Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Μηχανογραφικά: Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 17 Ιουλίου

Προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.
Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διήμερη παράταση υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ μέχρι 17 Ιουλίου , ανακοίνωσε η υπουργός   Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας.

Η παράταση δίνεται όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου  να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ μετα Πανεπιστήμια.

Η προθεσμία υποβολή των Μηχανογραφικών κανονικά έληγε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στο μεταξύ έγγραφο προς όλους τους Πρυτάνεις της χώρας στέλνει άμεσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με το οποίο ζητά στοιχεία για τα νέα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια:

Α. Εάν υπάρχουν Προγράμματα Σπουδών, και,

Β. Εάν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Σχόλια (54)

 
γιαννης
12 Ιουλ 2019 10:59

Αντιλαμβάνομαι οτι η παράταση δίνεται για να ενημερωθούν καλύτερα οι υποψήφιοι για τις νέες σχολές (πρόγραμμα σπουδών ,καθηγητές, εγκαταστασεις, εστίες κλπ), πολύ θετικό αυτό.

 
ΝΤΡΟΠΗ
12 Ιουλ 2019 11:12

Απαράδεκτοι!!!Παίζουν με το μέλλον και την αγωνία των παιδίων μας...Πως θα τα εξετάσουν δηλαδή τα νέα τμήματα???τώρα λίγο πριν τη λήξη του μηχανογραφικού...

 
Για το ΠαΔΑ?
12 Ιουλ 2019 11:32

Τίποτα για τη μετατροπή του ΠαΔΑ σε εφαρμοσμένων που κάποιοι το έχουν σίγουρο?? δεν είπε?

 
ΣΤΕΛΙΟΣ
12 Ιουλ 2019 11:41

παράταση για τα Μ.Δ. …. Ελπίζω χωρίς να εμπλέκονται τα σχολεία. αχαχαχαχα! ελ πήζω

 
Αλέκα
12 Ιουλ 2019 11:44

Τα παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών είναι ανήθικα.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΕΠΑΛ
12 Ιουλ 2019 12:32

Απορώ με την ''αγωνία'' των γονιών για τα μηχανογραφικά δελτία!Τι προτιμάτε δηλαδή να ''μπούνε'' τα παιδιά σας σε τμήματα χωρίς προσωπικο και πρόγραμμα σπουδών και μετά να λέτε τι κάναμε;Για έλεγχο γίνεται αυτό και εγγύηση καθότι πολλά έγιναν από το Σύριζα στο ''πόδι'' και βιαστικά!

 
foros1
12 Ιουλ 2019 12:38

Τα περισσότερα μηχανογραφικά έχουν οριστικοποιηθεί και έχουν πάρει Αρ. Πρωτ. Είναι υποχρεωμένα 100 Χιλ. παιδιά να παρακολουθούν το υπουργείο μέσα στο καλοκαίρι για αλλαγή μηχανογραφικού?

 
Αλέξανδρος
12 Ιουλ 2019 12:41

Πολύ σωστή απόφαση
Ανήθικο είναι τα παιδιά μας να έχουν δηλώσει "εικονικά" τμήματα χωρίς καθηγητές στο γνωστικό αντικείμενο ή χωρίς καν μέλη ΔΕΠ και στοιχειώδεις εγκαταστάσεις

Ανήθικο είναι να λειτουργούν τμήματα με 0 μέλη ΔΕΠ και ο υποψήφιος φοιτητής να τα δηλώνει στο μηχανογραφικό του νομίζοντας οτι πρόκειται για κανονικα τμήματα ενώ όλοι γνωρίζουμε οτι δεν πρόκειται να στελεχωθούν ποτέ.

Ανήθικο είνα ινα υπάρχουν 3 διαφορετικές κατηγορίες μεταγγραφών πχ στους μηχανολόγους μηχανικούς (πολυτεχνικά , ΠΑΔΑ, ΠΑΠΕΛ) και οι φοιτητές να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό για την ισοδυναμία και για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα στο μέλλον. Αυτά δεν τα εξήγησε κανείς στον υποψήφιο που απλά βλέπει "τμήμα μηχανολόγων μηχανικών - Πανεπιστήμιο Χ"

Ανήθικο είναι να ανοίγουν βαριά τμήματα (πχ χημικών μηχανικών / μηχανολόγων μηχανικων που δεν καλύπτεται το αντικείμενο από μέλη ΔΕΠ

Ε λοιπόν λαλύτερα να περιμένουμε λίγο παραπάνω στο μηχανογραφικό παρα να εγκλωβίσουμε χιλιάδες φοιτητές σε ψέμματα!

 
Γιαννης
12 Ιουλ 2019 12:53

Πολιτικές σκοπιμότητες. Απαράδεκτη απόφαση. Ανατρέπει τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.

 
giannis
12 Ιουλ 2019 13:10

Προς foros1: Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι απλή: ΝΑΙ. Η ευθύνη ενός γονέα για το παρόν και το μέλλον του τέκνου του δεν κάνει διακοπές!!
Προς ΝΤΡΟΠΗ: Η επιλογή του χρονικού σημείου κατάθεσης των Μ.Δ. αλλά και των εθνικών εκλογών δεν έγινε από την κα Κεραμέως.
Προς Αλέκα: Συμφωνώ. Αν όμως η αγωνία γίνει απογοήτευση καθώς ορισμένα παιδιά θα εισέλθουν σε τμήματα-φαντάσματα χωρίς καθόλου μόνιμο διδακτικό προσωπικό (κυριολεκτικά), τα πράγματα θα είναι απλώς μη αναστρέψιμα.

 
Στάθης
12 Ιουλ 2019 13:12

Ας κάνουν ότι έλεγχο θέλουν. Εάν βρουν ελλείψεις, ας προβούν στις απαραίτητες επισημάνσεις, έτσι ώστε μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, οι Σχολές να έχουν προσαρμοσθεί...
Το πρόβλημα θα προκύψει εαν προβούν σε αλλαγές στις Αντιστοιχίες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!
Εάν αλλάξουν οι αντιστοιχίες, τότε μπάχαλο.
Θα υπάρξουν περιπτώσεις χιλιάδων μαθητών που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους και τώρα είναι Πάρο, Ιο, Μύκονο, Σαντορίνη... και δεν θα ακούσουν για αυτές τις πιθανές αλλαγές. Οπότε δεν θα προσαρμόσουν το μηχανογραφικό τους στα πιθανά νέα δεδομένα.
Εάν γίνει αυτό, είναι ο ορισμός του ...αιφνιδιασμού !!!

 
Προγράμματα Σπουδών νέων τμημάτων
12 Ιουλ 2019 13:22

Υπάρχουν τα περιγράμματα μαθημάτων στα νέα αλλά και στα παλιά τμήματα;
Σε όλα τα εξάμηνα των σπουδών;
Διδάσκοντες;

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
12 Ιουλ 2019 13:25

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΑΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΟΝ - ΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ , ΥΠΟΔΟΜΕΣ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ , ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019 , ΧΑΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ . ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ . ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

 
Στάθης
12 Ιουλ 2019 13:26

Ελπίζω η ανακίνηση αυτού του θέματος, 3 μέρες πριν κλείσει η εφαρμογή των μηχανογραφικών, να μην έχει να κάνει με τις αντιστοιχίες !
Πχ το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αντιστοιχίζεται με 5 νέα Τμήματα που δημιουργήθηκαν ανά τη χώρα (Πάτρα, Τρίπολη, Καβάλα, Αγιος Νικόλαος, Κοζάνη).
Δεν πιστεύω αυτή, η κάποια αντίστοιχη περίπτωση, με άλλες Σχολές, να μην άρεσε στους Πρυτάνεις και να κίνησαν "λυτούς και δεμένους" για να την ανατρέψουν...
Για να δημιουργηθούν όλα αυτά τα Τμήματα, δεν μπορεί, είχε κάνει τους απαραίτητους ελέγχους το Υπουργείο Παιδείας!
Δεν γίνονταν όλα στραβά πριν και θα γίνουν όλα τέλεια τώρα !!!

 
Petros
12 Ιουλ 2019 13:28

Απαράδεκτη απόφαση.

Ότι να ναι.

Πρέπει να ντρέπονται.

Βάζουν σε περιπέτειες χιλιάδες οικογένειες

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 13:37

Δηλαδή θα ξανακάνουν 100+ χιλιάδες το μηχανογραφικό από την αρχή; Πότε θα πάρει η κυρία υπουργός απόφαση για τα νέα τμήματα; Αερολογίες και ασάφειες =αστειότητες!!!!

 
Ιωάννα Σ.
12 Ιουλ 2019 13:47

Απαράδεκτο!Τα περισσότερα μηχανογραφικά έχουν κλειδώσει.Και ο πρώην και η νυν Υπουργός Παιδείας παίζουν με την αγωνία τόσων οικογενειών!!!!

 
ΓΟΝΙΟΣ
12 Ιουλ 2019 14:16

Ελπίζω με αυτό το πρόσχημα να μην διανοηθεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε ΜΕΙΩΣΗ του αριθμού των ήδη αποφασισμένων θέσεων εισακτέων σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ!Τα μηχανογραφικά δεν μπορούν να ξαναλλάξουν πάλι!Γιατί ανακατεύεται η κόλαση τώρα χωρίς λόγο;Ελπίζω το υπουργείο να μην αλλάξει τίποτα!Ελπίζω να γίνεται μόνο για 'ελεγχο και τίποτα άλλο...γιατί δεν εμπιστεύομαι τους πανεπιστημιακούς που μόνιμα ζητούν μείωση θέσεων...Ιδωμεν...αλλιώς μαύρο στις επόμενες εκλογές!(του χρόνου)

 
Άκης
12 Ιουλ 2019 14:32

Θα ήταν καλό να ανακληθούν και τα μηχανογραφικά του 2018!! Γιατί τα οι μαθητές πέρασαν σε τμήματα τα οποία μετά καταργήθηκαν-συγχωνεύθηκαν χωρίς να έχουν ενημερωθεί.

 
Γονέας φοιτητή πρώην ΤΕΙ και νυν Πανεπιστημίου
12 Ιουλ 2019 15:02

Αγαπητή κ. Κεραμέως

1) Η συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια έγινε μετά από διαδικασίες διαβούλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που σημαίνει ότι έγιναν σχετικές μελέτες, προτάσεις, κλπ.
2) Σε πολλά τμήματα ουσιαστικά αλλάζει η ονομασία του τμήματος, εφόσον το τμήμα ήδη λειτουργούσε με σχετικό αντικείμενο σπουδών, πχ από ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής έγινε Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, οι υποδομές στα τμήματα παραμένουν οι ίδιες, οι καθηγητές οι ίδιοι, κλπ.
Το πρόγραμμα σπουδών αλλάζει, αλλά οι αλλαγές δεν είναι και τόσο δραματικές, ουσιαστικά εμπλουτίζεται το πρόγραμμα και σε ορισμένες περιπτώσεις τα τμήματα γίνονται πενταετή.
3) Κατανομή 500 θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια υπέγραψε ήδη ο Κ. Γαβρόγλου

Προς τι όλη αυτή η άσκοπη ψυχική οδύνη;
Μήπως έχετε άλλα σχέδια στο πίσω μέρος του νεοφιλελεύθερου μυαλού σας;

 
Apostolos
12 Ιουλ 2019 15:08

Δηλαδή ορισμένα τμήματα υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσουν ?!?!?!

 
Manos
12 Ιουλ 2019 15:20

Μεγάλο λάθος της Υπουργού αυτή η Απόφασή.

Επικοινωνιακό τέχνασμα.

Λυπάμαι δεν πρέπει να παίζουν με την αγωνία μαθητών γονέων.

Περαστικά μας

 
Κάλιο αργά παρά ποτέ
12 Ιουλ 2019 15:23

Υπάρχουν τμήματα χωρίς κτήρια, χωρίς κανένα μέλος ΔΕΠ, χωρίς προγράμματα σπουδών, χωρίς site. Θέλει συμμάζεμα. Να συγχωνευθούν ομοειδή τμήματα που ανήκουν στο ίδιο Πανεπιστήμιο, να μη λειτουργήσουν τα τμήματα-φαντάσματα.

 
Μέλος ΔΕΠ
12 Ιουλ 2019 15:25

Το υπουργείο φαίνεται απροετοίμαστο. Τα τμήμα που δημιουργήθηκαν είναι ΥΠΕΡ - στελεχωμένα αφού προέρχονται από συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Τα νέα τμήματα χωρίς πρόγραμμα σπουδών δεν ήταν καν στο μηχανογραφικό αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πριν λίγες βδομάδες το υπουργείο ζήτησε τα προγράμματα για να κάνει αντιστοιχίσεις.....

 
Μέλος δεπ
12 Ιουλ 2019 15:35

μπραβο!!!
νεα τμηματα με 0 μελη δεπ να μη λειτουργησουν!!!
δεν μπορουν να λειτουργησουν σε βαρος των παιδιων!!!!
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

 
Μαρία
12 Ιουλ 2019 15:37

Βάσεις τμημάτων χημείας?

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 16:13

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΟΙ!

 
απορία ψάλτου
12 Ιουλ 2019 16:16

αλήθεια οι μελέτες για τις συγχωνεύσεις πότε θα δημοσιοποιηθούν;
υπάρχουν ή τις έφαγε ο σκύλος;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 17:30

Η κα υπουργός όλο το σ/κ θα διαβάζει για τα νέα τμήματα και δευτερά πρωί-πρωί θα μας πει τι θα γίνει μ αυτά. Έδωσε και την τεράστια παράταση των 2 ημερών οπότε η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το τσίρκο μεντράνο απέκτησε άξιο αντίπαλο.

 
Συγχωνεύσεις
12 Ιουλ 2019 17:33

Τα πορίσματα των επιτροπών που είχαν οριστεί έχουν δημοσιευθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτό που εφαρμόστηκε στην πράξη από το Υπουργείο ήταν διαφορετικό.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.