Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέος γύρος “πολεμικών” ανακοινώσεων Κοσμητόρων και προέδρου ΕΑΠ

“Επιφυλασσόμεθα να απευθυνθούμε αρμοδίως στο αμέσως επόμενο διάστημα για όσες αποφάσεις της ΔΕ ελέγχονται για το σύννομο της διαδικασίας λήψης των σημερινών αποφάσεων”
Δημοσίευση: 15/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα “χαρακώματα” , βρίσκονται εκ νέου (σ.σ. μετά τον πρώτο γύρο για τις συγχωνεύσεις με ΑΣΠΑΙΤΕ και Παν. Πατρών) οι Κοσμήτορες και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Β. Καρδάσης, οι οποίοι ανταλλάσσουν ανακοινώσεις “πολεμικού” περιεχομένου.

Οι Κοσμήτορες προ ημερών ζήτησαν  την   παραίτηση του προέδρου και όλως των μελών της Διοικούσας  του ΕΑΠ και μέχρι τον ορισμό νέας Διοικούσα  να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για το Πανεπιστήμιο (Διαβάστε εδώ και την απάντηση του προέδρου του ΕΑΠ).

Σήμερα ωστόσο ο πρόεδρος του ΕΑΠ συγκάλεσε συνεδρίαση της Διοικούσας για να ληφθούν αποφάσεις, όπως:

-η κατεξοχήν στρατηγικού χαρακτήρα κατανομή θέσεων ΔΕΠ στις Σχολές του ΕΑΠ και
-ο ορισμός Επιτροπών Αξιολόγησης Υποψηφίων Μελών ΣΕΠ για την … επόμενη τριετία (2019-2022), που αφορά σε έναν μεγάλο αριθμό ΣΕΠ σε ΟΛΑ τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Το γεγονός αυτό “εξόργισε” τους Κοσμήτορες, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση, και σημειώνουν τα εξής:

Σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας: Ως μία ακόμα απόδειξη του τρόπου που αντιλαμβάνεται τη διοικητική πρακτική και δεοντολογία ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης, ο οποίος επικαλείται το αυτοδιοίκητο του ΕΑΠ, όντας διορισμένος (!!) Πρόεδρος διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ), συγκαλεί, με αποστολή της Ημερήσιας Διάταξης (ΗΔ) στις 21.30 το βράδυ (!!) της Παρασκευής (12/7), συνεδρίαση της ΔΕ του ΕΑΠ για τη Δευτέρα (15/7) το πρωί! Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα αυτού που εννοεί ο ίδιος και η διορισμένη πλειοψηφία της ΔΕ ως ‘εκδήλωση αξιοπρέπειας και σεβασμού προς τον θεσμό της Διοίκησης’, όπως αναφέρει στην τελευταία ακατανόητη ανακοίνωσή του, στην οποία για άλλη μία φορά σκοπίμως, πλην όμως ματαίως, υποτιμάει τον θεσμικό μας ρόλο, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Σχολών και των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ, και όχι διορισμένοι όπως εκείνος.

Τα θέματα του θα συζητηθούν σήμερα: Ανάμεσα στα σαράντα (40) και πλέον θέματα της ΗΔ, ξεχωρίζουν, η κατεξοχήν στρατηγικού χαρακτήρα κατανομή θέσεων ΔΕΠ στις Σχολές του ΕΑΠ και ο ορισμός Επιτροπών Αξιολόγησης Υποψηφίων Μελών ΣΕΠ για την … επόμενη τριετία (2019-2022), που αφορά σε έναν μεγάλο αριθμό ΣΕΠ σε ΟΛΑ τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του πανεπιστημίου.

“Αποχή” από τη συνεδρίαση: Δηλώνουμε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ στη συνεδρίαση, και καλούμε να μη συζητηθεί κανένα ακαδημαϊκό ή άλλο θέμα που αφορά στις Σχολές και στο ίδρυμα εν απουσία μας.

Αποπειράται να ελέγξει μεσο-μακροπρόθεσμα την πορεία του Ιδρύματος: Ο Πρόεδρος της ΔΕ, αντί να αποπειράται να ελέγξει μεσο-μακροπρόθεσμα την πορεία του Ιδρύματος και να διοργανώνει εκδηλώσεις και δρώμενα ανά την Ελλάδα, θα μπορούσε εδώ και καιρό να έχει επιλύσει σειρά εξόχως σημαντικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο ίδρυμα, όπως:

1.    Την πρωτοφανή διοικητική αρρυθμία που έχει επέλθει στο ίδρυμα, ως αποτέλεσμα της διοικητικής πρακτικής και του ύφους άσκησης της διοίκησης που ακολουθεί εδώ και 4 χρόνια

2.    Την πλέον των οκτώ (8) μηνών καθυστέρηση καταβολής των οδοιπορικών στο συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (ΣΕΠ), το οποίο αδυνατεί πλέον να συμμετάσχει ακόμα και στις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του, λόγω των μεγάλων εκκρεμοτήτων αποπληρωμής του  

3.    Την για πρώτη φορά στην ιστορία του πανεπιστημίου ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ της μισθοδοσίας Ιουλίου σε ΟΛΑ τα μέλη ΣΕΠ του ιδρύματος.

4.    Την οικονομική ζημία, που έχει υποστεί το Ίδρυμα από την ‘εμπνευσμένη’ διοίκησή του, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, με ό,τι αυτό σημαίνει για το αποθεματικό του, ζημία για την οποία αρνείται επίμονα να δώσει στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ που συμμετέχουν στη ΔΕ τα σχετικά αναλυτικά στοιχεία οικονομικής απόδοσης του ιδρύματος.

Για το σύννομο των αποφάσεων: Τέλος, δηλώνουμε ρητά ότι επιφυλασσόμεθα να απευθυνθούμε αρμοδίως στο αμέσως επόμενο διάστημα για όσες αποφάσεις της ΔΕ ελέγχονται για το σύννομο της διαδικασίας λήψης αυτών.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα εκλεγμένα τακτικά μέλη της ΔΕ

Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

Σχόλια (5)

 
Πληρωμή ΣΕΠ
15 Ιουλ 2019 10:53

Τα χρήματα για την πληρωμή των ΣΕΠ υπάρχουν. Καλό είναι να προχωρήσουν στις πληρωμές και να μην κρατάνε όμηρους τους ΣΕΠ.

 
ΔΕΠ, ΣΕΠ και φοιτητές
15 Ιουλ 2019 11:33

Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε οι φοιτητές και τα πτυχία τους δεν είναι θέμα προτεραιότητας; Επίσης είναι ποτέ δυνατόν ένα τόσο μεγάλο ΑΕΙ να έχει ελάχιστους ΔΕΠ και τόσους πολλούς ΣΕΠ; Αδιανόητα πράγματα, όλα τα ΑΕΙ φροντίζουν πρώτιστα για τα δικαιώματα των πτυχιούχων τους και για την πρόσληψη ικανού αριθμού ΔΕΠ, τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να φροντίζει ένα ΑΕΙ. Το ΕΑΠ;

 
Άκης
15 Ιουλ 2019 13:30

Μην ανεβάζεις τις ανακοινώσεις στην σελίδα του ΕΑΠ. Δεν ενδιαφέρει κανένα οι κόντρα σας και δεν είναι ωραίο για όποιον επισκέπτεται την σελίδα για να ενημερωθεί να διαβάζει τις κομματικές σας κόντρες.

 
EΑΠ
15 Ιουλ 2019 14:22

Άλλο ένα "πείραμα" ανοίγματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει εκτροχιαστεί εξαιτίας εγωϊσμών και σκοπιμοτήτων. Δεν τιμά κανέναν αυτή η κατάντια και τεράστιες οι ευθύνες των μελών ΔΕΠ αλλά και των μελών του συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, που τόσα χρόνια (από το 1996...) δε μιλάνει για τις στρεβλώσεις.

 
ΣΠΥΡΟΣ ΕΑΠ
15 Ιουλ 2019 15:10

Αυξήστε τον αριθμό μελών ΔΕΠ. Είναι μία απο τις σημαντικότερες προτεραιότητες. Δεν γίνεται τόσο μεγάλο Πανεπιστήμιο να έχει τόσο μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ. Έχουμε 2019, με ένα ίδρυμα το οποίο έχει διανύσει 20 έτη πλέον και η ανάπτυξη του ήταν σχεδόν ανύπαρκτη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιτέλους ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας αλλά να συνεργαστούμε για την εξέλιξη του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean