ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Αποχαιρετώντας τον κ. Γαβρόγλου…

Δημοσίευση: 02/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε λίγες μέρες ο κ. Γαβρόγλου θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Παιδείας. Η θητεία του κ. Γαβρόγλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε τεράστιο κόστος στην Παιδεία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

- Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία ( ΕΑΕΠ) .

- Διέλυσε το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα το Λύκειο το οποίο με τις ρυθμίσεις που προώθησε  απώλεσε και τα τελευταία ψήγματα της μορφωτικής του αξίας.

- Αποδιοργάνωσε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εξαφάνισε την Τριτοβάθμια Τεχνική κι Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αρκετά Τμήματα που ίδρυσε πρόσφατα η Κυβέρνηση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, είναι τελείως εικονικά. Είναι Τμήματα τα οποία στερούνται προγραμμάτων σπουδών, προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού), εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Έτσι θα δυσκολευτούν πολύ να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

- Απορρύθμισε τη διοίκηση της Εκπαίδευσης με παρεμβάσεις που στόχευαν τον έλεγχό της από υμετέρους.

- Επέβαλε στο σύνολο της Εκπαίδευσης τη λογική της ήσσονος προσπάθειας «ποινικοποιώντας» την αριστεία και «θάβοντας» κάθε ρύθμιση σχετική με την αξιολόγηση αλλά και την αυτοαξιολόγηση.

- Καλλιέργησε «φρούδες» ελπίδες σε γονείς και μαθητές για ελεύθερη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Μέχρι τέλους συνεχίζει να εμπαίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη δεν έχει προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις για τις οποίες θα γίνουν οι διορισμοί.

Ο κ. Γαβρόγλου κι ο Σύριζα αποχωρούν αφήνοντας την εκπαίδευση σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταψηφίσει σχεδόν όλους τους νόμους Γαβρόγλου και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής στην Εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί, η ΝΔ βιάζεται να κυβερνήσει και ο Αντιπρόεδρός της  κάνει δηλώσεις για την εκπαίδευση . Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ αντιγράφει τις θέσεις μας για την εκπαίδευση. Αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό αν δεν τις «πασπάλιζε»  με συντηρητικές αντιλήψεις και δεν τις κακοποιούσε βάναυσα.

Η αυτονομία της Σχολικής Μονάδας σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με διαφορετικές ευκαιρίες και δυνατότητες για τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους. Η αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των Σχολείων δεν γίνεται χωρίς επιστημονικά  κριτήρια, ανώνυμα και μέσω ιστοσελίδων για γονείς.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές «να κλείσουν» τα αφτιά τους στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα  να απορρίψουν και τα επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα της ΝΔ στον χώρο της εκπαίδευσης. Τους καλούμε να στηρίξουν τη Δημοκρατική Παράταξη,  το Κίνημα Αλλαγής. Να σκεφτούν ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση φέρουν διαχρονικά την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο δημοκρατικός εγγυητής των εξελίξεων.

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Σχόλια (14)

 
Έτοιμοι για κουτόχορτο...
04 Ιουλ 2019 16:42

Το να βλέπω α-πολιτικούς ανθρώπους που είναι ή παριστάνουν ότι είναι ακομμάτιστοι με τρομάζει. Καλά θα κάνουμε όλοι να φύγουμε από τη χώρα για το εξωτερικό.

 
αμνησία...
04 Ιουλ 2019 16:29

Το να βλέπω τον κόσμο να σκέφτεται άσπρο-μαύρο και να ακολουθεί την πόλωση και να βάζει ταμπέλες τόσο εύκολα, δεν με ξεπερνάει, αντίθετα επαληθεύει ό,τι έχω γράψει παραπάνω.

 
Απογοήτευση
03 Ιουλ 2019 20:24

Το να βλέπω κόσμο να υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ με ξεπερνάει.Καλά κάνουν οι νέοι και φεύγουν από την Ελλάδα, επειδή ο ελληνικός λαός λατρεύει να τρώει ΠΟΛΥ κουτόχορτο.

 
αμνησία...
03 Ιουλ 2019 19:15

Σ΄αυτή τη χώρα οι κυβερνήσεις βγαίνουν ανάλογα:
1. Με τις πιο πολλές και ανεδαφικές υποσχέσεις που βασίζονται στη βαθιά ριζωμένη μικροπολιτική, στην πελατειακή και μικροσυμφεροντολογική αντίληψη της πολιτικής του τύπου "το παιδί μου έχει πτυχίο κηπουρικής (με κάθε σεβασμό στο επάγγελμα) θέλω να τον δω στο δημόσιο τουλάχιστον διευθυντή, άρα όποιος μου το τάξει τον ψηφίζω" ή "μου τάζουν πράσινα, μπλε, κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ κλπ. άλογα, άρα θα ψηφίσω το αγαπημένο χρώμα του παππού μου"
2. Την αμνησία βάσει της οποίας ό,τι κι αν ζήσω ως πολίτης ενός κράτους, αν το κριτήριο Νο 1 υπερισχύσει ή αν θυμώσω με τους κυβερνώντες, διαγράφω από τη μνήμη μου το βίωμα με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο και ψηφίζω αυτόν που λίγα χρόνια πριν τον έβριζα. Όταν σε μερικά χρόνια και αυτός με απογοητεύσει, τότε θα επαναφέρω αυτόν που διώχνω τώρα και ξανά από την αρχή.
Αν αυτή η νοοτροπία μας τιμά ως λαό και προοιωνίζεται ένα καλύτερο μέλλον, το αφήνω στην κρίση των νοημόνων ανθρώπων. Καμία περίσκεψη, κανένας αλτρουισμός, καμία έγνοια περί ηθικής, κανένα συλλογικό όραμα, καμία σύμπνοια σε κανένα επίπεδο, στεγνός συμφεροντολογισμός, ατομισμός, ο καθένας για την πάρτη του, καμία πολιτική συνείδηση, ώριμη, υπερατομική, συλλογική... Είναι να απορούμε;;;;

 
απογοήτευση...
03 Ιουλ 2019 18:08

Το να βλέπω κόσμο να υπερασπιζεται το πασοκ και νδ με ξεπερναει. ΚΑΛΑ κάνουν οι νέοι και φευγουν απο την Ελλάδα, επειδή ο ελληνικος λαος λατρευει να τρώει ΠΟΛΥ κουτόχορτο.

 
Λευτέρης
02 Ιουλ 2019 20:28

Πολλά μπράβο σας! Έχετε δίκιο σε όλα. Είχατε συγκλίνει με την πραγματική δημοκρατική και κεντρώα παράταξη της ΝΔ! Μακάρι να το επαναλάβετε για βγει η εκπαίδευση από το τέλμα και να ανορθωθεί από τον πάτο που την καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδεοληπτικές του εμμονές!

 
Φαύλος
02 Ιουλ 2019 19:59

Το μόνο καλό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην παιδεία είναι ο Ν1566 το μακρινό 1985. Έκτοτε, χάος. Τι να θυμηθεί κανείς;
Αφήστε το.
Αν έχετε κάτι νέο πείτε το και αφήστε την κριτική στην απερχόμενη κυβέρνηση. Αυτή είχε έναν εξαιρετικό υπουργό, τον Ν. Φίλη. Εσείς τον Λοβέρδο ...'

 
!!!
02 Ιουλ 2019 16:36

Κινάλ,ΠΑΣΟΚ,Ελιά,ή όπως αλλιώς σας λένε,να είστε σίγουροι πώς δεν μας έλειψε καθόλου η Διαμαντοπούλου όπως και η συγκυβέρνηση σας με τη ΝΔ!

 
Δον Κιχώτης
02 Ιουλ 2019 16:34

Αξιότιμη Lady Chatterley,
Αυτό το βρετανικό φλέγμα σας με αφόπλισε!
Πού είναι ο αναγκαίος υπέροχος αυθορμητισμός σας για να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα για το κόμμα που δημιούργησε και εν συνεχεία εξευτέλισε τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου τη δεκαετία του 1980;

 
ΚΤ
02 Ιουλ 2019 16:08

Ευτυχώς που δεν ξεχνιέται εύκολα η κα Διαμαντοπούλου... Ούτε τα έργα, ούτε οι ημέρες της...

 
PE19
02 Ιουλ 2019 15:16

@Lady Chatterley.
Και λίγα λένε, οι κ.κ. Μπαλτάς, Γαυρόγλου, Φίλης έκαναν το κόσμο που δεν ψεκάζεται να αναπολεί Κουτσίκου, Αρβανιτόπουλο, & Διαμαντοπούλου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν οι παραπάνω κύριοι.

 
Lady Chatterley.
02 Ιουλ 2019 12:12

1. Μάλιστα. Ο Σύριζα λαϊκίζει και η ΝΔ κάνει επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα. Το δικό σας πρόγραμμα για την εκπαίδευση πότε θα το δημοσιεύσετε? Παρασκευή ή Σάββατο? Ή πρέπει να ψηφίσουμε εσάς, χωρίς πρόγραμμα, έτσι με λευκή επιταγή?
2. Λέτε επίσης ότι "όλες οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση φέρουν διαχρονικά την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ". Συμπεριλαμβάνετε σε αυτές και εκείνες της κυρίας Διαμαντοπούλου? Γιατί άκουσα ότι θα είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη στα θέματα παιδείας. Εκείνου δηλ. που κάνει "επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα" σύμφωνα με το δικό σας κείμενο. Ισχύει?

 
Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση
02 Ιουλ 2019 12:05

Η ΝΔ δεν τόλμησε προς το παρόν να βγάλει παρόμοια.Αυτό ας προβληματίσει τους ψηφοφόρους της εκπαιδευτικούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.