Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απ. Κατσιφάρας:Η κατάργηση της Νομικής Πατρών θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους

Δημοσίευση: 10/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων” , τονίζει ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και υπογραμμίζει:

Α. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, μ’ έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Β. Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Γ. Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Ετικέτες: 
Νομικη Πάτρας

Σχόλια (21)

 
Στράτος
10 Ιουλ 2019 14:58

Η θητεία του Γαβρόγλου που σκέφτηκε και σχεδίασε μια Νομική Σχολή στην Πάτρα έληξε χθες.
Η θητεία του Περιφερειάρχη Κατσιφάρα λήγει τέλος Αυγούστου.
Προφανώς η Νομική Πατρών θα μείνει στα χαρτιά, θα ακυρωθεί, διότι ούτε άλλη επιπλέον Νομική Σχολή χρειάζεται η χώρα ούτε οι Σχολές ιδρύονται με βάση τα συμφέροντα των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 
Δον Κιχώτης
10 Ιουλ 2019 15:00

Nα γίνει μία Νομική Σχολή και στην Κρήτη.
Λεφτά υπάρχουν.

 
Ούτε σκέψη
10 Ιουλ 2019 16:15

Ποια κατάργηση, πότε ιδρύθηκε για να καταργηθεί. Μια ανόητη πρόταση ήταν η ίδρυση 4ης νομικής. Η χώρα δεν έχει ανάγκη άλλους δικηγόρους. Οι μόνοι που ευνοούνται είναι ενοικιαστές-εισοδηματίες, σουφλατζίδικα, καφενεία και πιτσαρίες….όλα στο βωμό του εύκολου χρήματος. Αντί να ανοίξουν επιχειρήσεις, να παρθούν πρωτοβουλίες, να γίνουν επενδύσεις, προωθείται η "ανάπτυξη" με το άρμεγμα τους κράτους με το άνοιγμα σχολών που δεν χρειάζονται και η δημιουργία στρατιών ανέργων που θα αφήνουν τη χώρα για να βρουν δουλειά.

 
ΕΛΕΝΗ
10 Ιουλ 2019 16:18

Δηλαδή επειδή ο άφρων πολιτικός Γαβρόγλου σκαρφίστηκε ότι πρέπει να γίνει Νομική στην Πάτρα εσείς το πήρατε σοβαρά. Είχατε και πριν Νομική και λειτουργούσε και κάποιος την καταργεί. Απλά δεν προχωράει η ίδρυσή της. Τι συντεχνιακές δηλώσεις είναι αυτές, ακραίος λαϊκισμός!

 
Αθηνα
10 Ιουλ 2019 16:31

Γιατι απο νοσηλευτες πασχουμε??9 νοσηλευτικες σχολες!!!!9!!!9????ειναι δυνατον?????

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
10 Ιουλ 2019 17:22

Ο κύριος να ασχοληθεί να φτιάξει κάνα δρόμο και να αφήσει τα σοβαρά θέματα παιδείας σε αυτούς που ξέρουν και είναι η αρμοδιότητα τους.

 
τμημα ψυχολογιας φλωρινα
10 Ιουλ 2019 17:30

προχωρα κανονικα με 0 μελη δεπ χωρις γραμματεια χωρις τιποτα
κατοεθωμα του κ.γαβρογλου στη δυτικη μακεδονια

 
ΓΣ
10 Ιουλ 2019 17:42

Κάθετα αντίθετοι λέμε! Και μάλιστα προτείνουμε να ιδρυθεί 1 Νομική, 1 Ιατρική και 1 Πολυτεχνείο σε κάθε πόλη με πληθυσμό άνω των 20χιλιάδων κατοίκων, για να έχουμε τα γνωστά οφέλη! Συμπαραστεκόμαστε στον κ. Κατσιφάρα.

 
Δημήτρης
10 Ιουλ 2019 18:11

Τελος με τα Ανυπαρκτα πανεπιστημια του Συριζα για ψηφοθηρικους λογους που θα βγαζουν ανεργους επιστημονες. Αναβάθμιση ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμενων Τεχνων οπως στο εξωτερικο.

 
Αρθούρος
10 Ιουλ 2019 22:14

Παρατηρώ ότι όλοι σας,είστε της λογικής πονάει μύτη ή αφτί,να κόψουμε το κεφάλι.Η κυβέρνηση της Ν.Δ.δε λειτουργεί σε κενό και υπάρχει συνέχεια, τουλάχιστο στο κράτος.Αν ήταν έτσι,τότε δίκιο είχε το ΠΑΣΟΚ,που μόλις ανέλαβε πριν από τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια,ενεργούσε σα να μην υπήρχε τίποτε πριν απ'αυτήν και μ'αυτό τον τρόπο μας είχε πωρώσει όλους εμάς τους τότε νεολαίους.Τα ίδια έκανε δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ,που πήγε να μας αλλάξει και την πίστη μας.
Δυστυχώς παιδιά μου,γιατί νέοι είστε όλοι σας,η κυβέρνηση της Ν.Δ.δεν παρέλαβε το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά το κράτος που πέρασε κατά σειρά από τα χέρια όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα.Και τις αμαρτίες εκείνου του κράτους φέρνει και το σημερινό.Και μία απ'αυτές είναι η καθυστέρηση της Ελλάδας στο χώρο της νομικής επιστήμης με την παγίωση της ύπαρξης τριών μόνο νομικών στη χώρα μας.Και από την εποχή που με διαταγή του τότε στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη έγινε η Νομική Κομοτηνής και στεγάστηκε σε ένα κτίριο που θα μπορούσε να είναι και Λύκειο,χωρίς πολλούς καθηγητές,δεν έγινε τίποτε.Η Νομική ήταν η μόνη επιστήμη που περιόριζε τις φιλοδοξίες και τα όνειρα δύο γενιών και τα δολοφονούσε μέσα στους βρωμερούς από συνθήματα και γκραφίτι τοίχους των αμφιθεάτρων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Και υπάρχει περισσή υποκρισία ανακατεμένη με προπαγάνδα γιά πληθώρα νομικών στη χώρα μας που δε βρίσκουν εργασία,οπότε προκύπτει η απλοϊκή ερμηνεία ότι δε χρειαζόμαστε άλλο τμήμα Νομικής.Καλά ρε παιδιά,και η πληθώρα των νέων νομικών επιστημόνων με τα διδακτορικά πού θα πάνε;Θα πάνε στο εξωτερικό;Θα πάνε στο εξωτερικό όπως πάνε και οι νέοι που δέχονται εδώ και σαράντα χρόνια να πληρώνουν δίδακτρα σε Γιουγκοσλαβία, Ιταλία,Ρουμανία και Κύπρο αποδεχόμενοι ότι η χώρα τους είναι ανάπηρη και δε φροντίζει γιά ίδρυση κι άλλης νομικής,όπως φροντίζει γιά πληθώρα άλλων τμημάτων,τα οποία ξέρετε καλύτερα εσείς.Γιατί μη μου πείτε ότι ο όγκος όλων αυτών των νομικάριων έχει ελληνικό πτυχίο σε ποσοστό 100%.Εγώ ξέρω ότι το ένα τρίτο και πλέον έχει πάρει ισοτιμία από το ΔΙΚΑΤΣΑ.
Η υποκρισία γιά σπατάλη όσο αφορά την ίδρυση Νομικής συνεχίστηκε,όταν κάποιοι θέλησαν να ιδρύσουν Νομική στο Πάντειο εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.Και τότε επέμβηκαν με τα ίδια επιχειρήματα οι ενδιαφερόμενοι από το ΕΚΠΑ κι από το ΑΠΘ και η προσπάθεια ναυάγησε στη γένεσή της. Ποιά σπατάλη θα υπήρχε αφού το Πάντειο ήταν στην Αθήνα, και οι καθηγητές και οι εγκαταστάσεις υπήρχαν;
Και τώρα έρχεται και η Νομική του ΔΠΘ γιά να πείσει με την εγκατάλειψη της Θράκης.Γιατί κακό προηγούμενο γιά άλλες σχολές προκαλεί αυτή η συμπεριφορά.Από πότε πανεπιστήμιο απεργεί και κάνει κατάληψη γιατί ιδρύεται μία αντίστοιχη σχολή σε ένα άλλο;Θα ήθελε το ΔΠΘ να του κάνουν τα ίδια σε μία αντίστοιχη περίπτωση;Πόσο αυτοδιοίκητο χρειάζεται κάθε ΑΕΙ,ώστε να προκαλούνται τέτοιες καταστάσεις;Αλλά αυτά είναι μέσα στα απόνερα της ακαδημαϊκής ασυδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζουμε να απαριθμούμε αμαρτίες παιδιά...Μην κουράζεστε,δεν τελειώσαμε ακόμα.
Το ξέρετε ότι την εποχή του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.λειτούργησαν τμήματα μόνο με την υπουργική απόφαση,χωρίς κτίρια,χωρίς καθηγητές,στη μέση του πουθενά,χωρίς να υπάρχει άλλο πανεπιστημιακό τμήμα στην περιοχή;Καλή ώρα η Νομική Κομοτηνής που τώρα πιά δυνάμωσε και απόχτησε φήμη.Πριν από σαράντα χρόνια ήταν στο μυαλό μόνο του συχωρεμένου του Γκιζίκη. Καλή ώρα τώρα με τη Νομική του Κατσιφάρα.
Άραγε είναι μόνο στο μυαλό του τέως περιφερειάρχη ή και του νυν;Και άραγε αφορά μόνο την Πάτρα και την Αχαϊα,ή όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ήπειρο,την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά;
Όσο αφορά το κόστος,σας πληροφορώ επιπλέον ότι η Νομική δεν έχει εργαστήρια όπως οι Γεωπονικές και οι Πολυτεχνικές σχολές.Επίσης η Πάτρα διαθέτει πολλές κτιριακές εγκαταστάσεις που μπορεί να στεγάσουν προσωρινά τις ανάγκες του νέου τμήματος.Και καθηγητές υπάρχουν από αυτούς που ανέφερα πιό πάνω,αλλά και ήδη στην οργανωτική επιτροπή υπάρχουν τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στο Δίκαιο.Κι άλλοι καθηγητές με τέτοιο αντικείμενο υπάρχουν σε γειτονικά πανεπιστήμια.Οπότε δε μιλούμε γιά δημιουργία ενός τμήματος στο πουθενά.
Ποιός λοιπόν φταίει γιά τη μη ίδρυση τέταρτου τμήματος Νομικής εδώ και σαράντα χρόνια.Απάντηση:Η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Γιά να δούμε,θα παρασυρθεί από την προπαγάνδα ο Κυριάκος και θα πράξει όπως οι προκάτοχοί του στο θέμα αυτό;

 
Φοιτητής ΠΑΔΑ
10 Ιουλ 2019 23:07

Όχι αυτό είναι λάθος,τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών δεν δίνουν καθόλου διδακτορικά,ούτε έρευνα κάνουν και είναι πολύ κατώτερα των Ελληνικών πανεπιστημίων.Καλά έκανε ο Σύριζα και τα έκανε όλα Πανεπιστήμια και έχουμε ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.Επιτέλους θα είμαστε όλοι ίσοι και θα σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός σε ΠΕ/ΤΕ,η μόνη εκκρεμότητα που έχει μείνει είναι να μπορούν οι απόφοιτοι να αντιστοιχήσουν τα πτυχία τους με τα νέα Πανεπιστημιακά τμήματα!

 
Πέτρος Γ
11 Ιουλ 2019 08:20

Δηλαδή τι μας λέτε ακριβώς οτι ολοι οι φοιτητες μετα τις σπουδες τους θα συνεχισουν να κάνουν Διδακτορικό δηλαδη 10-12 χρόνια στα θρανια και ποιος θα παει να δουλέψει στην παραγωγη .... δεν μας τα λέτε κε φοιτητή καλα τα πραγματα
.... εχετε βρει την εύκολη λύση ..... σπουδάζω και με συντηρουν οι γονείς ...δεν ειναι ετσι και μετά τι ..... θα λές ... δεν βρισκω δουλεια αναλογη των προσοντων μου ηη πάρε 500 και σκάσε .... και αρχίζουν τα αχ και βαχ και οι αμπελοφιλοσοφίες και οι φραπέδες ...

Δεν ειναι ετσι κύριε .... οι σπουδές για τις σπουδές δεν μας χρειαζονται στην σημερινη εποχη ... πουθενα δεν χρειαζονται και για να σας βοηθήσω τα διδακτορικα γινονται μετα απο 10-15 παραγωγικης ζωής αφου καποιος εχει επενδυσει και εξειδικευτεί σε ενα τομεα (ΗΠΑ, Βορειες χώρες)

Μακαρι να δωσει η κυβερνηση εναν τετοι προσανατολισμο στο συγκεκριμενο πανεπιστημιο και σε πολυ λιγο χρονο τα κλασσικα πανεπιστημια θα το κοιταζουν με τα κυάλια ...

καλημέρα σου

 
Δεν χωράνε 4 νομικές
11 Ιουλ 2019 08:57

αλλά χωράνε 25 τμήματα οικονομικών, 12 διοίκησης επιχειρήσεων, 24 πληροφορικής, 12 μαθηματικών, 15 πολιτικών μηχανικών, 13 μηχανολόγων μηχανικών, 11 ηλεκτρολόγων μηχανικών, 10 ιστορίας και 13 φιλολογίας.

 
Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
11 Ιουλ 2019 10:47

@Δεν χωράνε 4 νομικές

Έχεις δίκιο. Πόσοι απόφοιτοι οικονομικών και πληροφορικοί θα βγαίνουν; Οι περισσότεροι από αυτούς σε σαντουιτσάδικα και καφετέρειες θα δουλεύουν. Γι΄αυτό θα πρέπει να συγχωνευτούν τα πανεπιστήμια μεταξύ τους έτσι ώστε να γίνουν 16 δημόσια πανεπιστήμια, έτσι μετά θα μειωθούν όλα αυτά τα τμήματα που έγραψες. Π.χ από 25 τμήματα οικονομικών να γίνουν 6.

 
ΒΓ
11 Ιουλ 2019 11:59

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας κατά τον κ. Κατσιφάρα είναι η έλλειψη Σχολών Νομικής. Ας φτιάξουμε λοιπόν σε κάθε περιφέρεια και από μία Νομική για να είναι ευχαριστημένοι οι τοπικοί παράγοντες. Και μετά, ας αναρωτηθούμε γιατί μπήκαμε στα μνημόνια.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
11 Ιουλ 2019 12:15

Επιπλέον Νομικές μόνο στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τα δημόσια Πανεπιστήμια μπορούν θαυμάσια να υποστηρίζουν τμήματα Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φυσικής, Οικονομικών κλπ.

 
Αρθούρος
11 Ιουλ 2019 12:43

Προηγουμένως,δεν ολοκλήρωσα τα επιχειρήματά μου.Προφανώς και δε μιλά κανείς γιά αύξηση των εισακτέων στις Νομικές Σχολές της χώρας.Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτό απ'όλα τα κόμματα εδώ και πολλά χρόνια. Επομένως,μιλούμε γιά μία κατανομή του ίδιου αριθμού φοιτητών που εισάγονται στα τρία τμήματα που λειτουργούν σήμερα,σε τέσσερα τμήματα.Κι αυτό είναι που ενοχλεί πραγματικά κυρίως τη Νομική Κομοτηνής γιατί θα μειωθεί ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που εισάγονται σ'αυτή,όχι ότι θα επηρεαστεί σε τίποτε ο αριθμός των άνεργων δικηγόρων απ'αυτό.Άρα,εδώ ισχύει ο τοπικιστικός παράγοντας κι όχι στη Δυτική Ελλάδα.
Δεύτερο,ναι,είναι θέμα περιφερειακής ανάπτυξης που δεν αφορά τον απερχόμενο Κατσιφάρα και μόνο,ούτε το Φαρμάκη που είναι σήμερα,αλλά όλη τη Δυτική Ελλάδα,από Κέρκυρα ως το Ταίναρο.Προηγουμένως είπα γιά τα ρυπαρά αμφιθέατρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.Ξέχασα όμως να αναφέρω και τους αριθμούς με τους οποίους στοιβάζονται κάθε χρόνο σ'αυτά και θα συνεχίζουν να στοιβάζονται ανεξάρτητα απ'το αν δοθούν χρήματα στις ήδη υπάρχουσες Νομικές Σχολές.500-600-1000,δε μας ενδιαφέρουν οι εφηβικές ψυχούλες.Δε μας ενδιαφέρει σήμερα η ποιότητα των σπουδών σ'αυτές;Πώς υποτίθεται θα προσελκυστούν οι αλλοδαποί φοιτητές στα ξενόγλωσσα προγράμματα που θα ιδρυθούν,να έρθουν σ'αυτά τα απαίσια κτίρια;
Και γιά να τελειώνουμε.Δε θα χάσει τίποτα το Αθήνησι.Γιατί αυτό κρύβεται πίσω απ'όλα,όπως είπα και παραπάνω με την προσπάθεια γιά ίδρυση Νομικής στο Πάντειο. Απλά θα πάρει πίσω τη Νομική της η Δυτική Ελλάδα που την έκλεισε το 1862 με συνοπτικές διαδικασίες η τότε κυβέρνηση,όταν έκλεισε και η Ιόνια Ακαδημία της Κέρκυρας που σ'αυτήν περιλαμβάνονταν.Τόσο απλά.

 
Θυμωμενος
12 Ιουλ 2019 10:30

ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ 59 ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ

 
Πέτρος
12 Ιουλ 2019 11:09

Να γεμίσουμε Νομικές σχολές και άλλες πόλεις.Γιατί να μην έχουμε χιλιάδες δικηγόρους άνεργους?Ο τουρισμός αυξάνεται και χρειαζόμαστε και άλλους σερβιτόρους...
Ετσι κ.Κατσιφάρα?

 
άρες μάρες...
12 Ιουλ 2019 11:10

αν και ήμουν αντίθετος με τη νομική, αν μειωθούν δραστικά οι εισακτέοι και ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ και πλήθος άλλων σχολών (μηχανικών κυρίως αλλά πλείστων άλλων) , θα πω ότι δεν είναι συντεχνιακό και μπράβο. κακώς ξεκινά από εκεί ο εξορθολογισμός (μόνο, γιατί αν παράλληλα κόβονταν και άλλα , θα έλεγα "εύγε") . εξάλλου σε ένα οργανωμένο πανεπιστήμιο μία σχολή παραπάνω είναι κέρδος, μεγάλα πανεπιστημιακά σύνολα πρέπει να γίνονται (για ώσμωση, επίπεδο, υποδομές) και όχι αυτή η ατελέσφορη διασπορά σχολών, πόρων κλπ κλπ για να κερδίζουν οι γκαρσονιεράδες και οι σουβλατζήδες. άμεσο ξεκαθάρισμα ΤΩΡΑ αλλά δε βλέπω κότσια. οι σχολές μηχανικών παντού σε κάθε χωριό με επίπεδο ημιυπόγειο πλην 3-4 δεν ενοχλούν;

 
@Φοιτητής ΠΑΔΑ
13 Ιουλ 2019 05:53

Οχι δεν θα είστε όλοι ίσοι, η σωστή έκφραση είναι ότι "ξεκινάτε όλοι από την ίδια αφετηρί" και ο δρόμος θα δείξει ποιοι και για πόσο θα συνεχίσουν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.