Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κατανομή 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια υπέγραψε ο Κ. Γαβρόγλου

Δείτε την απόφαση με ημερομηνία 2 Ιουλίου
Δημοσίευση: 02/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση  με την οποία κατανέμει τις 500 θέσεις για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού / μελών Δ.Ε.Π. στα Α.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, υπέγραψε σήμερα 2 Ιουλίου ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ) .

Ειδικότερα η κατανομή , έχει ως εξής (Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος):

Σχόλια (14)

 
Νίκος
02 Ιουλ 2019 13:46

Έτσι απλά στο παρά ένα εκλογών η φάμπρικα συνεχίζεται...

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
02 Ιουλ 2019 14:29

απαραδεκτα πραγματα

 
Μαρίνος
02 Ιουλ 2019 14:43

Ακόμα μια επιτυχία του απερχόμενου Υπουργού.
Πανεπιστήμια που κατάφεραν να μην περιληφθούν στα σχέδια του επιβραβεύθηκαν με αυξημένο αριθμό θέσεων σε σχέση με τις ανάγκες που δημιουργούνται στα ιδρύματα που συγχωνεύθηκαν.
Άλλη μια δέσμευση του Υπουργού που αποδείχθηκε αέρας.

 
Ντροπη
02 Ιουλ 2019 15:22

Πώς γίνεται σε προεκλογική περίοδο να παγώνουν οι διοικητικές μεταβολές στο ευρύτερο δημόσιο και να "γεμίζουν" τα νεοσύστατα ΑΕΙ από εκπαιδευτικό προσωπικό όταν δεν ξέρουν καν τι ανάγκες θα έχουν σε φοιτητές ! Απαράδεκτο...

 
Δεν καταλαβαίνω την κατανομή!
02 Ιουλ 2019 17:14

Αφού υπάρχει νόμος, οποίος φεύγει επαναπροκυρησεται η θέση, το ίδιο για συντάξεις, πολλές μετακινήσεις ΔΕΠ από τα περιφερειακά στα μητροπολιτικά, ΑΛΛΑ και πάλι ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ βρίσκονται να παίρνουν δεκάδες θέσεις...χωρίς να έχουν ουσιαστικά συγχωνεύσεις.
Νομίζω είναι συνεννοήσεις κυριων!!

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
02 Ιουλ 2019 20:04

Πρόκειται για νέες θέσεις, όχι για επαναπροκήρυξη θέσεων από συνταξιοδοτήσεις.

 
ΕΑΠ
02 Ιουλ 2019 21:28

Τι φάση, 1 θέση? Θα τους τρολάρουν

 
Καλά να πάθουν
02 Ιουλ 2019 22:28

Όσα παν/μια πείστηκαν ότι με συγχωνεύσεις θα έπαιρναν και αυξημένα ΔΕΠ καλά να πάθουν.

 
Πάρε πάρε
03 Ιουλ 2019 01:53

Πάρε κόσμε διορισμούς με το τσουβάλι έτσι κι αλλιώς στα ψέματα είναι.

 
ΔΕΠ ΑΠΘ
03 Ιουλ 2019 09:16

Το 2016 που εξασφαλίστηκαν 500 νέες θέσεις ΔΕΠ (και δόθηκαν) υπήρξε ανακοίνωση/δέσμευση από το ΥΠΕΠΘ ότι το 2019 θα δοθούν άλλες 500 νέες θέσεις ΔΕΠ. Ο αριθμός των μελών ΔΕΠ σε μερικά παλιά τμήματα έχει μειωθεί ως και πάνω από 50% από την αρχή της οικονομικής κρίσης ως τώρα, ενώ ο αριθμός φοιτητών τους παραμένει ο ίδιος. Γι' αυτές τις θέσεις πρόκειται.

 
έκτακτος Επίκουρος ΑΕΙ
03 Ιουλ 2019 12:58

Με εμάς τους διδάκτορες ως έκτακτα μέλη ΔΕΠ των ήδη υπαρχόντων Τμημάτων των ΑΕΙ για χρόνια, τί θα γίνει τελικά που έλεγε το Υπουργείο; Αποτελέσαμε τη μοναδική ομάδα εργαζομένων, που απομείναμε "ξεκρέμαστοι" εργασιακώς ξαφνικά με τις τελευταίας εξελίξεις (από τη μία καταργήσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων, από την άλλη εκτός διαδικασίας για αίτηση στην Πράξη μέσω ΕΣΠΑ "νέοι διδάκτορες-απόκτησης διδακτικής εμπειρίας στα ΑΕΙ"). Ήμασταν δηλαδή "διαθέσιμοι" στα ΑΕΙ για να κάνουν τόσα χρόνια "τη δουλειά τους" (και κάθε χρόνο αξιολογούμασταν για αυτό) και τώρα δεν μάς προσφέρεται καμιά ευκαιρία;

Γιατί εμείς οι "αναπληρωτές της τριτοβάθμιας" να "τιμωρούμαστε" ποικιλοτρόπως; Από τη μία οδηγούμαστε στην ανεργία (αφού όχι δικαίωμα αίτησης!), από την άλλη η προϋπηρεσία μας στην γθμια του Υπ. Παιδείας δεν μετράται σε ενδεχόμενη προκήρυξη στη δβθμια πάλι του Υπ Παιδείας! (ενώ, αντιθέτως, οι αναπληρωτές στη δβθμια πριμοδοτήθηκαν υπέρ τους με αυξημένη προσμέτρηση προϋπηρεσίας τους, πρώτη φορά στο δημόσιο τομέα).

Και μην διατυπωθεί ο ισχυρισμός "διεκδικήστε κάποια από τις παραπάνω 500 θέσεις"... αυτές που δίνονται σε κάθε ΑΕΙ δεν φθάνουν ούτε για τα "8 μέλη ΔΕΠ ανά νέο Τμήμα" από τα τόσα που φτιάχτηκαν Πανελλαδικώς .

 
Θέσεις μελών ΔΕΠ
03 Ιουλ 2019 13:39

Όλοι νοιάζονται για τις νέες θέσεις, κανείς για την ποιότητα σπουδών στα τμήματα.

Τι είδους έρευνα θα κάνουν όσοι διοριστούν στις 500 νέες θέσεις;

Και οι νέοι διδάκτορες γιατί προσπαθούν πάση θυσία να διοριστούν σε ένα ελληνικό ΑΕΙ;

 
Επαναπατρισθείς
03 Ιουλ 2019 22:55

Δεν παίρνουμε θέσεις, οργιζόμαστε. Παίρνουμε θέσεις, (ξανα)οργιζόμαστε. Ζητάμε...τι ζητάμε αλήθεια;
Παιχνίδια εντυπώσεων ενθεν και ενθεν σε κοινωνία δημοσιογραφίστικων επικοινωνιακών χαλασμάτων. Αν οι παραπάνω απόψεις (όχι ευτυχώς όλες) ειναι μελών ΔΕΠ ή υποψήφιων μελών ΔΕΠ, τότε η ελπίδα το σκασε και απ τον πίθο της Πανδώρας. Ας ελπίζουμε να χουμε αέναες εκλογές και η παροχολογία να αναγκάζεται να ενσαρκώνεται σε πράξεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.