Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιτροπή για την Νομική Πατρών όρισε ο Κ. Γαβρόγλου

Με απόφαση που υπέγραψε στις 3 Ιουλίου
Δημοσίευση: 04/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη σύσταση εννεαμελούς επιστημονικής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτίσει  το  πρώτο  Πρόγραμμα Σπουδών του νεοσύστατου Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών , προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, χθες 3 Ιουλίου.

Η Επιτροπή  έχει ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Παρούσης Μιχαήλ του Μιχαήλ,  Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία , Θεωρία και Επιστημολογία του Δικαίου».

2. Αργυρός Γεώργιος του Δημητρίου,  Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Οικονομικό Δίκαιο».

3. Σταμάτης Κωσταντίνος του Μιχαήλ, Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Φιλοσοφία Δικαίου».

4. Κοτζάμπαση Αθηνά του Παναγιώτη,   Καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Αστικό Δίκαιο».

5. Ρεθυμιωτάκη Ελένη του Δημητρίου, μ  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Κοινωνιολογία Δικαίου».

6. Γιούνη Μαρία του Σωτηρίου,   Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Ιστορία του Δικαίου».

7. Κεσσόπουλος Αλέξανδρος του Βασιλείου-Βύρωνα,   Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Πολιτικό Σύστημα και Θεσμοί Αντιπροσώπευσης».

8. Θέμελη Όλγα του Χρήστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Εγκληματολογική Ψυχολογία».

9. Σούρλας Παύλος του Κίμωνα,   Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία Δικαίου».

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Χριστοδουλίδης Αιμίλιος του Αλεξάνδρου,   Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, με Γνωστικό Αντικείμενο: «Law Legal Theory».

2. Δήμητρα Παπαδοπούλου - Κλαμαρή του Άγγελου,   Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστρι- ακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό Αντικείμενο «Αστικό Δίκαιο».

3. Χρυσούλα Τσενέ του Ηλία,   Επίκου- ρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό Αντικείμενο: «Δίκαιο Επιχειρήσεων».

Σχόλια (4)

 
Αρθούρος
05 Ιουλ 2019 00:13

Γενναία απόφαση του υπουργού,όταν δυστυχώς,ο Τιτανικός του ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται.Είναι μία βαριά κληρονομιά γιά το λαό της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως γιά τους πρωτοπόρους που μερικοί απ'αυτούς βρίσκονται στον ουρανό, οι οποίοι είχαν οραματιστεί ένα ολοκληρωμένο ίδρυμα εδώ και πενήντα χρόνια. Μακάρι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει και το ΦΕΚ ίδρυσης του νέου τμήματος και τη νέα επιτροπή.
Και μακριά οι απαισιόδοξες σκέψεις γιά αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης. Όπως και οι πιό κακόπιστοι κριτές παρατηρούν,ήδη στα μέλη της επιτροπής, υπάρχουν τρία μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών,με αντικείμενο συναφές με το Δίκαιο.Σε μία πρόχειρη έρευνα που έκανα, υπάρχουν κι άλλοι δέκα σε γειτονικά πανεπιστήμια:Πελοποννήσου,Ηπείρου ή είναι ήδη καθηγητές σε διάφορους τομείς Δικαίου σε κάποια ιδρύματα και προέρχονται από την Αχαϊα,όπως ο γνωστός πολιτευτής της Ν.Δ.,Άγγελος Τσιγκρής και αντίστοιχα πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ας ευχηθούμε ότι αν εκλεγούν βουλευτές,να προωθήσουν την τελική ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα.Και να μην επιλεγούν καθηγητές από καμία Νομική που ήδη υπάρχει,είτε του ΕΚΠΑ,είτε του ΑΠΘ,είτε του ΔΠΘράκης.

 
Αμερόληπτος
05 Ιουλ 2019 09:14

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο απερχόμενος σε 3 ημέρες. Πόση ζημιά ακόμη θα κάνεις ακόμη Γαβρόγλου;

 
Ευτυχισμένη χώρα !
05 Ιουλ 2019 09:38

Θα γίνουν οι εκλογές, θα πάμε σε κανένα Eurogroup, θα μας πούνε τα νούμερα, θα μας πούνε τις συνέπειες άμα δε βγούνε τα νούμερα και θα "γελάμε" ! Εδώ και αρκετούς μήνες ζούμε το "80" από τη μία και το "λεφτά υπάρχουν" από την άλλη !

 
Νομική Παν. Πατρών
05 Ιουλ 2019 12:41

Μια σωστή προσθήκη στον ακαδημαϊκό χάρτη, να μειωθεί ο αριθμός εισακτέων στις Νομικές Σχολές ΕΚΠΑ και ΑΠΘ και να κατανεμηθούν θέσεις καθηγητών στο Παν. Πατρών.

Αποκέντρωση με σχέδιο και χωρίς βιαστικά βήματα. Το Παν. Πατρών προφανώς μπορεί να υποστηρίξει μια Νομική Σχολή, όπως και το Παν. Κρήτης και το Παν. Ιωαννίνων.

Άλλωστε έχουμε σε λειτουργία 6 Ιατρικές Σχολές και 6 Φυσικομαθηματικές και 7 Αρχιτεκτονικές. Για ποιο λόγο να μην λειτουργούν και 4 ή 5 Νομικές Σχολές σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδς προκειμένου να ανοίξει στην ουσία και αυτό το πεδίο σπουδών, αντί να πηγαίνουν τα παιδιά στην Ευρώπη και την Κύπρο για να παίρνουν πτυχίο Νομικής;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.