Placeholder

ΙΕΚ

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Πολιτικά παιχνίδια Διευθυντών ΙΕΚ

“Δεν τηρείται πάντα το σύνολο των προϋποθέσεων από τα ΔΙΕΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις”
Δημοσίευση: 03/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Θα ήταν αποτελεσματικότερο οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ να εστιάσουν στην άρτια εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, αντί να επιχειρούν να συντηρούν πολιτικά παιχνίδια τα οποία δεν αρμόζουν στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης".

Αυτό τονίζει σε ανακοινωθέν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ , απαντώντας στην ανακοίνωση   της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ,  η οποία κατήγγειλε ότι τα    ΙΕΚ δέχθηκαν οικονομικό πόλεμο από την κυβέρνηση με σκοπό την απαξίωσή τους!

Παράλληλα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  •     Ως αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση του έργου των Δημοσίων ΙΕΚ, λαμβάνουμε τη μέγιστη δυνατή μέριμνα ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματα των Διευθυντών των ΔΙΕΚ που αφορούν σε προμήθειες (πχ. υλικά εκπαίδευσης, γραφικής ύλης, ανταλλακτικών, επισκευών εξοπλισμού κλπ.). Προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών είναι να αφορούν σε δικαιολογημένες και επιλέξιμες δαπάνες λειτουργίας και να πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον σχετικό θεσμικό πλαίσιο. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν τηρείται πάντα το σύνολο των προϋποθέσεων αυτών από τα ΔΙΕΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις για τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  •     Είναι σε γνώση τόσο των Διευθυντών των ΔΙΕΚ όσο και των ίδιων των εκπαιδευτών ότι η επιλογή και η πληρωμή μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενέχει δυσχέρειες εξαιτίας του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, συνεπώς οι όποιες καθυστερήσεις είναι σε γνώση τους.
  •     Όσον αφορά στις δαπάνες μέσω των σχολικών επιτροπών και στις πληρωμές των προμηθευτών, η διαδικασία έως την ολοκλήρωση των πληρωμών απαιτεί βάσει νόμου την αποστολή του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τα ΔΙΕΚ, κάτι το οποίο δεν τηρείται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

 

Σχόλια (4)

 
Αριστεία
03 Ιουλ 2019 15:50

Ο Δντης του Μπαλτά (προεδρεύων) υπογράφει την ανακοίνωση;;

 
ΑρΣυ
03 Ιουλ 2019 17:40

Ντροπή και αισχος!!!
Για να απαντήσετε στην ανακοίνωση που μόνο πολιτικά παιχνίδια δεν υποκρύπτει βρήκατε τρόπο εύκολα και γρήγορα. Για να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες σας προς τους εκπαιδευτές και ειδικά των εκπαιδευτών μαθητείας 2018 θέλετε περισσότερο από ενάμιση χρόνο που έχει ήδη περάσει.... Ούτε λόγος για αυτό ε; Εδώ κύριοι δε μιλάμε για ικανοποίηση αιτημάτων αλλά για στοιχειώδη δικαιώματα. Σύμβαση, ένσημα, μισθός.... Θα σας άρεσε να εργάζεστε υπό αυτό το καθεστώς? Είμαι σίγουρη πως όχι. Ούτε και από τους δικούς σας μισθούς θα μας πληρώσετε.... Παρόλα αυτά έχετε το θράσος να μας εμπαιζετε. Ένα.μιση χρόνο τώρα πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού όπως κάνετε και τωρα. Μήπως να το κοιτάξετε λίγο;;;; Όλοι πια έχουν άδικο και το ινεδιβιμ λειτουργει σωστά;;;; Σταματάω εδώ για να μην ξεχάσω την ευγενική μου καταγωγή και τους καλούς μου τρόπους.
Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί και να εξετασθεί και η πλευρά η δική μας, των απλήρωτων εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ.

 
ΧΑΡΚΑΡ
04 Ιουλ 2019 00:21

Ντροπή κύριοι του ΙΝΕΔιΒιΜ!Απο πότε φταίνε οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι κ χωρίς ένσημα;Μήπως να σας ζητήσουμε και συγνώμη που τολμάμε να ζητάμε τα αυτονόητα;
Απορίας άξιο πότε προλάβατε να διαβάσετε, να συντάξετε και τελικά να εκδώσετε ανακοίνωση απάντηση στα όσα αληθή κατείγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Διεκ μεσα σε ενα 24ωρο!!!όταν για τη σύμβαση Μαθητείας των ΙΕΚ δεν έχετε καταφέρει να συντάξετε μια φόρμα εδώ και 1,5 χρόνο!!!
Πολιτικά παιχνίδια παίζετε εσείς κύριοι στην πλάτη απλήρωτων κ ανασφάλιστων επιστημόνων και επαγγελματιών, όταν βλέπουμε να μοιράζονται "επιδόματα" και "συντάξεις" ενώ εμείς είμαστε απλήρωτοι!

 
IEKtzis
04 Ιουλ 2019 11:42

Είναι παντελώς συκοφαντική η ανακοίνωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ ξέρουμε όλοι οτι πολεμούν για το καλό των ΔΙΕΚ , της Κατάρτισης , με σκοπό την ανάπτυξη και βελτίωση των δομών τους.
Αντί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να είναι αρωγός στη προσπάθεια τους, τους δημιουργεί ανυπέρβλυτα εμπόδια, γραφειοκρατεία, πρωτοφανείς καθυστερήσεις και έλειψη συνεργασίας.
Είναι πασιφανές σε όλους πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα ΔΙΕΚ μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει μόνο τα ΕΠΑΛ.
Αυτό θα αλλάξει με τη ΝΔ να υποστηρίξει το θεσμό της Επαγγελματικής Κατάρτισης που είναι μια ουσιαστική παράμετρος για την ανάπτυξη της χώρας. Τα ΔΙΕΚ, αφού τα ΤΕΙ εξαφανίστηκαν απο το χάρτη, θα έχουν τη στήριξη που τους αρμόζει ώστε να παράξουν ποιοτικά αναβαθμισμένα καταρτισμένα στελέχη για τις επιχειρήσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.