Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διετή Προγράμματα ΑΕΙ: Οι αμοιβές των καθηγητών και πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Εκπαίδευσης

Στα 300 ευρώ το επίδομα των πρώην Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Εκπαίδευσης που θα αναλάβουν Οργανωτικοί Συντονιστές
Δημοσίευση: 06/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Το ύψος της ωριαίας αμοιβής διδασκόντων μελών ΔΕΠ και λοιπών κατηγοριών διδασκόντων/εκπαιδευτών στα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Κ.Ε.Ε. των Α.Ε.Ι., πλην των ακαδημαϊκών υποτρόφων, καθορίζεται   με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ως εξής:

  • μέλη ΔΕΠ 30 ευρώ,
  • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με διδακτορικό 20 ευρώ,
  • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό 18 ευρώ,
  • πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 15 ευρώ,
  • μη πτυχιούχοι/ειδικής τεχνικής εμπειρίας/εμπειροτέχνες 13 ευρώ.

Το ύψος του μηνιαίου επιμισθίου για τους Οργανωτικούς Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης των Κ.Ε.Ε., που μπορούν να τοποθετηθούν με απόσπαση οι πρών Πεεριφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι πρώην Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθορίζεται, με την ίδια απόφαση,  στα τριακόσια (300) ευρώ.

1. Ως δικαιολογητικά πληρωμής της αμοιβής των ανωτέρω διδασκόντων καθώς και του επιμισθίου των Οργανωτικών Συντονιστών ορίζονται τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Οι ανωτέρω αποζημιώσεις υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων, όπως καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

3. Οι αποζημιώσεις διδασκαλίας καθώς και το επιμίσθιο των Οργανωτικών Συντονιστών που καθορίζονται με την παρούσα απόφαση, θεωρούνται πρόσθετες αμοιβές για όσους υπάγονται στις διατάξεις του ν.4354/2015 ή του ν.4472/2017 και καταβάλλονται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς της παρ. 2 του άρθρου 104 του Συντάγματος, του άρθρου 28 του ν.4354/2015, του άρθρου 156 του ν.4472/2017 και του άρθρου 2 του ν.3833/2010.

Σχόλια (11)

 
7 Ιουλίου 2019
09 Ιουλ 2019 05:30

Με τους διευθυντές εκπαίδευσης το θα γίνει; με τους περιφερειακούς διευθυντές επίσης; με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου τι θα γίνει ;

 
7 Ιουλίου 2019
07 Ιουλ 2019 23:52

Στο καλό κ.Γαβρόγλου δεν θα μας λείψεις καθόλου , αυτό είναι το σίγουρο , τελικά ήταν δίκαιο και έγινε ΠΡΑΞΗ!!!

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
07 Ιουλ 2019 16:09

καταντια! Η ΝΔ να τα καταργησει παραυτα!!!

 
@Αργύρης Π
07 Ιουλ 2019 15:33

Αφορά τους Περιφερειακούς -ΔΕ και ΔΕΝ αφορά τα διετή.Κατάλαβε το.Άλλο το ένα άλλο το άλλο.Εκτός αν Περιφερειακοί και ΔΕ πάνε πακέτο με αυτά .

 
Βλέποντας το μέλλον
07 Ιουλ 2019 09:20

Ο θεσμός δεν θα λειτουργήσει. Το πρόγραμμα της ΝΔ μιλά για ισχυροποίηση των ΙΕΚ.
Στο εξωτερικό υπάρχει συνεργασία των ΙΕΚ με Πανεπιστήμια και εταιρείες και όχι καπέλωμα τους απο τα Πανεπιστήμια.
Ντροπή για το Γαβρόγλου η πολεμική που έκανε τόσα χρόνια στα ΔΙΕΚ... τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να εφαρμόσουν την Επαγγελματική Κατάρτιση.
Ελπίζω η ΝΔ να ακυρώσει αυτό το έκτρωμα...

 
Αργύρης Π.
06 Ιουλ 2019 18:38

@Νομικός
Πολλές σειρές βλέπετε άλλη δουλειά δεν είχαν να καταργούν αποφάσεις και νόμους. Τόσα χρόνια περάσανε και μυαλά δεν έχουμε αλλάξει. Η λογική του ράβε ξήλωνε μόνο κακό μπορεί να κάνει εφόσον ήδη έχουν αποφασιστεί τα διετή και σε πολλές περιπτώσεις είναι έτοιμα να ξεκινήσουν από Σεπτέμβρη ας δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά να καταρτιστούν σε κλάδους που πολλά ΙΕΚ δεν έχουν.

 
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
06 Ιουλ 2019 17:57

Δηλαδή ένας διοικητικός προϊστάμενος
πολιτικά τοποθετημένος όπως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης
ή εκλεγμένοι από τους διευθυντής Σχολείων όπως οι Διευθυντές Εκπαίδευσης
είναι πιο σχετικοί από τους πρώην Σχολικούς Σύμβουλους για να αναλάβουν θέσεις όπως οι παραπάνω θέσεις αξιότιμοι κύριοι του Σύριζα ;;;;;;
Η απάντηση αύριο στα εκλογικά αποτελέσματα !!!!!!!

 
Εμβρόντητη
06 Ιουλ 2019 15:29

Και καλά οι της Δευτεροβάθμιας, οι της Πρωτοβάθμιας τί σχέση έχουν με το αντικείμενο;;;

 
Έλεος.Λυπήσου λίγο τους φορολογούμενους
06 Ιουλ 2019 14:42

Γαβρόγλου.340 € παίρνει η νεολαία με οχτάωρο.Έλεος λυπηθείτε συριζέοι λίγο τον λαό.Εκτός αν τον εκδικείστε που σας μαύρισε.Πλήρωσε τα Γαβρόγλου από την τσέπη σου.Αυτό ΔΕΝ θα ισχύσει με την νέα κυβέρνηση.Εξ άλλου αφορά μόνο τους Περιφερειακούς γιατί επιλογές ΔΕ δεν έγιναν.

 
Νομικός
06 Ιουλ 2019 11:21

Απαράδεκτες αποφάσεις ως προς το περιεχόμενο και ως προς τον χρόνο. Και ως τέτοιες θα καταργηθούν ,ως οφείλουν, από την κυβέρνηση της Ν. Δ.

 
Στράτος
06 Ιουλ 2019 10:24

Έλαβαν λοιπόν το επίδομα θέσης ευθύνης οι Περιφερειακοί Διευθυντές όσο καιρό εκτελούσαν τα καθήκοντά τους και τώρα, μετά την λήξη της θητείας τους, με μία απόσπαση στα ΚΕΕ θα λαμβάνουν επιμίσθιο 300€!!!
Την ίδια στιγμή έχει προ πολλού καταργηθεί το επιμίσθιο των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν ωράριο τρέχοντας κυριολεκτικά σε δύο, τρία, τέσσερα ή και πέντε σχολεία.
Να ελπίζουμε σε κατάργηση της σκανδαλώδους ευνοϊκής διάταξης για τους πρώην Περιφερειακούς από την Ν.Δ.;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ