Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η άποψη του νέου υφ. Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια

Ο κ. Γαβρόγλου προχωράει σε αλλαγές χωρίς γνώμη της ΑΔΙΠ, όπως προβλέπει ο νόμος. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση"
Δημοσίευση: 08/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας , αρμόδιος για τα ΑΕΙ Βασίλης Διγαλάκης ,τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ξεσπάσει   κατά του Σχεδίου "Γαβρόγλου" για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη, δηλώνοντας τα εξής:

Καθαρά μικροκομματικές βλέψεις: Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου το τελευταίο διάστημα, με καθαρά μικροκομματικές βλέψεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας, υλοποιεί το σχέδιό του για τον  Ενιαίο Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Με διορισμένες Επιτροπές και όχι με την ΑΔΙΠ  οι συγχωνεύσεις: Το πράττει χωρίς αξιολόγηση, η οποία θα έπρεπε να γίνει από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), όπως προβλέπει και ο νόμος και όχι από διορισμένες, από τον ίδιο τον Υπουργό, επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι διοικήσεις των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων.

Τα υψηλού επιπέδου τμήματα των ΤΕΙ: Οι πανεπιστημιοποιήσεις τμημάτων ΤΕΙ γίνονται οριζόντια, ενώ θα έπρεπε να περιοριστούν στα υψηλού επιπέδου τμήματα των ΤΕΙ, που αναμφισβήτητα υπάρχουν και να συνοδευθούν από καταργήσεις τμημάτων χωρίς επαγγελματική προοπτική και επανίδρυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Τα ΑΕΙ της Κρήτης διακρίνονται διεθνώς : Όσον αφορά την Κρήτη, ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση και συναίνεση όλων των Κρητών, από τη μεταπολίτευση και μετά, προβλέποντας την ίδρυση δύο πανεπιστημίων: του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τις σχολές θετικών επιστημών στο Ηράκλειο και τις σχολές ανθρωπιστικών σπουδών στο Ρέθυμνο και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τις σχολές μηχανικών στα Χανιά. Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης αναπτύχθηκαν συμπληρωματικά, έθεσαν την αριστεία και την εξωστρέφεια στον πυρήνα της σύστασής τους, προσέλκυσαν καταξιωμένους επιστήμονες και τους διέθεσαν υψηλού επιπέδου υποδομές και αποδοτικό περιβάλλον λειτουργίας, ώστε σήμερα να διακρίνονται διεθνώς για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά τους επιτεύγματα.

Νέα Πολυτεχνική Σχολή στην Κρήτη: Η διορισμένη από τον υπουργό επιτροπή για το ΤΕΙ Κρήτης προτείνει την ίδρυση δεύτερης πολυτεχνικής σχολής στην Κρήτη, με 6 τμήματα πενταετούς φοίτησης και με έδρα το Ηράκλειο. Δύο από τα προτεινόμενα τμήματα – των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ενεργειακών Μηχανικών και των Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Ηράκλειο – καλύπτουν το ίδιο αντικείμενο με τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης ! Το αντικείμενο του προτεινόμενου τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, επίσης με έδρα το Ηράκλειο, καλύπτεται ήδη από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ιδρύεται και στα χαρτιά και ένα τμήμα Χημικών Μηχανικών, προκειμένου να έχει «σοβαρές συνέργειες με το νεο-ιδρυθέν Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ», όπως αναφέρει η επιτροπή, τη στιγμή που το αντικείμενο αυτό καλύπτεται πλήρως από τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Τα   καταστροφικά σχέδια του Κ.  Γαβρόγλου: Αφού οι διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης αρνήθηκαν να συναινέσουν στα καταστροφικά σχέδια του υπουργού, ο κ. Γαβρόγλου, με την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί τη διορισμένη επιτροπή του με εκδικητικό τρόπο προκειμένου να διχάσει τον Κρητικό λαό, να αναστατώσει τα πανεπιστήμια του νησιού και να υπονομεύσει τις προοπτικές ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Καμία σκέψη για το πώς θα διασυνδεθεί η γνώση με την παραγωγή, για το πώς οι νέοι απόφοιτοι θα βρουν δουλειές, για το πώς θα δημιουργήσουν οι ίδιοι δουλειές, για το πώς θα γίνουν ανταγωνιστικοί σε ένα περιβάλλον που τα εμπορεύσιμα προϊόντα και οι υπηρεσίες παγκόσμια είναι αυτά που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Δεν έχει τη νομιμοποίηση: Ο κ. Γαβρόγλου προχωράει στις αλλαγές αυτές χωρίς γνώμη της ΑΔΙΠ, όπως προβλέπει ο νόμος. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση, τη στιγμή που δεν έχει τη νομιμοποίηση για να το κάνει εν μέσω θεσμικής κρίσης, με φαλκιδευμένη εκπροσώπηση του ελληνικού λαού στη Βουλή. Υπονομεύει το μέλλον της ανώτατης παιδείας στην Κρήτη, το μέλλον του Πολυτεχνείου των Χανιωτών, δημιουργώντας δεύτερη πολυτεχνική σχολή στο Ηράκλειο.

Σχόλια (26)

 
Προς κ. Διγαλακη
08 Ιουλ 2019 22:08

Σκεφτείτε σοβαρά να επαναφέρετε τη βάση του 10 για εισαγωγή σε τμήματα της 3βαθμιας εκπαίδευσης. Τμήματα που δεν έχουν εισακτέους να κλείσουν κ οι καθηγητές μεταφέρονται μέσα στο ίδρυμα σε άλλες σχολές. Υπάρχουν πάρα πολλα τμήματα ειδικά στα τεως ΤΕΙ χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης πέρα από τα τοπικά μικροσυμφέροντα. Είναι μια τεράστια σπατάλη. Μια βάση του 10 θα κλείσει τα αχρείαστα τμήματα με μη-οριζόντιο τρόπο .

 
Ερώτηση προς τον Υφυπουργο
08 Ιουλ 2019 22:19

Ωραία μια χαρά.. τώρα που δεν θα κάνετε τίποτα απολύτως για όλα αυτά που λέγατε (ανυπόστατα κατά τη γνώμη μου αλλά δεν παίζει ρόλο) τι θα πείτε;;

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΝΤΖΑΣ - Καθηγητής ΤΕΙ Θ
08 Ιουλ 2019 23:31

Με τέτοιες (διοικητικές) απόψεις εξηγείται ΠΩΣ κατάντησε η Κρήτη με 3 Πανεπιστήμια ... περίπου. Αυτογκόλ σε Παγκρήτιο πρωτάθλημα.

 
Αρθούρος
09 Ιουλ 2019 00:02

Αυτά που έλεγε τότε ο καθόλα σεβαστός κύριος καθηγητής,θ'αναγκαστεί να τα πάρει όλα πίσω,γιατί τώρα συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι. Τί προτίθεται να πεί σ'αυτούς;Ειδικά τώρα που θα βρεθεί σε υπουργική θέση θα φερθεί τόσο άδικα και σκληρά σε παιδιά που μόλις πριν λίγο καιρό υπέστησαν τη σκληρότητα των δύσκολων θεμάτων στις εξετάσεις και θα τους πει,ότι το χ ή το ψ τμήμα που δήλωσαν ή δηλώνουν,καταργείται ή υποβαθμίζεται;Κρίμα γιατί η παράταξή μας δεν εκπροσωπεί μόνο ένα στενό κύκλο επαϊόντων,αλλά και πολλές οικογένειες που έδωσαν πολλά ευρώ στα φροντιστήρια φέτος και δε θα ανεχτούν να τους πούν να ξαναδώσουν του χρόνου τα παιδιά τους.Ο Κυριάκος,κύριε Διγαλάκη στην Κρήτη όπως ξέρετε καλύτερα από μένα,δεν κατάφερε να εισακουστεί από τους πατριώτες σας, όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα,η προσπάθειά του απέδωσε καρπούς και έπεισε πολύ κόσμο.Όμως αυτά τα νωπά εκλογικά αποτελέσματα,ήρθαν μετά από πολύ κόπο κι αγώνα ο οποίος δεν μπορεί να πυροδοτηθεί και να τεθεί σε αμφισβήτηση κιόλας με το καλημέρα.Γι'αυτό,ξανασκεφτείτε τα κε καθηγητά και προσπαθήστε να εισαγάγετε την ΑΔΙΠ στο παιχνίδι με εποικοδομητικό και όχι με αναθεωρητικό τρόπο.

 
Γιωργος
09 Ιουλ 2019 00:27

Εδώ σας θέλω να ακούσουμε επιτέλους μια ΣΟΒΑΡΉ πρόταση για τους απόφοιτους ΤΕΙ μηχανικούς και μη χωρίς ΕΔ.

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β.- Καθηγητής ΤΕΙ Θ
09 Ιουλ 2019 00:45

Θα θέσετε και ΘΕΣΜΙΚΑ, εν αμφιβόλω το ΕΝΙΑΙΟ της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Γιατί με την θέση σας ΑΥΤΟ ακριβώς κάνατε ...

 
γονέας φοιτητή πρωην ΤΕΙ
09 Ιουλ 2019 10:19

Ακόμα δεν ανέλαβε η Νδούλα και ετοιμάζονται να καταστρέψουν τις ζωές χιλιάδων παιδιών. Θα το μετανιώσουν πικρά πολλοί από αυτούς που τους ψήφισαν. Φυσικά η ΝΔ δεν θέλει ενιαία, δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους εφόσον προωθεί τον ιδιωτικό τομέα και στην Παιδεία. Το είδαμε το "θαύμα" της ιδιωτικής εκπαίδευσης, πχ στην Μ. Βρετανία όπου σπουδάζουν μόνο τα παιδιά των λόρδων και άλλων "ευγενικής καταγωγής" ανθρώπων γιατί απλούστατα τα παιδιά από τις λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τα χρήματα για τις πανάκριβες σπουδές. Μη στεναχωριέστε, έχω συγγενείς εκεί και τα ξέρω από πρώτο χέρι.

 
Θανάσης
09 Ιουλ 2019 11:29

Ήρθαν οι πραιτοριανοί να βάλουν τάξη. Για όλα φταίνε τα ΤΕΙ που 35 χρόνια δεν έχουν το παραμικρό επαγγελματικό δικαίωμα. Αφού δεν έχετε το σθένος να δώσετε τα δικαιώματα που μας αναλογούν καλύτερα να τα κλείσετε. Πιο τίμιο θα ειναι !!

 
Θανάσης
09 Ιουλ 2019 11:36

Ήρθαν οι πραιτοριανοί να βάλουν τάξη. Για όλα φταίνε τα ΤΕΙ που 35 χρόνια δεν έχουν το παραμικρό επαγγελματικό δικαίωμα. Αφού δεν έχετε το σθένος να δώσετε τα δικαιώματα που μας αναλογούν καλύτερα να τα κλείσετε. Πιο τίμιο θα ειναι !!

 
Νίκος Θεοφανούδης
09 Ιουλ 2019 12:11

Κύριε Διγαλάκη, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο δεν έχει ούτε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ενεργειακών Μηχανικών ούτε τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Αντιθέτως έχει τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τα τμήματα που αναφέρατε ήταν στο πρώτο πόρισμα για το ΤΕΙ Κρήτης.

 
ΛΕΟ
09 Ιουλ 2019 12:13

το grecomaster που ειναι επισης χωρις τη συμφωνη γνωμη της αδιπ και θεσπιστηκε παραβιαζοντας καθε εθνικη και ευρωπαικη διαδικασια, θα το καταργησετε?

 
ΠΡΩΗΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ
09 Ιουλ 2019 13:38

Κλείστε όλα τα πρώην τμήματα ΤΕΙ χαμήλής ζήτησης. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης !!!

 
Ε. Μ. - Καθηγητής Τ.Ε.Ι.
09 Ιουλ 2019 14:18

Κύριε υπουργέ,
Μια απορία: Αφού, σύμφωνα με τη γνώμη σας, ορθώς "οι διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης αρνήθηκαν να συναινέσουν στα καταστροφικά σχέδια του υπουργού (Γαβρόγλου)", δικαιούνται άραγε οι διοικήσεις των ΤΕΙ να αρνηθούν να συναινέσουν με τα δικά σας σχέδια αν τα θεωρήσουν "καταστροφικά";

 
Νέα τμήματα
09 Ιουλ 2019 15:27

Προεκλογικά δημιουργηθηκαν πολλα τμηματα για καθαρα ψηφοθηρικους λογους. Ειναι ακομα αδεια. Κλειστε τα πριν διοριστει ο πρωτος. Δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης. Η σπαταλη στο μεγαλειο της.

 
Αρθούρος
09 Ιουλ 2019 15:45

Προς Πρώην τμήματα ΤΕΙ:Θα σου άρεσε αν ήταν ο γιός σου ή η κόρη σου,ή τα ανίψια σου φοιτητές σε κάποιο απ'αυτά ή να επέλεγαν τώρα στο μηχανογραφικό τέτοια τμήματα,αυτά να έκλειναν ή να υποβαθμίζονταν;Θα σου άρεσε αν ήταν τα παιδιά σου καθηγητές σε κάποιο απ'αυτά,να έκλειναν;Τί να κάνουμε κύριε,όταν πονάει το αφτί ή η μύτη δεν κόβουμε το κεφάλι.Κι όταν ανοίγουμε το στόμα μας,πριν μιλήσουμε,το βρέχουμε λίγο στον εγκέφαλο πριν πούμε κάτι.Και στο λέμε εμείς που δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ.

 
Μιχάλης
09 Ιουλ 2019 16:20

Να μην πάρουν κανένα εισακτεο τα νέα αυτά τμήματα καθώς και όσα άλλαξαν όνομα κλπ

μοιράστε τους εισακτέους με μεταγραφές στα υπόλοιπα (οι μισοί πάνε στα κεντρικά ούτως η άλλως)

Δώστε +20 μέρες για το μηχανογραφικό, ούτως ή άλλως ο αλγόριθμος που βγάζε ιεισακτέους το πολύ να θέλει μία μέρα

αν πάρουν θα πρέπει να τελειώσουν αυτοί οι φοιτητές, πράγμα που σημαίνει καμία μεταρύθμιση για τα επόμενα 10 χρόνια

και πως θα βγουν χωρίς μέλη ΔΕΠ? θα πληρώνετε εκτακτους για 10 χρόνια? έλεος!

καλύτερα μερικά σοβαρά τμηματα με >20 μέλη ΔΕΠ παρά ένας σωρός από τμηματάκια με 3-10 μέλη ΔΕΠ που δεν μπορούν να καλύψουν το αντικέιμενο
(εκτός να είστε διατεθιμένοι να δίνετε 800+ θέεις ΔΕΠ κάθε χρόνο μόνο για τα νέα τμηματα) σε βάθς 10ετίας

Η Κεραμέως φαίενται σοβαρό άτομο ελπίζω να μην κοροιδέψει τους νέους φοιτητές οτι θα σπουδάσουν κάτι που το πανεπιστημιο /ΤΕΙ τους δεν μπορεί να στηρίξει

 
NIKOLAOS
09 Ιουλ 2019 19:50

Μια χαρά μπορούν να δουλέψουν όλα τα νέα τμήματα αν φέρουμε και ξένους φοιτητές στα τμήματα αυτά με παράλληλα τμήματα στην αγγλική με δίδακτρα για τους ξένους εκτός ΕΟΚ προκειμένου να έχουμε εισροές αλλά και να δουλέψουν και οι νέοι διδάκτορες και να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Θα πρέπει το θέμα να το δούμε εμπορικά και να παρατηρήσουμε την Αγγλία και την Κύπρο τι εισροές χρημάτων έχουν . Η τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ο Τουρισμός πρέπει να είναι η βαριά βιομηχανία της ηλιόλουστης Χώρας μας και να μην την απαξιώνουμε διότι δεν έχουμε άλλες επιλογές με πισωγυρίσματα. Επίσης πολλά παιδιά τώρα συμπληρώνουν μηχανογραφικό και δεν μπορούμε να τα πετάξουμε έξω τελευταία στιγμή. Ας δουλέψουν όπως είναι δομημένα τα νέα τμήματα και στη πορεία ας αξιολογηθούν και βλέπει η κυβέρνηση.

 
@ Αρθούρος
09 Ιουλ 2019 20:45

Αγαπητέ μου αν ήταν η κόρη σου ,ο γιος σου ,τα ανηψιά σου πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΙ και ξαφνικά έκλειναν τα τμήματά τους χωρίς να λάβουν καν υπόψιν ότι υπάρχουν πίσω ήδη πτυχιούχοι και χωρίς καν να ληφθεί μέριμνα για την τύχη τους θα σου άρεσε;
Επειδή έχω διαβάσει και προηγούμενες τοποθετήσεις σου δεν βλέπω την ίδια συγκίνηση ...
Όχι άλλα δάκρυα λοιπόν .
Η νέα Υπουργός μαζί τον νέο υφυπουργό θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους .
Υπομονή.

 
Αρθούρος
10 Ιουλ 2019 00:25

Προς Αρθούρος@:Χαίρομαι που παρακολουθείτε τα ταπεινά μου άρθρα. Ωστόσο, θα καταλάβατε ότι είμαι πολύ αυστηρός,επειδή πραγματικά υποστηρίζω τη νέα κυβέρνηση όχι ευκαιριακά,σα να περιμένω κάτι απ' αυτήν, αλλά ουσιαστικά. Γι' αυτό και διαχωρίζω τους απόφοιτους των ΤΕΙ σ'αυτούς πριν από το 2001 και σε κείνους μετά το 2001.Μην επαναλαμβάνουμε το γιατί,τα έχουμε πει δεκάδες φορές.Κατ'αυτόν λοιπόν τον τρόπο,ναι,δε λυπούμαι γιά τους μισούς απόφοιτους που διεκδικούν τάχα ισοτίμηση των πτυχίων τους γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπούν στην ίδια μοίρα οι σημερινοί δεκαεφτάρηδες με τους σαρανταπεντάρηδες που είναι οι περισσότεροι απ'αυτούς πριν το 2001.
Όσο γιά τους υπόλοιπους,εγώ δεν περιμένω τίποτε από κανέναν,εσείς είστε εκείνοι που λειτουργείτε στη λογική του πελατειακού κράτους,που αφού δεν τα έκανε ο Γαβρόγλου που έχυνε πολλά δάκρυα γιά σας,λόγω προεκλογικής περιόδου στις αιτιολογήσεις του γιά την αναβάθμιση των τετραετών τμημάτων σε πενταετή,στρέφεστε τώρα στους νεοδημοκράτες.Αλλά το πελατειακό κράτος πρέπει να τελειώνει.Το ζήσαμε,μεγαλώσαμε μ'αυτό και τώρα να το αφήσουμε πίσω σα μία γραφική ιστορία.Μπορούμε;Εγώ ελπίζω ότι ο Κυριάκος μπορεί.Ν'αφήσει τα βαρίδια του παρελθόντος και να μην κάνει ό,τι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982 όταν μονιμοποίησε εκατό χιλιάδες συμβασιούχους της Ν.Δ.και μεγέθυνε το κράτος μέσα σε δύο χρόνια.Να μην κάνει αυτό που έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2005,όταν είπε ότι θα επανιδρύσει το κράτος και μονιμοποίησε όλους τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ.Και οι δύο έβαλαν σε πρώτη θέση τους πελάτες του δημοσίου που μεταφράζονταν σε ψήφους.Κι επειδή και τα δικά σας αιτήματα,τα προβάλατε με τον ίδιο χυδαίο τρόπο προεκλογικά κάποιοι από σας,ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι κι ότι απ'αυτούς θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ,εγώ δεν τα δέχομαι κι ούτε ο Κυριάκος θα το δεχτεί.

 
Ο ΕΡΩΤΩΝ
10 Ιουλ 2019 04:56

Τι γίνεται με το ΠΑ.Δ.Α.;;;.

Είχατε εξαγγείλει πολλάκις και στο Περιστέρι προεκλογικά ότι θα το μετονομάσετε σε Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Τελευταίως (λίγο πριν τις εκλογές), με απόφαση του κ.Γαβρόγλου έγιναν 5-ετή τα τμήματα Μηχανικών στο ΠΑ.Δ.Α., ώστε εν δυνάμει να γίνουν Πολυτεχνική Σχολή μελλοντικά, εάν δεν παρέμβετε τώρα, το ΠΑ.Δ.Α. θα λειτουργήσει σαν Πολυτεχνική Σχολή αργότερα. Οπότε, τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών θα μείνουν σαν προεκλογικές εξαγγελίες.

Δεν βλέπω να αναφέρεστε στο ΠΑ.Δ.Α., στο οποίο σημειωτέων λειτουργούν μέχρι σήμερα τα 4-ετή τμήματα Μηχανικών και δεν χορηγούν Πιστοποιητικά Αποφοίτησης στους απόφοιτους των 4-ετών, γιατί τους λένε ότι θα συνεχίσουν στα 5-ετή.

Είναι Νόμιμο αυτό που γίνεται;;;.

Ευχαριστώ!.

 
@ Αρθούρος
10 Ιουλ 2019 10:13

Καταρχήν τα πολιτικά διλήμματα προς τον νέο υφυπουργό του στυλ ο Κυριάκος δεν κατάφερε να εισακουστεί στην Κρήτη δεν πιάνουν... Και θυμίζουν το πελατειακό κράτος του παρελθόντος...
Καλό είναι φυσικά ο νέος Υφιπουργος να αποσαφηνίσει γρήγορα στους νέους φοιτητές ότι τα πενταετή τμήματα υπάρχουν μεν αλλά δεν είναι πολυτεχνεία με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τωρα οι διαδικασίες για τους πτυχιούχους που μάλλον θα υπάρξουν (έτσι τουλάχιστον ακούγεται ), θα είναι για όλους διότι οτιδήποτε άλλο είναι νομικά αδύνατο και έχει εξηγηθεί πολλάκις στο παρελθόν.
Ελπίζω να είναι απαιτητικές διαδικασίες με μαθήματα ή και προϋπηρεσία.
Αλλά αυτό είναι δευτερεύον , το πρωτεύον είναι οι νυν και οι μελλοντικοί φοιτητές να διασφαλιστούν και παράλληλα να ενημερωθούν έγκαιρα ότι άλλο ΠΑΔΑ άλλο Πολυτεχνείο.

 
@Ο ΕΡΩΤΩΝ
10 Ιουλ 2019 10:45

Τι θέλετε να γίνει με το ΠαΔΑ;
Το είχαμε πει πολλάκις ότι ΔΕΝ γίνεται καμία μετατροπή παρά μόνο σε κάποιων όνειρα...
Ίσως τώρα το καταλάβουν κάποιοι.
ΥΓ τα πενταετή ήδη τρέχουν.. έχει τελειώσει το θέμα εδώ και 1 μηνα

 
Αρθούρος
10 Ιουλ 2019 14:50

Συμφωνώ με τον καθηγητή του ΠΑΔΑ κύριο Νικήτα Χιωτίνη που εξακολουθεί να διακηρύττει την τετραετή λειτουργία των πρώην τμημάτων ΤΕΙ που αναβαθμίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σε πενταετή.Η παραπάνω ενέργεια του προηγούμενου υπουργού,είναι σαφώς βεβιασμένη γιά τμήματα που βρίσκονται σε διαδικασία μετάβασης και γι'αυτό δεν έχουν προλάβει να αφομοιώσουν τα νέα προγράμματα σπουδών,ούτε έχουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό ούτε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ειδικά τα επαρχιακά και κυρίως το ΕΛΜΕΠΑ. Άρα πότε πρόλαβαν να αξιολογηθούν; Επειδή αυτό το αποφάσισε κάποιος υπουργός;Εδώ είναι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ΑΔΙΠ με εποικοδομητικό τρόπο.
Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση δε θα συνεχίσει αυτή τη διαδικασία και ότι θα κάνει ενέργειες ώστε να κάνει διακριτή τη λειτουργία του ΠΑΔΑ από τη λειτουργία του Πολυτεχνείου.Είναι και η μόνη σωστή κι ενδεδειγμένη λύση γιατί οι προσφυγές των ενδιαφερομένων των Πολυτεχνικών σχολών, καθηγητών και πτυχιούχων,στα δικαστήρια θα ακολουθήσουν αθρόες και θα έχουν δίκιο.Εξάλλου,αυτό το υπαινίχθηκε και ο ίδιος ο κύριος Γαβρόγλου.
Τέλος,γιά να είμαι δίκαιος,ορισμένοι από τους πτυχιούχους των πρώην ΤΕΙ,ειδικά μετά το 2001,πιθανό να έχουν δίκιο,εφόσον έχουν τελειώσει μεταπτυχιακό, ένα ή περισσότερα ή και διδακτορικό.Η Ν.Δ. πρέπει να εξετάσει κατά τμήμα τέτοιες περιπτώσεις και να τους ισοτιμήσει τα πτυχία χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση.

 
Άλλο Τει άλλο πολυτεχνείο
10 Ιουλ 2019 14:56

Τα Τει δεν έχουν το ίδιο επίπεδο σπουδών και θεωρητική εμβάθυνση για να εξισωθούν με τα πολυτεχνεία τα οποία ήδη είναι υπερπληθή και στο σύνταγμα οι ρόλοι τους είναι διακριτοί. Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου πρέπει να καταργηθεί και ταυτόχρονα να κλείσουν πολλά τμήματα ΤΕΙ αλλά και πανεπιστημιακά. Μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι τα πτυχία θα έχουν αντίκρυσμα.

 
@Ο Ερωτών
10 Ιουλ 2019 14:58

Τι ακριβώς θέλετε να γίνει;
Τίποτα απολύτως αφού οποιαδήποτε μετατροπή είναι αδύνατη οπως εχουμε πει τόσες και τόσες φορές..
Ακούει κάποιος σχολιαστής «εκ των έσω» να μας διαφωτίσει πως θα γίνει η μετατροπή σε εφαρμοσμένων επιστημών; Είναι 10 του μήνα..

 
@Άλλο Τει άλλο πολυτεχνείο
10 Ιουλ 2019 17:13

Το σχόλιο σας μάλλον δημοσιεύτηκε καθυστερημένα κανένα χρόνο καθώς δεν υπάρχουν ΤΕΙ να κλείσουν πλέον αλλά ΜΟΝΟ πανεπιστήμια..
Ποιος νόμος Γαβρόγλου να καταργηθεί αγαπητέ? Πως είναι δυνατόν να καταργηθούν πανεπιστημιακά Τμήματα σε μία μέρα επειδή απλά δεν συμφωνείτε στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις/αναβαθμίσεις (όπως θέλετε πείτε τις) των τμημάτων ΤΕΙ που έγιναν?
Φοιτητές πλέον σπουδάζουν ή θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους σε 1,5 μήνα στα περισσότερα από αυτά τα νεά Τμήματα και εσείς ονειρεύεστε.
Δεν πειράζει θα σας ξυπνήσει ο Κυριάκος..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.