Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση του προέδρου του ΕΑΠ στους Κοσμήτορες

Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την ανακοίνωση των «4» μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ άπαντες πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον του πανεπιστημίου. Οι κύριοι αγνοούν τι σημαίνει αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, δημόσιο πανεπιστήμιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Μια ασύγγνωστη οίηση που δεν επιτρέπει την εκδήλωση αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τον θεσμό της Διοίκησης.

Βασίλης Καρδάσης
Πρόεδρος του
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Σχόλια (8)

 
Dimi
15 Ιουλ 2019 22:45

Μολονοτι ειναι φανερο πως η κοντρα ειναι κομματικη, χρειαζονται αλλαγες στο ΕΑΠ, οπως να λαμβανουν ολοι οι φοιτητες πασο και βιβλια.

 
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
15 Ιουλ 2019 02:26

Δεν πρέπει να εισάγονται φοιτητές με ΚΛΗΡΩΣΗ χωρίς να τίθονται έστω στοιχειώδη κριτήρια αξιολόγησης (πχ. Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό τουλάχιστον άνω του 12, προτεραιότητα σε υποψηφίους με οικονομικά κριτήρια κτλ.)

Πρέπει να επανεξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας του, για προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα, μιας και έχουν αλλάξει πολλά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τα πρώτα έτη της λειτουργίας του τη δεκαετία του '90.

 
Να μεριμνήσει το υπουργείο
14 Ιουλ 2019 23:44

Πρέπει το υπουργείο να διαθέσει σε κάθε προπτυχιακό πρόγραμμα τον min αριθμό των 8 μελών ΔΕΠ. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι άνευ προηγουμένου, μεταπτυχιακά να έχουν περισσότερους ΔΕΠ από προπτυχιακά!

 
ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν
14 Ιουλ 2019 19:26

Η ΑΡΝΗΤΙΚΉ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΔ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΥΤΑΝΙΑΣ;

 
Γιατί τόσα λίγα ΔΕΠ;
14 Ιουλ 2019 18:18

Γιατί το ΕΑΠ έχει ελάχιστα μέλη ΔΕΠ; Τμηματα με 2, 3 και 4 μέλη ΔΕΠ....Μήπως αυτό βολεύει την κάθε κυβέρνηση ώστε να διορίζει κάθε φορά πρόεδρο διοικούσας, αντί το πανεπιστήμιο ν' αποκτήσει πρυτανεία και εκλεγμένη διοίκηση; Επίσης αυτή η τακτική, δηλαδή τμήματα χωρίς μέλη ΔΕΠ, τι συνέπειες έχει για την εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία; Διεκδίκησε ποτέ το ΕΑΠ μέλη ΔΕΠ όπως τα άλλα ΑΕΙ; Πολλά ερωτήματα....

 
Νίκος
13 Ιουλ 2019 18:09

Κύριε Καρδάση, διοριστήκατε από την προηγούμενη κυβέρνηση με ότι αυτό σημαίνει. Δεν εκλεχθήκατε όπως όλοι οι πρυτάνεις άλλων πανεπιστημίων. Το ΕΑΠ κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσει ικανό διδακτικό προσωπικό ώστε να εκλεγεί την δίκη του διοίκηση. Αν αυτό γινόταν τότε πράγματι θα είχαν αξία τα λόγια σας.

 
Μελος ΣΕΠ του ΕΑΠ
13 Ιουλ 2019 11:44

Είναι λίγο άκυρο να αναφέρεται ο κ. Προεδρος στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, Δημόσιο Πανεπιστήμιο κλπ. Τα κανονικά ΑΕΙ εχουν όργανα διοίκησης: τις ΓΣ των τμημάτων, τις Κοσμητείες, Σύγκλητο και Πρυτανεία. Δεν έχουν μια επιτροπή με Πρόεδρο και 3 άτομα που αποφασίζει σε στυλ "l'etat c'est moi" για το ΑΕΙ. Αυτή είναι Ελληνική πατέντα για ΑΕΙ που δηθεν δε θεωρούνται "αυτοδιοίκητα" γιατί δεν έχουν αρκετά μέλη ΔΕΠ (και στα οποία φροντίζουν κάποιοι να μην υπάρχουν για καιρό ώστε να διαιωνίζεται η Διοικούσα Επιτροπή, με ότι αυτό συνεπάγεται).

Ο πρόεδρος της Διοικούσας δεν είναι εκλεγμένος - είναι τοποθετημένος απο τον εκάστοτε Υπουργό, σε αντίθεση με τους προέδρους τμημάτων και πρυτάνεις οι οποίοι απαρτίζουν και τη Σύγκλητο.

 
Άκης
12 Ιουλ 2019 17:50

Καλά τα λές πρόεδρε αλλά έφτασε 13/7 για την εξεταστική και 27/7 η επαναληπτική της. έτσι όπως το πήγες φέτος του χρόνου μας βλέπω για δεκαπενταύγουστο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ