Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στο υπουργείο Παιδείας σήμερα (11:30 π.μ) ο Κ. Μητσοτάκης

Θα ανακοινώσει το Σχέδιο της Κυβέρνησης για την παιδεία καθώς και τον κεντρικό ρόλο που θα έχουν οι εκπαιδευτικοί
Δημοσίευση: 11/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη , στις 11:30  το πρωί, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το Σχέδιο της Κυβέρνησης για την παιδεία καθώς και τον κεντρικό ρόλο που θα έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο Κ.Μητσοτάκης  στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου χαρακτήρισε τολμηρό το Σχέδιο της Κυβέρνησης για την παιδεία.

 

Σχόλια (18)

 
ΜΙΚΗΣ
10 Ιουλ 2019 16:12

O κόσμος είναι μαζί σου δεν θέλει επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να κάνεις ότι είπες.!

 
Andrew
10 Ιουλ 2019 17:32

Για τις πανελλαδικές: ΑΜΕΣΗ μείωση της ύλης και κατάργηση της εξέτασης της Λογοτεχνίας. Με μία Υπουργική Απόφαση αύριο, κερδίζετε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων. Χάνετε μόνο τα φροντιστήρια.

 
?????????
10 Ιουλ 2019 17:42

Τι μέρα θα μας ξημερώσει και αύριο ;

 
Μ.Περικλης
10 Ιουλ 2019 17:52

Αυριο θα κληρώσει για τις συνεννώσεις , για την δημιουργία του ΠΑΔΑ και την μετεξέλιξη του με την οποια διαφωνουν πολλοί και συμφωνουν ακομη περισσότεροι και των υπολοίπων εργων του ΣΥΡΙΖΑ , εφόσον ακούσουμε γενικότητες ....ας ετοιμασουμε βαλιτσες μετα το καλοκαίρι ..., εαν βάλει τα πράγματα στην θέση τους ,υπάρχουν ελπίδες

 
Νάσος
10 Ιουλ 2019 18:01

Να υλοποιήσεις το πρόγραμμα της ΝΔ, ενιαία τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευση, δεν φέρνουν δολλάρια οι ελιές, αλλά οι επιστήμονες τεχνολόγοι...τα ΤΕΙ, να γίνουν Πανεπιστήμια ΕΦαρμοσμένων Επιστημών...όπως εξαγγειλατε στο Περιστέρι..

 
@Μ.Περικλής
10 Ιουλ 2019 18:24

Το παδα θα παραμείνει ως έχει όπως άλλωστε έχει πολλάκις πει η κυρία Κεραμεως είναι το μόνο από τα τει που βάση αξιολόγησης ΑΔΙΠ πληρεί όλα τα κριτήρια ακαδημαϊκα και μη για την πανεπιστημιοποιηση του ενώ μια ας μην ξεχνάμε ότι λειτουργεί ως πανεπιστημιο πάνω από εναμησι χρόνο εχωντας δεχθεί τους πρωτοετείς φοιτητές, έχοντας γίνει μετεγγραφές με άλλα πανεπιστημιακα τμήματα, υποψήφιοι διδάκτορες κλπ σε αντίθεση με τα άλλα τει τα οποία χωρίς αξιολόγηση μέσα σε μια νύχτα έγιναν πανεπιστήμια με τεράστιες αντιδράσεις και χωρίς αξιολόγηση και λειτουργούν εδω και 3 μήνες μόνο στα χαρτιά (δεν έχουν δεχθεί πρωτοετείς, διδάκτορες, μεταπτυχιακα κλπ). Άρα οποιαδήποτε σκέψη για μετατροπή ή υποβάθμιση του παδα είναι εντελώς παράνομη πέρα από ανήθικη. Όσον αφορά τα άλλα τει επειδή δεν έχουν δεχθεί φοιτητές δεν έχουν ιδρύσει μεταπτυχιακά πανεπιστημιακα δεν έχουν δεχθεί υποψήφιους διδάκτορες και ένα σωρό ακόμη λόγους είναι πολύ πιο πιθανό να παραμείνουν τει ή να βρεθεί κάποια ενδιάμεση φόρμουλα.

 
AΑ TUC
10 Ιουλ 2019 18:32

Άμεση ανακλιση της απόφασης για τα 5Ετη σε ΠαΔα, Διεθνες και ΕλΜεΠα
Άμεση αλλαγή του νομού με ουσιαστική αξιολόγηση των καθηγητών των τεως ΤΕΙ σε όλες τις βαθμίδες
Άμεση αξιολόγηση καθηγητών και υποδομών σε Διεθνές και ΕλΜεΠα

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
10 Ιουλ 2019 19:22

Περιμένουμε να αναφερθεί στην επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, όπως άλλωστε είναι διατυπωμένο και στο πρόγραμμα της Ν. Δημοκρατίας.

 
Maik
10 Ιουλ 2019 19:41

Αύριο κιόλας να επαναφαιρει τα 7ωρα στο Γυμνάσιο.
Τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα Γυμνασιο-Λυκειο-Επαλ.
Επαναφορά του Π. Δ. 152 για την αξιολόγηση που κατάργησε ο ΣΎΡΙΖΑ.
Επαναφορά των Πειθαρχικων Συμβουλίων χωρίς αιρετούς και απομάκρυνση κάθε διωκόμενους από τα καθήκοντα του μέχρι να κριθεί τελικά η υπόθεση του.
Κατάργηση όλων Υπηρεσιακών Συμβουλίων του ΣΎΡΙΖΑ.
Αυτά προς το παρόν.

 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020
10 Ιουλ 2019 19:42

Έξω η Λογοτεχνία από την εξεταστέα ύλη για ιατρικές και πολυτεχνικές.
Είναι θέμα ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Δεν το βλέπει κανείς; Δεν ασχολείται κανείς;
Έλεος πια.... 100,000 νέα παιδιά αφορά το θέμα.

 
ενας απλος μαθητης
10 Ιουλ 2019 20:03

μην γινει αλλαγη στο καινουριο συστημα εισαγωγης εξετασεων εχει καθολικη αποδοχη απο τους μαθητες να γινουν καποιες αλλαγες στην υλη των εξετασεων και να μετραει και απο το 2020 το 10 τα εκατο του απολλυτηριου για την εισαγωγη στα πανεπιστημια!!! Μην αλλαξετε το συστημα

 
Aποφοιτος ΤΕΙ
10 Ιουλ 2019 22:21

@Μ.Περικλής
Tην πολιτική της κυβέρνησης όπως είναι γνωστό την καθορίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ως εκ τούτου, καμία Κεραμέως δεν μπορεί να ασκεί δική της πολιτική, αν δεν συμφωνεί μ΄αυτή ο πρωθυπουργός. Αλλά η κ. Κεραμέως απ΄ ότι γνωρίζω, είναι πλήρως συντεταγμένη με τη πολιτική Παιδείας της Ν.Δ. την οποία και θα κληθεί να εφαρμόσει. Η εμβληματική και χωρίς παρερμηνείες, δήλωση - εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Περιστέρι, στην προεκλογική του ομιλία πριν από τις ευρωεκλογές, για τη μετατροπή του ΠΑ.Δ.Α., σε Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών είναι ήδη προ των πυλών. Είναι δίκαιο, γίνεται πράξη, όπως μας έλεγαν οι προηγούμενοι !!!

 
Μηνάς
10 Ιουλ 2019 22:23

Να αναμορφωθεί το πλαίσιο των πολυήμερων σχολικών εκδρομών. Τέρμα στο αίσχος με νυχτοπερπατήματα σε νυχτομάγαζα και κατανάλωση αλκοόλ.

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
10 Ιουλ 2019 22:39

Με τις προκηρύξεις των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού και των Δ/ντών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν ή θα ανασταλλούν;

 
Αργύρης Π.
11 Ιουλ 2019 00:06

@Αποφοιτος ΤΕΙ
Αύριο θα μάθεις τι θα πει αντιπολίτευση όμορφα, απλά και πρωτίστως εμβληματικά και πίστεψε με χωρίς παρερμηνείες.

 
Εμμονές κακεντρεχών σχολιαστών με τα ΤΕΙ
11 Ιουλ 2019 07:27

Διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια αρκετών σχολιαστών που αναφέρονται με ιδιαίτερο μίσος στα πρώην ΤΕΙ, και την επανα''ΤΕΙ''οποίηση τους κάτι το οποίο φυσικά δεν γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους κυρίως νομικούς και κατά δεύτερο λόγο ψηφοθηρικούς ( σκεφτείτε το κόστος της ''υποβάθμισης'' τόσων οικογενειών από Καθηγητές,φοιτητές και τις οικογένειες τους όταν θα δεχτούν το πλήγμα της ''υποβάθμισης'' ξανά σε ΤΕΙ).

Θέλω να αναφέρω χωρίς να μακρηγορώ ένα απλό γεγονός. Αξιολογήσεις Κύριοι, ρίξτε μια ματιά στις παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων να δείτε, και να συγκρίνεται τα Ελληνικά ΑΕΙ Πανεπιστήμια και τα πρώην ΤΕΙ (ΝΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ). Μπορείτε να διακρίνετε ορισμένα πρώην ΤΕΙ παραπάνω στις κατατάξεις απο Πανεπιστήμια (πχ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,Αθήνας,Θεσσαλίας κλπ), και όλα αυτά με υποχρηματοδότηση, ελλείψει έρευνας και διδακτόρων .
Φυσικά και τα ΤΕΙ θα παραμείνουν συγχωνευμένα ως έχει, ένα κεφάλαιο έκλεισε και άνοιξε ένα άλλο, χωνέψτε το επιτέλους.

 
Μ.Περικλής
11 Ιουλ 2019 07:47

με την εκτιμηση και το σεβασμο μου σε ολους σας

/////////
-Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
-Ούδε σε γάμο ρίχνονται ούδε σε χαροκόπι.
Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια.
Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο:
«Γιώργαινα, ρίξε τ’ άρματα, δεν είναι εδώ το Σούλι.
Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανίτων».
«Το Σούλι κι αν προσκύνησε, κι αν τούρκεψεν η Κιάφα,
η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκαμε, δεν κάνει».
Δαυλί στο χέριν άρπαξε, κόρες και νύφες κράζει:
«Σκλάβες Τούρκων μη ζήσωμε, παιδιά μ’, μαζί μου ελάτε»
και τα φυσέκια ανάψανε, κι όλοι φωτιά γενήκαν

Οσο για το ΠΑΔΑ που γίνεται τόσος ντόρος να γνωριζετε απαντες οτι οι υποσχεσεις πρεπει να τηρουνται και λεω πρέπει και οχι οτι θα τηρηθουν
οι διαφορετικές αποψεις ειναι σεβαστές αλλα και τα ΦΕΚ στο παρα πέντε δεν μπορουν να γίνουν αποδεκτά απο την κυβερνηση

Εξαλλου παλι πανεπιστημιο θα είναι και θα είναι και το μοναδικο τεχνολογικο πανεπιστημιο στην Αττική ας το ονομασει τεχνικο πανεπιστημιο ηη οπως αλλιως θέλει , το βεβαιο ειναι οτι θα αλλαξει προσανατολισμο για την βιομηχανια και την παραγωγη

Οι σπουδές για τις σπουδές δεν είναι αυτό που πρεπει να δινει ενα πανεπιστημιο ... στην σημερινη εποχη που ζούμε ....

 
Αργυρώ
11 Ιουλ 2019 14:15

Αγαπητέ Maik έχεις εφεύρει μήπως και τη χρονομηχανή για να μεταφερθούμε άμεσα στο μεσαίωνα ή να ελπίζουμε στη καλή θέληση του Μητσοτάκη;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean