Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΚΝΕ: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου

Δημοσίευση: 11/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου, κόντρα σε δυνάμεις που είτε ανοιχτά θέλουν την κατάργηση του ασύλου είτε η πρακτική τους αξιοποιείται στην ενίσχυση του δόγματος ''νόμος και τάξη''. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους”.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοινωθέν  το  ΚΣ της ΚΝΕ , σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης   να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα ανώτατα ιδρύματα είναι εκ του πονηρού και ψεύτικη. Δεν είναι το ''πανεπιστημιακό άσυλο'' αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και άλλες περιοχές που δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το ήδη υπάρχον πλαίσιο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στα Πανεπιστήμια. Όπως και το εμπόριο ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζεται με τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Αντιθέτως, ενισχύεται περισσότερο.
  • Αυτό που λείπει από την Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό που λείπει είναι η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως η έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης, που αφήνουν χώρο σε φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια υποκριτικά αξιοποιούνται για το χτύπημα του ασύλου.
  • Απέναντι στα σχέδια της ΝΔ για ένταση της καταστολής των αγώνων των φοιτητών δεν μπορεί να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου υπερασπίζονται την κατάργηση του ασύλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε ως κυβέρνηση στην ενίσχυση της καταστολής ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, επί 4,5 χρόνια υπηρέτησε την επιχειρηματική λειτουργία των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και την κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί ''ασυλία'' στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στο χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών.

Σχόλια (10)

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
12 Ιουλ 2019 09:50

προχωρα μητσοτακη!!
η δημοκρατια κτιζεται στις πλειοψηφιες

 
Petros
12 Ιουλ 2019 10:57

Eίναι πλέον απαίτηση της κοινωνίας η κατάργηση του ασύλου για εγκληματικές πράξεις.Μόνα τους τα πανεπιστήμια με το υπάρχον νομικό πλαίσιο απέτυχαν να το κάνουν.Θα γίνει τώρα άσχετα αν το πολεμήσουν κάποιοι.Κατάργηση ασύλου για ποινικά αδικήματα θα γίνει και όχι για την ελευθερη διακίνηση ιδεών.Οτι ακριβώς συμβαίνει σ΄ολα τα πανεπιστήμια των πολιτισμένων χωρών.

 
ΠΑΠΑΣ
12 Ιουλ 2019 11:04

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ....ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ......ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.....ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ......ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΑ....!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ .....ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ......ΑΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ......ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ .....ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ .....ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ......ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΟΜΙΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ .....ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΤΙ .....ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ........ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥΣ.......ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.....ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ .......ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......!!! ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ......ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗΣ....!!!

 
ΧΑΡΗΣ
12 Ιουλ 2019 11:13

Δυστυχώς αδυνατούν οι μετέχοντες στην ΚΝΕ να αντιληφθούν τη διάκριση μεταξύ των όρων "'Ασυλο διακίνησης ιδεών" και "Άσυλο σε τοξικομανείς, βαποράκια, λαθρεμπόρους, πλιατσικολόγους, ποινικούς"... Δεν είναι τυχαίο πως το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα μεταξύ 5%-6% στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Κρίμα.

 
Νικόλαος
12 Ιουλ 2019 11:39

Αφού το ΚΚΕ θεωρεί ότι το άσυλο είναι κάτι καλό, να προτείνει και επίσημα τη μετατροπή ολόκληρης της Ελλάδας σε άσυλο!

 
Πλατάρος Γιάννης
12 Ιουλ 2019 13:14

Αυτό που εκφράζει η ΚΝΕ, είναι το αίτημα για διατήρηση της ασυδοσίας. Δεν γίνεται να μην ομιλούμε με παραδείγματα. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε από το βασικό αντιφατικό: Υπάρχει Έλληνας που ΣΟΒΑΡΑ να τοποθετηθεί κατά της διατήρησης του ασύλου έτσι όπως έχει ΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ η ίδια η έννοια;
Επίσης:
Διαφωνεί ένας Έλληνας με την πάταξη του ναρκεμπορίου;
Όχι φυσικά! Αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Δεν ξέρω το ΚΙΝΑΛ) είνια υπέρ της διατήρησης του ασύλου;
Παραδείγματα:
1) Να μπορώ να πουλάω ό,τι θέλω μέσα στο Πανεπιστήμιο χωρίς άδεια, χωρίς ταμειακή, χωρίς άδεια για το ίδιο το προϊόν που πουλάω (απομίμηση, κλεμμένο) και να μπορώ να το αγοράζω φτηνά όπως τα ντούτυ φρε, ταξ φρη. Αυτό είναι προνόμιο, διότι πουλάω φτηνά αφού δεν πληρώνω ΦΠΑ.
2) Να τρομοκρατώ όποιον θέλω χωρίς να λογοδοτώ.
3) Να δέρνω είτε να εκφοβίζω όποιον δεν συμφωνεί μαζί μου.
4) Να κτίζω πόρτες χωρίς άδεια της πολεοδομίας.
5) Αν το διδακτήριο έχει 5.000 τ.μ, εσωτερικών τοίχων, να μπορώ να τα αφισοκολλώ όλα.
6) Αν το κτήριο έχει ένα τόσα τετραγωνικά εξωτερικών τοίχων να μπορώ να γράφω σε όλους τους τοίχους, μέχρι του σημείου να μην υπάρχει καθόλου χώρος να γράψω κάτι έστω και με μαρκαδοράκι.
7) Να μπορώ να σταματάω το μάθημα , να το ματαιώνω, χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, διότι έχω ακτίφ στην αίθουσα.
8) Να μπορώ να κάνω κατάληψη 4 μήνες κατάληψη αντιμωρητί και άλλους 2 μήνες κατάληψη συνεχόμενα με αίτημα να μην χαθεί το εξάμηνο (κια να το επιτυγχάνω εννοείται)
9) Να μπορώ να δίνω εντολή στον υπεύθυνο του φοιτητικού εστιατορίου «Σήμερα να περάσουν όλοι χωρίς κάρτα σίτισης» (Ας σιτίζονται σχεδόν όλοι οι φοιτητές!)
10) Να μπορώ να κάνω βανδαλισμούς άνευ λογοδοσίας.
11) Να μπορώ να κάνω πλιάτσικο, επίσης άνευ λογοδοσίας.
12 ) Να μπορώ να διοργανώνω μουσική εκδήλωση εν ώρα μαθήματος μέσα στο Πανεπιστήμιο με ηχεία -πύργους και να μην κοτάει να μου μιλήσει κανείς.
Όλα τα παραπάνω παραδείγματα είναι απολύτως υπαρκτά, έχουν συμβεί σε όλα τα ΑΕΙ πολλές φορές τα τελευταία 40 χρόνια και επίσης όλοι όσοι έχουν περάσει από αυτά τα γνωρίζουν καλώς.
Και φυσικά τα παραπάνω παραδείγματα είναι τα ανήκοντα στον μέσο όρο, στον κοινό τόπο, στα κοινότυπα. Υπάρχουν και διακεκριμένα και εξαιρετικά και σπάνια και απίστευτα, στα οποία δεν αναφέρομαι...

 
Anton
12 Ιουλ 2019 13:44

Να βάλουμε φώτα για να ξεκινήσει η επανάσταση από τις σχολές

 
Εύλογη ερώτηση σε ΚΚΕ-ΚΝΕ
12 Ιουλ 2019 13:58

Επί κομμουνισμού στις χώρες που ιδεολογικά ταυτιζόσασταν ΔΕΝ υπήρχε άσυλο.Η αστυνομία είτε φανερή ,είτε μυστική ήταν πανταχού παρούσα.Χώρια οι επιτροπές υπεράσπισης καθεστώτος και τα λαϊκά κομισσαριάτα Παιδείας.Χώρια που τα καθεστώτα ήταν μονοκομματικά και κάθε άλλη άποψη διώκονται είτε με εκδίωξη από τα Πανεπιστήμια,είτε με φυλάκιση,είτε με εξορία στα γκούλαγκ..Δεν νομίζω δε και στα εναπομείναντα κομμουνιστικά καθεστώτα της Κούβας,τη Κίνας (εξέγερση φοιτητών στην Τιέν Αν Μεν με χιλιάδες νεκρούς) και της Β.Κορέας να υπάρχει άσυλο αλλιώς όλοι οι αντικαθεστωτικοί θα μαζεύονταν εκεί.Γιατί λοιπόν είστε υπέρ ενός ασύλου που ούτε τα ταυτιζομενα με εσάς κομμουνιστικά καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού ή του σιδηρού παρεπετάσματος δεν είχαν;

 
Δευτεροετής
12 Ιουλ 2019 14:37

Μακάρι να καταργηθεί αυτό το δήθεν "άσυλο", μακάρι η κυβέρνηση να προχωρήσει. Ανακοινώσεις σαν αυτές "θα κάνουμε ότι περνάει απ'το χέρι μας" και "δυνάμεις καταστολής" είναι μέρος του πρόβληματος. Στα 2 χρόνια που είμαι στο πανεπιστήμιο έχω δει καταστολή μόνο από ομάδες (φοιτητών;) μειοψηφικές.

 
ΤΚ9
13 Ιουλ 2019 19:12

Έφτασε η ώρα να συγκρουστεί η σιωπηρή πλειοψηφία με τις δογματικές αντιδημοκρατικές μειοψηφίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ