ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Tο who is who της νέας υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Δημοσίευση: 08/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα.
 
Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
 
Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
 
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου.
 
Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Ετικέτες: 
Σοφία Ζαχαράκη

Σχόλια (11)

 
Ph.Ed.
09 Ιουλ 2019 15:57

Η κ. Ζαχαράκη έχει υπηρετήσει (Σεπτεμβρίος 2012 – Ιούνιος 2014) στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη (τότε υπουργού Ανάπτυξης) και κατόπιν (Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2015) στο γραφείο του Β. Κοντοζαμάνη, γενικού γραμματέα Υγείας επί Βορίδη, ενώ βλέπω και ανάρτηση ότι από το 2016 που βρίσκεται με οργανική στο 2ο Δ.Σ Κηφισιάς δεν έχει καν πατήσει το πόδι της στη σχολική μονάδα.
Ως εκ τούτων, εάν αναλογισθούμε ότι είναι γεννημένη το 1976 και οι σπουδές της πρέπει να διήρκησαν το ελάχιστο 6 έτη, δεν διαφαίνεται πουθενά ο ισχυρισμός ότι δούλευε επί 11 χρόνια με ιδιαίτερα, καθώ και σε ιδιωτικά - δημόσια σχολεία .
Μου αρέσει που είναι χαμογελάστό πρόσωπο, αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος της ως κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και το τι αναμασούσε στις τηλεοπτικές αψιμαχίες με τα άλλα αστέρια του πολιτικού στερεώματος.
Ελπίζω, να φανεί έστω και λίγο θετική στην ενασχόλησή της με τα εκπαιδευτικά θέματα του υπουργείου.

 
ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ
09 Ιουλ 2019 13:22

@επιτέλους, σοβαρά κριτήρια

Έσείς που γνωρίζετε τα πάντα, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια "προοδευτικά" κόμματα είναι κατά του μαθητοκεντρισμού και για ποιό λόγο; Ιδεοληψίες;

 
Κώστας
09 Ιουλ 2019 12:22

Η κ. Ζαχαράκη είναι ακόμα μόνιμη εκπαιδευτικός, τοποθετημένη στο 2ο Δ.Σ. Κηφισιάς, στο οποίο όμως δεν την έχουμε δει την τελευταία τριετία.

 
Δον Κιχώτης
09 Ιουλ 2019 11:56

«... και των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται. Υπέρμαχες της αριστείας...»

1. Δεν φταίει αποκλειστικά η ΝΔ αλλά αυτά τα αλλεπάλληλα βαφτίσια του Υπουργείου,
δεν τιμούν κανέναν...
2. 2.250.000 πολίτες ψήφισαν την ΝΔ. Πόσοι απ' αυτούς είναι γονείς άριστων μαθητών;
Βελτιωμένα Προγράμματα Σπουδών για όλους, άριστα σχολικά βιβλία για όλους,
αποτελεσματική υποστήριξη των εκπαιδευτικών με άριστους σχολικούς συμβούλους.
Αυτά πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα μιας αληθινής πατριωτικής Κυβέρνησης για την
ΠΕ και τη ΔΕ.

 
@ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
09 Ιουλ 2019 11:31

Kai να μην ξεχνάμε με απόσπαση στο γραφείο και εξ απορρήτων του τεως συριζαίου ΓΓ ΔΙΑ ΒΙΟΥ Παυσανία Παπαγεωργίου !!!! Μα γιατί δεν το αναφέρει η κα Ζαχαράκη αυτό ????

 
Επιτέλους χαμογελαστά νιάτα και ζωντάνια
09 Ιουλ 2019 10:56

@Επιτέλους ,σοβαρά κριτήρια.Φυσικά θέλω νεανικά πρόσωπα γεμάτα ζωντάνια και ορμή.Έχουν την δύναμη να κάνουν πολλά.Όσο για τα περί νεοφιλελευθερισμού κλπ που γράφεις είμαστε στον 21ο αιω .και πάμε μπροστά χωρίς ιδεολογικά κωλύματα των λαϊκών κομμισαριάτων.Είδαμε και τους υπέργηρους Υπουργούς που προασπίζεσαι.Αντισυνταγματικοί νόμοι όπως κρίθηκαν από το ΣτΕ και δεν εφαρμόστηκαν,σκληρός ξύλινος διχαστικός πολιτικός λόγος,κανένας διάλογος,ιδεοληψίες προϊστορικών εποχών,αντισυνταγματικές ψηφοφορίες επιλογής στελεχών που παραπέμπουν στα πρώτα χρόνια της εποχής των σοβιέτ κλπ.
Η πλημμυρίδα διορισμού δεκάδων επιτροπών σε ελάχιστους μήνες χωρίς κριτήρια και δημόσια πρόσκληση δεν είναι νεοφιλελευθερισμός αλλά αυτό το ιδεοληπτικό που φεύγει .Το αυτό και οι δεκάδες ΥΑ μέχρι και χθες . Ο κόσμος πάει μπροστά και με τα νιάτα.

 
Σταύρος
09 Ιουλ 2019 10:46

Το "έχει εργαστεί σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία" αόριστο. Πόσα χρόνια, πού, σε ποια σχολεία;

 
Όλα Καλά
09 Ιουλ 2019 10:44

@επιτέλους, σοβαρά κριτήρια!

Και που να δεις το χαμόγελο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό με συγκινεί τα μάλα, χαχα. Κάνουμε λίγο humor, αν δεν σας πειράζει.

 
επιτέλους, σοβαρά κριτήρια!
09 Ιουλ 2019 10:17

Ναι, συμφωνώ... Το χαμόγελο και η νεανική επιδερμίδα εγγυώνται και νεανικές πολιτικές!!
Συμβουλευτείτε τα σχετικά λήμματα της Βικιπαίδεια "Κλασικός Φιλελευθερισμός" και "Νεοφιλελευθερισμός" για να δείτε τις νεανικές ιδέες!!!
Δεν μπορεί, όχι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ρηχότητα! Πόσων χρόνων είστε;;;;

 
Επιτέλους χαμογελαστά νιάτα και ζωντάνια
09 Ιουλ 2019 02:41

Είχαμε πήξει στους αγέλαστους υπερήλικες υπουργούς με ιδεοληψίες του 19ου αιώνα.Δεν υποτιμώ την ηλικία (μοιραία εκεί θα φτάσουμε όλοι) αλλά το Παιδείας με υπέργηρους Υπουργούς πως μπορεί να αισθανθεί τον 21ο αιώνα και τον παλμό των νιάτων;Επιτέλους δύο χαμογελαστές νέες γυναίκες με μυαλά της εποχής μας και των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται.Υπέρμαχες της αριστείας και της νέας εποχής.Και μόνο που χαμογελάνε ενώ οι προκάτοχοί τους ήταν αγέλαστοι με οργή σαν να πάνε σε πόλεμο κάνει την.διαφορά.

 
Όλα Καλά
09 Ιουλ 2019 01:40

Είναι νέα και ομορφούλα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ