Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Το “ναρκοπέδιο” που παραλαμβάνει η Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση: 09/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Γιάννη  Π. Πλατάρου Μαθηματικού

Θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν εν δυνάμει στην Εκπαίδευση και θα τα βρει μπροστά της η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ (όπως πλέον θα ξαναλέγεται το πολυώνυμο Υπουργείο) Πιστεύω οι συνεργάτες της Ηγεσίας να είναι πειστικοί ως προς τις προτεραιότητες και  τις Υπηρεσιακές και τις πολιτικές.   

Πρώτο πρόβλημα:  Οι Υπηρεσιακές μεταβολές που δεν έχουν γίνει. Ακούγεται τετριμμένο και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες υπερωρίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μεσοκαλόκαιρα σε χρόνο επίσημων διακοπών. Πιθανόν να χρειάζεται και επίσημη έγγραφη ανάκληση αδειών και αναζήτηση των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στις παραλίες και στα βουνά. Μπορεί να γίνει αυτό; Δύσκολο πολύ με δεδομένη την σύνθεση των Συμβουλίων, όπου η πλειονότητα -πλειοψηφία είναι διορισμένα ενεργά μέλη της προηγούμενης Κυβέρνησης χωρίς εμπεδωμένη κουλτούρα τυπικού Υπηρεσιακού καθήκοντος .

Για να λειτουργήσει σωστά  ένα Συμβούλιο, πρέπει οι αποφάσεις  του και οι κλήσεις του να είναι ευχερείς και αποτελεσματικές. Να ξέρουν τις συνεδριάσεις του οι ενδιαφερόμενοι (που είναι σε διακοπές) να κάνουν αιτήσεις (ηλεκτρονικά;) να κάνουν τυχούσες ενστάσεις αφού ενημερωθούν εγκαίρως επί των αποφάσεων κτλ. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Από 1η Σεπτεμβρίου, με εργώδεις υπερπροσπάθειες όλων και με κόστος σωματικό και ψυχικό. Όμως, τώρα αρχίζει το πρόβλημα…

Αν θέλει η Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, ας τολμήσει να πειραματιστεί με τα τωρινά Συμβούλια. Δεν πρέπει να το κάνει κατά την γνώμη μας. Πρέπει να τα αλλάξει …χτες!  Ποιος έχει την πλήρη αρμοδιότητα να τα αλλάξει; Απάντηση: Ο τοπικός Περιφερειακός Διευθυντής. Με τι κριτήρια θα τα αλλάξει; Απάντηση: Με το εξής ένα: 15-ετής εκπαιδευτική προϋπηρεσία που έχουν πλέον σχεδόν όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Είναι αυτό λύση σε μια ορατή υπονόμευση των θεσμών από τα μέλη της προηγούμενης κατάστασης; Έχουν δώσει τέτοιο «δικαίωμα» ; Απάντηση : Ναι, με την άρνηση προσέλευσης σε συνεντεύξεις και κατάθεσης φακέλων και άλλων παρανομιών που τις διαφήμιζαν μέχρι και στα επίσημα βιογραφικά τους (λ.χ. συμμετοχή σε καταλήψεις)

Δεύτερο πρόβλημα: Οι διορισμοί που τάξανε (Φίλης -Γαβρόγλου) από το 2015 και «κανόνισαν» να τους προσλάβει η παρούσα Κυβέρνηση καλλιεργώντας βάσιμες προσδοκίες διορισμού  όλων των αναπληρωτών με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία, πράγμα αντισυνταγματικό. Αν η νέα Ηγεσία πάει με τον ίδιο νόμο πρόσληψης που είναι φωτογραφικός του διορισμού μόνο με την προϋπηρεσία (για όσους ξέρουν να τον διαβάσουν πίσω από τις γραμμές) θα έχουμε προσφυγές με σίγουρες δικαιώσεις στο Σ.τ.Ε.,  αναδρομική άρση μονιμότητας και άλλες πολλές νομικές εμπλοκές, αφάνταστα σοβαρές ως προς τις επιπτώσεις τους. Βεβαίως η ΝΔ, έχει εξαγγείλει δίκαιο σύστημα που θα λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψιν την προϋπηρεσία των αναπληρωτών χωρίς να αποκλείει μαθηματικά – πιθανοθεωρητικά και τους μη έχοντες προϋπηρεσία. Μέλλει να το κάνει και να διαχειριστεί τις «κινητοποιήσεις» που θα γίνουν με βεβαιότητα και με την σαφή υποκίνηση του απελθόντος  πολυκομματικού μορφώματος - συμπιλήματος .

Από Σεπτέμβριο, θα αναβιώσουν οι «ξεχασμένες» καταλήψεις στα Λύκεια. Αφορμές πάμπολλες : Από το χαρτί τουαλέτας, έως  το τι θα γίνει με την εισαγωγή στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις. Η κύρια όμως γενεσιουργός αιτία των καταλήψεων είναι η ύπαρξη των φροντιστηρίων, όπου όση και διάρκεια να έχει η κατάληψη των παιδιών, δεν υπάρχει επίπτωση στο μαθησιακό τους αποτέλεσμα αφού στα κύρια μαθήματα που εξεταζόμαστε και μόνο αυτά μας ενδιαφέρουν πάμε φροντιστήριο. Άρα και δύο μήνες να διαρκέσουν οι καταλήψεις και τρεις, εμείς θα διαβάσουμε καλύτερα χωρίς το άγχος του να πάμε Σχολείο πρωινιάτικα. Το αν διωκόμεθα  από τον Ποινικό κώδικα (και τον νέο και τον παλιό) δεν μας απασχολεί, «αν μπορείτε πιάστε μας…»

Επομένως, δεν χρειάζονται αιτίες, αφού υπάρχει η δομική κύρια αιτία. Από αφορμές όμως , όσες θέλουμε! Ένα σύνθημα που νομίζω ότι θα έχουν οι καταλήψεις θα είναι «Όλοι Σχολείο στις εννιά!»  Το εξήγγειλαν «επιστήμονες» παγκοσμίως άγνωστοι με διορισμό σε επί τούτω Επιτροπή χωρίς καν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Θα συζητήσουν οι «τοπικές κοινωνίες» τις επιπτώσεις λειτουργίας δρομολογίων των ΚΤΕΛ, των ταξί, των εργαζομένων γονέων και του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Εικάζω ότι μπορεί να έχομε μπάχαλο για το τίποτα. Η Ηγεσία πρέπει να κάνει κινήσεις αποτροπής και απ΄ αυτή την ωρολογιακή βόμβα που (άκουσον! άκουσον! ) άρεσε σε πολλούς εκπαιδευτικούς!

Το πρόβλημα της αξιολόγησης στην Εκπαίδευση, «θα παίξει» πάρα πολύ. Ναι μεν οι εκπαιδευτικοί ήταν και παραήταν πρόθυμοι να αξιολογήσουν ανωνύμως και με βαρύνουσα αποφασιστική ισχύ και χωρίς κανέναν απολύτως δικαστικό έλεγχο  τους Διευθυντές τους.  (100% αντισυνταγματικό) Όταν  όμως η αξιολόγηση αφορά τους ιδίους (έστω και εμμέσως έστω και ανατροφοδοτικώς, έστω και μη τιμωρητικώς) θα μας βρει «κάθετα» αντίθετους .

Η μόνη λύση κατά λογική μονοδρόμου που έχει μπροστά της η νέα Ηγεσία είναι η επίσπευση των διαδικασιών αλλαγής του προσωπικού της ηγεσίας της Εκπαίδευσης . Και αυτό πρέπει να γίνει -το ξαναεπισημαίνουμε- ΧΤΕΣ! Οι καλοί που υπάρχουν δεν αποτελούν «κρίσιμη μάζα» . Αλλά υπάρχει και άλλη οπτική: Έστω και σε κάποια περίπτωση (μοναδική έστω) υπάρχει ο φανατικός -ενεργούμενο, μπορεί να τινάξει στον αέρα διαδικασίες με Πανελλήνιο χαρακτήρα. Τυχούσες Υπηρεσιακές διώξεις για παράβαση καθήκοντος θα κάνουν τα ενεργούμενα «ήρωες» που θα τα γράφουν στα ….βιογραφικά τους ως «ένσημα αγώνα!»

Εύχομαι ό,τι καλύτερο και επιτυχέστερο στην νέα Ηγεσία,  όχι μόνο  ως «συμπαθών» αλλά κυρίως ως πολίτης που επιμένει  στην επαναφορά στην κανονικότητα που έχει πληγεί πολλαπλώς Και λέγοντας «κανονικότητα», εννοούμε το αυτονόητο, την αισθητική, το κοινό έθος και την νομιμότητα.  Να μην βανδαλίζονται τα  Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, να μην προκαλεί η «αισθητική» των τοίχων τους , να υπάρχει δημοκρατικός διάλογος χωρίς κίνδυνο να δαρθεί κάποιος απλώς λέγοντας τις απόψεις του. Να δουλέψει η  οιονεί ομάδα ΤΕΝΞ  ( Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς) να εκκαθαρίσει το ΥΠΑΙΘ  από την διασπορά δεκάδων θεμάτων που υπνώττουν και θα σκάζουν στα χέρια της Ηγεσίας, σε κάθε της βήμα, από δω και μπρος…

Σχόλια (27)

 
@απογοητευμένος
12 Ιουλ 2019 11:12

Ξέρεις πόσες δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών από τους 120.000 έχουν τα ίδια ή παραπάνω χρόνια από σένα και με οικογένειες;Βιολόγοι,θεολόγοι,χημικοί,νηπιαγωγοί κλπ που δεν εργάστηκαν ούτε μια μέρα σαν αναπληρωτές;Γιατί αυτοί να μην έχουν μια ευκαιρία και να θέλεις φωτογραφικά να μονιμοποιηθείς εσύ επειδή έτυχε να δουλέψεις σαν αναπληρωτής;Τι η ανόητη δικαιολογία είναι αυτή ότι στον ενδεχόμενο διαγωνισμό θα πρωτεύσουν οι νέοι και ανύπαντροι;Οι περισσότεροι από τους 120.000 είναι ηλικιακά πάνω από 40-45 χρονών μέχρι τα ...60 και βάλε.Με παιδιά.Αυτοί μια ευκαιρία δεν δικαιούνται;Στρώσου διάβασε και πέτυχε.

 
απογοητευμένος
11 Ιουλ 2019 23:02

@Ας κάνουν γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για προσλήψεις...

καλά να λέμε για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, αλλά όσοι από εμάς έχουμε οικογένειες, απΌφοιτοι πολλώωωωων ετών ΠΡΙΝ, θα χαντακωθούμε από τους νεοαποφοιτήσανες με τις φρέσκες γνώσεις κ το χρόνο για διάβασμα, τι να πω, πολύ δίκαιο σύστημα!!!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
10 Ιουλ 2019 23:29

Αναπληρωτής που θεωρεί ότι απολύεται όταν λήγει η σύμβαση του θα έπρεπε να μην περνά ούτε έξω από σχολείο.

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
10 Ιουλ 2019 22:31

"Πάρτο απόφαση ρε Στράτο ,χρειάζεται το συνδικάτο"! αλλά όχι και να δουλεύει μες στο καψοκαλόκαιρο("Αμεσα" για την αλλαγή των στελεχών της εκπαίδευσης..

 
@Νίκος Μ
10 Ιουλ 2019 22:00

Και οι 120.000 εκπαιδευτικοί ήθελαν να δουλέψουν αναπληρωτές αλλά δεν γίνονταν και δουλέψατε εσείς.Κανένα σχολείο δεν κρατήσατε .Αν δεν ήσασταν εσείς θα ήταν πρόθυμοι χιλιάδες άλλοι.Ξέρεις αυτοί αν δουλεύουν τί δουλειά κάνουν και πόσα παίρνουν;350€ το μήνα για οχτάωρο και ένα ένσημο την εβδομάδα.Αν δεν θέλετε εσείς να δουλέψετε αναπληρωτές αυτοί θα πάνε τρέχοντας.Έχουν και αυτοί δικαίωμα στην δουλειά.Η επετηρίδα καταργήθηκε με τον Αρσένη.Ο διαγωνισμός είναι το δικαιότερο σύστημα.Και επειδή λες για παιδιά και αυτοί παιδιά έχουν .

 
άρες μάρες...
10 Ιουλ 2019 21:49

ηλίθιοι όσοι δώσαμε ΜΟΝΟ ΑΣΕΠ , γιατί δεν είχαμε προϋπηρεσία (και διαβάσαμε τελευταία ώρα, εργαζόμασταν αλλού, δεν είχαμε εμπειρία γνωστικού υλικού όση οι αναπληρωτές ή οι φροντηριάδες που τελοσπάντων μαθήματα του σχολείου διδάσκουν) ή μπάρμπα να μας χώσει σε ΠΔΣ... Μόνη ευκαιρία ο ΑΣΕΠ. Και μας κουνάνε και το δάχτυλο... να λυπηθούμε τα παιδιά τους όσοι κάθονταν σπίτι τους και έφτιαχναν τη ζωή τους ή επέλεγαν γύρα ! Πληρώσαμε κι εμείς τίμημα πολύ βαρύ ! Κοπιάσαμε , δεν μας χαρίστηκε τίποτα και γύρα στην επαρχία επί χρόνια κάναμε ! Και αντί να θεωρείται και προσόν (ακόμα και σε κρίσεις) να μας κουνάνε το δάχτυλο μονιμάδες από το παράθυρο και αναπληρωτές ! ε, όχι

 
Νίκος Μ.
10 Ιουλ 2019 20:23

Οι αναπληρωτές με προϋπηρεσία που κράτησαν τα σχολεία οργωνοντας την χώρα μας τόσα χρόνια με επιτυχία στον ασεπ αυτή την στιγμή έχουν 2 και 3 παιδιά. Είναι σε ηλικία άνω τον 40 ετών είναι δυνατόν να συναγωνισθουν τα νέα παιδιά;;;

 
Στράτος
10 Ιουλ 2019 15:07

Όπως πάντα ο Γιάννης Πλατάρος πλατιάζει στο λόγο.

Συνοπτικά νομίζω ότι το Υπουργείο πρέπει να τρέξει:
1. Οργανικές τοποθετήσεις από ΔΠΕ και ΔΔΕ (να δοθεί εντολή άμεσης διενέργειάς τους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα), λειτουργικά κενά και αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών (προφανώς από τους παλιούς πίνακες).
2. Ξεκάθαρη θέση και απόφαση για το χρόνο σχετικά με τον διορισμό των εκπαιδευτικών Ειδικής.
3. Πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα αλλαγής στελεχών εκπαίδευσης. Άμεσα (εντός καλοκαιριού) Περιφ. Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, (Σχολικοί Σύμβουλοι;) και κατόπιν (ίσως με τη λήξη της θητείας τους το επόμενο καλοκαίρι) Διευθυντές σχολείων.
4. Εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για αναπληρωτές, Θρησκευτικά και εισαγωγή αποφοίτων ειδικών κατηγοριών (π.χ. αθλητές) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ήδη η Υπουργός έκανε λόγο για εφαρμογή των επιταγών του Συντάγματος τουλάχιστον στο χαρτοφυλάκιο θρησκευμάτων.

Αυτά ΑΜΕΣΑ. Και έπεται συνέχεια...

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
10 Ιουλ 2019 14:44

Αγαπητέ συνάδελφε.Με περισσή ευκολία γράφετε ότι "από Σεπτέμβρη θα αναβιώσουν οι ξεχασμένες καταλήψεις στα Λύκεια".Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.1.Γιατί είχαν μειωθεί αισθητά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι καταλήψεις? 2.Θα αναβιώσουν για να αποτελέσουν πονοκέφαλο της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επειδή είναι ήδη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία? Ποιοί θα παρωθήσουν τους μαθητές μας γι'αυτή την αναβίωση?Γιατί χωρίς παρωθήσεις.. Το ΚΙΝΑΛ όχι,το ΚΚΕ όχι,όχι ίσως και η ΜεΡΑ 25.Αφήστε τον κ.Βελόπουλο!Άρα ? ποιοί θα σταθούν δίπλα στους αριστεριστές λοιπόν?Εξυποννοείτε κάτι? Δεν δηλώνω συμπαθών της ΝΔ,έχω κάποιους φίλους σ'αυτήν αλλά είναι γνωστή η αριστεροσύνη μου όπως και η λογιοσύνη μου και ο ισπανισμός μου . Αλλά ως μεσαίο στέλεχος της εκπαίδευσης,διαμαρτύρομαι εντόνως για αυτές τις υποθέσεις και απαιτώ μια σοβαρότητα απ'αυτούς που έχουν προσφέρει στην εκπαίδευση μας όπως εσείς..Η κυρία Κεραμέως δεν πήγε,υποθέτω, βόλτα στη Σορβόνη και στο Χάρβαρντ για να φέρει έναν νέο εκπαιδευτικό νόμο με εμβόλιμα στοιχεία ανομίας, όπως ο 4547 που τον επωνόμασα εδώ και καιρό τον ""πιο θνησιγενή νόμο της εκπάιδευσης μας". Δυστυχώς ή ευτυχώς επιβεβαιώθηκα..Που ακούστηκε,κ.συνάδελφε,είμαστε στο ίδιο μετερίζι για 35 χρόνια.., να είσαι μέλος επιτροπής βαθμολογικού κέντρου ως Σχολικός Σύμβουλος για πολλά χρόνια και το σύστημα να σου τα σβήνει όλα αυτά,τα σεμινάρια,τις επιμορφώσεις, τα βαθμολογικά,κλπ.και να σου πετάει 2 μόρια διδακτικής υπηρεσίας κατά τον τρόπο του κ.Μπαξεβανάκη ή του συντρόφου Κοτσιφάκη . όχι μόνο γιατί με τον τύπο 20-χ ,όπου χ τα χρόνια της διδακτικής υπηρεσίας,μας έστειλε αδιάβαστα όλα τα παλιάλογα -ΣΕΠ..!Πολλαπλασίασε όλα αυτά επι δέκα χιλιάδες,βάλε και τη διαχείρηση της σοβούσας κρίσης και αμέσως καταλαβαίνεις γιατί ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο αχάριστος ελληνικός λαός- όπως είπε κάποιο πρωτοκλασάτο του στέλεχος-, έφερε τη ΝΔ στην εξουσία....Οι ευννοιοκρατικές του ματσακανιές-υπάρχουν στελέχη,πανεπιστημιακά και της δευτεροβάθμιας που φιγουράρουν ακόμα σε 5 και πλέον έμμισθες επιτροπές του Υπουργείου!,που οι καημένοι θα πιστέψουν ότι με αυτά που γράφω ρίχνω νερό στον μύλο της Νέας Δημοκρατίας..Οι καημένοι..Κύριε Πλατάρε,αγαπητέ συνάδελφε, αν η Νέα Δημοκρατία σεβαστεί την αστική νομιμότητα σε όλες τις δημόσιες διαδικασίες,(αξιολογήσεις κλπ.)και δεν διολισθήσει στα γνώριμα λάθη του παρελθόντος,στα οποία δυστυχώς διολίσθησε με τη σειρά του και ο ΣΥΡΙΖΑ,δεν θα αρκεί η αδιαμφισβήτητα ισχυρή πολιτική προσωπικότητα του κ.Τσίπρα για να την ανατρέψει...Το πρώτο "τεστ ντράιβ"-διαβάστε επί τη ευκαιρία,καλοκαίρι είναι, την Στενοδήγηση,το ομώνυμο ποίημα του Πάουλ Τσέλαν,- θα το δούμε στις επικείμενες κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης..Λογικά, θα πρέπει να ανοίξει ένας συμπληρωματικός κύκλος υποβολής υποψηφιοτήτων, γιατί οι γνωστές πρακτικές των συμβουλίων επιλογής θα είχαν αποθαρρύνει κάποιους μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ! να μην υποβάλλουν αίτηση.."Να μωρέ ποίηση" που θάλεγε και ο λευκοφόρος την διάνοιαν Οδ.Ελύτης!Για τους ΣΕΕ στους οποίους ανήκω,όντας με δυσμενή στον Πειραιά,λόγω της αφαίρεσης της διδακτικής μου προυπηρεσίας..!,θα αφιερώσω ένα ασμάτιον του Νιόνιου:"Τούτο τον χειμώνα άμα τον πηδήξαμε γι άλλα δέκα χρόνια πάει καθαρίσαμε!"

 
Φαφλατάρος
10 Ιουλ 2019 14:02

Ο Πλατάρος έγινε κυβέρνηση και δίνει οδηγίες στην υπουργό. Κρατήθηκε πολύ για να μην προτείνει τον εαυτό του ως υπέρτατο σύμβουλο. Και τσάμπα μάλιστα. Αρκει να έχει βήμα για τις ιδέες του. Εμείς τι φταίμε;

 
Γραπτος ΑΣΕΠ
10 Ιουλ 2019 12:41

Θα πρέπει να επανέλθει και ο γραπτός διαγωνισμος ΑΣΕΠ. Οπως ήταν και προ κρίσης. 60% -40% αναλογια γραπτου -αναπληρωτων . Με το νέο σύστημα Γαβρόβλου έχουμα πάει στην αγορά μεταπτυχιακων από Κύπρο κλπ. Οποιος έχει λεφτα πληρώνει δύο τρια μεταπτυχιακά.

 
Δρ αναπληρωτής
10 Ιουλ 2019 10:55

12 χρόνια αναπληρωτής με διδακτορικό. 12 απολύσεις. Ορισμός της κατάχρησης του όρου σύμβαση εργασίας και η επίλυση του προβλήματος βαφτίζεται "τάξιμο"; Μέγιστη ντροπή και όνειδος και μάλιστα από συναδέλφους. Αν ο συντάκτης έχει περισσότερα προσόντα να μας τα πει, αν όχι γραπτό ΑΣΕΠ ο ίδιος με τους οπαδούς των φροντιστηρίων . Το "τρύπωσα" εγώ μόνιμος και χαριτολογώ για τους έξω ή κουνάω το δάκτυλο χείριστη μορφή κοινωνικού κανιβαλισμού. Θερμά συγχαρητήρια για τις απόψεις και την εικόνα δεξιών συναδέλφων.

 
Σε ναρκοπέδιο πέσαμε εμείς...
09 Ιουλ 2019 23:55

..."150 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν απο την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους" (τα Μ.Κ. δηλαδή), λέει άρθρο στην "Καθημερινή" από τον Ιούνιο, το οποίο "ξαναπαίζει" σχετικά με τις "φοροελαφρύνσεις" που θα δοθούν. ΧΩΡΙΣ μνημόνια, και με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ να έρχεται και με ΓΕΜΑΤΑ τα κρατικά ταμεία.
Το μόνο που βλέπω να ξανάρχεται είναι η ΔΕΞΙΑ.
Τα προβλήματα των Υπουργών, υπάρχουν πιο αρμόδιοι απο εμάς για να τα λύσουν. Τα δικά μας προβλήματα, ποιός τα ακούει;

 
Ο συγγραφέας έχει χρώμα
09 Ιουλ 2019 22:48

Ο συγγραφέας έχει χρώμα και επομένως δεν είναι αξιόπιστος. Είναι σαφές από το κείμενο ότι υποστηρίζει την τρέχουσα διοίκηση και άρα όλα τα προηγούμενα τα βλέπει μαύρα.

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Ιουλ 2019 20:22

@ Νίκος : 1) Καθόλου δεν αμφισβήτησα την αναγκαιότητα των διορισμών. 2) Αναφέρθηκα μόνο στο ΠΩΣ θα γίνουν. 3) Ο Σύριζα επί Φίλη ομιλούσε για 20.000 διορισμούς. Μετά από 4,5 χρόνια κανονίστηκαν 10.500 διορισμοί «αν μας ξαναψηφίσετε» 4) Το μνημόνιο δεν απαγόρευε προσλήψεις. Υπήρχαν μόνο οι αναλογίες 1:5 που έγινε 1:10 Ωστόσο δεν έγινε ούτε μία, πέραν κάποιων δικαιωμένων με τελεσίδικες αποφάσεις από το 2008 που τους τρέναραν επιδεικτικά και προκλητικά. 5) Υπάρχουν 120.000 πτυχιούχοι χωρίς προϋπηρεσία και 30.000 πτυχιούχοι με προϋπηρεσία από 1-8 χρόνια αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου. Δεν γίνετια να διοριστούν φωτογραφικά μόνο με προϋπηρεσία κάποιοι λίγοι από τους 30.000 και να μείνουν έξω όλοι οι 120.000 μηδενικής προϋπηρεσίας. Το τελευταίο πρέπει να το εμπεδώσετε. Το πώς ακριβώς θα γίνει είναι θέμα πολιτικής απόφασης και υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια και ηθικά και νομικά και λογικά και δίκαια. Όπως και να τα εννοεί αυτά τα πράγματα, αυτές οι έννοιες υπάρχουν και περιορίζουν το εύρος των επιλογών του εκάστοτε Υπουργού. Εγώ προσωπικώς έχω μια γνώμη, αλλά παρέλκει αφού δεν έχω εξουσία. Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια και θα επιλεγεί το πλέον δίκαιο για την Κοινωνία. Λέω ευθαρσώς «το πλέον δίκαιο» διότι όλοι είνια ενήλικοι πολίτες και έχουν ψηφίσει και δικαιούνται ισονομίας. Και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, ότι όταν και γίνουν οι 15.000 διορισμοί στην Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, ΜΕΤΑ, για 15 τουλάχιστον χρόνια δεν θα υπάρξει ανάγκη μαζικών διορισμών ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ. Ο Γραπτός διαγωνισμός είναι η πλέον καθαρή και έντιμη λύση. Οι λεπτομέρειες θα ληφθούν με πολιτικά κριτήρια (που αναγκαστικά θα πρέπει να είναι δίκαια) Νομίζω ότι υπάρχει δέσμευση γι αυτή την κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό σε ανύποπτο προεκλογικό χρόνο...
Επομένως ναι στους διορισμούς των 15.000 εκπαιδευτικών . Με δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες που έχουν τα τυπικά προσόντα να διεκδικήσουν θέση κατά το Σύνταγμα της Ελλάδος.

@ Γιώργος Πλακ.
Ευχαρίστως να σας απαντήσω που υπάρχει η εμπάθεια ή η αναστροφή της πραγματικότητας κατά 360 μοίρες που θα έλεγε και ο κ. Τσίπρας (Αυτό λ.χ. είναι εμπάθεια; Το συζητάμε)

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
09 Ιουλ 2019 19:33

21000 αναπληρωτές δεν σημαίνει 21000 οργανικές θέσεις. Μόνο αυτιστικοί δεν το καταλαβαίνουν πλέον, οι υπόλοιποι πείθονται από τα στατιστικά των γεννήσεων, την μείωση τμημάτων δημοτικών και γυμνασίων και φυσικά από την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Προβλέπω με σιγουριά ότι σε μερικά χρόνια οι αναπληρωτές στην αθμια θα είναι 3ψηφιο νούμερο.

 
Γιώργος Πλακ.
09 Ιουλ 2019 18:27

Άρθρο απολύτως εμπαθές, αναξιόπιστο, χωρίς καμιά τεκμηρίωση με πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας

 
Νίκος
09 Ιουλ 2019 18:22

"Οι διορισμοί που τάξανε (Φίλης -Γαβρόγλου) από το 2015 και «κανόνισαν» να τους προσλάβει η παρούσα Κυβέρνηση "
κ. Πλάταρε, οι έννοιες "μνημόνιο" και "απαγόρευση διορισμών" σάς λένε κάτι; Οι 21.000 αναπληρωτές σάς φέρνουν στο νου πραγματικές ανάγκες; Η ανάγκη για εργασία των παραπάνω είναι "τάξιμο";

 
Πλατάρος Γιάννης
09 Ιουλ 2019 18:20

@ teacher Δεν έχετε καθόλου δίκιο στο 2 και λυπάμαι, διότι υπάρχουν πάρα πολλοί σαν και σας που δεν το γνωρίζουν. Σας εξομολογούμαι, ότι είχα και μια μορφής επιθετικότητα σε όσους δεν το ήξεραν διότι με το δικό μου το μυαλό το θεωρούσα αυτονόητο. Το έχω γράψει στο esos.gr μα κα ι20 φορές σε άρθρα και σχόλια. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άνθρωποι να με διαβάζουν και ούτε να έχουν περάσει από κάποια μαθήματα δικαίου σε Πανεπιστήμιο, ούτε και να έχουν διατελέσει συνδρομητές του «Διαρκούς Εκπαιδευτικού Κώδικα» από το 1987 , ούτε κια να έχουν ασχοληθεί με την Διοίκηση από μικροί με τον Δήμο, με τον Συνδικαλισμό, με τους Επιστημονικούς Συλλόγους με Τοπικούς συλλόγους, ούτε και να κάνουν παρέα με νομικούς. Σας περιγράφω λίγο από τον εαυτό μου. Πάμε λοιπόν στο προκείμενο:
Σύμφωνα με πάγια και ισχύουσα ανέκαθεν νομολογία και συνταγματική επιταγή, οι αποφάσεις της Διοίκησης είναι ελεγκτέες κατά νόμο είτε από εξουσιοδοτημένα όργανα της Διοίκησης ανώτερα, είτε από τα ίδια τα δικαστήρια εφ΄όσον προσφύγει σε αυτά ο πολίτης, όποιος πολίτης ΝΟΜΙΣΕΙ ότι θίγεται. (Δίνω έμφαση: Νομίσει=«γιατί έτσι του γουστάρει» )
Γύρω από όλο αυτό που σας λέω εδώ, έχει κτιστεί το Διοικητικό Δίκαιο. Αυτό λέμε «Διοικητικό Δίκαιο» Αυτό που αναφέρεται σε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ της Διοίκησης. Σύμφωνα με τον κλάδο αυτό του Δικαίου, «όλες οι αποφάσεις της Διοίκησης πρέπει να είναι ΕΠΑΡΚΩΣ, ΣΑΦΩΣ, ΠΛΗΡΩΣ , ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΝΑΦΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΩΣ.
Ότι έβαλα σε κεφαλαία είναι όλη η ΟΥΣΙΑ.
Όποιος πολίτης ΘΙΓΕΤΑΙ από τις αποφάσεις της Διοίκησης , πάει σε Διοικητικό Δικαστήριο και διεκδικεί το δίκιο του!
Το δικαστήριο λέει:
«Φέρτε μου αυτούς που απεφάσισαν για τον προσφεύγοντα πολίτη!»
απάντηση: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!
«!!!!»
«Φέρτε μου το πρακτικό της απόφασης όπου καταγράφεται η αιτιολογία»
απάντηση: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ!»
«!!!!»
«Φέρτε μου τα κριτήρια που καθορίζει ο νόμος για την εξαγωγή κρίσης για την επιλογή Διευθυντών»
απάντηση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!
Υπάρχουν κάτι χαρακτηρισμοί «Δημοκράτης » « μη Δημοκράτης» αλλά δνε υπάρχουν κριτήρια γι α να ταξινομηθεί κάποιος σε αυτά (δεν υπάρχουν ρούμπρικες δηλ)
Λέει τότε το δικαστήριο:
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ, ΚΑΤΑΠΙΠΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ (πρώτη φορά έγινε στην Μεταπολίτευση να καταπέσει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο νόμος και όχι ένα άρθρο του.
Βγήκε άλλος νόμος και ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ!!!! (Έκανε ένα είδος αντάρτικου ο Γραβρόγλου που είχε παραλάβει από τον Φίλη)
ΠΑΛΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! (Η ύστερη πλάνη χείρω της πρώτης)
Μια εβδομάδα πριν την Συναδρίαση του Σ.τ.Ε. βγαίνει το Υπουργείο και λέει «καταργώ την ψηφοφορία» (σε ΦΕΚ)
Πάει το Σ.τ.Ε. και λέει «Αφού το καταργήσανε μόνοι τους, δνε συζητάμε περί νομιμότητας της ψηφοφορίας, αφού πλέον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ»
Κάπως έτσι έγινε με μια γλαφυρή αφήγηση χωρίς να κάνουμεέκπτωση στην αλήθεια των γεγονότων...
Ελπίζω εμμέσως να απάντησα επικουρικά και στο τι επί πλέον θεωρώ «κανονικότητα»

 
Αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης σήμερα.
09 Ιουλ 2019 18:15

-Η θητεία τους έληξε πριν ένα χρόνο και είναι σε παράταση .Η παράταση δεν εμπίπτει στον νόμο περί θητείας. Τους αντικαθιστούν νομιμότατα.
-Ο διορισμός τους μέσω της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας έχει νομικά προβλήματα που επηρεάζουν κάθε απόφαση τους ή συμμετοχή τους σε διάφορα συμβούλια.Το είπαν και νομικοί και η Κεραμέως.
-Αντικατάσταση τους με προσωρινούς,ψήφιση νέου νόμου επιλογών και νέες επιλογές γιατί ο σημερινός νόμος επιλογών που κατέθεσαν τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι, είναι κόφτης προσόντων και με αριθμητικό πλαφόν στα μετρήσιμα προσόντα καθώς και στα απίστευτα διδακτικά μόρια. .

 
Ας κάνουν γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για προσλήψεις
09 Ιουλ 2019 17:52

@Πλατάρο .Το ποιο αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα προσλήψεων όπου και οι 120.000 υποψήφιοι έχουν ελπίδα επί ίσοις όροις για δουλειά.Τίμιο και διαφανές που δίνει ευκαιρία σε όλους.Αν το κάνει η ΝΔ ποιός θα διαμαρτυρηθεί;Ποιός θα τολμήσει να διαμαρτυρηθεί έχοντας απέναντι του 120.000 υποψήφιους με τις οικογένειες τους και την κοινή γνώμη με το μέρος τους;

 
Άκης
09 Ιουλ 2019 17:18

Μία ακόμη νάρκη: το εξεταστικό της Γ λυκείου. Πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή του. Αυτή η στιγμή βγήκαν τα ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη και τον τρόπο αξιολόγησης χωρίς επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, χωρίς ενημέρωση και με πολλές ασάφειες βλ. Γλώσσα Λογοτεχνία. Θα κληθεί να διαχειριστεί μία απίστευτη προχειρότητα αποτέλεσμα ιδεοληψίων μία ομάδας οι οποίοι εν κρυπτώ ανέτρεψαν τα πάντα και θεώρησαν ότι το χρέος τους εκπληρώθηκε. Αναστολή τώρα και επαναφορά του ισχύοντος μέχρι φέτος συστήματος και Ω.Π. Θα ψάχνουν Κοινωνιολόγους και Βιολόγους και δεν θα βρίσκουν μέχρι τέλη Δεκέμβρη και θα το χρεωθούν.

 
Αγγελική Σπηλ.
09 Ιουλ 2019 17:12

Ο ορισμός της ισοπέδωσης.. Πλήρης απαξίωση των εκπαιδευτικών...Όχι ότι προκαλεί εντύπωση βέβαια...

 
@ Γαβρόγλου
09 Ιουλ 2019 17:10

Διέλυσε τα πάντα ο Γαβρόγλου με κομματικά κριτήρια ..άμεση παύση όλων των κομισσάριων και αντικατάσταση τους εως την αξιολογηση με αντικειμενικα αξιοκρατικά κριτήρια ...Καλά τα λέει ο Πλατάρος !!!!!

 
Jenny
09 Ιουλ 2019 16:41

Μπράβο και ετσι λυσατε ολα τα προβληματα της εκπαίδευσης. Από εχθες....

 
teacher
09 Ιουλ 2019 16:35

Από τις δηλώσεις του συμπαθούς κ.Πλατάρου αξίζει κανείς να εστιάσει στα εξής:
1. "«ξεχασμένες» καταλήψεις στα Λύκεια ". Μόνο ξεχασμένες δεν είναι.

2. "να αξιολογήσουν ανωνύμως και με βαρύνουσα αποφασιστική ισχύ και χωρίς κανέναν απολύτως δικαστικό έλεγχο", αλήθεια δικαστικός έλεγχος ως προς τους αξιολογητές; Προφανώς πρόκειται για διασφάλιση της αντικειμενικότητας του αξιολογητή...(γελάμε)

 
Μπράβο κ.Πλατάρο και λίγα γράφεις.
09 Ιουλ 2019 16:20

Αυτήν την στιγμή στο Υπουργείο κυβερνητικοί είναι μόνο η Υπουργός και οι δύο Αναπληρωτές.Άντε και κανένας ξεχασμένος διοικητικός.Όλα τα στελέχη,οι αγνώστου αριθμού επιτροπές ,οι ΥΑ που οι περισσότερες έχουν προβλήματα έχουν σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ -Γαβρόγλου. Αν δεν κάνουν γρήγορες κινήσεις χάθηκαν.Προέχει άμεσα η αλλαγή των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και η προσωρινή τοποθέτηση νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.Των Διευθυντών Εκπαίδευσης η θητεία έληξε την 30/7/2018 και είναι σε παράταση.Άρα νομιμότατα αντικαθιστούνται από χθες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ