Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Μηχανογραφικά: Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 17 Ιουλίου

Προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.
Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διήμερη παράταση υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ μέχρι 17 Ιουλίου , ανακοίνωσε η υπουργός   Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας.

Η παράταση δίνεται όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου  να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων , που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ μετα Πανεπιστήμια.

Η προθεσμία υποβολή των Μηχανογραφικών κανονικά έληγε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στο μεταξύ έγγραφο προς όλους τους Πρυτάνεις της χώρας στέλνει άμεσα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με το οποίο ζητά στοιχεία για τα νέα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια:

Α. Εάν υπάρχουν Προγράμματα Σπουδών, και,

Β. Εάν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Σχόλια (54)

 
Δερμποκης
14 Ιουλ 2019 21:20

@@Πατέρας φοιτητή πρώην ΤΕΙ

''Χωρίς επίπεδο, χωρις ΔΕΠ,χωρις εργαστήρια''
Κυριε/α αφήστε την κακία και τη ζήλεια στην άκρη και μην λέτε ψέματα
Τα πάντα ειχαν τα ΤΕΙ και πολυ καλο επίπεδο.. ΟΙ βάσεις οπως λετε σαν μοναδικη δικαιολογία γιατι δεν έχετε τι να πείτε ειναι αποτέλεσμα προσφοράς και ζητησης.
Ζουμε στο 2019 καλο ειναι να το θυμόμαστε

 
@@Πατέρας φοιτητή πρώην ΤΕΙ
14 Ιουλ 2019 14:42

Έχετε την προκατάληψη που έχει πολύς κόσμος περί ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. Νομίζεται ότι ανήκουν όλα τα τμήματα ΤΕΙ στο ίδιο τσουβάλι και αντίστοιχα τα πανεπιστημιακά.

Δεν είναι όμως έτσι. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από όποια πλευρά και αν το δούμε. Δηλαδή υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ που έχουν πολύ καλύτερο επίπεδο από πολλά τμήματα Πανεπιστημίων.

Κι επειδή βλέπω δίνετε μεγάλη βαρύτητα στις βάσεις των τμημάτων, να αναφέρω πρώτον ότι αυτές βγαίνουν από την βαθμολογία του τελευταίου και δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικές για το μέσο όρο του επιπέδου των φοιτητών. Συνήθως σε τέτοια τμήματα η διαφορά μορίων μεταξύ πρώτου και τελευταίου είναι τεράστια. Ο λόγος που έχουν χαμηλή βάση είναι γιατί πέρα από όσους είναι ενημερωμένοι και όντως επιθυμούν να μπουν σε αυτές τις σχολές, οι υπόλοιποι μπαίνουν επειδή έχουν την δική σας προκατάληψη περί Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και δεν κατάφεραν να πιάσουν τα μόρια για Πανεπιστήμιο. Έτσι προκύπτει η χαμηλή τους βάση. Σαφώς βέβαια υπάρχουν και τα τμήματα ΤΕΙ με πολύ χαμηλό επίπεδο, όπως ισχύει και για Πανεπιστημιακά τμήματα.

Πέραν αυτού, υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ με μεγαλύτερες ή εξίσου υψηλές βάσεις σε σύγκριση με αρκετά Πανεπιστημιακά τμήματα. Σπουδάζω σε ένα τέτοιο τμήμα στο ΠΑΔΑ πλέον και μπορώ με σιγουριά να σας πω ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συμφοιτητές μου κι εγώ περνούσαμε σε Πανεπιστημιακά τμήματα εάν μας ενδιέφερε και μάλιστα οι περισσότεροι από εμάς περνούσαμε αν θέλαμε και σε Πανεπιστημιακά τμήματα πάνω στο αντικείμενό μας. Ήρθαμε όμως εδώ γιατί γνωρίζαμε την καλή φήμη του συγκεκριμένου τμήματος η οποία είχε να κάνει με το πολύ καλό επίπεδο και για την ακρίβεια καλύτερο τον Πανεπιστημιακών τμημάτων των οποίων τη βάση πιάναμε. Όταν στην αγορά εργασίας προτιμούνται οι απόφοιτοι του τμήματος αυτού έναντι άλλων Πανεπιστημιακών τμημάτων... κάτι λέει αυτό. Και υπήρξαμε κάποιοι που το ψάξαμε και δεν κολλήσαμε στον τίτλο του ΤΕΙ.

Μην κολλάτε λοιπόν κι εσείς σε αυτό. Το σωστό για εμένα είναι να υπάρχει αξιολόγηση και το επίπεδο σπουδών να μην κρίνεται από το πώς αποφάσισε η εκάστοτε κυβέρνηση να ονομάσει ένα ίδρυμα, αλλά από τις επιδόσεις των αποφοίτων της σχολής στην αγορά εργασίας ή στον επιστημονικό χώρο, το επίπεδο των καθηγητών που διδάσκουν εκεί (δημοσιεύσεις κλπ.), τις υποδομές κλπ.. Ο τίτλος δε μου λέει κάτι εμένα.

Αυτά από ένα άτομο που έγραψε 17.500 μόρια στις Πανελλήνιες και μπήκε σε ΤΕΙ γιατί ενδιαφερόταν για την ουσία και όχι για το φαίνεσθαι...

 
Πατέρας φοιτητή πρώην ΤΕΙ
14 Ιουλ 2019 12:45

Συμφωνώ ότι δεν είναι δίκαιο ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για σχολές χωρίς εργαστήρια και διδακτικό προσωπικό αλλά η ΣΤΕΦ Κοζάνης τα έχει πλήρες όλα τα πιο πάνω και τα παιδιά που φοιτούν εκεί θέλουν πέρα από τις θεωρητικές να αποκτήσουν και πρακτικές γνώσεις.
Τα ΤΕΙ εξυπηρετούν και αποτελούν τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών όπως είναι και σε όλη την υπόλοιπη υφήλιο και δεν μπορεί μόνο για συγκεκριμένα ΤΕΙ όπως της Πάτρα ,Καβάλα κλπ να αναβαθμίστηκαν ενώ στην Κοζάνη να καταργηθούν.
Αυτό αποτελεί μια κατάφωρη αδικία.

 
@Πατέρας φοιτητή πρώην ΤΕΙ
14 Ιουλ 2019 10:51

Αυτό που δεν είναι δίκαιο ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει για σχολές χωρίς διδακτικό προσωπικό, χωρίς εργαστήρια, χωρίς επίπεδο, δεχόμενο μαθητές του 6 οι οποίοι μετά αναζητούν την εξομοίωση τους με μαθητές του 18. Τεράστιο λάθος η δημιουργία των ΤΕΙ, ακόμη μεγαλύτερο η εξομοίωση τους με τα πανεπιστήμια.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 22:37

Πέρασε ο γιος του στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ και τωρα θελει να παρει πτυχιο πολυτεχνειου. Νικη δωστα ολα!!!!

 
Όλα Καλά
13 Ιουλ 2019 21:58

@ΤΕΙ και Πανεπιστήμια 2020 και @Apostolos

Συμφωνώ μαζί σας κατά κάποιον τρόπο. Τα τ.ε.ι δεν χρειάζονται να υπάρχουν, και ειδικά ως ανώτατα ιδρύματα. Αφού, αρκετά τμήματα των τ.ε.ι υπάρχουν και στα πανεπιστήμια, ποιος ο λόγος τότε η ίδρυση των τ.ε.ι; Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Υπάρχει τμήμα νοσηλευτικής στα τ.ε.ι, υπάρχει και τμήμα νοσηλευτικής στο πανεπιστήμιο.

Αφού το τμήμα νοσηλευτικής και στα δυο ιδρύματα θεωρείται ανωτάτης εκπαίδευσης, γιατί δεν είχαν ιδρύσει τμήματα νοσηλευτικής εξαρχής μόνο στα πανεπιστήμια; Δηλαδή άλλο η πανεπιστημιακή εκπαίδευση της νοσηλευτικής και άλλο της τεχνολογικής; Αφού το ίδιο επάγγελμα σπουδάζεις. Το ίδιο ανώτερος δεν θα σαι στην δουλειά σου; Το ίδιο παράδειγμα ισχύει και για άλλα τμήματα. Απλή λογική.

Άλλωστε, όλα τα τμήματα των τ.ε.ι δεν θεωρούνται τεχνολογική εκπαίδευση. Π.χ Ο βρεφονηπιοκόμος δεν ασκεί την τεχνολογία. Είναι θεωρητικός στο επάγγελμά του. Και στα πανεπιστήμια υπάρχει η τεχνολογία. Ο γιατρός π.χ δεν ασκεί την τεχνολογία; Ανάλογα την ειδικότητα βέβαια. Υπάρχουν και τμήματα στα πανεπιστήμια που δεν είναι καν επιστήμες. Θέατρο, εικαστικά, κ.α. Είναι τέχνες. Κάθονται όμως να τα σκεφτούν αυτά στη βουλή; Κανένας υπουργός δεν θα κάτσει να σκεφτεί με την λογική και να πει, αφού γίνεται να το ιδρύσουμε εκεί, δεν υπάρχει λόγος και αλλού. Βασικά ο Γαβρόγλου θα τα σκέφτηκε μόνο και καλά έκανε που έπραξε συγχωνεύσεις απλά με προχειρότητες που δεν έπρεπε.

 
Πατέρας φοιτητή πρώην ΤΕΙ
13 Ιουλ 2019 19:35

Κυρία Υπουργέ πέρσυ πέρασε ο γιός μου σε τμήμα ΤΕΙ που καταργήθηκε φέτος . Η ΣΤΕΦ Κοζάνης καταργήθηκε από τον κύριο Γαβρόγλου με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να φοιτούν από το Σεπτέμβρη σε σχολές καταργημένες.!!
Αυτό δεν είναι δίκαιο για αυτά τα παιδιά.Θα πρέπει να εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα αυτό προκειμένου να δοθεί δυνατότητα ένταξης στα αντίστοιχα πολυτεχνικά τμήματα.
Αναμένουμε όλοι γονείς και φοιτητές τις ενέργειες σας.

 
Apostolos
13 Ιουλ 2019 17:07

@Ελληνάρας γονιός

Σε καταλαβαίνω απόλυτα φίλε. Και μετά όταν το παιδάκι σου με το καλό τελειώσει (μετά από 9~10) χρόνια και καταστεί πτυχιούχος και δεν βρίσκει δουλειά θα διαμαρτύρεσε γιατί το κράτος δεν κάνει τίποτα για τους άνεργους και τα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό. Αν όμως το παιδί σου είναι Ελληνάρας πραγματικός θα κάτσει εδώ και θα λέει "περιμένει τον διορισμό του" και θα προσπαθεί να γίνει αναπληρωτής η συμβασιούχος για κανένα 8μηνο.
Κράτα γερά σύντροφε και στις επόμενες εκλογές θα ανατείλει ο ήλιος!!

ΥΓ. Να παραπονιέσε σύντροφε ταυτόχρονα και για την μεγάλη φορολογία που μας έχει γονατίσει. Τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι και τόσα ιδρύματα απαιτούν λεφτά βλέπεις.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 16:33

Δεν ντρέπονται να παίζουν έτσι με νοημοσύνη μας; Έρχεται τώρα αυτή η Κεραμέως και δίνει δύο μέρες παράταση για να ψάξει τα τμήματα; Σε ιθαγενείς απευθύνεται;

 
Ελληνάρας γονιός
13 Ιουλ 2019 14:39

Είμαι ένας κλασικός ελληνάρας γονιός και θέλω το παιδάκι μου δίπλα μου. Στην πόλη μου υπάρχουν κάτι περίεργα τμήματα που κάποτε τα έλεγαν αλλιώς και οι μαθητές έμπαιναν με 5, αλλά τώρα είναι πλέον πανεπιστήμιο, άρα είναι ίδια με όλα τα άλλα. Σε ένα τέτοιο θα δηλώσει ο δικός μου. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν έχει καθηγητές ή πρόγραμμα σπουδών, άπαξ και τρυπώσουμε, στο τέλος το πτυχίο θα το πάρουμε. Έρχεται τώρα αυτή η Κεραμέως να μας χαλάσει τη σούπα, δεν πειράζει που δίνει δύο μέρες παράταση, αυτό που πειράζει είναι ότι ψάχνει τα τμήματα.
Δεν ντρέπονται να παίζουν έτσι με τις αθώες ψυχές των παιδιών μας;

 
Έχω καταπιεί μια μπατανόβουρτσα
13 Ιουλ 2019 13:14

Εγώ δεν φταίω σε τίποτα, έφτιαξα τμήματα ΧΩΡΙΣ καθηγητές.Και μπράβο μου.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 11:29

Η νέα υπουργός έχει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι συμβεί το Σεπτέμβριο. Έλαβε γνώση για τα νέα τμήματα και δεν έκανε τίποτα. Τέρμα το δούλεμα.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 10:33

Να δώσει η υπουργός στη δημοσιότητα τη λίστα με όλα τα νέα τμήματα και τον αριθμό των μελών ΔΕΠ που ανήκουν (όχι διδάσκουν ) σε αυτά. Να δούμε μετά τι θα λέει ο κύριος Γαβρόγλου. Τέρμα το δούλεμα.

 
Ελπίζω μετά το νομοσχέδιο Γαβρόγλου
13 Ιουλ 2019 10:32

για τις προσλήψεις στο δημόσιο να μην λαμβάνεται υπόψιν ο βαθμός πτυχίου σε διαφορετικού επιπέδου πανεπιστημιακά τμήματα αλλά αντίθετα πλέον να λαμβάνεται η θέση κάθε πανεπιστημίου στις διεθνείς λίστες αξιολογήσεις. Κάτι διαφορετικό θα έθετε τους δημοκρατικούς θεσμούς και αξιοκρατικές διαδικασίες εν αμφιβόλω.

 
Νίκος
13 Ιουλ 2019 10:14

Υπάρχουν νέα τμήματα. Μην λέτε ψέμματα.
Μαθηματικό Λαμίας και
Μαθηματικό Καστοριάς
Έλεος!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 10:11

Κάντε υπομονή παιδιά. Η κα υπουργός μέσα στις επόμενες 36 ώρες θα τα έχει λύσει όλα. Είναι άριστη.

 
Αγανακτισμένος
13 Ιουλ 2019 10:10

Νέα τμήματα:
Μαθηματικό Φυσικό Λαμίας
Παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί και να μην παραπληροφορείτε για να υπερασπιστείς τον πρώην υπουργό.

 
Μετονομασία
13 Ιουλ 2019 09:11

Δηλαδή ένα ΤΕΙ γίνεται ΑΕΙ με απλή μετονομασία και αυτό είναι οκ;;;;
Δηλαδή τα τμήματα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών που προέκυψαν από τα ΤΕΙ είναι ίδια με αυτά των Πολυτεχνικών σχολών των ΑΕΙ επειδή έχουν ίδιο όνομα;
Κι αν ακόμα υπάρχουν τα 8 μέλη ΔΕΠ που υποτίθεται ότι είναι το κάτω όριο, έχουν διδακτορικό, έχουν ερευνητικό έργο όπως εκείνοι των Πολυτεχνικών σχολών των ΑΕΙ;
Δεν αρκεί μετονομασία, θέλει ουσιαστική αναβάθμιση. Ο κύριος Γαβρογλου δημιούργησε Πανεπιστήμιο δύο κατηγοριών και δεν άφησε δυστυχώς κανένα περιθώριο να τα αλλάξουν οι επόμενοι άμεσα εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους.

 
Apostolos
13 Ιουλ 2019 06:47

@ΤΕΙ και Πανεπιστήμια 2020

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Αν ήθελαν να δημιουργήσουν πραγματική Τεχνολογική εκπαίδευση θα πρεπε αυτή να ήταν 2ετης και να μην είχε καμία σχέση με την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ούτε με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Κάτι σαν τα σημερινά 2ετη προγράμματα που θα μπορούν να πάνε οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μόνο. Και φυσικά θα πρεπε να μειωθούν δραστικά οι θέσεις στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Δεν υπάρχουν λεφτά για να χρηματοδοτούνται τόσα πολλά τμήματα. Έτσι θα δημιουργηθεί χώρος και για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

 
ΤΕΙ και Πανεπιστήμια 2020
12 Ιουλ 2019 22:33

Λανθασμένη η ίδρυση των ΤΕΙ το 1983. Ποτέ δεν έγινε ουσιαστική ενσωμάτωση στην ανώτατη εκπαίδευση, με καθηγητές εφαρμογών ακόμα και σήμερα χωρίς διδακτορικό... Δεν είναι λογικά αυτά τα πράγματα, 40 χρόνια να υπονομεύεται το μέλλον των νέων ανθρώπων, όλο υποσχέσεις και καταγγελίες από τους πολιτικούς αλλά σχεδιασμός 0.

Δείτε τι γίνεται με τους αποφοίτους και φοιτητές των (πρώην) ΤΕΙ...Απαράδεκτος εμπαιγμός από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα, αυτά τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν (βλ. Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών) - ας προσέξουν στη νέα Βουλή τι θα υποστηρίξουν οι 300 βουλευτές!

 
foros1
12 Ιουλ 2019 22:04

@giannis:. Η συνέχεια του κράτους, η αντισυνταγματικότητα, η αναστάτωση 100+ χιλιάδων υποψηφίων, σημαίνει κάτι για εσάς?
Όσο για την απαξίωση της αναγκαιότητας των διακοπών, που υπονοείτε μέσω της γονικής ευθύνης, μου θυμίζει προπαγάνδα άλλων εποχών.....

 
@Στράτος
12 Ιουλ 2019 22:01

Δεν νομίζω να υπάρχουν "καινούρια τμήματα ή ολόκληρες σχολές" όλα είναι συνενώσεις παλαιών ή μετονομασίες και θα λειτουργήσουν όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα.
Όταν εξυπηρετούσαν τους Δημάρχους για ψηφαλάκια ήταν καλά τώρα όλα είναι ξινά.

 
@Κάλιο αργά παρά ποτέ, @απορία ψάλτου, @Μέλος δεπ, @Άκης
12 Ιουλ 2019 21:55

Ονομάτησε ένα τμήμα που είναι " χωρίς κτήρια, χωρίς κανένα μέλος ΔΕΠ, χωρίς προγράμματα σπουδών" και το έχει ιδρύσει η προηγούμενη κυβέρνηση -δεν το συγχώνευσε δεν το συνένωσε παρα μόνο το ίδρυσε- όλα αυτά που λες εάν υπήρχαν υπήρχαν από πριν. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ υπάρχει ως κράτος από τις 3 Φεβρουαρίου του 1830 που αναγνωρίστηκε επίσημα η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν ξεκίνησε τν Ιανουάριο του 2015 .
Χώρια που η καινούρια κυβέρνηση πρέπει να είναι ευτυχυσμένοι γιατί η προηγούμενη έφερε σε πέρας μνημονιακή συγχώνευση και έβαλε το νερό στο αυλάκι για να κλείσουν τμήματα μέσω των πράσινων και κόκκινων τμημάτων να το θυμηθείτε
Και @Άκης, εάν δεν θέλουν να μείνουν στα καινούρια τμήματα οι επιτυχόντες του 2018 που είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ τότε έχουν σοβαρό θέμα.

 
Στράτος
12 Ιουλ 2019 17:55

Η παράταση δεν μπορεί να σχετίζεται με οποιοδήποτε έλεγχο της λειτουργίας των νέων τμημάτων. Είναι παράταση μόνο δύο ημερών και προφανώς εντός αυτής της μικρής χρονικής παράτασης δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο φετινό μηχανογραφικό με δεδομένο μάλιστα ότι η συντριπτική πλειονότητα των μηχανογραφικών δελτίων έχει οριστικοποιηθεί.
Άλλωστε η προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας δεν αφήνει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοιχτό (δηλ. για αλλαγές στις σχολές του φετινού μηχανογραφικού).
Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Γαβρόγλου άφησε πίσω του με μεγάλη προχειρότητα εκκρεμότητες με Σχολές που έγιναν σε μια νύχτα από ΤΕΙ ΑΕΙ ή ιδρύθηκαν χωρίς μέλη ΔΕΠ και Προγράμματα Σπουδών. Ωστόσο, όσες Σχολές εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό, τώρα τι μπορεί να γίνει; Ακόμη κι αν μέχρι την Τετάρτη διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ικανό αριθμό μελών ΔΕΠ ή Προγράμματα Σπουδών, μπορούν να αφαιρεθούν από το φετινό μηχανογραφικό; Και οι απόφοιτοι που τις δήλωσαν;
Η έκπληξη βέβαια θα είναι δυστυχώς μεγαλύτερη για όσους απόφοιτους περάσουν σε αυτές τις "προβληματικές" Σχολές και βρεθούν από Σεπτέμβριο χωρίς καθηγητές και Προγράμματα. Ήδη υπήρχαν τέτοια κρούσματα από πέρυσι, φέτος δε με τις βιαστικές συγχωνεύσεις Γαβρόγλου αναμένεται χειρότερη κατάσταση.

 
Συγχωνεύσεις
12 Ιουλ 2019 17:33

Τα πορίσματα των επιτροπών που είχαν οριστεί έχουν δημοσιευθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτό που εφαρμόστηκε στην πράξη από το Υπουργείο ήταν διαφορετικό.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 17:30

Η κα υπουργός όλο το σ/κ θα διαβάζει για τα νέα τμήματα και δευτερά πρωί-πρωί θα μας πει τι θα γίνει μ αυτά. Έδωσε και την τεράστια παράταση των 2 ημερών οπότε η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το τσίρκο μεντράνο απέκτησε άξιο αντίπαλο.

 
απορία ψάλτου
12 Ιουλ 2019 16:16

αλήθεια οι μελέτες για τις συγχωνεύσεις πότε θα δημοσιοποιηθούν;
υπάρχουν ή τις έφαγε ο σκύλος;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 16:13

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΣΤΟΙ!

 
Μαρία
12 Ιουλ 2019 15:37

Βάσεις τμημάτων χημείας?

 
Μέλος δεπ
12 Ιουλ 2019 15:35

μπραβο!!!
νεα τμηματα με 0 μελη δεπ να μη λειτουργησουν!!!
δεν μπορουν να λειτουργησουν σε βαρος των παιδιων!!!!
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.