Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας για την παράταση των Μηχανογραφικών

Τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο
Δημοσίευση: 12/07/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρατείνεται ως και την Τετάρτη 17-7-2019.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15-7-2019 όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Ετικέτες: 
Μηχανογραφικό

Σχόλια (26)

 
Φώτης
15 Ιουλ 2019 17:23

Παράταση για άλλη μία εβδομάδα, δήλωσε ο Διγαλάκης στην ΕΡΤ 1 και μετά από 10' το πήρε πίσω. Έλεος δεν πάτε να παίξετε σε άλλη παραλία!

 
Φώτης
15 Ιουλ 2019 17:03

Μόλις είπε στην ΕΡΤ ο Διγαλάκης ότι θα παραταθεί η προθεσμία για άλλη μια εβδομάδα.

 
Rita
14 Ιουλ 2019 21:05

@@Rita
Εσυ μη το επιλέγεις αυτό το Τμήμα. Χρειάζεται το Υπουργείο να στο πει. Και όταν ήταν ΤΕΙ ήταν καλό και τώρα δεν ειναι;

 
@Rita
13 Ιουλ 2019 15:37

...Οι υποψήφιοι να μπαίνουν στα site των τμημάτων για να ενημερώνονται...
Λαμβάνοντας υπ΄όψη την είδηση "Τμήμα καλεί φορείς και επιστήμονες για υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών" του esos επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του Τμήματος Εργοθεραπείας και συγκεκριμένα το πεδίο μέλη ΔΕΠ (https://ot.uowm.gr/meli-dep/) και είδα ότι όλα τα μέλη ΔΕΠ είναι "δανεικοί" από άλλα τμήματα και άσχετοι με το αντικείμενο που θεραπεύει το τμήμα. Συμφωνώ και εγώ ότι και στο παρελθόν ιδρύθηκαν τμήματα με 4-5 μέλη ΔΕΠ αλλά αυτά τα μέλη ήταν σχετικά. Τέτοια προχειρότητα πουθενά στον κόσμο. Πολύ καλά κάνει το υπουργείο και έχει ανησυχίες για το όλο εγχείρημα.

 
Rita
13 Ιουλ 2019 13:57

Σκοπός είναι να νοθεύσουν τον ανταγωνισμό σε βάρος των νέων τμημάτων. Οι υποψήφιοι να μπαίνουν στα site των τμημάτων για να ενημερώνονται. Τα νέα τμήματα προσέχουν περισσότερο τους φοιτητές τους οι οποίοι θα έχουν καλύτερες και περισσοτερες ευκαιρίες.

 
Βικτωρία
13 Ιουλ 2019 12:05

Δύο επιπόλαιες δηλώσεις-κινήσεις σε δύο μόλις μέρες, δεν το λές και καλή αρχή! Μία η δήλωση για τα βιβλία, τα οποία τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια μοιράζονται στα σχολεία από τον Ιούνιο - αρχές Ιουλίου και μια η σύνδεση μιας απλής παράτασης με την ετοιμότητα ή μή πανεπιστημιακών σχολών που έχουν ΗΔΗ δηλωθεί από δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές!
Οι μέρες που είναι ανοικτά τα σχολεία έχουν ανακοινωθεί εβδομάδες πρίν, ας μην το παρουσιάζουν σαν να το σκέφτηκαν τώρα, και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να αλλάξουν τα μηχανογραφικά ή οι αντιστοιχίες των τμημάτων αυτή τη χρονική στιγμή!! Όλο αυτό που παρακολουθούμε δείχνει άγνοια βασικών διαδικασιών και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Όσο για τους γονείς που έχουν και άποψη για το ποιό πανεπιστήμιο έχει ή όχι καθηγητές και πρόγραμμα, ας αφήσουν τα παιδιά τους να επιλέξουν αυτό που τους αρέσει και να ηρεμήσουν επιτέλους μετά τη δοκιμασία των πανελλαδικών. Τόση υστερία δεν είναι απαραίτητη!

 
μανα
13 Ιουλ 2019 04:01

σιγα απογοητευση!
προτιμας δηλαδη το παιδι σουνα φοιτησει σε τμημα χωρις καθηγητες κ χωρις προγραμμα;
εγω παλι ως μανα βλεπω πρωτη φορα καποιος να νοιαζεται ουσιαστικα

 
πολιτης
13 Ιουλ 2019 01:05

Από τώρα ξεκινούν τα όργανα. Σε δυο μέρες θα κανονίσουν τα πάντα. Αν είναι τόσο κάλοι ας λύσουν και το κυπριακό σε 2 μέρες... ο Μητσοτάκης με την dream team.

 
Απογοήτευση
12 Ιουλ 2019 22:48

Τα λεγαν κάποιοι αλλά δεν τους πιστεύαμε. Μας κορόιδεψαν και μας άρπαξαν τις ψήφους. Θα φάτε μαύρο πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζετε.

 
Νίκος
12 Ιουλ 2019 22:45

προς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Δηλαδή προτείνετε ενώ η κυρία Κεραμέως γνωρίζει οτι πολλά από τα νέα τμήματα είνια "ΕΙΚΟΝΙΚΑ" και έχουν 0-4 μέλη ΔΕΠ και καθόλου υποδομές
να κλείσει τα μάτια και να κάνει οτι δεν γνωρίζει κα ιδεν συμβαίνει τίποτα
για να μην "αναστατώσει" τους υποψηφιους φοιτητες και κάνουν το μηχανογραφικό και μάθουν που περνάνει 10 μέρες αργότερα

ΑΝΕΥΘΥΝΟ κύριε μου είναι να τους αφήσει να δηλώσουν σχολές που είναι μόνο βιτρίνα και ουσαιστικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και όχι απλά να τους καθυστερήσει 5-10 μέρες

καλύτερα να καθυστερήσουν 10 μέρες παρά να μπουν σε ΕΙΚΟΝΙΚΑ τμήματα και πανεπιστήμαι που θα το πληρώνουν μια ζωή

έλεος σε αυτή την χώρα με την "αναστατωση" χωρίς να νοιαζόμαστε για την ουσία

 
Απογοητευμένος νδ
12 Ιουλ 2019 22:31

Απλά το Υπουργείο ξεκίνησε πολύ άσχημα! Τέλος! Κρίμα τις κατηγορίες στον προηγούμενο υπουργό!

 
Aπαράδεκτος χρονικός περιορισμός
12 Ιουλ 2019 21:21

Ας δώσουν 5 ημέρες. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Έλεος πια.

 
Σανοφάγος
12 Ιουλ 2019 20:58

Μα ούτε μια επιτροπή να εξετάσει, να εισηγηθεί, να προτείνει, να ..χρψςχρψς. Έσχος.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 20:16

Επιτέλους έχουμε άλλη κυβέρνηση που τα κάνει όλα σε 2 μέρες. Με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία. Σε 2 ημέρες.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΕΠΑΛ
12 Ιουλ 2019 20:10

@γιάννης:Ταξιδέψαμε 400 χιλιόμετρα για να ψηφίσουμε ΝΔ και την υπουργό στο Βόρειο τομέα της παλαιάς Β΄Αθηνών...Τώρα ελπίζω να μην αποδειχθούμε κοψοχέρηδες και αν όλα έγιναν τελικά για το τίποτα, τότε καλό είναι η Υπουργός να είναι πιο προσεχτική με τέτοιες επιπόλαιες κινήσεις!Τώρα είναι ανήθικο και πρόστυχο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στο μηχανογραφικό...Η εικόνα της κυβέρνησης είναι πραγματικά πολύ καλή...Ας μην υπάρξουν παραφωνίες χωρίς λόγο,με αναστάτωση μαθητών και γονέων..από το υπουργείο Παιδείας!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 19:41

Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης των νέων τμημάτων μόνο που αυτή θα γίνει σε.........48 ώρες!!!!! Μπλε σανό προς κατανάλωση...Περαστεεεεεεεεεεεεεε

 
Πέτρος
12 Ιουλ 2019 19:37

@ΠΟΛΙΤΗΣ: Προφανώς και έχετε πλήρη άγνοια περί μέσης εκπαίδευσης: Τα σχολεία είναι κλειστά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και λειτουργούν με εκπαιδευτικούς υπηρεσίας μόνο τις Πέμπτες. Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να ακυρωθούν στα σχολεία μηχανογραφικά, εκτός και αν γίνει "επιστράτευση" των διευθυντών να ανοίξουν τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη! Επίσης, πληθώρα μαθητών βρίσκεται σε διακοπές, μακρυά από το σχολείο τους.
Αναστάτωση χωρίς αιτία και με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.
Απορώ ποιος συμβούλεψε την κα Κεραμέως για μια τέτοια ανακοίνωση.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Ιουλ 2019 19:22

@ΠΟΛΙΤΗΣ:Δηλαδή πότε θα ενημερωθούν οι μαθητές για το ποια τμηματα θα λειτουργήσουν τελικά;Πως θα αναιρέσει το μ.δ.,χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θα ισχύσει;να το αναιρέσει μόνο αν ξέρει,και όχι στα τυφλά!Δηλαδή 100000 μαθητές θα τρέξουν σε 2 μέρες να κάνουν άλλο;και είμαστε ευνομούμενη χώρα τώρα;Αυτό λέγεται αιφνιδιασμός αισχίστου είδους!Δεν ξεκινάμε καλά κα Κεραμέως,....Προσοχη μην εισπράττετε δωρεάν πολιτικό κόστος..

 
Μουρίκης
12 Ιουλ 2019 19:16

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν είναι "απολύτως" ακριβής

https://www.esos.gr/arthra/63241/imeres-leitoyrgias-ton-lykeion-gel-kai-...

(Τέλος ενότητας Α...)

Κακά αρχίσαμε...

Προς υποψηφίους: ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΊΝΕΣΤΕ !!!
Αν έχετε κάνει ένα σωστό μηχανογραφικό ΔΕΝ είναι "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ" ότι πρέπει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να το αλλάξετε, περιμένετε να δείτε τι ανακοινώσεις θα γίνουν ακριβώς και αν πραγματικά σας επηρεάζουν στις επιλογές σας

 
PE19
12 Ιουλ 2019 19:09

Τι πρόκειται να γίνει δηλαδή σε 2 μέρες ? Να καταργηθούν τμήματα να αλλάξουν κατευθύνσεις ? να ελεγχθούν και να γίνουν από Πολυτεχνεία ΤΕΙ ή από 5ετή 4ετή ? Απολύτως τίποτα δεν γίνεται σε 2 μέρες ή θα έπαιρνε παράταση 15 τουλάχιστον ημερών όπως την Δ/ντων εκπαίδευσης (αλήθεια τι γίνεται με αυτό) ή να μη γινόταν τίποτα.

 
@ΠΟΛΙΤΗΣ
12 Ιουλ 2019 19:05

Ενώ σε 48 ώρες το Υπουργείο θα ελέγξει όλα τα Τμήματα αν είναι έτοιμα...
κοροϊδευόμαστε(..σαστε..)

 
γιαννης
12 Ιουλ 2019 18:54

Ας μην χρεώνουμε κακή πρόθεση στην υπουργό.
Η ενέργεια αυτή ειναι κατ αρχή ενα δώρο του Κυριακου λογω της επίσκεψης του στο υπουργείο και κατά δεύτερον λίγο παραπάνω χρόνο στους μαθητες να τσεκαρουν τις νεες σχολες.
Νομιζω οτι δεν ειχε καμια προθεση να αλλαξει το μηχανογραφικο.
Σωστα έπραξαν ,οπως και σωστά ρωτούν τους πρυτάνεις αν ειναι έτοιμοι με τα νεα τμηματα.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
12 Ιουλ 2019 18:38

@ Λέμε ότι κάνουμε κάτι...
Όποιος υποψήφιος το επιθυμεί μπορεί να αναιρέσει τη Δευτέρα στο σχολείο του το μηχανογραφικό του και να το οριστικοποιήσει την Τετάρτη.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 17:41

Μπράβο στην υπουργό γι αυτή την γενναία παράταση. 2 ολόκληρες μέρες ή διαφορετικά 48 ώρες είναι άπλετος χρόνος για να κάνεις από την αρχή το μηχανογραφικό σου. Εκτός κι αν διαπιστώσει η κα υπουργός ότι όλα τα νέα τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά οπότε μπορούμε και επίσημα να σημάνουμε την έναρξη των κυβιστήσεων (κοινώς κωλοτούμπες).

 
Λέμε ότι κάνουμε κάτι..
12 Ιουλ 2019 17:35

1) Δώσαμε παράταση 48 ώρες (!) μέσα στις οποίες θα ελεγξουμε ότι όλα τα Τμήματα των Πανεπιστημίων είναι έτοιμα να δεχθούν φοιτητές...
2) Όποιος μαθητής οριστικοποίησε το μηχανογραφικό του ΔΕΝ μπορεί να κάνει καμιά αλλαγή σε αυτές τις 48 ώρες...

Τα παραπάνω με "το καλημέρα".
ΟΚ.. μήπως ο Γαβρόγλου δεν ήταν και τόσο κακός?

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Ιουλ 2019 17:27

Από τις 15/7 παράταση στις 17/7. Δηλαδή σε 2 μέρες η κα υπουργός θα έχει αποφασίσει ποια νέα τμήματα δε θα λειτουργήσουν και θα τα βγάλει από το μηχανογραφικό ώστε να γίνει από την αρχή η επιλογή. Γέλιο μέχρι δακρύων!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.