ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας:Γιατί παραμένει στις 8:15 το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία

Δημοσίευση: 16/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας πίσω από την ακύρωση της εξαγγελίας Γαβρόγλου για πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9 το πρωί και διατήρηση του σημερινού καθεστώτος με το κουδούνι να χτυπά στις 8:15 το πρωί εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι αποτρεπτικό. Μόλις περάσει ένα σημείο χρονικό - και επικαλούμαι και την εμπειρία μου στις σχολίκες αίθουσες - επέρχεται μια κόπωση αυξανόμενη» είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Όπως τόνισε το πρώτο κουδούνι στις 8:15 «είναι παραγωγικό και έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια».

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «τέλος Ιουλίου τα βιβλια θα είναι στα σχολεία» ενώ μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς είπε ότι «γίνονται ενέργειες για να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες. Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να πάμε σε έγκαιρη επίλυση των ζητημάτων ώστε να είναι το μεγάλο κύμα των καθηγητών 11 Σεπτεμβρίου στις τάξεις τους».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός δομής τη νέα σχολική χρονιά».

Σχόλια (11)

 
nl
22 Οκτ 2019 09:54

Είμαι ψηφοφόρος της ΝΔ για αυτούς που θα προτρέξουν να ερμηνεύσουν λάθος την κριτική μου.
Καταρχάς η υφυπουργός μιλάει βάσει ερευνών; Βάζει στο καλάθι των αχρήστων τις έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο στις οποίες και βασίστηκε η προηγούμενη απόφαση; Με μια εντελώς προσωπική άποψη-ανοησία του τύπου "το μεσημέρι έχει ζέστη" προσπερνάει τις επιστημονικές έρευνες; Αγαπητή υφυπουργέ θα μπορούσε το σχολείο να μειώσει το μάθημα κατα 45 λεπτά στο τέλος της μέρας αν τόσο αγχώνεσαι για την αφόρητη ζέστη του Δεκεμβριανού πχ μεσημεριάτικου ήλιου(έλεος !!!). Όλοι ξέρουμε και έχω κι εγώ παιδιά στο Δημοτικό ότι μετά τις 123 μάθημα δε γίνεται και τα παιδιά μου μονίμως γκρινιάζουν ότι τους κουράζει να βρίσκονται τόσες πολλές ώρες στο σχολείο χωρίς παραγωγική και δημιουργική ασχολία. Η ΝΔ έχει κάνει σημαντικά βήματα να διώξει τη ναφθαλίνη από πάνω της αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα υπολείμματα.

 
ΣΟΥΛΑ
22 Ιουλ 2019 15:40

Για ποια κλιματιστικα μιλατε?Τουλαχιστον στον δικό μας δημο αντε εναν ανεμιστήρα .Μην πω για τις ταξεις σε κοντεινερ δημοτικου και λυκειου που δεν εχουν ουτε αυτο.Σε ιδιωτικο πατε τα παιδια σας?

 
Αρετή
17 Ιουλ 2019 11:12

Το να άρχιζαν τα σχολεία στις 9 θα έπρεπε να σήμαινε και κύμα αλλαγών σε επαγγελματικά ωράρια και των γονέων, τα οποία βέβαια δεν επρόκειτο να αλλάξουν!!
Οπότε πολλοί μαθητές θα έπρεπε να παραμένουν στην πρωινή φύλαξη πολύ πιο πριν από τις 9... Συνεπώς το αποτέλεσμα για τα παιδιά αυτά θα ήταν βαρύτερο, αφού θα έπρεπε να βρίσκονται στο σχολείο πολύ περισσότερες από πριν ώρες!!! Συν το ολοήμερο, συν μετατόπιση των όποιων εξωσχολικών δραστηριοτήτων και μάλιστα στους κατά πλειονότητα αφιλόξενους από απόψεως υποδομής σχολικούς χώρους...

 
Κωνσταντίνος ο Μέγας???
17 Ιουλ 2019 01:09

Θα έχει δυστυχώς πολύ δουλειά ο Γαβρόγλου με επιχειρήματα του τύπου, έχουμε ανεργία στους δικηγόρους άρα δεν κάνουμε 4η νομική ή κάνει ζέστη το μεσημέρι οποτε καλά είναι στις 8:15.
Και το κορυφαίο? Να μην ξέρει ο υφυπουργός (ή να μπερδεύει) και μάλιστα δημόσια στην ΕΤ1, μέχρι πότε έδωσε ο ίδιος παράταση για τα μηχανογραφικά.
Τους πουλάει και τους αγοράζει αυτούς δυστυχώς ο τέως, που ήξερε να κάνει τη μέρα νύχτα και το ψάρι κρέας. Από τις 7 λοιπόν τον βλέπω να πιάνει δουλειά και μάλιστα πολύ πιο ευχάριστη και ξεκούραστη από πριν. Εύχομαι μόνο το τρίδυμο Κε.Ζα.Δι. να μην τα κάνει Βόσπορο.....

 
γιαννης
16 Ιουλ 2019 21:33

Κα υφυπουργέ, προσπαθείτε να κλιματισετε τα σχολεία με ρυθμίσεις ωραρίου?
Δεν θα τα καταφέρεται, εδώ και αρκετά χρόνια έχουν ανακαλυφθεί τα κλιματιστικά.
Τα παιδιά δεν ειναι ούτε αγρότες ούτε οικοδόμοι.

 
Στράτος
16 Ιουλ 2019 18:29

Η κ. Υφυπουργός φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να τρέξουν το συντομότερο οι υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών (τοποθετήσεις, λειτουργικά κενά, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών και παράλληλα διορισμοί Ειδικής). Διαφορετικά θα δοθεί χώρος στην αντιπολίτευση να θριαμβολογεί ότι εκείνοι μόνο εγκαίρως είχαν έτοιμα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Για τα περί έναρξης σχολείων στις 9, ο μόνος που πλέον μπορεί να ξεκινάει στις 9 ίσως και στις 10 τις δουλείες του είναι ο κ. Γαβρόγλου. Επιτέλους λίγη ξεκούραση την δικαιούται...

 
Νίκος Παπαβασιλείου
16 Ιουλ 2019 18:00

@Εκπαιδευτικος
Ξέρετε αν έχουν μοιραστεί στα σχολεία τα βιβλία που περιέχουν την επιπλέον ύλη για την Γ Λυκείου;

 
B. Σπανός
16 Ιουλ 2019 16:20

Οι υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι είναι μια πραγματικότητα για την άνοιξη. Μήπως όμως θα πρέπει να ρωτήσουμε και κάποιες χιλιάδες μεταφερόμενα παιδιά (ακόμα και νήπια) τα οποία για να είναι στις 8 και 15 στο σχολείο πρέπει να ξυπνάνε από τις 7, από τις 6 ή και 5:30 η ώρα το πρωί μερικές φορές; Και αν τυχαίνει να είναι και χειμώνας, τις περισσότερες μέρες, στα ορεινά και δυσπρόσιτα σχολεία, με κρύο, χιόνια θα πρέπει υποστούν διπλό μαρτύριο. Όσο αφορά δε τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς, την πλειοψηφία δηλαδή στα περιφερειακά σχολεία; Αυτούς που αναγκάζονται να μετακινούνται 100 και 100 ή και περισσότερα χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στο σχολείο τους;
Γιαυτό θα πρέπει οι αποφάσεις να μην παίρνονται εν θερμώ ούτε αβασάνιστα. Και αν θέλετε να παίρνετε σωστές αποφάσεις πάτε να ρωτήσετε πολλούς γονείς, μάχιμους στα ορεινά και δύσκολα σχολεία εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, ταξιτζήδες και άλλους εμπλεκόμενους. Και πρώτα από όλους τους διευθυντές και τους συλλόγους των σχολείων.

 
40 βαθμοί.
16 Ιουλ 2019 16:11

Κρήτη και Ρόδο στις 8:15.
Φλώρινα Κοζάνη και Νευροκόπι στις 10:15.
Για όλα τα άλλα σχολεία, τηλέφωνο των διευθυντών στην ΕΜΥ, τί θερμοκρασία θα έχει....
Ποιός δίνει άραγε αφορμές στο Γαβρόγλου να μιλάει ακόμα?

 
Εκπαιδευτικος
16 Ιουλ 2019 15:02

Η διανομή των σχολικών βιβλίων έχει ολοκληρωθεί.Οπως κάθε χρόνο εδώ και μια τετραετία τα σχολικά βιβλια φτάνουν στα σχολεια-κέντρα διανομής δύο μήνες πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και μοιράζονται από εκεί στα υπόλοιπα σχολεία.Ηδη έχουν μοιραστεί παντού.
Για ποιον Ιούλιο μιλάτε?
Έχετε μείνει στην εποχή της Διαμαντοπουλου και του Σαμαρά?

 
Κώστας
16 Ιουλ 2019 14:17

Απλή λογική. Έχει απόλυτο δίκιο η υπουργός. Κοντέψαμε να χάσουμε το μυαλό μας με τις ανοησίες του Γαβρόγλου. Όποιος έχει κάνει μάθημα στις 2 το μεσημέρι μπορεί να καταλάβει, (Είτε είναι μαθητής, είτε είναι εκπαιδευτικός).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.