Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Καταργείται ο νόμος για την 4η Νομική και η Επιτροπή “Γαβρόγλου”

Πρύτανις Παν. Πατρών στο esos: Συγκαλώ έκτακτη Σύνοδο- Αφού δεν χρειαζόμαστε άλλη Νομική γιατί φεύγουν χιλιάδες παιδιά στο εξωτερικό- Υπάρχουν σκέψεις για ίδρυση ιδιωτικής Νομικής Σχολής
Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και την ακύρωση της απόφασης του Κ. Γαβρόγλου διορισμού της εννιαμελούς Επιτροπής ανακοίνωσε  η υπουργός   Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας.

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Στο μεταξύ η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου δήλωσε στο esos ότι συγκαλεί έκτακτη Σύγκλητο τη Δευτέρα για να λάβει αποφάσεις και να ενημερωθούν οι φορείς και απάντησε στην υπουργό Παιδείας:

  • Σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε άλλη Νομική στη χώρα διερωτώμαι γιατί φεύγουν χιλιάδες παιδιά για την Κύπρο κάθε χρόνο;
  • Υπάρχουν  σκέψεις στο υπ. Παιδείας  για  ίδρυση ιδιωτικής  Νομικής;
  • Επίσης ως   γιατρός έχω να πω τα εξής έχουμε πραγματικά άνεργους γιατρούς.
  • Μήπως θα μπορούσε να πει κανείς να κλείσουμε  και μία  Ιατρική Σχολή;

Ειδικότερα η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε τα εξής στο esos:

Η Νομική Σχολή στο Παν. Πατρών είναι ένα αίτημα από  το 1998 , όπου η κοινωνία της πόλης είχε συγκεντρώσει, τότε, με την προτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου 45.000 υπογραφές, προκειμένου να ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα.

Το 2000 επί  Πρυτανείας   του κ. Ζούμπου συγκροτήθηκε, με απόφαση της Συγκλήτου, Επιτροπή στο Παν. Πατρών που αποτελούμενο  από τον Αντιπρύτανη κ. Σταυρόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τον κ. Φλογαίτη καθηγητή Νομικής στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να διερευνηθεί η  δυνατότητα 4ης Νομικής στην Πάτρα.

Υπάρχει εμπειριστατωμένη μελέτη  σκοπιμότητας και πρόγραμμα σπουδών πραγματικά εξαιρετικό το οποίομ  επιμελήθηκε ο κ. Φλογαίτης.Δεν προχώρησε το θέμα.

Το 2017 έχοντας ετοιμάσει μελέτη σκοπιμότητας εισηγήθηκα στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο πλαίσιο  στρατηγικής ανάπτυξης του Παν. Πατρών την ίδρυση δύο Σχολών. Η μία ήταν η Γεωτεχνική στο Αγρίνιο και Μεσολόγγι  για να θεραπεύσουμε το ΑΘΗΝΑ 1 που δεν είχε ζητηθεί η άποψη του Πανεπιστημίου και η δεύτερη   ήταν η Νομική Σχολή.

Τη Νομική Σχολή τη διεκδικούσαν και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας και πιστεύω σωστά.

Έχουμε επτά Ιατρικές στη χώρα σχολές,γιατί πρέπει να έχουμε  τρεις μόνο Νομικές είναι το δικό μου ερώτημα και καμία στη Νοτιοδυτική Ελλάδα;

Την  πρόταση επεξεργαστήκαμε με τον υπουργό και το 2018 είχαμε απόφαση Συγκλήτου για την   ίδρυση Νομικής.

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της ανώτατης παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών επεξεργαστήκαμε την εξής πρόταση:ίδρυση Νομικής , ίδρυση Γεωπονικής , συνέργειες με ευρωπαικά Πανεπιστήμια, ίδρυση διετών προγραμμάτων σπουδών και συνέργειες με ΤΕΙ.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για τα προηγούμενα είχαμε ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία αποφάσεις της Συγκλήτου, ενώ  για τις συνέργειες  με το ΤΕΙ είχαμε αρνητική θέση της Συγκλήτου κατά πλειοψηφία.

Το Πολυτεχνείο και τι Ιατρικό τμήμα δεν ήθελαν συνέργεια , Είχαμε όμως ξεκαθαρίζει στη Σύγκλητο ότι θα σεβαστούμε τις αποφάσεις όλων των τμημάτων,

Το Ιατρικό και και το Πολυτεχνείο δεν συμμετείχαν στις συνέργειες . Τα υπόλοιπα τμήμα θέλησαν να συμμετέχουν και αυτή τη στιγμή έχουν  περάσει όλα τα προγράμματα σπουδών και  θα σταλούν στο υπουργείο  Παιδείας. Αυτή τη στιγμή  οργανώνεται η  Γεωπονική Σχολή, δύο  νέα τμήματα της ΣΔΟΕΔΕ, καταργήθηκαν ορισμένα τμήματα στα ΤΕΙ και η Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης της  Υγείας.

Η Νομική Σχολή με απόφαση Συγκλήτου θα λειτουργήσει  το ακ. έτος 2020-21, διότι πιστεύουμε ότι βάσει των ακαδημαϊκών μας κριτηρίων δεν είχαμε επαρκή οργάνωση για το 2019. Με απόφαση Συγκλήτου συγκροτήθηκε η Επιτροπή της Νομικής Σχολής, από έγκριτους Νομικούς από όλα τα Πανεπιστήμια  της χώρας και εστάλη στον υπουργό Παιδείας για απόφαση.
Στην επόμενη προγραμματισμένη    Σύγκλητο θα ορίζονταν η προσωρινή Συνέλευση και ο προσωρινός πρόεδρος της Σχολής προκειμένου να επεξεργαστούν το Πρόγραμμα Σπουδών.

Σήμερα προ ολίγου άκουσα την επίσημη  η δήλωση  της υπουργού , παρουσία του πρωθυπουργού, για την ανάκληση της επιστημονικής Επιτροπής και την πρόθεση κατάργησης της 4ης Νομικής.

Εμείς θα κάνουμε έκτακτη Σύγκλητο της Δευτέρα με αυτό ως μοναδικό θέμα για να λάβουμε αποφάσεις και θα ενημερωθούν και όλοι οι φορείς της πόλης.

Προσωπικά ως Πρύτανης θέλω να πως το εξής: Θέλω να τονίσω ότι η ίδρυση της Νομικής αφορούσε σε γνωστικά αντικείμενα προσαρμοσμένα στις ακαδημαικές ανάγκες της εποχής. Η Νομική Σχολή βγάζει Νομικούς . Το Πανεπιστήμιο προσφέρει γνώση όχι επαγγελματικό δικαίωμα μόνο.

Σε περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε άλλη Νομική στη χώρα διερωτώμαι γιατί φεύγουν χιλιάδες παιδεία για το εξωτερικό κάθε χρόνο κι αν υπάρχουν  σκέψεις στο υπ. Παιδείας  η ίδρυση ιδιωτικής  νομικής. Επίσης ως   γιατρός έχω να πω τα εξής έχουμε πραγματικά άνεργους γιατρούς. Μήπως θα μπορούσε να πει κανείς να κλείσουμε  και μία  Ιατρική Σχολή;

 

Σχόλια (65)

 
θελετε τη στεφ?
12 Ιουλ 2019 11:47

να ιδρυθει η νομικη?

 
Μέλος ΔΕΠ
12 Ιουλ 2019 12:02

Κατάργηση του ασύλου, ΧΩΡΙΣ παραθυράκια στα οποία θα βρίσκουν πάτημα Πρυτάνεις και Αστυνομία για να μην μπαίνουν μέσα στα ΑΕΙ.
Το επιχείρημα της κ. Υπουργού ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι είναι αστείο. Επίσης υπάρχουν πολλοί άνεργοι μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι, δάσκαλοι, γυμναστές κτλ κτλ κτλ. Εκεί μήπως πρέπει να κλείσουν τμήματα για να ισορροπήσει λίγο η ζήτηση με την προσφορά ;
Η ΝΔ είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων - εκεί θα ισχύει το αυτοδιοίκητο όπως στα Δημόσια Πανεπιστήμια ; Αν ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο αξιολογηθεί και αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει μια Νομική ή μια Ιατρική Σχολή, θα του το επιτρέψουν ;
Αν από τώρα ξεκινάμε με 2 μέτρα και 2 σταθμά, δεν θα προχωρήσουμε

 
Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τί θα κάνετε;
12 Ιουλ 2019 12:19

Η θητεία τους έληξε 30/7/2018 και είναι σε παράταση ένα χρόνο.Η θητεία τους κατά δήλωση της Υπουργού και νομικού κ.Κεραμέως έχει νομικό πρόβλημα λόγω της αντισυνταγματική ψηφοφορίας. Ο νόμος Γαβρόγλου βάση του οποίου υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για τις νέες επιλογές περιέχει οροφή μοριοδοτούμενων προσόντων,κόφτη στην μοριοδότηση πτυχίων,υπερβολικά μόρια διδακτικής υπηρεσίας κλπ.Ποιές είναι οι προθέσεις της Υπουργού ,τί θα κάνει και πότε;

 
foros1
12 Ιουλ 2019 12:21

Όποιος έχει λεφτά θα σπουδάζει σε όποια σχολή θέλει. Οι φτωχοί θα πρέπει να είναι διάνοιες για να βρουν μια θέση σε πρωτοκλασατη σχολή. Τι δεν καταλαβαίνεις?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Ιουλ 2019 12:21

Πολύ σωστή η απόφαση της υπουργού!Χιλιάδες άνεργοι και υποσιτιζόμενοι δικηγόροι!Και στην τελική γιατί να έχει Νομική σχολή η Πάτρα και να μην έχει η Κρήτη να καλύπτει τη Νότια Ελλάδα και το νησιωτικό χώρο;Αυτή είναι η λογική του δικού μου σπιτιού και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!Το δε επιχείρημα περί ανέργων Γιατρών είναι γελοίο:Πόσες φορές θα επισκεφθεί ένας άνθρωπος ένα γιατρό στη ζωή του και πόσες φορές ένα δικηγόρο;!!!!Αυτό για την ''περίσσεια'' των ιατρικών σχολών....Και ούτως ή άλλως φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό ,και πάντα θα φεύγουν αφού αποτυγχάνουν εδώ!

 
Νίκη
12 Ιουλ 2019 12:24

Έχουμε 3 Νομικές και 7 Ιατρικές και 9 Νοσηλευτικές ,μόνο στην Ελλάδα αυτό!Δηλαδή οι Γιατροί και οι Νοσηλευτές δεν μαστίζονται από την ανεργία που φεύγουν όλοι εξωτερικό;;;;

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
12 Ιουλ 2019 12:34

Τεράστιο λάθος η αδιαλλαξία της, κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενης νέας Υπουργού Παιδείας, ως προς το θέμα της Νομικής Πατρών. Ποιός είπε ότι όσοι θέλουν να σπουδάσουν Νομική στοχεύουν να γίνουν μόνο δικηγόροι; Και γιατί ένα παιδί από τη Δυτική Ελλάδα που δεν επιτύχει στη Νομική Αθήνας να πρέπει να τρέχει στη Θεσσαλονίκη και στην Κομοτηνή; Η Πάτρα είναι κόμβος και το πανεπιστήμιό της έχει εξαιρετική υποδομή. Ας περιοριστεί, στο κάτω-κάτω κάπως ο αριθμός εισακτέων στις άλλες τρείς νομικές και ας υπάρξει καλύτερη γεωγραφική κατανομή και με την Πάτρα στο παιγνίδι. Πού το πρόβλημα; Και τέλος, πολύ άκομψοι οι πανηγυρισμοί ορισμένων για την απόφαση της Υπουργού, που ελπίζουμε να αλλάξει.
Ευχαριστώ!

 
Με τις άλλες "Επιτροπές"Γαβρόγλου τί θα γίνει;
12 Ιουλ 2019 12:36

Από τον Οκτώβριο του 2018 ο Γαβρόγλου διόριζε σωρηδών επιτροπές χωρίς δημόσια διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να το πληροφορηθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι πολίτες εκτός του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ -Γαβρόγλου. Διόριζε λοιπόν όποιους ήθελε εναντίον κάθε αρχής Δικαίου,αξιοκρατίας,διαφάνειας και ηθικής.Τί θα κάνει το Υπουργείο για αυτό το αναξιοκρατικά και εξευτελιστικό για την εκπαίδευση θέμα;Αν θυμάμαι καλά για αξιοκρατία και διαφάνεια μιλά ο Μητσοτάκης.Θα την δείξει έμπρακτα ή μόνο λόγια;

 
Στέφανος
12 Ιουλ 2019 12:42

Μέγα λάθος η κατάργηση της Νομικής . Αστείο το επιχείρημα για ανεργία των δικηγόρων. Ας κάνει το υπουργείο μια κατάσταση για πόσους δικηγόρους χρειαζόμαστε, πόσους μηχανικούς, πόσους γιατρούς, πόσους οικονομολόγους .... σε συνεργασία με την αγορά και στην συνέχεια ας καταργήσει όλες τις αχρείαστες σχολές. Ξεκινάτε λάθος την θητεία σας με αυτό το θέμα της Νομικής Πατρών , ελπίζω να το ξανασκεφτείτε .

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
12 Ιουλ 2019 12:46

Κατάργησε την ΣΤΕΦ Κοζάνης ο Γαβρόγλου αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες φοιτούντες και απόφοιτους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και μέλλον και ίδρυσε Νομική.Τα χρήματα που ξόδεψαν οι γονείς τους από το υστέρημα τους για να σπουδάσουν τα παιδιά τους πήγαν χαμένα.Αυτός είναι ο Γαβρόγλου και το σύστημα του που έφυγε.

 
ΆΝΟΜΟΣ
12 Ιουλ 2019 12:47

ΚΥΡΙΑ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ

 
Βεβρωνία "Με τους Σχολικούς Συμβούλους τί θα κάνετε;"
12 Ιουλ 2019 12:54

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι διώχτηκαν κακήν κακώς και με ύπουλο τρόπο. Η θητεία των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κατά δήλωση της Υπουργού και νομικού κ.Κεραμέως έχει νομικό πρόβλημα λόγω της αντισυνταγματικής σύνθεσης των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής των. Ο νόμος Γαβρόγλου βάση του οποίου επιλέχτηκαν περιέχει οροφή μοριοδοτούμενων προσόντων,κόφτη στην μοριοδότηση πτυχίων, υπερβολικά μόρια διδακτικής υπηρεσίας κλπ. Οι δομές αυτές μόνο διευκόλυνση δεν προσφέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ποιές είναι οι προθέσεις της Υπουργού ,τί θα κάνει και πότε; Θα επανέλθουν μέχρι να γίνουν οι νέες επιλογές μιας και είναι τα μόνα στελέχη που αξιολογήθηκαν επισήμως μέσα στο καλοκαίρι του 2014;

 
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ.....
12 Ιουλ 2019 12:56

Μετά το κλείσιμο ή καλύτερα της ακυρωτικής απόφασης του υπουργείου για την ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα, σειρά να πάρουν και οι αμέτρητες Γεωπονικές Σχολές που έχουν κατακλήσει την Ελλάδα, μιας και οι άνεργοι Γεωπόνοι είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ.

 
Δεν ειναι μονο η Νομικη Πατρας
12 Ιουλ 2019 13:11

..ενα ρουσφετολογικο παραδειγμα που ευτυχως παει να σβηστει απο το χαρτη. Ειναι παρα πολλα νεα 'προεκλογικα' τμηματα χωρις χρηματα κ προγραμματισμο. Εκει θα σερνονται φοιτητες που στην πραγματικοτητα δε θελουν να σπουδασουν κατι, θα διοριστουν καθηγητες που θα παρουν θεση κ μετα θα εξαφανιστουν στις μεγαλες πολεις κ δε θα θελουν να πηγαινουν κ ενας επιβαρυμενος προυπολογισμος χωρις λογο με λεφτα που Δεν υπαρχουν.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 13:16

«Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.
Ενώ έχουμε τεράστια έλλειψη σε μηχανικούς πάσης φύσεως, μαθηματικούς, φυσικούς, οικονομολόγους και πληροφορικάριους γι αυτό και ιδρύουμε σωρειδόν νέα τμήματα.

 
Άρχισαν τα Όργανα
12 Ιουλ 2019 13:21

Χιλιάδες φοιτητές έχουν φύγει για νομικές σπουδές στην Κύπρο.
Στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα απαγορέψετε να έχουν Νομική Σχολή;;;;; Φυσικά και όχι!!!

Μέρα με τη μέρα πέφτουν οι χαμογελαστές μάσκες της ΝΔ και φάινεται το αληθινό της πρόσωπο, αυτό δηλαδή που είχε πάντα.

 
ΓΟΝΙΟΣ
12 Ιουλ 2019 13:21

Τελικά είναι μεγάλο το μπάχαλο των Συριζαίων και πολλές οι προσδοκίες του κόσμου για το γενικότερο χάλι....Ελπίζω η κυβέρνηση αυτή να προλάβει να τα διορθώσει όλα!...Χρειάζεται υπομονή ,γιατί δεν θα λύσουν αυτοί σε μια βδομάδα 'οτι έκαναν οι άλλοι σε 4 μιση χρόνια!

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
12 Ιουλ 2019 13:41

παρακαλω κοιταξτε το θεμα της ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι ντροπη που εμεινε εκτος οταν σχολες ΤΕΙ με ιδιαιτερα χαμηλες βασεις εγιναν ΑΕΙ

 
Παραλογη λογικη :)
12 Ιουλ 2019 13:50

Με βαση το σκεπτικο της ανεργιας θα επρεπε να κλεισουν και καποιες Φυσικομαθηματικες σχολες, Μηχανικων και Γυμναστων ! Αλλα κολπα κρυβονται πισω απο την καταργηση....ο χρονος θα δειξει.

 
Πέτρος
12 Ιουλ 2019 14:18

Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να κλείσουν σχεδόν όλα τα ΑΕΙ!
Όλες οι ειδικότητες μαστίζονται από την ανεργία, γιατί τέτοια προστασία προς τις Νομικές;

 
Μόνο την πάρτη της και αυτή!!!
12 Ιουλ 2019 14:33

Νομικός είναι για τη Νομική την κόφτει.
Για τόσους άλλους άνεργους μηχανικούς, γιατρούς, εκπαιδευτικούς δεν την νοιάζει.

 
Νικόλας
12 Ιουλ 2019 14:43

με το ποσοστό ανεργίας που έχει η Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι οι σχολές και οι απόφοιτοι τους!!! με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να ιδρύονται νέα λύκεια γιατί οι απόφοιτοι λυκείου είναι άνεργοι. Μια λύση θα ήταν να παραμείνει ο αριθμός εισακτέων ίδιος και να μοιραστεί στα 4 τμήματα.

 
Νεοδημοκράτης
12 Ιουλ 2019 14:52

Μπράβο και πάλι μπράβο υπουργέ,που δεν υπολογίζεις το κομματικό κόστος!

 
Apostolos
12 Ιουλ 2019 15:04

Υπομονή σε 3 χρόνια το πολύ θα ιδρυθεί η Νομική σχολή της Πάτρας.

 
Έλενα
12 Ιουλ 2019 15:54

Πολύ σωστή η απόφαση της υπουργού. Το τμήμα δε μπορεί να λειτουργήσει με αυτήν την προχειρότητα. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα προεκλογικά τμήματα πολλά από τα οποία ιδρύθηκαν με τροπολογίες στη Βουλή. Όλα αυτά τα τμήματα έχουν προσωρινές συνελεύσεις και δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα των ιδρυμάτων στα οποία υπάγονται. Στην ουσία αποδυναμώνονται τα υπάρχοντα τμήματα για να λειτουργήσεουν τα νέα. Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό εισακτέων που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, οι ανάγκες σε προσωπικό (τακτικό και έκτακτο) είναι τεράστιες. Πως θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες για την παροχή εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου υψηλού επιπέδου; Οι 500 νέες θέσεις ΔΕΠ δεν είναι τίποτα με βάση τις ανάγκες σε προσωπικό των σύγχρονων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και η αναστολή λειτουργίας και άλλων τμημάτων (σφραγίδα). Οι προσωπικές φιλοδοξίες των δημάρχων και των μελών ΔΕΠ που θέλουν να γίνουν πρόεδροι τμημάτων και κοσμήτορες δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το μόνο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η παροχή σπουδών υψηλού επιπέδου που θα ανταμείψει τους κόπους των φοιτητών και τις θυσίες των οικογένειών τους με καλές θέσεις εργασίες. Το μοντέλο πανεπιστημιακές σχολές παντού για ενοικίαση κατοικιών, σουβλατζίδικα και καφετέριες πρέπει να τελειώσει.

 
ΓΣ
12 Ιουλ 2019 16:04

Μπράβο στην κα. υπουργό. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η ανώτατη εκπαίδευση είναι 4η νομική σχολή! Απο το "κάθε χωριό και ΤΕΙ", μερικοί θέλουν "Κάθε πόλη και Νομική". Ποιά η σκοπιμότητα κι άλλης μιας νομικής; Ποιο "κενό" έρχεται να καλύψει πέρα απο τα τοπικιστικά συμφέροντα της πόλης στην οποία θέλουν μερικοί να ιδρυθεί;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 16:10

Μπράβο στην κα. υπουργό που κοιτάει μόνο την ειδικότητά της. Οι άνεργοι φιλόλογοι, μηχανικοί, φυσικοί, μαθηματικοί, οικονομολόγοι κλπ. κλπ. ας πρόσεχαν. Πρώτα η αριστεία!

 
Πελοποννήσου
12 Ιουλ 2019 16:23

Να φύγει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απο την Πάτρα!! Αρκετά χάιδεψαν αυτή την πόλη οι προηγούμενοι.........

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 16:37

Μπράβο στην κα. υπουργό. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η ανώτατη εκπαίδευση είναι 4η νομική σχολή! Αντίθετα χρειαζόμαστε 20+ τμήματα μηχανικών, καμιά 40αριά τμήματα πληροφορικής με διάφορα ονόματα και καμιά 50αριά τμήματα γενικών οικονομικών.

 
@Πρύτανη Παν.Πατρών
12 Ιουλ 2019 17:06

Αν γίνετε αυτοχρηματοδοτούμενο Ίδρυμα,όπως στα περισσότερα κράτη του κόσμου και σε ΟΛΑ τα Βαλκάνια,τότε ιδρύστε όποια Σχολή θέλετε.Προς το παρόν πληρώνεστε από τους φορολογούμενους και θα υπακούτε στην πρόσφατα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που ήταν και προεκλογική της θέση.Ψηφίστηκε και για αυτό.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.