Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιακοί (ΠΟΣΔΕΠ): Ο απερχόμενος υπ. Παιδείας πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υπέγραψε απόφαση κατανομής 500 νέων θέσεων ΔΕΠ

“Ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού”
Δημοσίευση: 04/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , από τον ίδιο, σε πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου (σχετικά με τι 500 νέες θέσεις ΔΕΠ που εξήγγειλε)   η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών δασκάλων , η ΠΟΣΔΕΠ, με σημερινό ανακοινωθέν και υπογραμμίζει τα εξής:

Πέντε ημέρες πριν τις εκλογές: Ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, υπέγραψε απόφαση κατανομής 500 νέων θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας, παλαιά και νέα.

Δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις των πανεπιστημιακών: Η απόφαση αυτή δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ, Σύνοδος Πρυτάνεων) για τις προτεραιότητες στην κατανομή νέων θέσεων με έμφαση σε κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί.

Κονδύλια: Εξάλλου, η απόφαση για νέες θέσεις κατά την προεκλογική περίοδο είναι χωρίς αντίκρισμα, επειδή δεν συνοδεύεται από την πρόβλεψη για τα αντίστοιχα κονδύλια. Τι εμπόδιζε να ληφθεί τέτοια απόφαση τρεις μήνες νωρίτερα;

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ:

Τονίζει ότι ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικής και κινήσεων εντυπωσιασμού. Αντίθετα, απαιτεί μακροπρόθεσμο και συναινετικό σχεδιασμό.

Επαναλαμβάνει το αίτημα να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν σε ήδη λειτουργούντα Τμήματα και στη συνέχεια να δοθούν πρόσθετες θέσεις ΔΕΠ για τα νέα Τμήματα.
 

Σχόλια (14)

 
ΠΟΣΔΕΠ ΚΑΙ ΝΔ
04 Ιουλ 2019 14:07

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΒΓΕΙ Η ΝΔ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ...

ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΈΚΑΝΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

 
Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα
04 Ιουλ 2019 14:52

- προκηρύσσονται αυτόματα οι θέσεις ΔΕΠ που εκλέγονται και διορίζονται σε άλλα Ιδρύματα
- προκηρύσσονται οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται.

άρα μένει σχεδιασμός για όσες θέσεις είναι κενές με βάση τις απαιτούμενες για ορθή λειτουργία των τμημάτων (πχ. ελάχιστο 20 ΔΕΠ...και βέβαια όχι 8)

 
ΑΝΤΙ-ΤΕΕ
04 Ιουλ 2019 15:06

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αναδρομικά 3.000-7.000 Ευρώ σε κάθε μέλος ΔΕΠ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε θέσεις ΔΕΠ (τους χάριζαν τον γάιδαρο και οι ΠΟΣΔΕΠΙΤΕΣ τον κοίταζαν στα δόντια).
Ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε την στρέβλωση των ΤΕΙ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως υπέγραψε και την "συμφωνία" των Πρεσπών (την μεγαλύτερη παραφωνία).
ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε τα λεφτά σου. Θέλουμε την Ελλάδα μας.

 
@ΑΝΤΙ-ΤΕΕ
04 Ιουλ 2019 17:19

Συγνώμη αλλά

1)αναδρομικά στα μέλη ΔΕΠ δεν "έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ". Ηταν χρήματα που κακώς κρατήθηκαν και το ΣτΕ είπε ότι πρέπει να δωθούν πίσω (μετά απο χρόνια και άτοκα). Δε μας έκανε και δώρο, συμμορφώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό μας έλειπε!

2) Αν την χύμα εννοποίηση ΤΕΙ-ΑΕΙ το λέμε "σταμάτημα στρέβλωσης" να ανοίξουμε το βιβλίο με τίτλο "1984" γιατί είναι ξανά επικαιρο.

3)"Εδωσε θέσεις" - απ'ότι φαίνεται μοιράζει 500 θέσεις στα ΑΕΙ χωρίς πρόβλεψη για τα αντίστοιχα κονδύλια. Καταλαβαίνετε ελπίζω τι "δώσιμο" είναι αυτό.

 
@αντι-ΤΕΕ
04 Ιουλ 2019 21:13

Οι πανεπιστημιακοί τι έχουν αντιπροτείνει; Μόνο νέες θέσεις και νέα τμήματα ζητούν, ακόμα και μέσα στην κρίση. Καμία λογική, καμία διάθεση συνεργασίας με κανέναν υπουργό, απλώς ανακυκλώνουν αιτήματα.

 
@@αντι-ΤΕΕ
05 Ιουλ 2019 01:08

Κατ'αρχήν δεν αντιλέγετε στα επιχειρήματα 1)-3) παραπάνω, οπως φάινεται. Τώρα για τη μπάλα που πετάμε στην κερκίδα "οι πανεπιστημιακοί τι έχουν αντιπροτείνει": Αν είναι έτσι, τότε σε κάθε κριτική και κάθε τί κακώς κείμενο, μπορούμε να στρίβουμε τη συζήτηση λέγοντας "και ο Χ τι έχει αντιπροτείνει". Κάποιοι πανεπιστημιακοί ενδεχομένως να συμφωνούν με το μπάχαλο που δημιούργησε ο Υπουργός. Οι περισσότεροι ήταν και είναι αντίθετοι με την συλλήβδην πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Ηταν κίνηση εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων χωρίς ακαδημαϊκή λογική. Είδατε μελέτη σκοπιμότητας; Οχι. Είδατε μελέτη επιπτώσεων στην παιδεία, την Τεχνική και την Ανώτατη; Οχι. Αυτά είναι εκ των ουκ άνευ αγαπητέ/η. Και χωρίς αυτά - παρά μόνο με εισηγήσεις επιτροπών που ορίσαμε εμείς οι ίδιοι, έχει δικαίωμα ο καθένας να στηλιτεύει και να επισημαίνει το παράλογο της κατάστασης.
Σε ένα κανονικό κράτος αυτές οι διαδικασίες παίρνουν χρόνια, όχι 2-3 μήνες, γίνονται οι μελέτες που ανέφερα, και ορίζονται κριτήρια, με τα οποία περιμένει κανείς κάποια ΤΕΙ να μπορούν άμεσα να γίνουν πανεπιστήμια και κάποια όχι - ίσως αργότερα. Επίσης περιμένεις η πανεπιστημιοποίηση να μην εξαντλείται στην αλλαγή των επιγραφών έξω απο τα κτιρια. Και πολλά άλλα. Αυτά προτειναν "οι πανεπιστημιακοί" αλλά ο Υπουργός δεν ήθελε να ακούσει λέξη. Πιθανολογώ επειδή είχε ήδη άλλα στο μυαλό του. Ευχαριστώ το esos για τη φιλοξενία.

 
Μέλος ΔΕΠ
05 Ιουλ 2019 02:40

Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Γαβρόγλου τα Μέλη ΔΕΠ ήταν απαράδεκτος. Εκτός φυσικά από τους συναδέλφους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

 
@@αντι-ΤΕΕ & @ @@αντι-ΤΕΕ
05 Ιουλ 2019 08:47

«..αν τη χύμα ενοποίηση ΤΕΙ-ΑΕΙ..» , «..μελέτη επιπτώσεων στην Παιδεία, την Τεχνική, την Ανώτατη..»
Από τα παραπάνω φαίνεται ευθαρσώς η εκκωφαντική άγνοια σας περί του θέματος για το οποίο εκφέρετε άποψη με τόση σιγουριά και στόμφο. Ο ένας δεν γνωρίζει ότι τα ΤΕΙ άνηκαν στα ΑΕΙ εδώ και 17 χρόνια και ο άλλος μιλάει για επιπτώσεις στην Τεχνική εκπαίδευση λόγω ανωτατοποίησης τους!
Ελπίζω τουλάχιστον να μην είστε μέλη ΔΕΠ ..

 
Δ.Ρ
05 Ιουλ 2019 09:29

@αντι-τεε και τα 2
Ελπίζω και γω τουλάχιστον να μην είστε μέλη ΔΕΠ γιατι εχετε παντελη γνώση της νομοθεσίας

ΤΕΙ=ΑΕΙ, ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
Α.Κ.
05 Ιουλ 2019 12:30

Μπράβο στον κ.Γάβρογλου, μακάρι να προχωρήσει το θέμα και με την νέα Κυβέρνηση.

 
Σε ποιο κόσμο;
05 Ιουλ 2019 19:45

@Μέλος ΔΕΠ

Είναι σωστό να κατηγορούμε γενικώς έναν άνθρωπο χωρίς επιχειρήματα;

Που είδατε συνάδελφε την απαράδεκτη αντιμετώπιση των μελών ΔΕΠ;

 
Θανασης
06 Ιουλ 2019 07:50

Ο Γάβρογλου προσπάθησε να ισορροπήσει την εφαρμογή των μνημονίων με τα ρουσφέτια που ήθελε να κάνει. Ποιες μελέτες σκοπιμότητας και επιπτώσεις να λάβει υπόψιν; Ακόμα και αν το έκανε, θα ήταν κάποια επιτροπή . Ο Κυριάκος πρέπει να του στείλει ένα καλάθι περιποιημένο, του χρωστά τουλάχιστον 3 μονάδες από τις 10.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
06 Ιουλ 2019 19:32

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΝΔ. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ.

 
Πρέσπες και Γαβρόγλου σας έστειλαν στην αντιπολίτευση
07 Ιουλ 2019 15:43

Η επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών που οι Σκοπιανοί δε τηρούν σας τελείωσε.Οι χάρτες της Μεγάλης Μακεδονίας παραμένουν στις σχολικές αίθουσες,τα αγάλματα στην θέση τους,η Κίνα ζητά για να εξάγουμε προϊόντα με τον τίτλο Μακεδονικό να υπάρχει η έγκριση από τα Σκόπια κλπ.Μαζί με αυτό και ο Γαβρόγλου και τελειώσατε.Άντε γεια γιατί αν μένατε ποιος ξέρει τι άλλο κακό μας περίμενε στα εθνικά θέματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.