Ν. Κεραμέως: Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει, αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν.
Αυτό επανέλαβε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, στο υπουργείο Παιδείας.
Για τους 4.500 μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών η υπουργός Παιδείας είπε ότι “προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής”.
Για τη δίχρονη προσχολική αγωγή , η Ν. Κεραμέως είπε πως συζήτησε το θέμα με το πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως “Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει όλο το δυναμικό. Γνώμονας μας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός”.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου για την αναστολή λειτουργίας των νέων τμημάτων
- Αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των ΕΠΑΛ
- Ανακαλείται η εγκύκλιος “Γαβρόγλου” για τις μονιμοποιήσεις Επίκουρων Καθηγητών και υπηρετούντων Λεκτόρων
- Οδηγίες για τη διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία
- Πέταξαν καπνογόνο σε σχολείο
- Η εγκύκλιος για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θ...
- Στη νέα ΑΔΙΠ θα σταλούν τα master του ΠΑΔΑ, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. , ΔΙΠΑΕ και Παν. Πελοποννήσου
- Στις αρχές του νέου έτους ο νέος νόμος για την αξιολόγηση και επιμόρφωση
- Ν. Κεραμέως: Είμαστε σε αδιέξοδο για την επιστροφή των εκπαιδευτικών στις τάξεις
- Ν. Κεραμέως: Ποιος έχει την ευθύνη στις καταλήψεις ; Που απευθύνονται οι γονείς;
Σχόλια (38)
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει, αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. " de lege lata συνεπώς αντίο στα λατινικά. Κρίμα.
Αλλά dum spiro, spero.
Κυρία Κεραμέως,
-δεν νοείται πεδίο Οικονομίας-Πληροφορικής χωρίς να έχει πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις σχολές Πληροφορικής
-δεν υπάρχει λογική στο να μην μπορεί κάποιος μαθητής που θα διδάσκεται Μαθηματικά τόσες ώρες, να μην μπορεί να δηλώνει όλες τις σχολές Μαθηματικών και Στατιστικής του μηχανογραφικού.
Όλες οι σχολές Πληροφορικής και Μαθηματικών πρέπει να ενταχθούν στο 4ο πεδίο άμεσα. Είναι εύκολο και άμεσα εφικτό
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
"Δεν θα αλλάξει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ,θα μείνει ως έχει"
Ελπίζω να επανέλθουν τα Λατινικά, ωστόσο τα παιδιά τα έχουν σιχαθεί όπως έχουν δυσκολέψει(εμείς παλιότερα τα δίναμε σε πιο εύκολη μορφή)και προτιμούν την Κοινωνιολογία χωρίς ακόμα να ξέρουν τι ''παπαγαλία'' τους περιμένει!Επίσης περιμένω να δω τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την σαλάτα των Θρησκευτικών και τη δικαίωση των Θεολόγων...κατά των αποφάσεων του Γαβρόγλου...
Ο κ υφυπουργος ΑΕΙ θα επέλεγε ποτέ φοιτητές για το τμήμα του στο Πολυτεχνείο, με κριτήριο πόσο καλά μπορούν να ερμηνεύσουν ένα ποίημα; Δεν το νομίζω. Καταργήστε τη Λογοτεχνία. Είναι το πιο στρεβλό θέμα του συστήματος εισαγωγής. Παρατράβηξε το αστείο. Και προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας.
Το "ως εχει" φανταζομαι σημαινει και παραμονη του 7ωρου των μαθηματων των πανελλαδικων..
Θέμη εσύ;
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ;;;
1. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ...Ο,ΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΘΑ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΜΕ....
ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΕΕΕ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ...
2. ΟΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ -ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΙΚΗ- ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ... ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ, ΠΧ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ 5-6 ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ;;;;;;ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ;;;ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ;;;
3. ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ...
Η ύλη στην Νεοελληνική Λογοτεχνία είναι τόσο ασαφής όσο και χαοτική.
Η Νεοελληνική Λογοτεχνία δοκιμάστηκε ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες , αλλά τα προβλήματα στη βαθμολόγηση των γραπτών -ήταν το μάθημα με τις περισσότερες αναβαθμολογήσεις- οδήγησαν στη διαγραφή του από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Ο τρόπος συνεξέτασης Γλώσσα και Λογοτεχνίας, έτσι όπως σχεδιάστηκε από το ΙΕΠ, γεννά παρανοήσεις και προβλήματα:
1) Υποβαθμίζει τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ενισχύοντας μια μηχανιστική αντιμετώπιση του αντικειμένου. Οι μαθητές εξετάζονται κυρίως στο περιεχόμενο ενός λογοτεχνικού κειμένου -όπως το αντιλαμβάνονται, καθώς το εξεταζόμενο κείμενο θα είναι ΑΓΝΩΣΤΟ.
Έτσι όμως το λεγοτεχνικό κείμενο αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξεκομμένο από την Ιστορία ,από την εποχή στην οποία δημιουργήθηκε. Επίσης, υποβαθμίζεται ο συγγραφέας, ο δημιουργός του ΑΓΝΩΣΤΟΥ -στον υποψήφιο- λογοτεχνικού κειμένου.
Κι όμως, δεν εμβαθύνουμε στη Λογοτεχνία, αν αγνοούμε την ταυτότητα -και φυσικά δεν εννοώ απλώς το όνομα- αλλά και την πρόθεση του δημιουργού.
2)Υποβαθμίζεται το αντικείμενο της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι υποψήφιοι εκτός των ερωτήσεων κατανόησης και μορφοσυντακτιών φαινομένων, καλούνται να εκφράσουν τις θέσεις τους πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα, μέσα σε μόλις 300 λέξεις -αυτό ζητείται και από τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου. Όμως χρειαζόμαστε δεκαοκτέχρονους με πολιτική σκέψη, με κριτική ικανότητα, που μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους σε ζητήματα της εποχής, να κρίνους τις παθογένειες του σύγχρονου κόσμου.
3) Οι τρεις ώρες της εξέτασης έναι ελάχιστες, ώστε ο υποψήφιος να διαβάσει -σύμφωνα με το σχέδιο του ΙΕΠ- από δύο έως τρία όχι διδαγμένα κείμενα, να τα κατανοήσει, να τα επεξεργαστεί αλλά και για να διατυπώσει τις θέσεις του πάνω σε καίρια και απαιτητικά ζητήματα -όπως για παράδειγμα η Δημοκρατία, ο ΛΑΐΚΙΣΜΟΣ, το χρέος του επιστήμονα ή του πνευματικού ανθρώπου και πολλά πολλά άλλα σημαντικά.
4) Ο νέος τρόπος αξιολόγησης των Νέων Ελληνικών χαρακτηρίζεται από προχειρότητα,
α) δεν προέκυψε μετά από διάλογο με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς,
β) δε δοκιμάστηκε σε πειραματικά σχολεία,
γ) αντιμετωπίζει επιφανειακά τη Λογοτεχνία,
δ) υποβιβάζει τους δεκοχτάχρονους νέους και αδιαφορεί για την πνευματική τους υπόσταση.
Έχω εμπιστοσύνη στη νέα ηγεσία του Υπουργείου.
Πιστεύω ότι έχει εντοπίσει το πρόβλημα και θα δώσει λύση προς όφελος των παιδιών μας και του δημόσιου σχολείου -επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην παραπαιδεία που εδώ και τρεις(+) μήνες προγραμματίζει και επιβάλλει επιπλέον φροντιστηριακές ώρες για να "προετοιμάσει καλύτερα" τους υποψηφίους του 2020, τα παιδιά μας.
γιατί ο υπουργός επικρατείας που ήταν στη συνάντηση; Επίσης αποκλείεται να διαλεγε τους φοιτητές για τη Νομική Αθήνας βάσει ποίησης. Λογικά η Λογοτεχνία θα εξαιρεθεί από την ύλη. Δεν μπορεί και να διατηρείται το σύστημα Γαβρόγλου (οϊμέ!) και να μείνει η Κοινωνιολογία αντί Λατινικών (οϊμέ-οϊμέ!) και να μείνει και η Λογοτεχνία. Κατί πρέπει να αλλάξουν. Υποτίθεται ότι διαφωνούσαν και δεν ψήφισαν τίποτα από όλα αυτά. Ειδικά η υπουργός έκανε ολόκληρη ιστορία στη βουλή. Θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε εάν διατηρούνται όλα τα βασικά στοιχεία του πρώην υπουργού.
Μπράβο και πάλι μπράβο στην υπουργό! Δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται τα παιδιά επειδή αλλάζουν, είτε οι κυβερνήσεις,είτε οι υπουργοί!
Τα κοινά τμήματα να μοιράζονται ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων κάθε πεδίου ώστε να σπάσει το απόστημα του να χαντακώνεται το 2 και 3 πεδίο που με τα δυσκολό......τερα θέματα ευνοούνται προκλητικά το 1 και 4 πεδίο αποκλείοντας την αφρόκρεμα των υποψηφίων . ΠΡΟΤΑΣΗ : κοινά θέματα σε ΟΛΟΥΣ με νεα- αρχαια- μαθηματικα- φυσικη- χημεια - πληροφορική - ΑΟΘ να δούμε ισορροπημένους υποψηφίους.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: οι δάσκαλοι φέτος θα μπούνε από θεωρητική χωρίς αντίληψη θετικών επιστημών ( αφού ρημάξανε τα παιδιά σε φυσική και χημεία) και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάει καλά η εκπαίδευση αφού πρόδηλα αλληθωρίζει.
ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ
Αναφορικά με την εισαγωγή στα ΑΕΙ, μπράβο στην Υπουργό που αντιλαμβάνεται, ότι η Παιδεία πρέπει να έχει συνέχεια και να μην γκρεμίζει ο ένας αυτό που έκτισε ο προηγούμενος, προκειμένου να αφήσει η κάθε Κυβέρνηση το στίγμα της.
Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθεί το Υπουργείο και στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Έγινε ένα σπουδαίο βήμα μπροστά για το καλό των μικρών μας παιδιών, καθώς το Νηπιαγωγείο είναι τα θεμέλια όλης της υποχρεωτικής εκπαίδευςης. Θα ήταν λοιπόν, λυπηρό να θυσιαστεί στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων των Δήμων.
Τη Λογοτεχνία Θα την εξαιρέσετε;;;;;; Έστω από Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές, Ιατρικές;;;;;;
Κα Κεραμέως πως είναι δυνατόν οι Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων και Ικάρων να απουσιάζουν από την ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής; Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει η Πληροφορική σήμερα για αυτές τις Σχολές;
Η συγκεκριμενη κυβερνηση, δυστηχως απο οτι φαινται με το καλημερα μας λεει πως για τη Δημοσια Παιδεία ¨λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν¨ μαλλον το ιδιο θα ακολουθησει και για τη Δημοσια Υγεια και την δωρεαν Ιατροφαρμακευτικη Περιθαλψη οπως και σε αλλους βασικους τομεις του Δημοσιου ευρυτερα και της καθημερινοτητας των Πολιτων.Οσοι εχετε ενα καλο κομποδεμα στην ακρη θα ζησετε και θα εχετε και Παιδεια και Υγεια απο τον Ιδιωτικο τομεα εννοειται βεβαια ,γιατι αλλιως οσοι δεν εχετε ενα καλο κομποδεμα η ζωη σας απο δω και περα θα ειναι γα...ετα δηλαδη αφηστε τα να πανε.
Και αναχρονιστικό το σύστημα των χαρακωματων, εδώ χρειάζεται όμως να ξεπεράσει κανείς τον ορίζοντα και να δει λίγο παραπέρα.
Οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις είναι ΤΩΡΑ η μείωση της ύλης και ΤΩΡΑ η κατάργηση της λογοτεχνίας. Το σύστημα αμέσως φτιάχνει και οι μαθητές ηρεμούν.
@bill231
Από όλο το σύστημα εσυ ενδιαφερεσαι μόνο αν θα μείνουν τα δύο επταωρα χημειας;;; Δεν φαντάζει λίγο εγωιστικό αυτό;;
Πρεπει το συντομοτερο δυνατον να ξεκαθαρισει το τοπιο με τους παλιους αποφοιτους που προκειται να συμμετασχουν στις πανελλαδικες του 2020
1) Με ποιο συστημα (νεο ή παλιο) ;
2) Και αν μπορουν να δωσουν με το παλιο, σε ποια υλη θα εξεταστουν ;
Bill by taxis Ενω φανταζομαι ολοι οι αλλοι ειστε υπερανω.. εχουμε παθει εμεις πατατρακ τοσα χρονια που τωρα τα προσεχουμε ολα..
Η λογοτεχνία,κατά τη γνώμη μου,είναι απαραίτητη! Μπράβο στην υπουργό που τη διατηρεί!
ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ????? ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΕΣ ΣΕ ΜΗ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣΑ ΥΛΗ .
Οι αποφοιτοι του 2019 με ποια υλη θα δωσουν?
Με μαθήματα που δεν εχουν διδαχτει?
Κάποια συγχώνευση της Θετικής Κατεύθυνσης και Οικονομίας-Πληροφορικής θα πρέπει να γίνει. Γιατί δεν μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση πχ οι της οικονομίας-πληροφορικής και στο Μαθηματικό; Σε άλλες σχολές ομοίως επίσης. Οι απόφοιτοι Θετικής Κατεύθυνσης έχουν την υποδομή μια χαρά για σπουδές και στν Οικονομία ή Πληροφορική. Από την αρχη τα πιάνουν και στα ΑΕΙ αυτά τα αντικείμενα. Γενιές οικονομολόγων βγήκαν χωρίς οικονομικά σχολείο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του esos ,η Κα υπουργός θα προβεί σε βελτιώσεις των στρεβλωσεων του νέου εξεταστικου συστήματος . Ασάφειες : (α) Ποιες είναι οι στρεβλώσεις αυτές ?? (β) Πώς διαπιστώθηκαν οι στρεβλώσεις αφού το νέο εξεταστικο σύστημα δεν εφαρμόστηκε ώστε αυτές να προσδιιριστουν ?? (γ) Οι βελτιώσεις ,ποια παθογένεια του νέου εξεταστικου συστήματος θα αντιμετωπισουν ?? Θεωρώ ότι θα ξεκινήσει μια φημολογία που δε θα βοηθήσει τους υποψήφιους εξεταζομενους του 2020 . Η Κα υπουργός άμεσα να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που ελοχευει να δημιουργηθεί
Θα ήθελα να προσπεράσω για ευνόητους λόγους τη λογική της κυρίας Υπουργού! Ωστόσο , έστω και την τελευταία στιγμή ας αποφασιστεί κάτι απλό , που να εξυπηρετεί τον κοινό νου !! Καταργήστε τη λογοτεχνία και στη θέση της να προσθέσετε ως μάθημα γενικής παιδείας την Ιστορία !!!Είναι αδιανόητο οι μαθητές που θα αποφοιτήσουν από το Λύκειο να έχουν πλήρη άγνοια των πρόσφατων ιστορικών γεγονότων .
Η αυξηση της υλης που επεβαλε ο Γαρβογλου ειναι η στρεβλωση στην οποια αναφερεται η Υπουργος.Δεν προλαβαινουν τα παιδια να την βγαλουν. Οι περισσοτεροι συμφωνουν οτι η λογοτεχνια θα πρεπει να καταργηθει.Ειναι υποκειμενικη η βαθμολογηση.Στην ΑΕΕΠ προσεθεσε ο Γαβρογλου ενα νεο βιβλιο 100 σελιδων!!! στην Ιστορια αυξησε την υλη κατα 40%!! στην ΑΟΘ επισης κατα 40% σχεδον τα ιδια σε φυσικη κλπ.Ειναι εκτος λογικης!! κ ευτυχως η Υπουργος τα γνωριζει κ θα επαναφερει τη λογικη.
Αν επειγόντως δεν επαναφέρετε τα Λατινικά ως υποχρεωτικώς εξεταζόμενο μάθημα, οι Φιλοσοφικές Σχολές θα υποχρεωθούν να διδάξουν Λατινικά σε αρχαρίους. Και αυτό θα είναι κατάντημα. Οι Φιλοσοφικές μας Σχολές έχουν υποβαθμιστεί, ενώ θα έπρεπε να στέκουν ψηλά. Δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση.
Η ύλη έπρεπε να αυξηθεί από τη στιγμή που αυξήθηκαν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων στο σχολείο. Στη φυσική για παράδειγμα οι ώρες την εβδομάδα από 3 έγιναν 7! χωρίς ιδιαίτερη αύξηση των σελίδων της εξεταστέας ύλης. Μη ξεχνάμε ότι μικρή ύλη σημαίνει ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ
Σελίδες