Επανεκκίνηση των υπηρεσιακών μεταβολών στην εκπαίδευση

15/07/2019

Άκουσε το άρθρο

Τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ της χώρας είχαν αναστείλει τις εργασίες τους λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών και της σχετικής απαγόρευσης που ισχύει για τις υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο τομέα.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ ξεκίνησαν και πάλι τις εργασίες τους προχωρώντας σε τοποθετήσεις υπεραρίθμων, οργανικές τοποθετήσεις και προγραμματισμό τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά που θα προκύψουν μετά τις αποσπάσεις.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ που ακόμη δεν έχουν δώσει το σήμα εκκίνησης των απαραίτητων αυτών εργασιών που θα πρέπει άμεσα να γίνουν ώστε ακολούθως να αποσταλούν λειτουργικά κενά στα ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ για να γίνουν οι αποσπάσεις.

Καμία επίσης ενημέρωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την πλευρά του υπουργείου όσον αφορά τις αποσπάσεις σε φορείς που προηγούνται των αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.

Θα ανοίξει εκ νέου και για πόσο το σύστημα υποβολής αιτήσεων αποσπάσεων; 

Εκκρεμότητα παραμένει και για τους λίγους νεοδιόριστους δικαιωθέντες του ΑΣΕΠ, στους οποίους έχει δοθεί δικαίωμα απόσπασης, δεν έχουν όμως υποβάλει αιτήσεις καθώς το σύστημα παραμένει προς το παρόν κλειστό.

Τέλος, αναμένεται ο χρόνος επανεκκίνησης των διαδικασιών κάλυψης οργανικών θέσεων Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τους αναπληρωτές Γενικής Παιδείας (από ποιόν πίνακα και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις τους).

Σχόλια (9)

N.4547 Γαβρόγλου???
|

Απορρώ πού είναι όλοι εκείνοι που φώναζαν ότι η ΝΔ θα καταργούσε το νόμο Γαβρόγλου! Ότι ήταν αντισυνταγματικός, ότι έβαζε κόφτες και πλαφόν, ότι ήταν η άλωση της παιδείας από το Σύριζα! Βλέπετε καμία κατάργηση σήμερα? Οι υπηρεσιακές μεταβολές και ΕΠΙΛΟΓΕΣ επανεκίνησαν με τον 4547.... επί ΝΔ.....

Υπηρεσιακές μεταβολές στα Πρότυπα Πειραματικά
|

Οι οργανικές θα δοθούν σκανδαλωδώς με συνυπολογισμό πολύωρων ομίλων στο διδακτικό ωράριο, όπως ανακοινώθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό; Προκλητικά για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούν ανάλογες δράσεις όχι μόνο χωρίς μείωση ωραρίου αλλά και συμπληρώνοντας ωράριο σε πολλά σχολεία; Δεν θα γίνει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των ομίλων;

VASILEIOS SICHLIMIRIS
|

Καθένας ..νοιάζεται ..για τη θεσούλα του....και οχι για το γενικό καλό της παιδειας...Αυτό δείχνει ..μικρότητα..και μόνο.Ας κοιτάξουμε το καλό της παιδείας,θέτοντας στόχους,και ιδανικά στους νέους,κι ας μήν ποιτάμε το..ατομικό συμφέρον.

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
|

Με τους Διευθυντές Διευθύνσεων τί θα γίνει?

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
|

Οι οργανικές θέσεις στα πειραματικά να επιστρέψουν σε αυτούς που τις είχαν ως το 2011

Τέως Σχολικός Σύμβουλος
|

Καλή επιτυχία στο έργο σας κυρία Υπουργέ!
Ευελπιστούμε στην άμεση αποκατάσταση των αδικιών που επέφερε ο τρόπος εφαρμογής του νόμου 4547 και ο ίδιος ο νόμος για την περίπτωση των Σχολικών Συμβούλων! Η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την επαναφορά του θεσμού καλό θα ήταν να αποτελέσει απλά θέμα λίγων ημερών!

Τέως Σχολικός Σύμβουλος
|

Καλή επιτυχία στο έργο σας κυρία Υπουργέ!

Αναμένουμε σύντομα την επαναφορά του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών που επέφερε ο νόμος 4547 και κυρίως ο τρόπος εφαρμογής του!

Σχολικοί σύμβουλοι???
|

Να μας πούνε κάτι εκεί στο Υπουργείο, για τους ΣΣ (σχολικούς συμβούλους) που η ΝΔ ήταν στο πλευρό τους.....όταν ήταν αντιπολίτευση..... last year! Τώρα γιατί ΔΕΝ τους επαναφέρετε κυρία Υπουργέ?

αργά πολύ αργά
|

πανε όλα... είναι θέμα πολιτικής επιλογής να γίνουν όλα γρήγορα (με μεγάλο βαθμό ικανοποίησης όλων) ώστε να αποδώσουν κατά το ανθρωπίνως δυνατόν όλα σε επαρκή βαθμό 1/9. χαλαρώστε το μυαλό στο υπουργείο (βλέπω κολλήματα- αρνητικό), εντείνετε προσπάθειες (οι υπηρεσίες δεν ξέρω τι αντιστάσεις- αντιπολίτευση θα κάνουν προς βλάβη των δομών, δυστυχώς). είναι ευκαιρία στην αρνητική συγκυρία να προχωρήσουν όλα χωρίς ιδεοληψίες αλλά ΓΡΗΓΟΡΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ