚΑΤΕ και ΤΕΙ έγιναν Πανεπιστήμια και η ΑΣΠΑΙΤΕ στάσιμη....άραγε γιατί;;;;
Βέβαια ο τεχνολογικός τομέας των ΑΕΙ καταργήθηκε και εξ αυτού κάποιος μπορεί να διατυπώσει ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ ως Ανώτατη είναι Πανεπιστήμιο όπως και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

 
Ο ΣΑΝΟΣ
28 Ιουν 2019 17:49

Κε υπουργέ Παιδείας . 1º λεκτικό ατόπημα :το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο προσόντων διαβαθμίζει αυτό που λέει η λέξη ΠΡΟΣΟΝΤΑ! Η κατηγορία 6 λοιπόν, είναι η Κατηγορία όπου όλοι οι απόφοιτοι έχουν τα ίδια ΠΡΟΣΟΝΤΑ! 2º λεκτικό ατόπημα: Η λέξη ανώτατη που είναι στον υπερθετικό βαθμό και ορίζει τη βαθμίδα της εκπαίδευσης, δεν ταιριάζει με την λέξη αναβάθμιση που αναφέρετε παρακάτω γιατί δεν υπάρχει κάτι να αναβαθμίσεις στο ανώτατο ίδρυμα.

 
Φοιτητής πολιτικών μηχανικών (ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)
28 Ιουν 2019 19:10

Κύριε Υπουργέ, βρίσκομαι στο τελευταίο έτος (για την ακρίβεια μου απομένει ένα μάθημα για να τελειώσω τη σχολή) του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω αντί να πάρω το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού ΤΕΙ να παρακολουθήσω κάποια επιπλέον μαθήματα και να πάρω πτυχίο πανεπιστημίου εντελώς άσχετου με αυτό για το οποίο ξεκίνησα να σπουδάζω. Ενώ οι φοιτητές του ΠΑΔΑ και άλλων πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου σχετικό με αυτό που αρχικά ξεκίνησαν τις σπουδές τους. Φυσικά κανένας λόγος για επαγγελματικά δικαιώματα. Ήθελα να ήξερα που βλέπετε την επιτυχία Κύριε Υπουργέ.

 
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
28 Ιουν 2019 19:39

Με αυτά τα οποία έκανες τα τελευταία χρόνια στους αποφοίτους και ο Τσίπρας δεν μιλούσε, και ταυτόχρονα συνεχίζεις με αυτό το απύθμενο θράσος να εκτοξεύεις σε κάθε πρόταση και από καμιά διακοσαριά κιλά ανακρίβειες (για να μη πω τίποτε άλλο τώρα..) αποδεικνύεται ότι σε όλο αυτό συμμετέχει με τις ευλογίες του και ο ίδιος Τσίπρας. Ειλικρινά στο λέω Γαβρόγλου, δεν με εντυπωσιάζει καθόλου για το πόσο ακαδημαικά ρατσιστές είστε. Το μόνο που θέλω είναι να φάτε σε μια εβδομάδα την δεύτερη εκλογική σφαλιάρα και να ξαναβγείτε κυβέρνηση όταν η ΝΔ δώσει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους (χαχαχα...)

 
Συμπέρασμα
28 Ιουν 2019 19:42

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ένα πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης πρέπει να το αναβαθμίσουμε. Μάλιστα..

 
Γιάννης Ραουζαίος (Απόφοιτος ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ)
28 Ιουν 2019 20:07

Σταμάτα να αυτοπροσδιορίζεσαι ως σωτήρας των αποφοίτων γιατί μου ανεβάζεις την πίεση και έχω και μια οικογένεια να στηρίξω. Τα έκανες μαντάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΌ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μ Α Ν Τ Α Ρ Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέτοιο θράσος,τέτοιο θράσος!!!!Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές να λες όλες αυτές τις ανεκδιήγητες ανακρίβειες...Να μην καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα για την καταστροφή που μας προκάλεσες!!!!

Τι έκανε τόσα χρόνια για τα επαγγελματικά δικαιώματά μας;
Τι έκανες τόσα χρόνια για τον διαχωρισμό ΠΕ-ΤΕ;
Τι έκανες τόσα χρόνια για το εθνικό πλαίσιο προσόντων;
Τι έκανες για την αντιστοίχιση των πτυχίων μας;

ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΥΡΟ!!!!!!!!!
Να πάτε όχι στο 3% αλλά στο 0.5!!!Εκεί θα ξαναθυμηθείτε τι σημαίνει δίκαιο και ισονομία αλλά τότε θα είναι αργά.

 
Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα
28 Ιουν 2019 20:15

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ <=> ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

 
Δημήτρης
28 Ιουν 2019 21:44

Είστε η κυβέρνηση που εξίσωσε το 5 (Βαθμός εισαγωγικός σε ΤΕΙ) με το 15 (Βαθμός εισαγωγικός σε ΑΕΙ). Δηλαδή είτε γράψεις 5 στις Πανελλήνιες είτε 15 έχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ."

 
Καθηγητής ΠΑΔΑ
28 Ιουν 2019 21:54

Επειδή πολλά ανυπόστατα γράφονται θα πρέπει να γνωρίζεται ότι πλέον επίσημα ξεκινάει το πενταετες πρόγραμμα σπουδών σε όλα τα τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ από Σεπτέμβρη.
Επίσης βάση του νόμου υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την αντιστοίχηση των τμηματων του ΠΑΔΑ με τις πολυτεχνικες σχολές. Από τη στιγμή που όλα τα τμήματα Μηχανικών του ΠΑΔΑ, πληρουν αυτά τα κριτήρια (γεγονός που το αποδεικνύουν και οι αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ), δε γίνεται η επιτροπή που θα οριστεί να μη δεχτεί την ισοτιμία. Τα κριτήρια δεν είναι προσωπικα ή κομματικά!!

 
θαμώνας
29 Ιουν 2019 00:10

Ωραία τα λέει το υπουργείο, είναι κατά 99% εντος της ελληνικής πραγματικότητας τα τελευταία 20 χρόνια.(Νόμοι, ΣτΕ, ΕΠΠ κλπ)
Το ερώτημα όμως μένει....δεν πρόλαβαν ή δεν ήθελαν;;;
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η λογική που αναφέρει ο κ.υπουργός δεν είναι φρέσκια, το ξέρουμε χρόνια τώρα ότι η διαδικασία ισοτίμησης είναι αυτή που περιγράφει.
ΕΠΡΕΠΕ να το νομοθετήσουν, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΧΑΝ!
ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ!!!!

 
Γιωργος
29 Ιουν 2019 00:36

Μην αγχώνεστε παιδιά σε λίγες μέρες θα παίξει άλλη ταινία . Ο νόμος με νόμο αλλάζει και εδώ θα μαστε που η ΝΔ θα κατεβάσει την δική της ιδέα και ο θεός να μας βοηθήσει πάλι τότε.

 
Πάλι τα ίδια..
29 Ιουν 2019 01:33

@Τωρα θέλεις και τα γράφεις αυτά.....Τι να πει κανείς , εκεί ο καθένας ότι πιο αυθαίρετο και άστοχο αρκεί να βγάλει εμπάθεια. Ξανακοίταξε τις βάσεις των τελευταίων ετών αγαπητέ και θα εκπλαγεί ο ίδιος με αυτά που γράφεις!

 
Κων. Ηλ.
29 Ιουν 2019 01:51

@Καθηγητής ΠΑΔΑ 28 Ιουν 2019 21:54

Δεν μπορεί να είσαι καθηγητής ΠΑΔΑ και να γράφεις το "γνωρίζεται" με "αι" αντί "ε". Ακόμη το "βάση" με "η" αντί "ει". Να μάθεις λοιπόν ότι το ΠΑ.Δ.Α. με Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, μετονομάζεται Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Τα 5ετή δεν πρόκειται να ισχύσουν, αφού οι επιτροπές Γαβρόγλου, που θα έκριναν τη βιωσιμότητά τους, θα καταργηθούν από την άλλη εβδομάδα και κανένας φοιτητής δε θα θελήσει να φορτωθεί 1 έτος επιπλέον, για πάρει ίδιο πτυχίο (bachelor δηλαδή) με το 4ετές πρόγραμμα σπουδών. Ο Γαβρόγλου ήθελε πάρα πολύ να περάσει τα 5ετή στους Μηχανικούς του ΠΑ.Δ.Α., αλλά δυστυχώς γι΄αυτόν, δεν του έφθασε ο χρόνος, αφού νόμιζε ότι έχει 4 μήνες μπροστά του για να νομοθετήσει σχετικά, όμως η βούληση του κυρίαρχου ελληνικού λαού ακύρωσε τα σχέδιά του. Η νέα κυβέρνηση, θα κληθεί να εφαρμόσει αταλάντευτα το πρόγραμμά της για την Παιδεία, χωρίς να επηρεάζεται από ευσεβείς πόθους κάποιων.

 
@Δημήτρης
29 Ιουν 2019 02:39

Απο πότε η βάση εισαγωγής σε ένα τμήμα ορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα; Είναι λογικό κατα την γνώμη σου ο απόφοιτος του πολυτεχνείου να έχει όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας του ακόμα και αυτά αλλων τμημάτων πολυτεχνείων και να μην έχουν τα ΤΕΙ; Αν είναι έτσι να ορίσουμε τα τμήματα των μηχανικών που έχουν κάτω απο 15000 μόρια να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Θα ήταν λογικό δηλαδή ο πολιτικός μηχανικός του ΔΠΘ με βαση 12500 να μην έχει ΕΔ αλλα να έχει ο απόφοιτος απο το ΕΜΠ με βάση 17000; Οι άνθρωποι θέλουν απλά τα ΕΔ της ειδικότητας τους που είναι απόλυτα λογικό μετα απο τέσσερα χρόνια σπουδές να τα διεκδικήσουν. Επίσης τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα απο το 2001

 
@θαμώνας
29 Ιουν 2019 02:47

Τείνω να πιστέψω ότι δεν πρόλαβαν. Οι διαδικασίες για την πολυτεχνοποιηση των ΤΕΙ θα έπρεπε να ξεκινήσουν με το τέλος των πανεπιστημιοποιήσεων. Άρα ηταν λογικό να έρθει με το τελευταίο νομοσχέδιο που περιείχε και τις τελευταίες πανεπιστημιοποιησεις.
Πάντως ο νόμος εξασφαλιζει ότι θα προχωρησει η διαδικασία της ισοτιμησης με τις πολυτεχνικες σχολές. Δεν υπάρχει περίπτωση καμία κυβέρνηση να το σταματήσει, είναι μια λογική εξέλιξη που βασίζεται στις πολύ καλές αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ, όπως ανέφερε και ο @καθηγητής ΠΑΔΑ

 
φοιτητης ΠΑΔΑ
29 Ιουν 2019 09:23

@Καθηγητής ΠΑΔΑ

Γιατι νιωθετε την αναγκη να μας τα επαναλαμβανετε ,εγω ως φοιτητης της εν λογω σχολης δεν βλέπω κατι τετοιο,προφανως μπορει να εχω ελλειπη ενημερωση που δεν νομιζω ...βλέπω προβληματα πολλα προβληματα και αποφασεις de facto και οχι de jure οπως θα επρεπε ...αποφασεις ληφθείσες σε προεκλογικη περιοδο και ευσεβείς ποθοι των συμφοιτητων μου

ΥΓ εαν ολα πανε οπως γραφετε ,θα ισχυουν μονο για τους φετινους εισαχθέντες και μονο..... αυτό σημειωνουν ολοι...,να τα λέτε ολα

Γιατι βάζετε μπροστα τους φοιτητες και μας φορτιζετε ειναι η αληθινη μου απορία....

με εκτιμηση
καλημέρα

 
Αρθούρος
29 Ιουν 2019 10:52

Προς Κων.Ηλ.:Καταρχήν πρέπει να αναγνωρίσω ότι έχεις δίκιο γιά την παρατήρησή σου ως προς το τραγικό ορθογραφικό λάθος του καθηγητή που πολλοί εδώ μέσα κάνουν το ίδιο λάθος και το επαναλαμβάνουν ασχολίαστοι. Έχουμε δηλαδή συνηθίσει στην ανομία,στο λάθος,στην ακαλαισθησία,έτσι όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει στα γκράφιτι που ρυπαίνουν τους τοίχους της πόλης μας.Επίσης συμφωνώ με τη γνώμη σου στο θέμα της αναβάθμισης των τετραετών τμημάτων σε πενταετή,το οποίο έγινε χωρίς αξιολόγηση και χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό.
Όμως κύριε Κων.Ηλ.,ποιός είσαι εσύ που μεταφράζεις τον Κυριάκο και την Κεραμέως,δείχνοντας περισσή βιασύνη και προπέτεια στο θέμα του ΠΑΔΑ;Από κάτι τέτοιους σαν κι εσένα πάντα χάνει η Ν.Δ.που σπεύδουν να υπερθεματίσουν γιά δήθεν Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων ή Τεχνικών Σπουδών.Γιατί πρέπει να εξειδικεύσει τα πάντα η Ν.Δ.στο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης;Την άφησαν να κυβερνήσει ποτέ,γιά να αφήσει το στίγμα της;Πάντα γίνονταν καταλήψεις,πορείες γιά το α ή γιά το β δευτερεύον θέμα και ποτέ δεν κατάλαβε κανείς ποιά είναι η πολιτική της. Κι εσύ,πριν ακόμα την αναπτύξει,λειτουργώντας παλαιοκομματικά θέλεις να εκβιάσεις μία λύση σε ένα θέμα που έχει λήξει.Ο Κυριάκος είναι θεσμικός και δεν παρασύρεται από κραυγές.Να πάτε στο ΣΥΡΙΖΑ,στο ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να βρείτε το δίκιο σας.
Εξάλλου γιατί πρέπει να διαλύσετε το ΠΑΔΑ που είναι νέο Πανεπιστήμιο και να το γυρίσετε στο παρελθόν;Ήδη σιγά σιγά ξεδιπλώνει τα διδακτορικά του. Εσείς θέλετε να το εμποδίσετε;

 
Πτυχιουχος τμηματος φυσικης - φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ τωρα
29 Ιουν 2019 15:41

Εχω ηδη πτυχιο ΑΕΙ και φοιτω στην ΑΣΠΑΙΤΕ για την ειδικοτητα των ηλεκτρονικων που παντα ηθελα.Ομως ζω βιωνω και ακουω τα παραπονα των φιλων συμφοιτητων μου περι απομονωσης της σχολης απο το πολυνομοσχεδιο του υπουργου.Πραγματικα οφειλει το υπουργειο και η κυβερνηση εξηγησεις αλλα τωρα πια ειναι παρελθον και πολυ κριμα δεν θα μαθουμε το σκοπο που αποφασισαν την ''τιμωρια'' ,ας δουμε οι επομενοι να φερουν την σχολη εκει που της αξιζει ανεξαρτητη μονη της πανεπιστημιακη μ επιπλεον ειδικοτητες τεχνολογων εκπαιδευτικων εκτος των τεσσαρων ηδη που υπαρχουν.Ο Γαβρογλου-κυβερνηση εχασε πολλα απο την πικρα που μοιρασε στην μεγαλη οικογενεια της ΣΕΛΕΤΕ-ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
Π.Κονταξής
29 Ιουν 2019 16:03

Καμια σχέση δεν πρέπει να εχουν οι βάσεις (νόμος προσφοράς και ζήτησης) με τα ΕΔ των σχολών. Ας υπάρχει μια διαβάθμιση που θα λύνεται με 2 χρονια εμπειρία ή ενα μάσγτερ.. Τραγικοί γίναμε

 
βαθύς ύπνος
29 Ιουν 2019 20:19

Υπομονή! Σε λίγες μέρες θα παίζει άλλη ταινία... ΘΡΙΛΕΡ Ή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ...

 
θαμώνας
30 Ιουν 2019 11:16

αν δεχθώ ότι δεν πρόλαβαν τότε θα χρεωθούν με την αποτυχία ολοκλήρωσης του εγχειρήματος, κρίμα να έχουν φτάσει στην πηγή και να μην πιουν νερό...
αν όμως δεν ήθελαν τότε φαίνεται πιο λογικό να καθυστέρησαν τόσο πολύ τις διαδικασίες πανεπιστημιοποίησης ώστε αφενός να μπορούν να κάνουν"προτάσεις" βάζοντας θέματα στην επόμενη κυβέρνηση και αφετέρου να μην κάνουν αυτό που δεν ήθελαν συγκαλύπτοντας τις επιθυμίες τους.
Πάντως πέρα από την ξεφτίλα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν οι επόμενοι σχετικά με αυτό το δίκαιο θέμα που έβαλε το υπουργείο.
Πολιτικά πάντα· γιατί με τη λογική, αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση τα λένε όλοι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ