Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Tο who is who της νέας υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση: 08/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκπαίδευση και Προσωπική Ζωή

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένη με τον Δημήτρη Λουκά, δικηγόρο, με τον οποίο έχουν δύο γιους, τον Λουκά και τον Κωνσταντίνο.

Τόπος και ημερομηνία γέννησης: Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 1980

Απόφοιτος του:

    Harvard Law School: Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής (LL.M.) με ειδίκευση στο δίκαιο της διαιτησίας.
    Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas): Μεταπτυχιακός τίτλος νομικής με ειδίκευση στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και τη διαιτησία (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).
    Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas): Πτυχίο νομικής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Επαγγελματικές Δραστηριότητες

    Δικηγόρος – Μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης.
    Εργάζεται ανελλιπώς ως δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου.
    Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία, εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής.
    Μετά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις ΗΠΑ, εργάστηκε ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία Cravath, Swaine & Moore LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη.
    Από το 2007 δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στην Ελλάδα. Είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Κεραμεύς & Συνεταίροι που εδρεύει στην Αθήνα.

Κοινοβουλευτικές – Πολιτικές Δραστηριότητες

    Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με η Νέα Δημοκρατία.
    Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
    Είναι Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.
    Είναι μέλος στις ακόλουθες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:

    Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
    Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας
    Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό
    Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με τη Φινλανδία.

    Κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, συμμετείχε επιπλέον στις ακόλουθες Επιτροπές:
        Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
        Ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων
        Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
        Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και από το Μάρτιο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2016 Υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Έντονη κοινοβουλευτική και πολιτική δραστηριότητα: πάνω από 330 ερωτήσεις, πάνω από 50 ομιλίες στη Βουλή και 130 εκτός, περισσότερα από 35 ενημερωτικά δελτία, συμμετοχή σε δεκάδες εκδηλώσεις, διαρκής παρουσία και αρθρογραφία στα ΜΜΕ.

Διαμόρφωση προτάσεων ΝΔ μεταξύ άλλων για: συνολικό πρόγραμμα παιδείας, δικαίωμα ψήφου Eλλήνων ομογενών, βελτίωση καθεστώτος δωρεάς ιστών-οργάνων.

Κοινωνικές Δραστηριότητες

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης:

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός (www.desmos.org), το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης.

Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (8)

 
Άριστο βιογραφικό της κας Κεραμέως
09 Ιουλ 2019 00:52

Και πάνω από όλα δούλεψε χρόνια στον σκληρό ιδιωτικό τομέα.Δεν ήταν κρατικοδίαιτη ,ούτε άνθρωπος των υπογείων κομματικών ανελίξεων.Μετριοπαθής , χωρίς κομματικές εμπάθειας και σκληρό κομματικό λόγο.Δηλ.πολιτικός του 21ου αιώνα . Να έχει καλή θητεία.

 
Όλα Καλά
09 Ιουλ 2019 01:31

To who is who; Τι αγγλικά είναι αυτά αγαπητό esos; Σαν τον Τσίπρα γνωρίζετε άπταιστα αγγλικά και εσείς; Χαχα. Πλάκα κάνω. Μπράβο στην κυρία Κεραμέως που είναι πολύ μορφωμένη και ελπίζω να κάνει κάτι καλύτερο για την παιδεία.

 
Πολύ καλός Δικηγόρος
09 Ιουλ 2019 08:04

Το βιογραφικό της μπορεί να είναι πολύ καλό για δικηγόρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό για Υπουργός Παιδείας όπου καλείτε να χειριστεί θέματα για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδεα .
Να ελπίζουμε απλά ότι θα εχουν επιλέγει οι κατάλληλοι σύμβουλοι; Σε διαφορετική περίπτωση πιθανότατα δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα πρακτικα λόγω μη γνώσης του αντικειμένου και λογικής/σύνεσης (ως πολύ καλός δικηγόρος)

 
όλα καλά;
09 Ιουλ 2019 10:03

Πολύ καλός επαγγελματίας και επιστήμονας δεν σημαίνει απαραίτητα παντογνώστης, ιδιαίτερα του πολύπαθου χώρου της παιδείας. Θα δούμε...

 
Θανάσης
09 Ιουλ 2019 11:03

Eμένα πάλι γιατί το Harvard μου δείχνει ζωή παραμυθένια ; Πότε θα μπει κάποιος από την πραγματική ζωή στην πολιτική;; Έως πότε θα μας κυβερνούν τα παιδιά των πλουσίων ;

 
@Θανάσης
09 Ιουλ 2019 12:28

Στο Χάρβαντ σπούδασε ο Γαβρόγλου και μεγάλος αριθμός πολιτικών και των γόνων τους από όλο το πολιτικό φάσμα.Αν σου απαριθμήσω πόσοι αριστεροί σπούδασαν εκεί θα μας πιάσει ο δεκαπενταυγουστος.Όχι μόνο για την Κεραμέως να το επικρίσεις.

 
Απορία
09 Ιουλ 2019 16:00

Η σχέση της με την δημόσια παιδεία ποια είναι;

 
Τί θα γίνει με τα ΚΕΕ και τους ΔΕ κα.Κεραμέως;
10 Ιουλ 2019 01:35

Θα καταργηθεί η απόσπαση για 5 χρόνια των πρώην Περιφερειακών και των Διευθυντών Εκπαίδευσης;
Θα αντικατασταθούν οι ΔΕ που είναι σε παράταση θητείας εδώ και ένα χρόνο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.