Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία  Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

Δεχτείτε τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στα καθήκοντα τα οποία πρόσφατα αναλάβατε  προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα με τις ευχές μας, καταθέτουμε αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμισή των λειτουργών της, η αδιοριστία που μαστίζει εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς, η εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου,  είναι μερικά μόνο από τα φλέγοντα θέματα που απαιτούν ουσιαστικό και ειλικρινή  διάλογο, δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, εγκαινιάζοντας μια διαδικασία διαρκούς, ανοιχτού και ξεκάθαρου διαλόγου, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Ετικέτες: 
ΔΟΕ

Σχόλια (4)

 
Εχέφρων
12 Ιουλ 2019 14:54

Υπενθυμίστε στην κυρία Υπουργό ότι πρέπει άμεσα να αποφασίσει με ποιο νόμο θα καταρτιστούν για φέτος οι πίνακες αναπληρωτών και πότε θα κληθούν οι αναπληρωτές για αίτηση ένταξής τους στους εν λόγω πίνακες

 
Τι δεν καταλαβαίνεις;
12 Ιουλ 2019 21:08

Αφού θα έχουν συνάντηση εργασίας, ας καταθέσουν παρακαλώ το αίτημα "Περί ισότητας ανδρών - γυναικών στην εργασία και την ασφάλιση". Οι συνάδελφοι σήμερα, εργάζονται και πληρώνουν να αναγνωρίσουν (ως συντάξιμο χρόνο),τους μήνες της στρατιωτικής τους θητείας , που υπηρέτησαν και λάμβαναν μισθό (άσχετα με το ποσό), άρα ήταν και ασφαλισμένοι). Την ίδια περίοδο, οι γυναίκες - συναδέλφισσες διορίζονταν ή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια άλλη σχολή με αποτέλεσμα να έχουν ένα δεύτερο τίτλο ή μεταπτυχιακό, άρα περισσότερα μόρια και τις ανάλογες ευκαιρίες. Κανείς μέχρι σήμερα (μετά το 2002, αν δεν απατώμαι) δεν έθιξε το ζήτημα αυτό. "Πλάκα" θα έχει να δούμε την απάντηση που θα λάβουν, αν καταθέσουν το ερώτημα, εκεί σαν ΔΟΕ, αλλού σαν ΑΔΕΔΥ... Μακάρι να υπάρξει...

 
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
13 Ιουλ 2019 22:10

Με αφορμή την παραπάνω πρόταση:

Έχουν συσσωρευτεί, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλά προβλήματα τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω προτάσεις.

1. Επαναφορά της επιλογής του σημαιοφόρου με βάση την επίδοση των μαθητών και όχι τον τζογαδόρικο τρόπο της κλήρωσης.
Η επιλογή με βάση την επίδοση ήταν μια επιβράβευση των καλύτερων και ένα κίνητρο για όλους τους μαθητές ώστε να βελτιωθούν

2. Κατάργηση μιας πρότασης που υπάρχει στην σχετική σχετική απόφασή που καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων.
Η πρόταση αυτή αναφέρει τα εξής:
Η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (όπως χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος, αναπληρωτής, αποσπασμένος) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η φράση αυτή εκτός του ότι προσβάλει τον σύλλογο διδασκόντων μιας σχολικής μονάδας επεμβαίνοντας ωμά στον τρόπο λειτουργίας του, δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις προστριβές ανάμεσα στο προσωπικό.
Με την κατάργηση δε του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου η εξεύρεση λύσεων καθίσταται δυσχερέστερη.
Φτάσαμε στο σημείο μια δημόσια υπηρεσία να φτάνει στο σημείο ο τρόπος λειτουργίας της να βασίζεται στην κλήρωση όπως πρότειναν ως λύση κάποιοι πεφωτισμένοι όταν κλήθηκαν να πάρουν θέση επί του θέματος.
Αλήθεια τίνος ιδέα ήταν η πρόταση αυτή που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει και έχει δυναμιτίσει το κλίμα σε πολλές σχολικές μονάδες;

 
ΝΆΣΟΣ
13 Ιουλ 2019 23:10

Οι εκπαιδευτικοί...να αρθούν στο επίπεδο της εθνικής αποστολής τους, διότι γνώση και δύναμη..έπονται των γεγονότων. Το κράτος να αυξήσει τις αποδοχές των δασκάλων...επιβραβευοντας το δύσκολο εργο τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.