Ψηφίσματα τμημάτων του ΑΠΘ για τα φαινόμενα βίας

04/07/2019

Ενημερώθηκε: 04/07/2019, 11:09

Άκουσε το άρθρο

Ψήφισμα του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ για τα φαινόμενα βίας και την παρεμπόδιση δύο κατά σειρά συνεδριάσεων της Συγκλήτου

Η Συνέλευση του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ στη συνεδρίασή της αρ. 336/27-06-2019 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα:

«Η Συνέλευση του Τμήματος Ψυχολογίας:

• Εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των συμβάντων βίας προς συναδέλφους και των επεισοδίων βίαιης παρακώλυσης της λειτουργίας θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου.

• Εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την υιοθέτηση βίαιων μεθόδων για την επιβολή απόψεων και τονίζει ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.

• Καταδικάζει κάθε βίαιη συμπεριφορά, λεκτική και σωματική, και επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο.

• Συμπαρίσταται σε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί σωματική και λεκτική βία από όσους επιδιώκουν την επιβολή απόψεών τους με τη βία».

Ψήφισμα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ για τα φαινόμενα βίας και την παρεμπόδιση δύο κατά σειρά συνεδριάσεων της Συγκλήτου

«Η Συνέλευση του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, στη συνεδρίαση με αριθμό 344/27-6-2019, συζήτησε τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Καθηγητής κύριος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, στο κτίριο της Διοίκησης του ΑΠΘ στις 4 Ιουνίου.

Η Συνέλευση του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας συμπαρίσταται σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους που έχουν υποστεί σωματική ή λεκτική βία από “ομάδες φοιτητών” με αντιδημοκρατική συμπεριφορά και εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου. Επίσης, δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών και της πολιτείας να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας και ανομίας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μάκης
|

Ποτέ κανένα ψήφισμα και καμια λεκτική "καταδίκη" δεν πτόησε τους μπαχαλάδηδες, τους ναρκοεμπορους, και τους παραβατικούς στο ΑΠΘ και σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι πλέον φαιδρό, κυριοι/ες του ΑΠΘ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ