Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου: Αντισυνταγματική η αλλαγή του μηχανογραφικού

Δημοσίευση: 12/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Η παράταση των μηχανογραφικών προκειμένου  να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων (!) έναν μόνον στόχο έχει: να δώσει άλλοθι στην Κυβέρνηση ότι «ενδιαφέρεται» για την λειτουργία των Πανεπιστημίων, ενώ όφειλε να γνωρίζει ότι αλλαγή του μηχανογραφικού που εμπεριέχει κατάργηση Τμημάτων είναι αδύνατον να γίνει αφού είναι καταφανώς αντισυνταγματική, ειδικά όταν η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων έχει ήδη υποβάλει μηχανογραφικό”.

Αυτό τονίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με σημερινή γραπτή δήλωση και σημειώνει

  • Οι δηλώσεις της υπουργού έρχονται και σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων αφού υπάρχουν αποφάσεις Συγκλήτων ως προς το πρόγραμμα σπουδών των Τμημάτων.
  •  Θεωρεί το υπουργείο ότι θα έχει άποψη για την εγκυρότητα των νέων προγραμμάτων σπουδών τα οποία έχουν ήδη αποφασιστεί από τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων;
  • Ελπίζω πως όχι γιατί αυτά γινόντουσαν μόνον σε ιδιαίτερα σκοτεινές περιόδους για τον τόπο μας.
  • Η παράταση, λοιπόν, με τον στόχο που δηλώθηκε, δηλαδή την ενδεχόμενη απαλοιφή Τμημάτων από το μηχανογραφικό και με αναστολή της επικείμενης λειτουργίας τους, δεν μπορεί παρά να οφείλεται αποκλειστικά σε επιπολαιότητα.
  • Η Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των υποψηφίων και των οικογενειών τους, ανατρέποντας σχεδιασμούς και επιλογές που βασίστηκαν στο υπάρχον μηχανογραφικό.

Σχόλια (29)

 
Λαρισα
14 Ιουλ 2019 20:50

Η Λάρισα πάντως γέμισε τμήματα φαντάσματα . Που είναι η Αβερώφειος? Το ογκολογικό κέντρο? Αρε Γαβρογλου παπάδες εκανες εις βάρος της πόλης. Για την Νομική στη Πάτρα ξεσηκώθηκε ο νόμος Αχαιας με 3 πανεπιστημια , στη Λάρισα μουγκα!!!! Δεν υπάρχει κάποιος σ αυτή τη πόλη να τραβήξει μπροστά . Έλεος!!!

 
Μηχανογραφικό Δελτίο 2020
14 Ιουλ 2019 20:11

Ας κοιτάξουν οι πρυτάνεις και οι πολιτικοί και οι γονείς τον αριθμό των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ εκτός από τον αριθμό των εισακτέων. Όταν σε πολλά τμήματα εισάγονται πχ. 100 ή 200 νέοι φοιτητές αλλά κάθε χρόνο αποφοιτούν λιγότεροι από 50 ή 30 κάτι σάπιο υπάρχει στη "Δανιμαρκία του Νότου"...

 
δεν ντρέπεται
14 Ιουλ 2019 16:21

που με την πρεμούρα να λειτουργήσουν τα νέα τμήματα και με το μπλοκάρισμα των υπηρεσιακών μεταβολών υπονόμευσε και παγίδευσε πολύ κόσμο καλοκαιριάτικα;;;;;; αιδώς... (δεν μπορούσε να τα κάνει τα νέα τμήματα αλλά να δοθούν ως επιλογές ένα έτος αργότερα;;;;;; τώρα πρέπει οπωσδήποτε να επανεξεταστούν , αλλά έχουν κατατεθεί μηχανογραφικά και πολιτική βούληση προς ριζοσπαστικές λύσεις κοινής λογικής δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα)

 
μελος δεπ
14 Ιουλ 2019 14:13

Οταν φτιαχνετε τμηματα με 0 μελη δεπ χωρις εξοπλισμο στον αερα τι ειναι συνταγματικο;;;
κανεις δεν σκεφτεται το αυτονοητο;;;;
Πως θα εκπαιδευθουν με τον καλυτερο τρόπο οι φοιτητες μας;;;;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΝ Κ.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ!!! ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ!!! ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ!!!!
ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΈΝΟΥΣ!

 
Κοίτα ποιός μιλάει
14 Ιουλ 2019 13:24

Ο Γαβρόγλου!!!! Μας υποσχέθηκε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική αλλά δυστυχώς δεν το κάνει.

 
κ.Γαβρόγλου...
14 Ιουλ 2019 13:20

κ.Μπαξεβανάκη, κ.Μπαλτά, κ. Κουράκη...
τα έργα και οι ημέρες σας. Άντε στο καλό και να μην σας ξαναδούμε....

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
14 Ιουλ 2019 10:51

Ο Γαβρόγλου ήταν ο χειρότερος υπουργός παιδείας...τώρα διεκδικεί άλλη τον τίτλο....

 
Αποφάσεις Συγκλητου
14 Ιουλ 2019 00:47

Εσείς τι τις κάνατε κύριε Γαβρογλου τις αποφάσεις των Συγκλητων;

 
Κώστας Γ.
13 Ιουλ 2019 23:06

ο χειρότερος υπουργός παιδείας, έκανε μόνο ζημιές που κάποιες δεν μπορούν να διορθωθούν

ευτυχώς δεν θα τον ξανακούσουμε

 
Νίκος
13 Ιουλ 2019 19:07

Δεν πρέπει να μιλάει για αντισυνταγματικότητα ο Υπουργός που δημιούργησε σε μια νύχτα νέα Τμήματα με μόλις 5 μέλη ΔΕΠ. Οι φοιτητές που θα πανε σε αυτα και θα έχουν απαιτήσεις για το μέλλον τους θα πρέπει να απευθυνθούν στον ίδιο και να του χρεώσουν όλες τις ευθύνες.

 
Νίκος ΠΕ86
13 Ιουλ 2019 17:12

@ΠΕ19

Δεν υπάρχει πλέον το ΠΕ19-20 έχουμε γίνει όλοι ΠΕ86

 
Εκπ/κος
13 Ιουλ 2019 14:54

Όσο περισσότερη σημασία του δίνουμε, τόσο θα συνεχίζει τις ανακοινώσεις. Ας ασχοληθούμε καλύτερα με τα ζητήματα της παιδείας, αντί με τα πυροτεχνήματα του κ. Γαβρόγλου. Ο άνθρωπος ιδιωτεύει, γιατί ασχολούμαστε μαζί του;

 
άρες μάρες
13 Ιουλ 2019 13:02

ο απελθών αυτό ήθελε : ΜΠΑΧΑΛΟ παντού. το πιο λογικό (αλλά με πολιτικό κόστος, φοβερή αναστάστωση κλπ κλπ) θα ήταν επαναφορά στο παλαιό μηχανογραφικό και επανεξέταση όλων των σχολών για του χρόνου. Να δοθεί χρόνος όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι και νέα υποβολή μηχανογραφικών 1-5 Σεπτεμβρίου. Κάπως έτσι... Κάνουν και οι τωρινοί σπασμωδικές κινήσεις αλλά όλα είναι υπονομευμένα από πριν.

 
Ε όχι και έτσι Γαβρόγλου
13 Ιουλ 2019 12:12

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν με αντισυνταγματική ψηφοφορία και μιλάς εσύ που το δέχτηκε μαζί με δεκάδες άλλα αντισυνταγματικά;Μιλάς εσύ για αντισυνταγματικότητα όταν το Υπουργείο σου έσπασε όλα τα ρεκόρ αντισυνταγματικών νόμων και έπρεπε να μπεί στο βιβλίο Γκίνες; Τί έλεγε ο μακαρίτης ο Κουτσόγιωργας;Δεν δικαιούστε να ομιλείτε.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
13 Ιουλ 2019 12:04

Κύριε Γαβρόγλου φτάνει πια . Αποσυρθείτε επιτέλους και μην προκαλείται. Πόσοι από τους δικούς νόμους και πράξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές? Έχετε το ρεκόρ αντισυνταγματικότητας και τολμάτε να επικαλείστε το Σύνταγμα? Να δούμε τι θα λέτε στους φοιτητές όταν ανακαλύψουν ότι έχουν περάσει σε τμήματα φαντάσματα. Μάλλον θα κατηγορήσεις τη νέα υπουργό .

 
ΓΣ
13 Ιουλ 2019 11:39

Ψυχραιμία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τμήματα που έχουν ιστοσελίδα μόνο και τίποτε άλλο. Ουτε καθηγητές ΔΕΠ ουτε πρόγραμμα σπουδών ούτε τίποτα! ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ. Αν τα δηλώσουν οι μαθητές, τι θα γίνει το Σεπτέμβριο που θα πάνε στις σχολές; Θα γραφτουν σε τμήματα-φαντάσματα; Θα χάσουν την 1η χρονιά μεχρι να προχωρήσουν προσλήψεις ΔΕΠ, ή/και να εγκριθούν προγράμματα σπουδών απο ΓΣ Τμήματος, Σύγκλητο, Υπουργείο, ΑΔΙΠ; Ας καταλάβει ο κόσμος ότι δεν είναι ιδεολογικό ή κομματικό το ζήτημα, ειναι θέμα κοινής λογικής, ότι κι αν ψηφίσαμε στις εκλογές.

 
Konstantinos
13 Ιουλ 2019 11:12

Ο Γαβρόγλου αφαίρεσαι ...αναδρομικά την διδακτική προϋπηρεσία στελεχών της εκπαίδευσης (σύμβουλοι, υπεύθυνοι ΚΕΣΥΠ, ΣΣΝ κτλ) ενώ οι προκηρύξεις βάσει των οποίων επιλέχθηκαν όριζαν την προϋπηρεσία υπηρέτησης ως διδακτικής. Δεν ξέρει ο κ.Γαβρόγλου πως η αρνητική αναδρομικότητα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ; Προφανώς το ήξερε. Και το έκανε.

 
Γαβρόγλου τίμησε τον λόγο σου
13 Ιουλ 2019 10:25

Δήλωσες επίσημα και δημόσια,το δημοσίευσε και το εσος, ότι αποσύρεσε από την πολιτική.Τουλάχιστον τήρησε τον λόγο σου σε αυτό και απόλαυσε την σύνταξη σου.

 
Κιμ
13 Ιουλ 2019 09:25

Ενώ εσείς που επιλέγατε δ/ντές με ψηφοφορία, ήσασταν μες τη συνταγματικότητα...

 
Β.Τ.
13 Ιουλ 2019 09:09

Ποιος μιλά.
Εκείνος που ενώ ψήφισε νόμο στη Βουλή που προέβλεπε την διαδικασία με την οποία καταργούνται, συγχωνεύονται τμήματα, Ιδρύματα ακολούθησε άλλη διαδικασία για την συνενώσεις Πανεπιστημίων -ΤΕΙ.
Εκείνος που δημιούργησε τμήματα με μηδέν προσωπικό και εξοπλισμό.
Εκείνος που αποφάσισε να προχωρήσει σε συνενώσεις με αρνητικές τις Συγκλήτους των Ιδρυμάτων ενώ είχε δεσμευθεί ότι δεν θα προσχωρήσει καμία συγχώνευση εν αγνοία της ακαδημαϊκής κοινότητας παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο.

Λίγα τσίπα (όπως είπε και ο πρώην Πρωθυπουργός)
Αλήθεια γνωρίζει ότι τα προγράμματα σπουδών είναι έτοιμα η το υποθέτει;

 
Νικος
13 Ιουλ 2019 08:56

Τα έκανες όπως τα έκανες στο οδάρι και βγαίνεις και από πάνω.Καταστροφέα της εκπαίδευσης

 
teos
13 Ιουλ 2019 08:46

Εχεις το θράσος και μιλάς για αντισυνταγματικότητα εσύ Γαβρόγλου; Έκανες όλα τα ΤΕΙ αεί, ίδρυσε 4η νομική σχολή ενώ ήξερες πως η ΝΔ θα την καταργούμε και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.

 
Δημήτρης
13 Ιουλ 2019 08:45

Αφού δημιούργησε τμήματα χωρίς καθηγητές και υποδομές πάει να βγει και από πάνω!

 
Αμερόληπτος
13 Ιουλ 2019 08:41

Τα αντισυνταγματικά Γαβρόγλου, τα έκανες εσύ και οι προκάτιχοί σου. Για θυμίσου τι έκανες πέρυσι με τους φακέλους των θρησκευτικών όταν το ΣΤΕ έβγαλε αντισυνταγνατικούς εκείνους του Φίλη;

 
Τώρα μάλιστα.
13 Ιουλ 2019 08:30

Μιλάει και ο κ. Γαβρόγλου για αντισυνταγματικές διατάξεις.

 
Θανασης
13 Ιουλ 2019 07:39

Αν δεν ξέρει ο Γάβρογλου από αντισυνταγματικούς νόμους και διοίκηση τότε ποιος ξέρει;

 
PE19
13 Ιουλ 2019 02:34

Ένα δίκιο το έχει πως το υπουργείο αποφασίζει να κάνει πενταετή τμήματα ? και μετά αποφασίζει να τα ξεκάνει το όλο σκηνικό είναι γελοίο Όσο το υπουργείο μπορεί να βαφτίζει πενταετή (εν δυνάμει πολυτεχνεία ) σε δύο μέρες μέσα άλλο τόσο το ίδιο υπουργείο μπορεί να καταργεί τα τμήματα αυτά πάλι σε 2 μέρες. Καλά ο κ. Διγαλάκης ξεπέρασε τον κ. Γαβρόγλου σε 2 μέρες θα ελέγξει και εγώ δεν ξέρω πόσα τμήματα και θα επιτρέψει ή όχι την λειτουργία τους !!! Πραγματικά γελοίο και άντε την Δευτέρα 11 το βράδυ έχουν στείλει και τα τελευταία ΑΕΙ θα προλάβουν σε 1 μέρα να δουν προγράμματα σπουδών και αριθμό ΔΕΠ και να αποφανθούν αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα τμήματα και θα το μάθουν τα παιδία 10 το πρωί τις Τετάρτης να αλλάξουν το μηχανογραφικό ????? Γελοιότητες

 
παραλογος....
13 Ιουλ 2019 00:58

Γιατί δεν είναι παράνομο να καταργούν τμήματα που παιδιά έχουν ήδη επιλέξει. Αυτό θα γίνεται τώρα.... ότι είναι του Γαυρογλου να καταργηθεί και ότι είναι της νδ να το υπερασπιστουμε. Αν είναι έτσι τότε ας καταργήσουμε και την δημοκρατια και να επαναφερουμε την χουντα αν ειναι οι επιλογες ενος μονο κομματος σωστες...

 
Δικηγοράκος
12 Ιουλ 2019 22:32

Είναι ΚΑΙ συνταγματολόγος;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ