Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Έκπληξη για τους υποψηφίους στρατιωτικών σχολών -Λιμενικού Σώματος

Eνα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που περνάνε από την Α.Σ.Υ.Ε (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χθες σε μια ομάδα 31 υποψηφίων αποκλείστηκαν οι 25 και σήμερα σε άλλη ομάδα 40 υποψηφίων αποκλείστηκαν 31 υποψήφιοι) να θεωρούνται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για το Λιμενικό Σώμα.
Δημοσίευση: 28/06/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην αρχική προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών δεν υπάρχει διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία να ορίζεται ότι μαζί με τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει κάποιος να προσκομίσει τις   επιπλέον τρεις ιατρικές εξετάσεις    (τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ ΗCV)τις οποίες απαιτεί μόνο το Λιμενικό Σώμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που περνάνε από την Α.Σ.Υ.Ε (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  χθες σε μια ομάδα 31 υποψηφίων αποκλείστηκαν οι 25 και σήμερα σε άλλη ομάδα 40 υποψηφίων αποκλείστηκαν  31 υποψήφιοι) να θεωρούνται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για το Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε παρακάτω τι μας γράφει ο εκπαιδευτικός Ν. Τσιούγκαρης 

‘Έκπληξη περίμενε τους υποψηφίους που θέλουν να πάρουν βεβαίωση προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) από τις στρατιωτικές σχολές , για να την προσκομίσουν στη συνέχεια στο Λιμενικό σώμα. ΄΄Αιτία αποκλεισμού¨ θεωρήθηκε η παράλειψη προσκόμισης τριών ιατρικών εξετάσεων(τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ ΗCV).

Το πρόβλημα είναι ότι στην αρχική προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών δεν υπάρχει διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία να ορίζεται ότι μαζί με τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει κάποιος να προσκομίσει τις παραπάνω επιπλέον εξετάσεις τις οποίες απαιτεί μόνο το Λιμενικό Σώμα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που περνάνε από την Α.Σ.Υ.Ε (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι  χθες σε μια ομάδα 31 υποψηφίων αποκλείστηκαν οι 25 και σήμερα σε άλλη ομάδα 40 υποψηφίων αποκλείστηκαν  31 υποψήφιοι) να θεωρούνται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ για το Λιμενικό Σώμα.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς αυτή η χώρα και ειδικότερα ο ελληνικός Στρατός ‘βασανίζει’ τα παιδιά της ! Ύστερα από ένα χρόνο συστηματικής προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και ύστερα από το ΄΄χτύπημα¨ της θετικής κατεύθυνσης  σε 3 μαθήματα , παιδιά και γονείς από όλα τα σημεία της Ελλάδας να περιφερόμαστε από γραφείο σε γραφείο ,και να  ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ΄΄παράλογο¨ και την ασυνεννοησία των υπουργείων Εθνικής άμυνας και Ναυτιλίας .

Ζητάω  λοιπόν από τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερώσουν (με διευκρινιστική εγκύκλιο) τους υποψηφίους για τις Προκαταρκτικές εξετάσεις τι ακριβώς απαιτείται να προσκομίσουν και σε όσους αποκλείστηκαν ήδη να τους επιτραπεί να καταθέσουν τις εξετάσεις αυτές εκπρόθεσμα ή  με όποιο τρόπο είναι  δυνατόν .

Νομίζω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τη Πατρίδα και μαζί ο Στρατός για τα παιδιά της!

O γονέας

Τσιούγκαρης Νικόλαος

 

Σχόλια (8)

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΝΤ.
28 Ιουν 2019 23:13

Σήμερα ζήσαμε τον παραλογισμό, την προχειρότητα και την ασυνεννοησία μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας, μέσα από την απόφαση της ΑΣΥΕ να κρίνει ως ¨ακατάλληλους" στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους υποψήφιους για το Λιμενικό Σώμα, επειδή οι επιπλέον εξετάσεις που απαιτούσε το Λιμενικό δεν αναγράφονταν στην Προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην επιτροπή του οποίου όμως παρουσιάστηκαν να εξεταστούν τα παιδιά μας προκειμένου να λάβουν το Δελτίο Καταλληλότητας.
Είναι κρίμα τα παιδιά αυτά παρά τη μέγιστη προσπάθειά τους να βιώσουν τόσο έντονη την εις βάρος τους αδικία, δηλαδή να "απορρίπτονται" από το Λιμενικό όχι επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά επειδή τα Υπουργεία εκδίδουν Προκηρύξεις που "μπερδεύουν" τις Υγειονομικές Επιτροπές και καθιστούν θύματα της ασυνεννοησίας τους τα παιδιά μας.
Το παράδοξο είναι ότι η ΑΣΥΕ ενώ έλαβε υπόψη της και απαίτησε επιπλέον τα δικαιολογητικά του Λιμενικού, δεν έλαβε υπόψη της την εγκύκλιο του Πυροσβεστικού Σώματος που απαιτούσε επιπλέον γνωματεύσεις από άλλες ιατρικές ειδικότητες (ψυχίατρο, χειρουργό κ.τ.λ.)
Είναι επιβεβλημένο να εκδοθεί ΤΩΡΑ μια διευκρινιστική εγκύκλιος που να βάζει τέλος σ' αυτόν τον παραλογισμό και να αποκαθιστά την τεράστια αδικία θεωρώντας κατάλληλους όσους υποψήφιους "κόπηκαν" επειδή δεν προσκόμισαν στην επιτροπή του Στρατού τα επιπλέον δικαιολογητικά του Λιμενικού, ή έστω να δοθεί μια μικρή προθεσμία προσκόμισής τους.
Περιμένουμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν θέλουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου.
ΥΓ. Όταν από τους 31 υποψήφιους απορρίπτονται οι 25 λόγω αυτού του θέματος, ή όλοι αυτοί δεν ξέρουν να διαβάζουν τις προκηρύξεις ή οι προκηρύξεις δεν είναι σωστά διατυπωμένες. "Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε"

 
Μητέρα υποψηφίου
30 Ιουν 2019 16:11

Συμφωνώ και υπερθεματίζω
Είναι αδιανόητο να αποκλείονται υποψήφιοι επειδή σε κάποια νοσοκομεία της χώρας από αμέλεια δεν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις.
Πώς μπορείς να πεις σε ένα νέο που αγωνίσθηκε έναν ολόκληρο χρόνο ότι δεν είναι κατάλληλος για τις σχολές του Λιμενικού Σώματος επειδή απλά του λείπουν τρεις ανοσολογικές εξετάσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει μαζί με όλες τις άλλες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αλλά από αμέλεια δεν έγιναν;
Πώς μπορούσαν τα παιδιά μας να κάνουν τις εξετάσεις αυτές όταν από τη στιγμή που το πληροφορήθηκαν βρισκόταν για πέντε συνεχόμενες ημέρες στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις;
Αλήθεια οι επόμενες ομάδες των ΠΚΕ που πληροφορήθηκαν την έλλειψη των εξετάσεων και θα έχουν το χρόνο να τις πραγματοποιήσουν, θα καταθέσουν πλήρη φάκελο και θα γίνει δεκτός; Και αν γίνει δεκτός αυτός ο φάκελος γιατί να μην γίνει δεκτός και ο φάκελος των δικών μας παιδιών που ήταν πρώτα στη σειρά των ΠΚΕ και δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις;
Αληθεύει ότι σε κάποια στρατιωτικά νοσοκομεία και για κάποια παιδιά έγιναν αυτές οι εξετάσεις; Αν αληθεύει γιατί δεν έγιναν για όλα τα παιδιά;
Πώς θα πείσουμε τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας να είναι ακριβοδίκαιοι όταν από τα πρώτα τους βήματα συναντούν την έλλειψη ισονομίας και ίσης μεταχείρισης;
Καλούμε το Υπουργείο να κάνει δεκτές τις εξετάσεις των παιδιών και να ζητήσει την αναθεώρηση των γνωμοδοτήσεων της ΑΣΥΕ για όσα παιδιά κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω της έλλειψης αυτών των ανοσολογικών εξετάσεων.

 
ΤΑΣΟΣ
30 Ιουν 2019 16:22

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑ!!!

 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
30 Ιουν 2019 20:18

Το Υπουργείο Άμυνας πρέπει και μπορεί να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση στο θέμα αυτό. Στη σελίδα 13 της προκήρυξης αναγράφει ότι υποψήφιος που κρίνεται ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων (μηχανικοί) πληροί και τις προϋποθέσεις καταλληλότητας για τη σχολή του Λιμενικού Σώματος.

 
Χριστινα
01 Ιουλ 2019 15:37

Παρακολουθώ...και επειδή είμαι μητέρα από την πρώτη στιγμή είμαι πάνω καταπάνω στις προκηρύξεις-εγκυκλίους.κάθε σώμα έχει την δική του εγκύκλιο από εκεί διαβάζουμε τί ζητάει η κάθε υπηρεσία. το λιμενικό είχε εξ αρχής τα αντισώματα ως εξέταση.έπρεπε να ζητηθεί επιπλέον στις μικροβιολογικες εξετάσεις........Και να αναγραφει στην καρτέλα του υποψηφίου

 
βαγγελης
02 Ιουλ 2019 15:42

το λιμενικό απαιτούσε τα αντισώματα ως εξέταση στην Προκήρυξη .

 
ΜΑΡΙΑ
03 Ιουλ 2019 10:51

Τα παιδιά όμως που περνούν ταυτόχρονα προκαταρκτικές εξετάσεις και για τις στρατιωτικές σχολές και για το λιμενικό πως θα λειτουργήσουν? Οι στρατιωτικές σχολές δίνουν βεβαίωση ότι κρίνονται καταλλήλοι χωρίς να δέχονται τις επιπλέον εξετάσεις που ζητάει το λιμενικό.
Τις εξετάσεις αυτές πρέπει να τις προσκομίσεις στο ΝΝΠ όταν έρθει η μέρα που περνάς τα υγειονομικά όμως την ίδια μέρα πρέπει να βρίσκεσαι στην σχολή Ικάρων γιατί περνάς και από εκεί για επιπλέον εξετάσεις εάν έχεις δηλώσει για Ιπτάμενος. Κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση.

 
Χριστίνα
03 Ιουλ 2019 23:09

Το άρθρο αφορά τα αντισώματα που έπρεπε εξ αρχής να έχουν γίνει στους υγεινομικους ελέγχους.Ήταν σαφές στην εγκύκλιο του λιμενικού από την πρώτη στιγμή.το ότι υπάρχει μπάχαλο με τις ημερομηνίες που συμπίπτουν σε κάθε σώμα άλλη ιστορία που χρήζει διευκρινίσεις !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ