Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Η υπ. Παιδείας “άνοιξε” θέμα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων των Κολλεγίων

“Θα μελετήσουμε συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας των Κολλεγίων”
Δημοσίευση: 16/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θέμα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων των Κολλεγίων , “άνοιξε” με σημερινές δηλώσεις η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

“Λειτουργούν  κάποια Κολλέγια που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα με τα δημόσια Πανεπιστήμια” είπε η κ. υπουργός και σημείωσε:

  •  Η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει σε αυτό και να  ασχοληθεί και με το καθεστώς των Κολλεγίων .
  • Είναι κάτι που  σκοπεύουμε να κάνουμε.
  • Έχουμε σχέδιο και θα μελετήσουμε συνολικά το πλαίσιο των Κολλεγίων.
  • Μελετάμε το νέο νόμο για το ΣΑΕΠ. Υπάρχουν φοβερές καθυστερήσεις αναγνώρισης των πτυχίων .
  • Κοιτάμε συνολικά το θεσμό του ΣΑΕΠ και για το πως μπορεί να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο.

Σχόλια (45)

 
Apostolos
16 Ιουλ 2019 15:15

Επιτέλους να γίνει κάτι. Έχουμε πτυχία από Αγγλικά Πανεπιστήμια (όχι μέσω κολλεγίων) και δεν έχουμε ακαδημαϊκά δικαιώματα. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεταπτυχιακό σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δεν μας δέχονται.
Ως πότε θα στέλνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό?
Και ενώ μας δίνει επαγγελματική ισοδυναμία το Υπουργείο Παιδείας, το ίδιο το υπουργείο μας απέκλεισε από την πρόσφατη προκύρηξη των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής επί Γαβρογλου.

 
Νίκος
16 Ιουλ 2019 15:17

Να αναγνωριστούν τα 3ετη πτυχία των ξένων Πανεπιστημίων ως ισότιμα με τα Ελληνικά και να πάψει ο ΔΟΑΤΑΠ να ζητά συνεκτίμηση μεταπτυχιακών.

 
Δ.Ρ
16 Ιουλ 2019 15:24

Αυτα ειναι τα σοβαρα κ. Κεραμεως;
Τα ΕΔ ΤΩΝ μηχανικων και οχι μονο απο τα ΤΕΙ δεν ειναι σοβαρο; Καθε ευρωπαικη χωρα τα δεχεται σαν πανεπιστημιακα και η μαμα ελλαδα τα θεωρει υπο

 
ΣΑΕΠ και πτυχία εξωτερικού
16 Ιουλ 2019 15:52

Πρέπει α) να καθιερωθούν αυτόματες αναγνωρίσεις για όσους πτυχιούχους/διπλωματούχους έχουν σπουδάσει σε εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό ίδρυμα (πχ. γνωστά ΑΕΙ Αγγλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Δανίας, Σουηδίας, Ρωσίας, ΗΠΑ και άλλων προηγμένων χωρών του κόσμου) ενώ β) να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις "υποσχέσεις" που μοιράζονται από κολλέγια στην Ελλάδα για τίτλους σπουδών.

 
Όχι άλλες σχολές?
16 Ιουλ 2019 16:15

Θα γίνει κι αυτό, για να καταπολεμηθεί η ανεργεία να φανταστώ....

 
Χαρης
16 Ιουλ 2019 17:40

Επιτελους να δικαιωθούμε ειναι αδικο σπουδες πεντε και εξη χρόνια να πάνε χαμενες

 
Λογική
16 Ιουλ 2019 18:04

Κυρία Υπουργέ γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ελληνικά ΑΕΙ που δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ;
Το να αναφέρετε τα ιδιωτικά κολέγια ως προτεραιότητα και να αφήνετε στη μοίρα τους τα δημόσια ΑΕΙ σίγουρα δείχνει μία κατεύθυνση της πολιτική σας και μία προτίμηση.
Επίσης σχετικά με τους χιλιάδες παλαιούς αποφοίτους του ΠΑΔΑ και άλλων πρώην ΤΕΙ έχετε να πείτε κάτι ;
Υπάρχουν αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες στην αντζεντα σας κυρία Υπουργέ ή απλά κάνετε ότι δεν τους βλέπετε ;
Ξεκινήστε λοιπόν με την δημόσια εκπαίδευση και με άλυτα προβλήματα δεκάδων ετών που βάλατε και εσείς το λιθαράκι σας ως παράταξη για να υπάρχουν .

 
Μαρία
16 Ιουλ 2019 18:36

Τα πτυχία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , των ειδικοτήτων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Ελληνικού Πολιτισμού πότε θα έχουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα για την καλύτερη δυνατή χρήση και αξιοποίηση τους από τους πτυχιούχους ; Χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες έχουν λάβει αυτά τα πτυχία πανεπιστημίου στην χώρα μας και εδώ και άπειρα χρόνια και ακόμη δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα ποια είναι τα δικαιώματα τους. Μπορείτε κυρία υπουργέ να μεριμνήσετε γι'αυτό ;

 
ΕΑΠ
16 Ιουλ 2019 19:39

Υπάρχουν αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων του ΕΑΠ, πλήρως τεκμηριωμένες, για τα 2 πτυχία με τα γνωστά θέματα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Θα δει το θέμα η κ. υπουργός; Θα υπογράψει σχετική υπουργική απόφαση; Οι προηγούμενοι μας άδειασαν με άσχημο τρόπο...Το θέμα έχει ωριμάσει εδώ και πολλά χρόνια και οφείλετε να δώσετε λύση.

 
@Νίκος
16 Ιουλ 2019 19:50

Να αναγνωριστούν και τα 2ετή προγράμματα σπουδών που θα γίνονται από τα δημόσια πανεπιστήμια ως ισότιμα των 3ετή ξένων για να μην μείνει κανένας παραπονούμενος. Κανονικά με μια αίτηση να παίρνει ο καθένας αναγνωρισμένο πτυχίο άσχετα αν σπούδασε ή όχι.

 
sam
16 Ιουλ 2019 21:52

επιτέλους και κάτι σωστό σε αυτό τον τόπο. καταργείστε και το άρθρο 16 για να μην μπορεί κανείς να βρίσκει πάτημα σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

 
isis
17 Ιουλ 2019 02:05

Επι τελους μια υπουργος που σκοπευει να δωσει λυση για ολους εμας που τοσα χρονια ταλαιπωρουμαστε. Σας παρακαλω προχωρηστε σε λυσεις, δεν αντεχουμε αλλο αυτο το καθεστος, μας εχει γονατισει, νιωθουμε ζητιανοι στην ιδια μας την χωρα, την ιδια στιγμη που στο εξωτερικο θα μπορουσαμε να προοδευουμε. Πραξεις σας παρακαλουμε!

 
Β. Πέτρος
17 Ιουλ 2019 06:29

Ο καθένας το σοι του υποστηρίζει,
αφου σκεφτονται τα δημόσια ..πανε κατα διαβολου ας λυσουμε τουλάχιστον αυτό .

Αυτοί δεν έχουν αρχίσει καθόλου μα καθόλου καλά .... ειναι λιγοι για τις θέσεις αυτές ... και η πορεία τους θα το επιβεβαιώσει .... το βλέποντας και κάνοντας το ακολουθουν με θρησκευτική ευλάβια

καλημέρα σας

 
NIKOS
17 Ιουλ 2019 08:34

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

 
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΚΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
17 Ιουλ 2019 11:52

ωχ αρχίσανε οι μελέτες παιδια...καλό πασχα του 2026 να τελειωσουν..πλήρης συριζοποιηση στην παιδεία απο το πρόγραμμα της ΝΔ. Η μοναδική αλλαγή το κουδουνι απο 9 παει 08,20

 
N
17 Ιουλ 2019 12:13

Τωρα καλαβατε ποια ειναι η ατσεντα τους....προεκλογηκα το φωναζαν εμεσα..

 
Κολλέγια και ΑΕΙ
17 Ιουλ 2019 14:30

Υπάρχει διαφορά μεταξύ αποφοίτων (σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο) ενός πανεπιστημίου του εξωτερικού και των αποφοίτων των ελληνικών κολλεγίων, που απλώς συνεργάζονται με διάφορα ξένα ΑΕΙ.

Να γίνει έλεγχος.

 
Χρόστος
17 Ιουλ 2019 15:41

Κυρία Υπουργέ, καιρός όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να ευθυγραμμιστούν δια αυστηρού νόμου με την Μπολώνια (3+2 έτη). Δεν γίνεται κάθε τμήμα να βγάζει ό,τι διάρκεια θέλει (4 ως 6 έτη). Ένα μέτρο για όλους.

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
17 Ιουλ 2019 18:33

Κυρία Υπουργέ για το ΤΕΙ ΔΜ και την ΣΤΕΦ που κατήργησαν ο Γαβρόγλου τι θα γίνει;
Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση για τους φοιτητές.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

 
Δημητρης
17 Ιουλ 2019 22:28

Πρέπει να αναγνωριστουν και να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιων

 
Κωνσταντίνος
18 Ιουλ 2019 11:12

Για το θέμα της καθυστέρησης αναγνώρισης δικαιωμάτων, το μόνο που κερδίζουμε είναι να τρώμε πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε όλη την Ευρώπη είμαστε πτυχιούχοι πανεπιστημίου ενώ στην Ελλάδα είμαστε "επαγγελματικά" ισότιμοι. Αναρωτιέστε όμως, εφόσον η γνωμοδότηση ΝΣΚ 66/2016 εκκρεμεί αποδοχής, που χρησιμεύει τελικά η απόφαση του ΣΑΕΠ?

 
ΑΝΤΩΝΗΣ
19 Ιουλ 2019 10:19

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΘΕΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

 
Γιώργος Σ.
22 Ιουλ 2019 12:28

Επιτέλους καταργήστε το άρθρο 16. Είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη ολόκληρο που δεν αναγνωρίζει την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να μπορεί ο καθένας να σπουδάζει εδώ στη χώρα του σε ιδιωτικά ιδρύματα και να μένουν τα χρήματα και οι φόροι εδώ!

 
Αρθούρος
22 Ιουλ 2019 15:22

Προς Γιώργος Σ.:Πριν ακόμα καταργηθεί το άρθρο 16,πρέπει να υπάρξει η βούληση α)γιά ίδρυση πολλών ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων με δίδακτρα γιά αλλοδαπούς φοιτητές και β)η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ από θεσμούς όπως η ΚΕΔΕ,η Εκκλησία,τα Επιμελητήρια κλπ.με δίδακτρα,που το επιτρέπει το Σύνταγμα και γ)η στήριξη και η προώθηση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης,τόσο της λυκειακής όσο και της μεταλυκειακής,όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Αν γίνουν αυτά,σας βεβαιώνω ότι δε θα χρειάζεται αναθεώρηση κανενός άρθρου, αφού η χώρα μας θα γίνει πραγματικά πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών απ'όλο τον κόσμο οι οποίοι θα αφήνουν πολύτιμο συνάλλαγμα σε μας όπως γίνεται και στην Κύπρο και οι μαθητές που έτσι κι αλλιώς μένουν έξω από τα ΑΕΙ κάθε χρόνο,θα μπορούν να εισαχθούν στις μεταδευτεροβάθμιες σχολές ΚΕΕ,ΙΕΚ,όπως τελικά τις πουν.

 
Παναγιώτης
22 Ιουλ 2019 23:45

Καντε το πράξη οχι λογια και εργα μηδεν κουραστηκαμε υποσχέσεις. το δικαιο αίτημα

 
Γιωργος
22 Ιουλ 2019 23:53

Βαρεθήκαμε ίσες ευκαιρίες να αναγνωριστουν τα πτυχία και ακαδημαϊκά

 
ΑΡΓΥΡΩ
24 Ιουλ 2019 15:39

Γράφει κάποιος... "ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ από θεσμούς όπως η ΚΕΔΕ,η Εκκλησία,τα Επιμελητήρια". Οι ΟΤΑ Α' αγαπητέ ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την ΕΚπαίδευση! Μην μπλέκεις τους βρεφονηπιακούς σταθμούς (Υπουργείο Εργασίας) με το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Ούτε τα Επιμελητήρια!

 
Λογοθεραπευτής
01 Αυγ 2019 11:58

Καμία εξέλιξη έχουμε στο θέμα αυτό; Συνεδριάζουν με την τωρινή κυβέρνηση;

 
Βιβή
01 Αυγ 2019 15:06

Να δούμε τι θα γίνει! Προβλέπεται να επαναλαμβάνονται τα ίδια σχόλια στην σελίδα και για τα επόμενα χρόνια....

 
Πέτρος
22 Αυγ 2019 18:42

Με το θέμα των επιμελητηρίων που δεν δέχονται να εγγράψουν ως μέλη τους απόφοιτους με αναγνώριση ΣΑΕΠ τι θα γίνει???????? Δε βλέπω να υπάρχει κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση από καμία κυβέρνηση. Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα?????????

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.