ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφίες ΙΚΥ-ΕΚΟ: Έναρξη διαδικασίας πληρωμής φοιτητών των οποίων οι ενστάσεις έχουν γίνει δεκτές από το ΔΣ του ΙΚΥ

Δημοσίευση: 05/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πως απεστάλη σήμερα στο Εθνικό Τυπογραφείο μετά την υπογραφή της από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ε. Γιαννακίδη η τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά στο πρόγραμμα υποτροφιών Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων 2017/18 (ΕΚΟ2).

Με τη συγκεκριμένη τροποποίηση εγκρίνεται αναδρομικά  η ένταξη στους δικαιούχους:  α) Των φοιτητών που είναι μέλη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που οι ίδιοι ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας έχει σταματήσει να είναι προστατευόμενο μέλος. β) Των φοιτητών που ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και οι ίδιοι ή οι γονείς τους είναι διαζευγμένοι και έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.

Συνεπώς, δεν υφίσταται κανένα νομικό κώλυμα για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ και την έγκριση των 840 από ένα σύνολο περίπου 940 ενστάσεων φοιτητών που ανήκουν στις κατηγορίες αυτές. Η διαδικασία της πληρωμής των δικαιούχων θα είναι άμεση.

Ο πρόεδρος του ΙΚΥ,

Κυριάκος Αθανασίου, ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ